Ładna figura czy to znaczy że niezbyt atrakcyjna twarz? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ładna figura czy to znaczy że niezbyt atrakcyjna twarz?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Ładna figura czy to znaczy że niezbyt atrakcyjna twarz?

Mam pytanie jestem niewiele po 30tce i kiedyś mówiono o mnie, że jestem ładną dziewczyną,dziś słysze tylko,że mam bardzo ładną figure,jestem zgrabna,szczupła itd,ale każdy facet omija temat twarzy,nie mówią np jesteś ładna,zgrabna,jesli juz o twarzy to na zasadzie podobasz mi się albo masz fajną twarz,ale nie - jesteś ladna,rozumiem że to nie przypadek i nie chodzi o to, że np moja figura wysuwa im się na pierwszy plan i akurat mówią o niej?Myslicie, że to może być przeszkoda,żeby mieć faceta?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ładna figura czy to znaczy że niezbyt atrakcyjna twarz?

Dodam tylko, że od jakiegos czasu stało się to moim kompleksem,wydaje mi się, że to dlatego faceci nie chcą sie ze mną związać,bo mam nie wystarczająco ładną twarz,wiem że niby wygląd to nie wszystko,ale jednak... nie wiem czy napisałam w dobrym wątku

3

Ojeju, nie szukaj problemu tam, gdzie go nie ma. Jesteś zgrabana, słyszysz, ze się podobasz, to o co ten ból tyłka? Nie szukaj dziury w całym, bo sfiksujesz.

4

O młodej dziewczynie mówi się że jest ładna.
O starszej mówi się że jest atrakcyjna.
Przyzwyczaj się do tego :-)

A co chciałam powiedzieć? Młode są ładne bo zauważa się głównie ich twarz, ich ciało jest jeszcze nie w pełni wykształcone. Owszem, są cycki, jest podwozie, ale całość jeszcze rozkwita.
Kobieta po 30 to już w pełni wykształcona kobieta. Wtedy zaczyna się zauważać JĄ jako całość, twarz przestaje mieć znaczenie. Wygląd to nie twarz, to całość, to osobowość. Zrozumiesz to jak będziesz po czterdziestce ;-)

5

To żadna przeszkoda. Przecież skoro mówią, że im się podobasz, to na pewno tak jest i według mnie to nie ma różnicy czy powiedzą, że jesteś ładna czy zgrabna czy że ogólnie im się podobasz. Sens jest taki sam, że fajnie wyglądasz smile

6 Ostatnio edytowany przez zyfika (2016-05-02 16:22:24)

Padłam! Dlaczego Ty uzależniasz swoją samoocenę od opinii innych?

Nie masz lustra? Jakie to ma znaczenie kto tam coś mówi, czy ładna, czy atrakcyjna, czy seksi. Ty wierzysz serio w to, że jak ktoś Tobie mówi, że jesteś ładna/ brzydka, mądra/ głupia itd....to on  ma rację? big_smile  Współczuję!

Weź się w garść bo masz cholernie zaniżoną samoocenę i tu jest Twój problem.

I tak ja wyżej napisano: liczy się całokształt, a głównie osobowość.

7

zyfika napisał/a:

Padłam! Dlaczego Ty uzależniasz swoją samoocenę od opinii innych?

Nie masz lustra? Jakie to ma znaczenie kto tam coś mówi, czy ładna, czy atrakcyjna, czy seksi. Ty wierzysz serio w to, że jak ktoś Tobie mówi, że jesteś ładna/ brzydka, mądra/ głupia itd....to on  ma rację? big_smile  Współczuję!

Weź się w garść bo masz cholernie zaniżoną samoocenę i tu jest Twój problem.

I tak ja wyżej napisano: liczy się całokształt, a głównie osobowość.

No to leżymy obie big_smile

Autorko,Ty poważnie jesteś po trzydziestce?

8

Jestem,co to ma do rzeczy?

