Pokaż mi swoją torebkę, a powiem Ci kim jesteś - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Pokaż mi swoją torebkę, a powiem Ci kim jesteś

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez ewelinaL (2016-06-04 22:29:34)

Temat: Pokaż mi swoją torebkę, a powiem Ci kim jesteś

Pokaż mi swój telefon, samochód, dom, buty, itd...

A ja proponuję Paniom (i nie tylko, Panów nie dyskryminujemy) luźną dyskusję o zawartościach naszych torebek. Ciekawa jestem, czy na ich podstawie (zawartości, nie torebki) można chociaż w przybliżeniu określić osobowość właścicielki/właściciela (trzeba być konsekwentnym w unikaniu dyskryminacji;). A może Panowie odsłonią rąbek tajemnicy tego, co ich Panie przechowują w kobiecym bagażu podręcznym. Tylko błagam, nie zaglądajcie bez pozwolenia, o rozwodach i rozstaniach mamy sporo tematów;)

Skąd pomysł na taką dyskusję? Z życia.

Dzisiaj, całkiem niedawno, gdy spieszyłam się na spóźnione zakupy, wysypałam wszystko, co miałam w torebce na podłogę i tylną kanapę samochodu. Dobrze, że nie bagażnika, bo mamy kombi. Ciekawie bym wyglądała rzucając się szczupakiem po swoje skarby.
Torebkę akurat zabrałam codzienną i drobiazgów się uzbierało. Długopis, wizytówki, notes, odtwarzacz MP3, tona paragonów, jakieś faktury z ubiegłego stulecia, badanie USG, rękawiczki (szukałam ich całą zimę;), herbatka na trawienie, umowa kredytowa, książka (wydanie kieszonkowe), portfel, tekturka z wzorem worków do odkurzacza, nici, miara krawiecka, miara stalowa, kieszonkowa, bransoletka, wisiorek, plastry opatrunkowe, butelka wody mineralnej (0,5l), bilon, papierosy i zapalniczka. Chyba wszystko.

Czy można po wymienionym składzie rozpoznać jakim typem człowieka jestem?

A co znajduje się w Waszych torebkach?

Zachęcam do lustracji swoich tobołków i prób określenia na ich podstawie rodzaju życia, może nawet charakteru, upodobań, nałogów;)

Zaznaczam, że wątek ma mieć charakter zabawy i bardzo proszę o nie obrażanie nikogo ze względu na torebkowy asortyment. Aby zabawa miała sens, to dobrze by było, aby osoby, które zostaną „zdiagnozowane” nie strzelały fochów. Jeżeli ktoś nie ma dystansu, to lepiej, żeby nie wymieniał swoich skarbów, które nosi w torebce.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-06-04 22:58:42)

Odp: Pokaż mi swoją torebkę, a powiem Ci kim jesteś

Przyznam, że ciekawa dyskusja. Potrzebowałam chwili, by się zastanowić, czy jestem w stanie powiedzieć coś o Tobie na podstawie tego, co nam tu napisałaś. Myślę jednak, że parę drobiazgów owszem. Na przykład to, że palisz papierosy, zajmujesz się krawiectwem, prawdopodobnie masz kłopoty z trawieniem, lubisz chomikować niekoniecznie potrzebne rzeczy, jak te faktury i paragony. Jesteś pozornie zorganizowana, bo między tym wszystkim znajdują się rzeczy potrzebne, jednak na dłuższą metę nierozgarnięta, bo nosisz tego za dużo. Poza tym niekoniecznie pilnujesz zawartości, stąd te zagubione rękawiczki, jakieś umowy, badania. To może świadczyć o tym, że niezbyt często sprzątasz w torebce. Że zazwyczaj jak coś tam trafi, to już zostaje, zapomniane i kurzące się gdzieś na jej dnie wink

Co do mnie, to chyba by się nic nie powiedziało, bo zazwyczaj noszę ze sobą malutkie torebeczki, w których mam jedynie klucze do domu, portfel, telefon i gumy do żucia. Żadnych herbatek, paragonów, rękawiczek. Ewentualnie jak pogoda jest niepewna, to biorę też ze sobą parasolkę, albo szalik, gdyby miało zrobić się chłodniej, bo łatwo choruję na gardło wink

No ale może ktoś coś da radę powiedzieć.
Generalnie BRAK czegoś też świadczy o człowieku w jakiś sposób. Tak sądzę.
Z góry od razu zaznaczam, że dystansu do siebie mam sporo, więc możecie pisać na mój temat do woli big_smile

3

ewelinaL napisał/a:

Zachęcam do lustracji swoich tobołków.

