Dziwna fascynacja innymi kobietami - szukanie wzorca? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dziwna fascynacja innymi kobietami - szukanie wzorca?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Dziwna fascynacja innymi kobietami - szukanie wzorca?

Witajcie. Nie wiem czy to dobry dział, ale skoro o relacjach interpersonalnych i emocjach, to może mój temat się tu wpasuje...

Już kilkakrotnie zdarzyło mi się w życiu przeżywać fascynację inną kobietą. Jest to stan podobny nieco do zakochania - uwielbienie dla tej osoby, obserwowanie jej, wynajdywanie okazji do spotkania (choćby przelotnego, np. minięcie się na korytarzu), myślenie o niej często, stres i podekscytowanie jednocześnie, gdy jest obok, wręcz rozpaczliwe zabieganie o jej akceptację czy jakiś wyraz sympatii... Zaczęłam się już zastanawiać czy nie mam jakichś skłonności biseksualnych, ale w tej fascynacji nie ma miejsca w ogóle na fizyczność. Kobiety mnie nie pociągają, nigdy. Nie ma tu podniecenia, potrzeby kontaktu fizycznego czy chęci stworzenia związku. Za to już zauważyłam, że jest pewien powtarzający się schemat - obiektem mojej fascynacji zawsze jest kobieta starsza ode mnie, inteligentna, wykształcona, w jakiś sposób mająca nade mną "władzę" - np. nauczycielka czy szefowa.

Zapewne zgodzicie się, że to trochę głupie uczucie - nie rozumieć mechanizmów w mojej własnej głowie. Dlatego chciałabym w miarę możliwości ustalić skąd mi się coś takiego bierze, czy powinnam z tym walczyć, czy też jest to zupełnie normalne. Może po prostu szukam sobie wzorca - kobiety, która mi imponuje i jest taka, jaka ja chciałabym być? Ale trochę zbyt intensywne mi się to wszystko wydaje, zakrawa już niemal na obsesję czasem... Czy myślicie, że może mieć to związek z tym, że wychowywała mnie tylko mama? Może ktoś ma podobnie? Albo wie skąd się takie coś bierze, co może być powodem?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2016-04-22 18:48:43)

Odp: Dziwna fascynacja innymi kobietami - szukanie wzorca?

Mialam podobnie. Zazwyczaj byly to nauczycielki, dla jednej specjalnie przepisalam sie do klasy w ktorej uczyla. Fascynacja, obsesja, i zero fizycznosci (niektore byly srednie, a nawet brzydkie czy stare).

Marzylam o tym zeby moc poznac je lepiej, moc skrasc sie do ich mieszkan, przegladac ich rzeczy, powachac odziez, czytac notatki. Podziwialam jej, imponowaly mi wtedy.

3

Teź tak miałam,  ale później to mija .

4

Nie jestem kobietą ale wydaje mi się, że każda kobieta ma okres fascynacji inną kobietą - na mój maluczki mózg spowodowane jest to tym, że kobiety są z reguły ładniejsze od facetów tongue Tylko tyle i aż tyle smile

5

No proszę, cieszę się, że nie jestem jedyna smile
Później to mija...? Hmm, mam wrażenie, że u mnie z wiekiem się to nasila, ale zobaczymy. Jeśli za 40 lat mi nie przejdzie, to zacznę się martwić tongue

6

Nareszcie czuję się zrozumiana

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dziwna fascynacja innymi kobietami - szukanie wzorca?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024