9 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-05-02 19:42:52)

Majeczko dlaczego prześcignęłaś mnie w zadaniu tego pytania? big_smile

Autorko, Twój temat mnie załamał, serio.

10

Może coś więcej?Nie zadałam tego pytania,żebyście pokazywały gremialnie swoje załamanie tylko,żeby usłyszeć odpowiedź.Dziekuje wszystkim,którzy odpowiedzieli.A odnośnie własnej samooceny nie sądze,żeby była ona związane z wiekiem,to dla wszystkich załamanych

11

aniappp napisał/a:

Jestem,co to ma do rzeczy?

Ma wiele.
Bo widzisz,nie zdziwiłabym się,że takie rozkminy ma piętnastolatka,a nie dojrzała kobieta.

Jak liczysz na teksty typu ,jaka Ty jeśteś śliczniutka,śliczniuteńka, najśliczniuteńsza,a buzia to już "wogle"to sfokusuj się na mentalnych licealistach.

Zajrzyj w swoje wnętrze,bo być może to jest powód Twoich "porażek" z facetami.

12

aniappp napisał/a:

Może coś więcej?Nie zadałam tego pytania,żebyście pokazywały gremialnie swoje załamanie tylko,żeby usłyszeć odpowiedź.Dziekuje wszystkim,którzy odpowiedzieli.A odnośnie własnej samooceny nie sądze,żeby była ona związane z wiekiem,to dla wszystkich załamanych

Ale to nie moja wina, że mnie załamał Twój wątek.
Takie rozkminy może mieć nastolatka a nie Kobieta 30-sto letnia.

13

Ale chcecie mi powiedzieć,że u 30letniej kobiety wygląd nie ma znaczenia?Bo to liczy się tylko u nastolatek,z moich obserwacji wynika,że to bez znaczenia ile masz lat, wygląd jest zawsze bardzo ważny i decyduje o tym czy ktos chce Cie dalej poznawać,obojetnie czy masz lat 17 czy 38.Jasne są faceci,których liczy się bardziej wnetrze tak jest też wśród nastolatków,ale dla wiekszości facetów znajomość zaczyna się od wyglądu

14

aniappp napisał/a:

Ale chcecie mi powiedzieć,że u 30letniej kobiety wygląd nie ma znaczenia?Bo to liczy się tylko u nastolatek,z moich obserwacji wynika,że to bez znaczenia ile masz lat, wygląd jest zawsze bardzo ważny i decyduje o tym czy ktos chce Cie dalej poznawać,obojetnie czy masz lat 17 czy 38.Jasne są faceci,których liczy się bardziej wnetrze tak jest też wśród nastolatków,ale dla wiekszości facetów znajomość zaczyna się od wyglądu

Nie.
Chcemy Ci powiedzieć,że jakkolwiek wygląd kobiety i to czy jest atrakcyjna jest bardzo istotne,to jest tylko składową całości danej kobiety.
Jeżeli myślisz,że jedynie...przepraszam za kolokwializm...facet patrzy jedynie na "kształt dupy" to się mylisz.
I to nas właśnie dziwi.
Dlatego zwróć uwagę na inne swoje,zapewne o wiele ważniejsze walory oraz na przywary,którymi możesz odstraszać mężczyzn.

15

Wiem,że osobowość w całokształcie postrzegania kobiety jest bardzo ważna,ale tutaj bardziej pytałam o samą atrakcyjność fizyczną,czyli o to czy kobieta,która ma np przecietną twarz i ładną figure dalej może byc odbierana przez mężczyzn,jako fizycznie atrakcyjna?Czy może twarz ma dla większości mężczyzn większe znaczenie.Nie kwestionuje roli osobowości.Pytanie jest może płytkie,ale takie chciałam zadać.Liczyłam też na jakieś męskie odpowiedzi.

16

Tak, to znaczy, ze masz cialo ladniejsze niz twarz.

17

A czego dotyczy odpowiedź?Tego o co pytałam na początku wątku czy ostatniego pytania czy kobieta o przecietnej twarzy i ładnej figurze może być atrakcyjna?