Zlustrowałam bardzo solennie:
portfel z dokumentami, portmonetka, karta "dawcy narządów" i grupa krwi, klucze do domu, notes, długopis, mini latarka, scyzoryk, mały grzebień, chusteczki higieniczne, pilniczek do paznokci, nożyczki i śrubokręt w formie breloczka, mała kosmetyczka z lekami, zapalniczka, małe perfumy, gaz pieprzowy,mała metrówka, 3 agrafki, telefon i oczywiście Kindle:-)
Zaznaczam, że torebka do dużych nie należy i stanowi dokładnie 1/3 mojego torebkowego stanu posiadania:-)

Bardzo jestem ciekawa jakim typem człowieka jestem:-)

4

magicyl napisał/a:

portfel z dokumentami, portmonetka, karta "dawcy narządów" i grupa krwi, klucze do domu, notes, długopis, mini latarka, scyzoryk, mały grzebień, chusteczki higieniczne, pilniczek do paznokci, nożyczki i śrubokręt w formie breloczka, mała kosmetyczka z lekami, zapalniczka, małe perfumy, gaz pieprzowy,mała metrówka, 3 agrafki, telefon i oczywiście Kindle:-)
Zaznaczam, że torebka do dużych nie należy i stanowi dokładnie 1/3 mojego torebkowego stanu posiadania:-)

Ostatnio ciągle gubię grzebienie, więc zapomniałam o moim grzebieniu! yikes
A on też zawsze w torebce sobie leży, więc dopisuję do mojej listy wink
No i jeszcze słuchawki wink Z nimi to się w ogóle nie rozstaję, są jak dodatkowa kończyna big_smile

Dzięki za przypomnienie big_smile

5

ewelinaL napisał/a:

Pokaż mi swój telefon, samochód, dom, buty, itd...

A ja proponuję Paniom (i nie tylko, Panów nie dyskryminujemy) luźną dyskusję o zawartościach naszych torebek. Ciekawa jestem, czy na ich podstawie (zawartości, nie torebki) można chociaż w przybliżeniu określić osobowość właścicielki/właściciela (trzeba być konsekwentnym w unikaniu dyskryminacji;). A może Panowie odsłonią rąbek tajemnicy tego, co ich Panie przechowują w kobiecym bagażu podręcznym. Tylko błagam, nie zaglądajcie bez pozwolenia, o rozwodach i rozstaniach mamy sporo tematów;)

Skąd pomysł na taką dyskusję? Z życia.

Dzisiaj, całkiem niedawno, gdy spieszyłam się na spóźnione zakupy, wysypałam wszystko, co miałam w torebce na podłogę i tylną kanapę samochodu. Dobrze, że nie bagażnika, bo mamy kombi. Ciekawie bym wyglądała rzucając się szczupakiem po swoje skarby.
Torebkę akurat zabrałam codzienną i drobiazgów się uzbierało. Długopis, wizytówki, notes, odtwarzacz MP3, tona paragonów, jakieś faktury z ubiegłego stulecia, badanie USG, rękawiczki (szukałam ich całą zimę;), herbatka na trawienie, umowa kredytowa, książka (wydanie kieszonkowe), portfel, tekturka z wzorem worków do odkurzacza, nici, miara krawiecka, miara stalowa, kieszonkowa, bransoletka, wisiorek, plastry opatrunkowe, butelka wody mineralnej (0,5l), bilon, papierosy i zapalniczka. Chyba wszystko.

Czy można po wymienionym składzie rozpoznać jakim typem człowieka jestem?

Dobrym.
I trochę bałaganiarsko roztrzepanym ( te rękawiczki, hi,hi) oraz pragmatycznym.

