Zajęcie nieruchomości (ulamkowe) przez komornika.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Zajęcie nieruchomości (ulamkowe) przez komornika..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Zajęcie nieruchomości (ulamkowe) przez komornika..

Witam.
Mam pytanie: Jak prawnie wygląda i odbywa się zajęcie nieruchomości (lokal w bloku).?
Odnośnie zadlużenia alimentacyjnego na rzecz syna wystąpilam z wnioskiem do komornika o zajęcie udzialów dlużnika, który jest wspolwlaścicielem lokalu mieszkalnego. Jest to mieszkanie wlasnościowe, w którym zamieszkuje rodzina dlużnika, on sam mieszka w wynajętym mieszkaniu..
Wiem ze, Komornik zrobil 1 krok i częśc udzialow zająl we wpisie Księgi Wieczystej.
Oszacowano ze ,cześc dlużnika w przeliczeniu na wartość wspolnego udzialu co do wlasności wynosi 10 tyś .zl
Jak uzyska moj syn tą kwotę bądz co przypadnie mu z tego zajęcia i... kiedy?
Proszę o radę..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zajęcie nieruchomości (ulamkowe) przez komornika..

Prośba pozostala bez echa.. nic dziwnego bo taka egzekucja jest bardzo zawila..
Trudno jednoznacznie odpowiedziec..
Z tego co udalo mi się ustalic wertując na necie, to komornik może "zając" np. jeden z pokoi w mieszkaniu?
Ponoc jest taka mozliwośc.. ??

3

Odp: Zajęcie nieruchomości (ulamkowe) przez komornika..

Twój syn uzyska tą kwotę po sprzedaży mieszkania, bo w polskich realiach rynkowa wartość takiego udziału jest praktycznie zerowa.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Zajęcie nieruchomości (ulamkowe) przez komornika..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024