paradoksy w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » paradoksy w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: paradoksy w związku

Cześć wszystkim. Naszło mnie na pewne refleksje, a mianowicie:

1. Dlaczego w życiu dostajemy zupełnie nie to, czego chcemy? Np. Ja, po 7 letnim związku za wszelką cenę pragnęłam być sama i nie chciałam widzieć w swoim życiu żadnych facetów, w tym samym czasie poznałam super mężczyznę, który ma wszystkie pożądane przeze mnie cechy. Moja przyjaciółka zaś od wielu lat pragnie poznać kogoś wartościowego, nigdy nie była w związku i jak na złość trafia na samych idiotów a znajomości kończą sie na pierwszym spotkaniu. Dlaczego nie mogło być odwrotnie?

2. Druga sprawa- dlaczego, kiedy jesteśmy w związku i wszystko cudownie sie układa, a mężczyzna mówi, że bedziemy na zawsze razem, nam zaczyna czegoś brakować? Z kolei kiedy pojawiają się kłopoty albo niepewność za wszelką cenę chcemy je przezwyciężyć, by być razem? Dlaczego jest dobrze wtedy, kiedy odczuwamy niepewność?

Wiem, że moje pytania mogą się komuś wydać głupie, ale zastanawiam się czy po prostu los jest tak przewrotny czy to ze mną jest coś nie tak?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-07-07 12:11:18)

Odp: paradoksy w związku

Wcale nie głupie pytania...

Jak nie szukasz faceta, a spotykasz fajnego to widzisz jego zalety. Jeśli miałabyś z nim wejść w związek to widzisz jego wady. Czyli jak jesteś wolna to pytasz siebie "Dlaczego miałabym być nim zainteresowana?" -- pojawiają sie zalety. Jak jesteś w związku, to pytasz siebie "czy chcę z nim spędzić życie" i pojawiają się wady. Oczywiście trzeba mieć szczęście, aby trafić na kogoś naprawdę dla nas dobrego... pasującego..., że nie mamy wątpliwości. Jak w filmie Clint Eastwood: "Taką pewność ma się tylko raz w życiu".

Punkt "2" to po prostu nie docenianie tego co się ma.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » paradoksy w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024