Mrs.Happiness napisał/a:

Co do mnie, to chyba by się nic nie powiedziało, bo zazwyczaj noszę ze sobą malutkie torebeczki, w których mam jedynie klucze do domu, portfel, telefon i gumy do żucia. Żadnych herbatek, paragonów, rękawiczek. Ewentualnie jak pogoda jest niepewna, to biorę też ze sobą parasolkę, albo szalik, gdyby miało zrobić się chłodniej, bo łatwo choruję na gardło wink

No ale może ktoś coś da radę powiedzieć.
Generalnie BRAK czegoś też świadczy o człowieku w jakiś sposób. Tak sądzę.

Minimalistka z klasą, bez specjalnych wymagań, dbająca o zdrowie miłośniczka muzyki:-)

6

U mnie dwa długopisy, zagubiony flamaster, parasolka, drobne, pastylki na ból gardła, dwie paczki chusteczek, podpaska, dokumenty, guma do żucia i parę paragonów z ostatnich dni. Czy coś o mnie to świadczy? Nie wiem! Ludzie zawsze mnie pytają - a gdzie portfel? Nie posiadam:)

Mój tata zawsze się śmieje, że w torebce mojej mamy to jak u niej w głowie. Jest wszystko, ale trudno znaleźć. wink

7

Chyba stałą zawartością mojej torebki są jedynie klucze i karta płatnicza. Reszta zmienia się w zależności od tego, dokąd wychodzę i na jak długo wychodzę. Często nie mam przy sobie telefonu i portfela, jeśli nie muszę ich mieć. Kiedy wychodzę gdzieś na kilka godzin, z reguły noszę przy sobie 2 rodzaje chusteczek odświeżających, żel antybakteryjny i krem do rąk, pomadkę, domową wodę smakową, jakąś mieszankę orzechów i bakalii w ramach przekąski oraz zapasowe pończochy. Czasami jeszcze mam przy sobie pastę do zębów + szczoteczkę. Kiedy latem zakładam jakieś sandały na cienkich paskach, zawsze mam w torebce zapasowe japonki na wypadek awarii obuwia. Jeżeli wychodzę gdzieś razem z partnerem, zabieram dodatkowo żelki lub pistacje.

Jeśli chodzi o mój opis na podstawie zawartości torebki, to pewnie wychodzi na to, że lubię czuć się wolna i nie znoszę uwiązania (częsty brak telefonu), ważny jest dla mnie wygląd zewnętrzny, lubię ład, porządek i minimalizm.

8 Ostatnio edytowany przez Iris7 (2016-06-05 00:13:37)

Co do torebek: gdzieś w otchłaniach internetowej przestrzeni wyczytałam, że duża torebka może oznaczać duży bagaż doświadczeń. ;p Ale to tylko taka teoryjka, ciekawa jedynie jako ciekawostka

Monoceros, powiedziałabym, że jesteś dosyć poukładana i lubisz być przygotowana na każdą sytuację. Przemawiają za tym aż dwie paczki chusteczek (ile to razy ubolewałam, że nie mam choć jednej??), a te paragony z ostatnich dni... to wskazuje, że sprzątasz torebkę lub monitorujesz sytuację na bieżąco! Nie lubisz zostawiać rzeczy na ostatnią chwilę, wolisz być systematyczna. Zagubiony flamaster jest spuścizną po mamie, drobny pierwiastek nieporządku, który nadaje Twojej postaci ludzkiego charakteru. :>

Co do mojej torebki: duża, praktyczna, prosta, jeśli chodzi o formę. Lubię małe torebeczki, ale nie są w stanie pomieścić moich książek i zeszytów. Poza tym znajdują się tam zazwyczaj jakieś lateksowe rękawiczki, dosyć często fartuch (:P), maseczka do pierwszej pomocy, długopisy, pełno przyrządów do wiązania włosów, paragony, kilka papierków po cukierkach, pendrive x2, klucz (niestety nie wiem, które drzwi otwiera, ale mam, nie?), balsam do rąk, linijkę, pilnik do paznokci, ooo... zauważyłam też dwa kalkulatory (jeden naukowy, a drugi zwykły), dużo drobniaków na dnie, jeszcze jeden klucz (do jakich drzwi...?), plastry, pomadki, śmieszny wielofunkcyjny przyrząd od taty (który jest: kątomierzem, otwieraczem do piwa, linijką, scyzorykiem i jeszcze kilka funkcji, których nie znam), portfel, dokumenty, dużo pieniędzy. Wróć, zapędziłam się z ostatnim.

