Witam wszystkich Forumowiczów.
Przede wszystkim kieruję swoje pytanie do kobiet, bo im łatwiej będzie zrozumieć problem, który jest moim udziałem.
Od prawie pół roku znam dziewczynę, z którą z różnym natężeniem się spotykam a praktycznie codziennie wymieniamy się niezliczoną ilością wiadomości. Przeważnie po kilka godzin w ciągu doby. Na samym początku powiedziała, że nie chce związku, że nie czuje się gotowa itp. Ja dosyć szybko się zakochałem i jej to wyznałem. Wielokrotnie powtarzając gdy byliśmy razem czy też pisząc płomienne teksty. Około trzy miesiące znajomość mimo jej negatywnego nastawienia rozwijała się, doszło do seksu, chodzenia za rękę, całowania. Niestety na początku roku nastąpił przełom, zupełnie się wycofała. Tzn. oznajmiła, że możemy być znajomymi, przestała mnie zapraszać do domu czy też nie chciała jakiejś pomocy z mojej przy zakupach, podwożeniu. Powiedziała, że musi sobie poukładać, że nie może ot tak zamknąć wieloletniego związku z byłym. To jej narzeczony, z którym sama zerwała. Jednak nadal pisaliśmy dużo ze sobą. Po miesiącu znowu zaczęliśmy się spotykać ale tylko w knajpkach, na ulicy. I teraz mam pytanie do Was, drogie Panie.
Czy kobieta, która doskonale wie, że facet ją kocha, który cały czas daje jej kwiaty, pragnie spotykać się. Kobieta jednocześnie mówiąca, że nie chce związku i zasłaniająca się byłym. Czy możliwe jest żeby jednocześnie pozwalała trzymać się za dłoń w restauracji, dotykać po ramionach czy nodze. A także na moje wyznania miłosne i otwarte słowa, że chciałbym mieć z nią dziecko. Czy gdyby zupełnie była mną nie zainteresowana to mówiłaby...wariat jesteś, ty to masz fantazję gdy opisałem jak oświadczyłbym się.
Nie mogę tego zrozumieć. Przyjaciel mi mówi daj spokój, bo jej jest tak wygodnie. Dobra znajoma stwierdziła, że manipuluje mną, że coś ukrywa.
Ale ja w głębi czuję, że mam szansę...
Proszę o pomoc w zrozumieniu. Czy dziewczyna niezainteresowana zezwoliłaby na te drobne geściki, nie powiedziała NIE, kiedy specjalnie kieruję rozmowę na tematy o rodzinie, uczuciach. ??