Witam
Nie wiem czy dobry dział,bo w sumie nie znalazłem działu do którego mógłby pasować mój temat
Otóż,zastanawiam się jaki duży wpływ na nasz wygląd mają okulary...
Jakiś miesiąc temu założyłem sobie konto na portalu randkowym,oczywiście wstawiłem zdjęcia na których noszę okulary,jednak kiedy pisałem do dziewczyn to albo nie odpisywały wcale,albo nawet nie odczytywały wiadomości,miałem w ogóle bardzo mało odwiedzin na swoim profilu a dodam,że starałem się pisać niebanalne wiadomości,oczywiście pisałem również ,,cześć xxx,, ale tak czy siak dziewczyny do mnie się nie odzywały.
Zastanawiałem się co ze mną jest nie tak,czy jestem aż taki brzydki czy co
Postanowiłem zamienić okulary na soczewki kontaktowe,oczywiście założyłem sobie nowy profil na tym samym portalu i co?
Raz,że większość dziewczyn odpowiada na moje ,,cześć xxx,, to często dziewczyny same do mnie piszą,już nie wspomnę o tym,że mam zdecydowanie większą ilość odwiedzin na moim profilu czy polubień
No i tak się zastanawiam,czy taka prosta rzecz jak okulary,aż w tak znaczącym stopniu poprawiła mój wizerunek?
Czy dziewczyny no nie wiem boją się chłopaków w okularach,może uważają ich za nudziarzy albo coś w tym stylu?
Osobiście,źle się czuje w soczewkach,wygodniej jest mi chodzić w okularach,no ale jest teraz straszny dylemat,czy na co dzień chodzić w okularach tak jak jest mi wygodnie,czy używać soczewek,być może zwiększając w jakimś stopniu swoją atrakcyjność,ale jednocześnie odczuwając pewien dyskomfort?
Pozdrawiam
Może trzeba po prostu dobrać sobie pasujące do twarzy oprawki?
Oprawki.
Ja uwielbiam okularników, ale jak widzę młodego faceta w dziadkowych okularach to mi się odechciewa dalszej znajomości...
4 2016-07-04 16:39:05 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-07-04 16:39:37)
okulary, wiadomo, to konieczność a nie element ozdobny, ale bez przesady, chodż w tym, w czym Ci wygodnie, tylko niech ta wygoda będzie twarzowa, wtedy będzie najlepiej ![]()
Oprawki oprawki i jeszcze raz oprawki, już był podobny temat ![]()
Okulary mogą mega poprawiać wygląd ale mogą też i szkodzić. Ja np. w okularach wyglądam sto razy lepiej niż bez nich - prawie wszyscy mi to mówią, a to jest zasługa właśnie oprawek, które mam. Podobnie działa wszystko co możemy na siebie ubrać, np. koszula może dawać facetowi +10 do zajebistości albo -10 do męskości, wszystko zależy jaką się ubierze ![]()
Myślę, że zwłaszcza u faceta to okulary o wiele częściej dodają uroku niż go odbierają (oczywiście jeśli są dobrze dobrane). Poczytaj trochę w internecie jak dobrać oprawki do kształtu twarzy i wybierz się do dobrego salonu, zazywczaj ludzie tam się znają i pozwolą Ci wybrać coś dobrego ![]()