9 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-06-05 00:27:49)

moja torba jest bardzo duza, zwykle zawiera piciu, jedzonko, papierosy, leki, sporo ich wiec daruje sobie ich wymienianie, szminki, perfimy, konsole nintendo 3ds, portfel, kalendarz, klucze, tampony, zapalniczka, papier toaletowy, nie mam starych papierow, ani paragonow, nie lubie balaganu, ale dosc czesto wrzucam do niej zuzyte paski do glukometru, bo cukier czesto mierze w duzym pospiechu

10

Mrs.Happiness napisał/a:

Przyznam, że ciekawa dyskusja. Potrzebowałam chwili, by się zastanowić, czy jestem w stanie powiedzieć coś o Tobie na podstawie tego, co nam tu napisałaś. Myślę jednak, że parę drobiazgów owszem. Na przykład to, że palisz papierosy, zajmujesz się krawiectwem, prawdopodobnie masz kłopoty z trawieniem, lubisz chomikować niekoniecznie potrzebne rzeczy, jak te faktury i paragony. Jesteś pozornie zorganizowana, bo między tym wszystkim znajdują się rzeczy potrzebne, jednak na dłuższą metę nierozgarnięta, bo nosisz tego za dużo. Poza tym niekoniecznie pilnujesz zawartości, stąd te zagubione rękawiczki, jakieś umowy, badania. To może świadczyć o tym, że niezbyt często sprzątasz w torebce. Że zazwyczaj jak coś tam trafi, to już zostaje, zapomniane i kurzące się gdzieś na jej dnie wink

Oj, powiem Ci, że masz nosa. Do tego jesteś dyplomatką.
Co do kłopotów z trawieniem, to mam okresowe, więc herbatka tylko potwierdza brak dyscypliny, tak jak rękawiczki. To o czym wspominasz, nie często sprzątam w torebce.
Bo mi się wydawało, do dziś, że tam jest porządek! Ja to wszystko potrzebuję. Albo się kiedyś przyda. Kiedyś...

Mrs.Happiness napisał/a:

Skoro "malutkie", to jak się mieści parasolka?
Wydaje mi się, po minimalizacji, że jesteś osobą praktyczną.

magicyl napisał/a:
ewelinaL napisał/a:

Zachęcam do lustracji swoich tobołków.

Chyba masz dużą torebkę, tak jak serce. Jesteś przygotowana na każdą okazję i nie chomikujesz codzienności, jak ja.
Podejrzewam, że jesteś niezależna i zorganizowana. Patrzysz przed siebie.

cslady napisał/a:

Chyba stałą zawartością mojej torebki są jedynie klucze i karta płatnicza. Reszta zmienia się w zależności od tego, dokąd wychodzę i na jak długo wychodzę. Często nie mam przy sobie telefonu i portfela, jeśli nie muszę ich mieć. Kiedy wychodzę gdzieś na kilka godzin, z reguły noszę przy sobie 2 rodzaje chusteczek odświeżających, żel antybakteryjny i krem do rąk, pomadkę, domową wodę smakową, jakąś mieszankę orzechów i bakalii w ramach przekąski oraz zapasowe pończochy. Czasami jeszcze mam przy sobie pastę do zębów + szczoteczkę. Kiedy latem zakładam jakieś sandały na cienkich paskach, zawsze mam w torebce zapasowe japonki na wypadek awarii obuwia. Jeżeli wychodzę gdzieś razem z partnerem, zabieram dodatkowo żelki lub pistacje.

Jeśli chodzi o mój opis na podstawie zawartości torebki, to pewnie wychodzi na to, że lubię czuć się wolna i nie znoszę uwiązania (częsty brak telefonu), ważny jest dla mnie wygląd zewnętrzny, lubię ład, porządek i minimalizm.