18

aniappp napisał/a:

Wiem,że osobowość w całokształcie postrzegania kobiety jest bardzo ważna,ale tutaj bardziej pytałam o samą atrakcyjność fizyczną,czyli o to czy kobieta,która ma np przecietną twarz i ładną figure dalej może byc odbierana przez mężczyzn,jako fizycznie atrakcyjna?Czy może twarz ma dla większości mężczyzn większe znaczenie.Nie kwestionuje roli osobowości.Pytanie jest może płytkie,ale takie chciałam zadać.Liczyłam też na jakieś męskie odpowiedzi.

To może zadaj to pytanie na forum męskim.

19 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-05-02 21:07:29)

aniappp... a o ocenę atrakcyjności jakiego faceta Ci chodzi? Takiego obcego, co Cię chce przelecieć czy może takiego co szuka partnerki na życie?

Jeśli facetowi chodzi o seks, to liczy się wygląd, czy jesteś dla niego pociągająca. Jak kobieta ma ładną twarz to jest jej atut. Jak ma ładne zgrabne ciało, kobiece, to też jest jej atut.

Jeśli zaś facet chce z Tobą żyć, związać się, to przede wszystkim liczy się jakim jesteś człowiekiem...

Dodam jeszcze, że wielu facetów widzi atrybuty seksualności kobiet, typu piersi, talia, pupa... ale mało który jest w stanie wykrztusić z siebie, że buzia kobiety mu się podoba...

Chyba ładna twarz dla atrakcyjności kobiety jest ważna... Np. Rosati ma ładną twarz, a ciało niekoniecznie. Chodakowska może na odwrót.

20 Ostatnio edytowany przez zyfika (2016-05-03 17:53:46)

aniappp napisał/a:

A czego dotyczy odpowiedź?Tego o co pytałam na początku wątku czy ostatniego pytania czy kobieta o przecietnej twarzy i ładnej figurze może być atrakcyjna?

Jeżeli ma to Cię jakoś pocieszyć to odpowiem: tak! Kobieta, która ma seksowną figurę jest bardzo pociągająca big_smile Każdy dresiarz jest wniebowzięty. Można też usłyszeć na ulicy czasem gwizdy i różne bezczelne propozycje też się mogą zdarzyć. A także komentarze na temat poszczególnych swoich walorów co jest jedynie stwierdzeniem faktu, o którym dojrzała kobieta sama wie  big_smile Czyli banał!

Jeśli natomiast masz inny target to przede wszystkim najbardziej pociągająca jest pewność siebie, której Tobie obecnie brakuje.

21 Ostatnio edytowany przez filezila (2016-05-03 18:01:33)

ja kiedyś też porównywałam się do koleżanek, które uważałam za ładne, więc rozumiem co autorka czuje. teraz myślę, że był to skutek braku pewności siebie czy czegoś w tym rodzaju. i teraz nawet nie wiem dlaczego tak robiłam. powiedzmy, że ok 10 lat temu było mi ciężko czuć się atrakcyjnie i ładnie. teraz mam 29 lat i chyba z wiekiem moje myślenie się zmieniło. najzwyczajniej wiem, że jestem ładna. Czasami słyszę, od kogoś, że jestem ładna, atrakcyjna itp ale już teraz nie muszę tego słyszeć. zdaję sobie z tego sprawę. z wiekiem chyba jest się bardziej świadomą swojej osoby, atutów i wad. nie wiem od czego takie zmiany w myśleniu zależą i co je powoduje.

autorko a twoje wcześniejsze związki nie były jakieś toksyczne czy nie niszczyły twojej samooceny? moja znajoma po kilkuletnim związku z osoby bardzo pewnej siebie, energicznej i wiedzącej czego chce stała się szarą myszką, niedowartościowaną i dającą się notorycznie wykorzystywać...

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ładna figura czy to znaczy że niezbyt atrakcyjna twarz?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024