zdrada czy nie? ufac czy nie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zdrada czy nie? ufac czy nie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: zdrada czy nie? ufac czy nie?

Kochani mam pytanie i proszę o Wasze opinie na temat następującej sytuacji: para, która spotyka się od niedawna, ale umawiała się na wyłączność w związku - nie maja nikogo na boku, idzie pierwszy raz razem na imprezę. Pan wypija trochę za dużo i na oczach dziewczyny nachalnie dobiera się do innej kobiety - obmacuje ja, mimo ze tamta go nie zachęca, a wręcz przeciwnie, mimo ze partnerka jest tuz obok i próbuję go przywoływać do porządku.

Na drugi dzień pan nic nie pamięta (tak twierdzi) i najpierw zarzuca dziewczynie, ze sobie to wymyśliła, a kiedy inni potwierdzają jej wersje, jego wytłumaczenie to: "nawet nie pamiętam jej imienia".
Oczywiście mężczyzną mówi, ze kocha, generalnie jest w porządku itd.- z wyjątkiem tego epizodu, chce z nią być, zależy mu itd. itp....

I teraz: gdybyście mieli zabawić się w doradców: czy  ona powinna zerwać te znajomość, bo skoro facet raz się tak zachował to tak będzie się zachowywał zawsze?
A może powinna wybaczyć ten epizod, chłop się upił, zachował jak świnia, ale zasługuje na szanse?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zdrada czy nie? ufac czy nie?

Powinna ochłodzić relację i się zdystansować, aby pokazać gościowi, że nie z nią te numery. Prawdopodobnie nabawił się takiego nawyku. A potem obserwować i podjąć decyzję co dalej.

3

Obserwować sytuację.
Jeśli to jednorazowy wybryk i facet wyrazi skruchę - odpuścić.
W razie powtórki - nie słuchać żadnych tłumaczeń, zerwać i kopnąć go w dupę.

4

Wytłumaczenie podane przez pana jest żadne - jak pijany kierowca spowoduje wypadek a potem stwierdzi "nawet nie pamiętam numeru rejestracyjnego tamtego samochodu" to znaczy że wszystko ok.? Rozumiem, że pan nawet nie przeprosił, nie ma sobie nic do zarzucenia. W takim razie pani powinna sobie uświadomić, że taki jest jego system myślenia i reagowania na wiele spraw - że póki on nie chce przyjąć za coś odpowiedzialności, to nic mu nie można zarzucić.

Co do konkretnego przypadku - należy pana dokładnie obserwować, bo szanse na powtórkę są zawsze. Szczególnie jeśli pan nie uważa, że zachował się źle, to nie ma powodów, by powstrzymywać się przed takim zachowaniem w przyszłości.

5

rabbit90 napisał/a:

I teraz: gdybyście mieli zabawić się w doradców: czy  ona powinna zerwać te znajomość, bo skoro facet raz się tak zachował to tak będzie się zachowywał zawsze?
A może powinna wybaczyć ten epizod, chłop się upił, zachował jak świnia, ale zasługuje na szanse?

Mogę się zabaić w doradcę: panna powinna zerwać taką znajomość.

Upił się i nie pamięta? Pić trzeba umieć. Picie nie jest dla wszystkich.

No chyba, że pannie nie przeszkadza, że on czasami upije się i będzie obmacywał wszystkie laski. I że te wszystkie "czasem" na długą metę staną się regułą.

6

Dziękuję za rady i zaangażowanie.
Niestety, tak jak podejrzewalam lecz staralam sie wypierac, racje miala CatLady. Facet okazal sie swinia, wiecie z tych drobnych oszustow - tu flircik, tam flircik, tu niby po wodce, tam tylko troche .... coz oszust po prostu i zdrajca.

Poczyniłyście bardzo słuszne spostrzeżenia, mnie tez nie mniej od zdrady zaniepokoiło zachowanie po (kretyńskie tłumaczenia).

Niestety jestem wrażliwa wiec niezmiernie cierpię. Niech mój ból nie pójdzie na marne i moja krotka, niemiła i żenująca przygoda będzie dla Was przestroga,, siostry.

Buziaczki, idę się utopić.

7

Trzeba jednak być mądrym i twardym i robić jak pisze CatLady - od razu kopa w d*pę, żadnych "drugich szans".

8

Przykro mi, mimo wszystko...

Najgorsze właśnie te durne tłumaczenia, że po wódce, że nie pamieta imienia... Gdyby mu się chociaż głupio zrobiło, gdyby przeprosił, to może i należałoby dać mu drugą szansę, poobserwować. A tak? Tłumaczenia idioty. Tak jakby to, że był pijany go usprawiedliwiało.

Nie top się, nie warto. smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zdrada czy nie? ufac czy nie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024