O! Miłośniczka rekreacji, czynnego wypoczynku i zdrowego odżywiania. Do tego niezależna i zdystansowana życiowo.
Orzechy i zapasowe pończochy powaliły mnie na łopatki.
Myślę o zdrowych energetykach, ale moja codzienność wciąż się zamyka przy praktycznej rzeczywistości. Dlatego mam sportową torbę i w niej niezbędny asortyment. Chyba rekreacja nie wbudowała się w moje życie równie silnie, jak w Twoje.
Żelki? Jadasz żelki? Nie mam nic przeciw nim, ale kiedy je spalasz?

11

Jaki pogodny temacik!
Mogę napisać, co kiedyś nosiłam w torebce, bo od czasu zakupu nowej, dużo mniejszej torebki ograniczyłam się do  oraz chusteczek higienicznych, notesu i zestawu długopisów.
Mój zestaw zawierał: nożyczki, klej, taśmę samoprzylepną, duży notes, zestaw długopisów i ołówek, zestaw plastrów uniwersalnych, chusteczki odświeżające i  higieniczne, kosmetyczkę, grzebień, telefon. Aha, czasem książka, której nigdy nie miałam czasu poczytać.

12

Moja codzienna torebka zawiera chyba wszystko big_smile. Są w niej absolutnie zawsze: portfel, a w nim karty płatnicze, dowód osobisty, prawo jazdy i parę innych, telefon komórkowy, klucze do mieszkania, klucze do dwóch samochodów (no bo jakby trzeba było przestawić, to kto będzie wracał do mieszkania big_smile), miarka techniczna (bardzo malutka, metrowa - przydaje się w sklepie), parasol mini, reklamówka lub dwie, kosmetyczka (w niej mini dezodorant, bezbarwna, nawilżająca pomadka do ust, lusterko, grzebień, mini krem do rąk, ze dwa plasterki na rany, tabletki przeciwbólowe, tampon, maleńkie nożyczki), chusteczki higieniczne, gumy do żucia, długopis. Zwykle mam też pod ręką jakiś słodki drobiazg.
Ogólnie w torebce mam względny porządek, podczas zakupu nowej staram się zwracać uwagę, żeby miała przegródki i kieszonki, bo wyławianie wszystkiego z jednej komory i szukanie po omacku doprowadza mnie niemal do szału.

13

U mnie wszystko zależy od okoliczności. Mam dużą, codzienną torebkę, taką uczelniano-roboczą - w tej noszę przede wszystkim bałagan. Książki, zeszyty, notatki w teczce, dokumenty, papierki po jakichś przekąskach, paragony, ulotki, gazety, wodę, plastry i wszystko inne, co zbierze mi się po drodze.
Ale ilekroć mam szansę, noszę ze sobą małą torebkę, w której mieści się tylko portfel, telefon, klucze, etui na okulary, butelka wody i ewentualnie parasolkę. Wciąż jestem pod wrażeniem, ile można zmieścić w drobiazgu 20x30cm. U mnie, im dłuższa wyprawa, tym mniejszy bagaż podręczny, bo nie znoszę targać długo gratów, które nie są mi absolutnie niezbędne.

14

ewelinaL napisał/a:

Żelki? Jadasz żelki? Nie mam nic przeciw nim, ale kiedy je spalasz?

Nie, akurat żelek nie zabieram dla siebie, bo średnio za nimi przepadam. Jednak moje mieszanki bakalii i orzechów to w 80% różne orzechy, które chyba są jeszcze bardziej kaloryczne niż żelki. big_smile Jednak póki co przemiana materii jest dobra, a do tego ćwiczę codziennie.

Co do wielkości torebki, to na co dzień noszę średnią wielkość, a wieczorami kopertówki. Za to lubię często zmieniać torebki. Nie mam co prawda dużej kolekcji, ale posiadam kilka ulubionych, które zabieram ze sobą na zmianę.

15

cslady napisał/a:

Co do wielkości torebki, to na co dzień noszę średnią wielkość, a wieczorami kopertówki. Za to lubię często zmieniać torebki. Nie mam co prawda dużej kolekcji, ale posiadam kilka ulubionych, które zabieram ze sobą na zmianę.

