Towarzystwo, wplyw na osobowosc i zachowanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Towarzystwo, wplyw na osobowosc i zachowanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Towarzystwo, wplyw na osobowosc i zachowanie

Witajcie, od zawsze jestem osoba otwarta i chetna w reacjach interpersonalnych. Nie brak mi przyjaciol, aczkolwiek przeprowadzilam sie majac 10 lat do innego miasta, gdzie mieszkam juz ok 8. Ciagle utrzymuje kontakt z tamtymi ludzmi i co jakis czas wyjezdzam tam- mam tam tate. Ostatnio zaczelam odczuwac uczucie braku przynaleznosci gdziekolwiek. Otacza mnie towarzystwo ludzi, ktorych lubie, ale wiem,ze te relacje sa jedynie na jakis czas. Co sie z tym wiaze nie moge w 100% ufac takim osobom, sa to relacje moze raz w tygodniu na piwo, na tej zasadzie. Po prostu zaczelo mi doskwierac to, wiaze sie potem to z wiecznym stresem, ze tak naprawde nie wiem jak bedzie nastepnego dnia. Prosze o rade. Nie wyolbrzymiam sytuacji? Jest to dla mnie bardzo wazne.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-09 17:10:43)

Odp: Towarzystwo, wplyw na osobowosc i zachowanie

Wyolbrzymiasz problem. Idealizujesz miejsce, z którego wyprowadziłaś sié bédac dzieckiem i które pamiętasz z perspektywy dziecka. Mieszkasz w nowym mieście od 8 lat - czyli niemal połowę zycia - to aż nadto czasu by znaleźć w nim swoje miejsce.

Pod warunkiem, że tego chcesz.  W innym wypadku, jeżeli wciąż będziesz idealizować miejsce, w którym byłaś tylko na chwilę - nigdy nie znajdziesz "swojego" miejsca.

3

To też nie jest tak. Każdy człowiek jest inny i inaczej przystosowuje się do zmian. Poczucie przynależności i bycia w towarzystwie jest nieodłącznym elementem życia każdego człowieka. Nie ma co szukać na siłę nowych znajomych, ale możesz zacząć się spotykać z ludźmi o podobnych zainteresowaniach. W każdym mniejszym/większym mieście ludzie tworzą grupy zainteresować, spędzania wolnego czasu. Może to jest recepta? smile
Pozdrawiam!

4

A może zapiszesz się na jakieś zajęcia związane z twoją pasją?

5

Właśnie, pasje są najlepszym sposobem na znalezienie ludzi podobnych do nas, przez co zwiększa się prawdopodobieństwo że będziecie spędzać razem czas w fantastyczny sposób smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Towarzystwo, wplyw na osobowosc i zachowanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024