Jak zaradzić w takiej nerwicowej sytuacji??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jak zaradzić w takiej nerwicowej sytuacji???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Jak zaradzić w takiej nerwicowej sytuacji???

Witam. Proszę o rady jak sobie zaradzić, lub pomóc?? Nie długo mój mąż wyjeżdza do pracy po za miejscem zamieszkania, nie będzie go minimum 2 tygodnie, dla mnie to dosc sporo, jest to jedyna osoba która tak naprawdę stara mi się pomóc w różnych sytuacjach jak podczas jakieś infekcji, choroby, czy przy opiece nad córką, raczej nie liczę na nikogo innego. Wielokrotnie przekonałam się że jak w przysłowiu każdy sobie rzepkę skrobire, tylko ja taka empatyczna. Jednak jak wiadomo trzeba za coś żyć, kupić to czy tamto, choć minimalnie zabespieczyc dziecko więc wyjechac musi a moje ciało albo raczej moja nerwica odmawia mi posłuszeństwa, bo nie dośc że mam ten cholerny, nieprzyjemny niepokój w sobie to i czasem serce kołacze, lub sa biegunki czy klopoty ze snem, natrętne myśli, wlasnie najgożej jest jak zostaje sama z dzieckiem wtedy to wszystko naraz i niepokój i kolatanie i bole brzucha i mięśni, biegunka, co tylko, nie mogę pozwolic sobie na jakies silne leki bo jak to przy dziecku trzeba byc zwartym i czujnym. Taka sytuacja kiedy zostawałam sama z córka miala juz wczesniej miejsce jeszcze wtedy nie wiedzialam ze mam nerwice, nie mialam tych objawow a przynajmniej nie tak intensywnych po za tym pomagalismy sobie wzajemnie z sasiadka jednak ona jakis czas temu wyprowadzila sie. Te objawy a moze i nerwica dala we znaki po wypadku samochodowym ktory mielismy całą trójką. Tak zgrubsza to wygląda. Proszę o porady. A może jest tu ktos w podobnej sytuacji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zaradzić w takiej nerwicowej sytuacji???

Idz do psychiatrynon dobierze odpowiednie leki po ktorych bedziesz zwarta i gotowa wink na poczatku ich brania objawy moga sie nasilic ale na dluzsza mete mysle ze i Tobie i dziecku wyjdzie to na dobre

3

Psychiatra, psychoterapia i wziac sie za siebie. Nie jestes dzieckiem zeby wpadac w poploch bo max wyjezdza na 2 tygodnie. Rozumiem lata tongue no nawet miesiace. Ale t y g o d n i e?

Wez sie kobieto za swoja psychike bo co sie stanie jezeli twoj maz na pryklad zachoruje i bedziesz musiala sie zajac obojgiem?

Psychiarta nie boli.

4

Nafaszerowanie się psychotropami nie rozwiąże problemu, tylko stłumi lub wyciszy objawy, leki typowo na nerwice to leki wyciszające, uspokajające, powodujace sennosc, niektóre zaburzające ocenę rzeczywistości, a ja mam pod opieką małe dziecko oraz jestem zdana na siebie.

5

Jeśli masz stwierdzoną nerwicę, to chyba jesteś pod opieką lekarza ? Farmakologia czasem jest niezbędna, by przejść te najtrudniejsze chwile, ale też pewnie masz świadomość tego, że w nerwicy "strach ma wielkie oczy". Może ustal sobie plan na każdy dzień, spróbuj zaopiekować się nie tylko dzieckiem, ale też i sobą, spędź czas z kimś bliskim, przyjaciółką, korzystaj z wiosennej pogody i chodź na długie spacery ?? Poczytaj więcej na temat nerwicy. Mi bardzo pomogło bliższe poznanie tej choroby, ponad połowa objawów minęła.

6

Również uważam, że farmakoterapia nie jest rozwiązaniem na wszelkie problemy. Zacznij od ziół i pracy nad sobą. Polecam ponadto wysiłek fizyczny, jak bieganie, pływanie czy siłownia. Rozumiem, że masz na głowie dziecko i dom, jednak konieczny jest czas także dla samej siebie.

7

Kaja74 napisał/a:

Jeśli masz stwierdzoną nerwicę, to chyba jesteś pod opieką lekarza ? Farmakologia czasem jest niezbędna, by przejść te najtrudniejsze chwile, ale też pewnie masz świadomość tego, że w nerwicy "strach ma wielkie oczy". Może ustal sobie plan na każdy dzień, spróbuj zaopiekować się nie tylko dzieckiem, ale też i sobą, spędź czas z kimś bliskim, przyjaciółką, korzystaj z wiosennej pogody i chodź na długie spacery ?? Poczytaj więcej na temat nerwicy. Mi bardzo pomogło bliższe poznanie tej choroby, ponad połowa objawów minęła.

Dziękuję za komentarz i podpowiedz.

8

Kaba napisał/a:

Również uważam, że farmakoterapia nie jest rozwiązaniem na wszelkie problemy. Zacznij od ziół i pracy nad sobą. Polecam ponadto wysiłek fizyczny, jak bieganie, pływanie czy siłownia. Rozumiem, że masz na głowie dziecko i dom, jednak konieczny jest czas także dla samej siebie.

Dziękuję za komentarz smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jak zaradzić w takiej nerwicowej sytuacji???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024