Ja również wychodząc gdzieś wieczorem zabieram ze sobą niewielką torebkę, wtedy przekładam tylko kilka drobiazgów, w tym telefon, klucze, jakieś chusteczki czy grzebień. Większych torebek mam kilka, a może nawet więcej niż kilka, ale zwykle przez jakiś czas noszę jedną i tę samą. Dopiero kiedy nie mogę już na nią patrzeć, cały ten majdan przerzucam do innej, po czym historia się powtarza. Cały problem bierze się z tego, że nie chce mi się dzień w dzień przekładać całego tego śmietnika wink, dlatego najczęściej wybieram fasony, które są uniwersalne i będą mi pasować bez względu na to, co na siebie założę.

16

Lal, to ja chyba jakas dziwna jestem, bo w torbie na codzien nosze tylko portfel, telefon, szminka, pioro wieczne i potrzebne dokumenty/ książki/ nuty. Tak na marginesie, torbe mam zawsze taka sama, która można przewiesić na krzyz kiedy jade na rowerze big_smile

17

Właśnie wyrzuciłam cała zawartość torebki  na lozko i...portfel, chusteczki higieniczne,dwa tampony ( na wypadek gdyby...;)), antybakteryjny żel do rąk, pięć(!) blyszczykow do ust,cukierki owocowe,stare bilety,zapalniczka i papierosy, tabletki przeciwbólowe, puszka fanty,krem do rąk, puder w kompakcie, lusterko składane wraz z miniszczotka do włosów,mini dezodorant...uff nawet nie wiedziałam że taka niepozorna torebka tyle zmieści wink

18 Ostatnio edytowany przez ewelinaL (2016-06-06 14:56:56)

Beyondblackie napisał/a:

Lal, to ja chyba jakas dziwna jestem, bo w torbie na codzien nosze tylko portfel, telefon, szminka, pioro wieczne i potrzebne dokumenty/ książki/ nuty. Tak na marginesie, torbe mam zawsze taka sama, która można przewiesić na krzyz kiedy jade na rowerze big_smile

Oj tam. Zaraz dziwna, praktyczna.

migotka1789 napisał/a:

Właśnie wyrzuciłam cała zawartość torebki  na lozko i...portfel, chusteczki higieniczne,dwa tampony ( na wypadek gdyby...;)), antybakteryjny żel do rąk, pięć(!) blyszczykow do ust,cukierki owocowe,stare bilety,zapalniczka i papierosy, tabletki przeciwbólowe, puszka fanty,krem do rąk, puder w kompakcie, lusterko składane wraz z miniszczotka do włosów,mini dezodorant...uff nawet nie wiedziałam że taka niepozorna torebka tyle zmieści wink

Sporo tych błyszczyków. Lubisz je, czy trudno było dopasować do upodobań?

Ciekawa jestem, czy można coś powiedzieć o właścicielce/właścicielu na podstawie przedmiotów, które nie zostały wymienione.
Nikt nie zauważył, że wśród moich drobiazgów nie znalazł się telefon, brak też kosmetyków i kluczy/kluczyków. Zdaje się, że przekąsek również ze sobą nie noszę.

19 Ostatnio edytowany przez jaMajkaa (2016-06-07 00:28:50)

W końcu"coś"mnie zmotywowało..i przy okazji posprzątałam... wink
Więc lista zakupów (szukana, zaginiona w sklepie).Dwa i pół długopisu, chusteczki nawilżające, kosmetyczka,pieczątka,podpaska,kabel usb, krem do rąk, dwie faktury, portfel w zasadzie to dwa portfele(mimo tego dużo bilonu luzem) klucze, uszkodzony od kwietnia pilot do bramy,słuchawki,
kalendarz,perfumy, cukierki z witaminami, masa okruchów i połamanych spinek"żabek" klamra do włosów

