Czy to jest nerwica? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czy to jest nerwica?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez aniaaa22 (2016-06-30 11:50:55)

Temat: Czy to jest nerwica?

Witam mam 22 lata, od jakiegoś czasu coś się ze mna dzieje, zaczynam bardzo panikować (to może wydawać się troche śmieszne) jak np:
- mam czerwone chrostki na klatce piersiowej
- jak zakuje mnie w prawym boku
- jak boli mnie głowa cały dzień
- jak zaczyna mi w nodze coś pulsować
- jak mam nudnośći
- jak mam rumience na twarzy albo jak jestem cala goraca to juz pinikuje
- jak mnie boli brzuch to tez sad
czy to może być nerwica? w dzieciństwie nie miałam łatwo, kiedyś popełniałam wiele błedów, wszytsko dusze w sobie jestem osobą co wszytsko sobie dobiera do głowy i strasznie panikuje, jestem osoba po przejściach miala pare nieudanych zwiazkow i to sie na mnie odbilo sad chodziłam po lekarzach  miałam robiene ekg (bo kiedys mnie kulo w okolicy serca) wyszło wszystko  dobrze, miałam pobieraną krew też lekarz powiedział ze wszytsko dobrze ale ja nadal mysle jak cos mnie zaboli ze cos mi jest mam juz dosc siebie, mam taka znjaoma lekarke i ciagle ja obarczam moimi problemami  mowie sobie ze to sa tylko urojenia. Mam fajnego chlopaka ale boje sie ze go strace jak cos sie mu we mnie nie spodoba sad ciagle mysle ze cos mi jest ciagle sie czegos boje.
Boje sie ze sie zadrecze tym wszystkim. Boje sie zostawac sama w domu czasami nie moge sobie znalesc miejsca.
Prosze pomóżcie mi kto mial albo tak ma? Czy to jest tylko nerwica i nie powodów do obaw?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to jest nerwica?

Witaj aniaa,

Tak na prawdę, ktokolwiek Ci tutaj coś powie to i tak nie uwierzysz. Będziesz wypowiedzi wszystkie poddawać w wątpliwość.
Z nerwicą jest tak, że sama się musisz przekonać co Ci dolega, co Ci zagraża. Najlepszym sposobem jest po prostu uważna obserwacja. Tak jak byś stanęła zboku i przyglądała się np. temu zakłuciu w boku. Możesz też robić testy. Na przykład, jak Cię za kłuje w boku to uciskaj to miejsce ręką, palcem, spróbuj to sama wywołać, wygnij się jak kot, poruszaj. Jak masz rumieńce, sprawdź temperaturę otoczenia, zastanów się czy się nie zawstydziłaś, czy coś przed chwilą nie zjadłaś, może puls lub Ciśnienie Ci przyspieszyło.
Nerwica to choroba która polega na nadmiernej reakcji organizmu na najmniejsze nawet bodźce. Np. ktos poruszy stolikiem, a Tobie się będzie wydawać, że to trzęsienie ziemi, a organizm zacznie się przygotowywać do nadejścia tragedii, zawalenia się ściany, sufitu na Ciebie.
Ty musisz się sama przekonać, że nie ma zagrożenia, musisz przekonać do tego nie tylko siebie ale głównie swój organizm.
Ja np. jak mnie kłuło przy sercu to zjeżdżałem windą na dół i wbiegałem po schodach do góry - po to by sie przekonać, że to nie serce, a nerwy. Jak nie kłuło przy wysiłku to znaczy że wszystko okay smile
I tak po roku takiego podejścia mogę powiedzieć - jest bardzo dobrze

3

Odp: Czy to jest nerwica?
endriu1500 napisał/a:

Witaj aniaa,

Tak na prawdę, ktokolwiek Ci tutaj coś powie to i tak nie uwierzysz. Będziesz wypowiedzi wszystkie poddawać w wątpliwość.
Z nerwicą jest tak, że sama się musisz przekonać co Ci dolega, co Ci zagraża. Najlepszym sposobem jest po prostu uważna obserwacja. Tak jak byś stanęła zboku i przyglądała się np. temu zakłuciu w boku. Możesz też robić testy. Na przykład, jak Cię za kłuje w boku to uciskaj to miejsce ręką, palcem, spróbuj to sama wywołać, wygnij się jak kot, poruszaj. Jak masz rumieńce, sprawdź temperaturę otoczenia, zastanów się czy się nie zawstydziłaś, czy coś przed chwilą nie zjadłaś, może puls lub Ciśnienie Ci przyspieszyło.
Nerwica to choroba która polega na nadmiernej reakcji organizmu na najmniejsze nawet bodźce. Np. ktos poruszy stolikiem, a Tobie się będzie wydawać, że to trzęsienie ziemi, a organizm zacznie się przygotowywać do nadejścia tragedii, zawalenia się ściany, sufitu na Ciebie.
Ty musisz się sama przekonać, że nie ma zagrożenia, musisz przekonać do tego nie tylko siebie ale głównie swój organizm.
Ja np. jak mnie kłuło przy sercu to zjeżdżałem windą na dół i wbiegałem po schodach do góry - po to by sie przekonać, że to nie serce, a nerwy. Jak nie kłuło przy wysiłku to znaczy że wszystko okay smile
I tak po roku takiego podejścia mogę powiedzieć - jest bardzo dobrze

Dziekuje za odpowiedź smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czy to jest nerwica?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024