Edit:Występuje tam również tel, ale teraz jest w użytku

20

Powiem tak: to co zobaczyłam mnie przeraziło smile
zawartość mojej torebki przedstawia się następująco: klucze, portfel, wizytownik, kalendarz, w którym mam wywołane zdjęcia o których zapomniałam tongue,  mały piórnik, w którym trzymam 3 kolorowe długopisy, tusz do rzęs i kredkę do oczu tongue, karta do drzwi w pracy i na tym właściwie kończy się standard. Do tego mam: parę zapasowych rajstop, zapasowe czyste skarpetki, kalkulator, rozmówki polsko - angielskie big_smile, etui na plastry. Noszę jeszcze pendrive i otwieracz do napojów. Ale np. mój TŻ ma taki organizer na klucze KeySmart - w małym opakowanku niewiele większym od paczki gum do rzucia mieszczą mu się 6 kluczy, pendrive, otwieracz i nawet jakiś mini klucz do śrubek. Też muszę sobie coś takiego sprawić.

PS. Przeszperałam też starą torebkę i znalazłam 50 zł, więc polecam takie porządki! smile

21

W zależności od sytuacji i okazji zawartość torebki różni się tylko kalendarzem i parasolem :-D
A standardowo zawiera: portfel, telefon, słuchawki, 2 błyszczyki, tusz do rzęs, perfumy, tabletki przeciwbólowe, zapalniczka albo i trzy, papierosy, klucze, długopis, zużyte bilety mpk, okulary do czytania i p/słoneczne. Parasol, gdy zanosi się na deszcz i czasami kalendarz.
Grzebienia nie noszę, bo mam bardzo krótkie włosy i po zrobieniu rano fryzurki do ewentualnych poprawek używam palców :-)

22

Nie nosze torebki, mam plecak
Czy to cos o mnie mowi? big_smile

23 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-07-28 16:12:14)

Torebki noszę duże takie workowate, ale rzeczy mam mało: dwa portfele, telefon, kosmetyczka z dokumentami, kluczami i kluczykami, chusteczki higieniczne suche i nawilżane, parasolka.

Pozostałe rzeczy typu kalendarz - notatnik, coś do pisania, lub kosmetyki zabieram kiedy wiem że będę ich potrzebować.

O czym to świadczy?

24

Iceni, witaj w klubie smile Ja też mam plecak smile

Wielka kieszeń zwykle wolna, na bierzące sprawy smile tzn picie, teczKa itd.
W średniej husteczki nawilżane, pielucha i body na zmianę.
W większej małej portfel, dokumenty, telefon, kalendarz, długopis.
W mniejszej małej apap, neoangin, wkładka higieniczna, podpaska, husteczki higieniczne, pomadka ochronna.
W jednej bocznej torba na zakupy i reklamówka jednorazowa, w drugiej klucze smile

Niby pedantyczny porządek a i tak niczego nigdy nie mogę znaleźć tongue

25 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-08-04 18:32:51)

Stwierdzam, ze mało macie w swoich torebkach wink. Ja wszystkiego nie wypisze bo zwyczajnie mi się nie chce, pisałabym...pisałabym.... pisała... .
Moja torebka musi być zawsze doża mieszcząca A4, z wieloma kieszonkami, przegródkami itp. Wszystko ma swoje stałe miejsce.
Tak wiec lustrując największą główną przegrodę mam: portfel, parasol, okulary do pracy, okulary przeciwsł, małą saszetkę z podręcznymi lekami i podpaską/wkładką,  chusteczki, siatkę szmacianą.
W małych kieszonkach: 2 telefony, pomadkę/błyszczyk, korektor pod oczy, klucze, spis zakupów wink.
W większej na zamek mam m.in...: notes z kalendarzem, długopis, dokumenty/wizytownik i takie pierdoły.

Zaznaczam, ze w erze dzieci małych miałam podręczne rzeczy dla dzieci, a zima mam rękawiczki, chustkę na szyje itp. Do niedawna nosiłam jeszcze kanapki, jogurt czy sałatkę (prowiant do pracy).

Heh.... wszystko potrzebne smile.

26

Wklejam, bo pasuje tutaj idealnie big_smile:

http://puu.sh/qWG70/3b389d9b88.jpg

(zdjęcie pochodzi ze strony sokzburaka.pl)

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Pokaż mi swoją torebkę, a powiem Ci kim jesteś

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024