Odkryłam, że mąż mnie nagrywa. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Odkryłam, że mąż mnie nagrywa.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Odkryłam, że mąż mnie nagrywa.

Witam

od dłuższego czasu moje małżeństwo jest w kryzysie, mimo terapii i różnych prób ratowania, dojdzie do rozwodu.
Mąż - wojskowy - wyjechał w niedzielę na trzy tygodnie.
Dziś sprzątając szafkę rtv - zauważyłam zainstalowaną, włączoną kamerę, podłączoną do modemu, wnioskuję, iż byłam podsłuchiwana i obserwowana online.
Zdemontowałam to.
Mąż, zapewne "już wie".

Minęło kilka godzin, a ja nadal jestem po prostu w głębokim szoku.
We własnym domu czuję się w tej chwili co najmniej dziwnie.

Co robić???

Nic na razie nie dałam po sobie poznać.
Po prostu jestem odrętwiała.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odkryłam, że mąż mnie nagrywa.

Nie dziwię Ci się, że jesteś w szoku. Straciłas chyba resztki złudzeń co do osoby, która była Ci kiedys bliska.
Nie wypowiadam się w zakresie  aspektów etycznych/ogólnoludzkich/moralnych ale pod poniższym linkiem znajdziesz troche uwag dot. monitoringu w świetle prawa. Mam nadzieję, że w takiej sytuacji moderatorzy nie wytną linku
http://e-prawnik.pl/artykuly/prawo-cywi … skim-.html

Ogólnie - nie ma przepisów prawa zabraniających takich działań w odniesieniu do osób fizycznych. Są szczegółowe regulacje w Ustawie o ochronie danych osobowych (art. 3a), Kodeksie Cywilnym (art. 23), Ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych (art. 81).
Takie sytuacje to raj dla prawników, bo można wnioskować i potwierdzac dowolne tezy dot. zjawiska monitoringu.
Serdecznie Ci współczuję.

3

Fatma2016 napisał/a:

Witam

od dłuższego czasu moje małżeństwo jest w kryzysie, mimo terapii i różnych prób ratowania, dojdzie do rozwodu.
Mąż - wojskowy - wyjechał w niedzielę na trzy tygodnie.
Dziś sprzątając szafkę rtv - zauważyłam zainstalowaną, włączoną kamerę, podłączoną do modemu, wnioskuję, iż byłam podsłuchiwana i obserwowana online.
Zdemontowałam to.
Mąż, zapewne "już wie".

Minęło kilka godzin, a ja nadal jestem po prostu w głębokim szoku.
We własnym domu czuję się w tej chwili co najmniej dziwnie.

Co robić???

Nic na razie nie dałam po sobie poznać.
Po prostu jestem odrętwiała.

Osobiście uważam, że szczera rozmowa jest podstawą, jednak rozglądniecie się po mieszkaniu byłoby profilaktyczną czynnością. Zważając na zaistniałe fakty, zastanów się, czy Twój mąż miał coś na celu rejestrując Cię we własnym domu.

4

Nie ma żadnych podstaw. Od rana do wieczora opiekuję się trójką malutkich dzieci. Nie w głowie mi głupoty. Myślałam, że do rozwodu po prostu na spokojnie przetrwamy bo to on czeka na mieszkanie z wojska.

5

Wyglada na to ze mezus szuka dowodow bo pragnie Ci dokopac przy rozwodzie. Dowodow na co? Najpewniej na zdrade bo przeciez musi Ci w sadzie udowodnic Twoja wine zeby Ci jak najmniej alimentow placic.
Rozwod to wojna. I przygotuj sie na to. Nie da sie przetrwac na spokojnie.

6

sprawdź całe mieszkanie !!!!!!!!

7 Ostatnio edytowany przez Swanen (2016-03-08 23:19:13)

Fatma2016 napisał/a:

Osobiście uważam, że szczera rozmowa jest podstawą, jednak rozglądniecie się po mieszkaniu byłoby profilaktyczną czynnością. Zważając na zaistniałe fakty, zastanów się, czy Twój mąż miał coś na celu rejestrując Cię we własnym domu.

Mąż ją nagrywa z ukrycia, po terapiach i przejściach a ty jej mówisz, że powinna z nim szczerze porozmawiać? No i faktycznie ciężko się domyślić co też miał on za cel rejestrując ją we własnym domu, może po prostu hobbysta sztuki filmowej.

8

Swanen napisał/a:

Mąż ją nagrywa z ukrycia, po terapiach i przejściach a ty jej mówisz, że powinna z nim szczerze porozmawiać? No i faktycznie ciężko się domyślić co też miał on za cel rejestrując ją we własnym domu, może po prostu hobbysta sztuki filmowej.

Jest już 23 i dzwonił w ciągu dnia  jak u dzieci. Nic się nie zająknął. Skoro była podpięta do modemu to chyba po to by mnie śledzić "online". A skoro tak powinien już się zorientować, że sprzęt jest odłączony . ...
Przychodzi do mnie tylko mama, ewentualnie dziś koleżanka. O czym mówię no bo to żadna tajemnica.
Było 0,01% szans na uratowanie tego małżeństwa. Teraz nie ma nic.
Doszło do tego, że nawet nie umiem się wkurzyć. Ogarnia mnie jedynie pusty śmiech i szok, bo już myślałam, że nie jest w stanie mnie zaskoczyć.

Żeby było śmieszniej to nigdy nie mówiłam mu, że go puszczę w skarpetkach. Mało tego, zostanę z dużym kredytem, który jemu był potrzebny i tak planowałam wydatki-przychody-alimenty czy te zobowiązania by miał co do gara włożyć.
Nie sypiamy, fakt od roku. To może, że do domu pełnego dzieci gacha przyprowadzę. ...

9

Poszukaj bardzo dobrze, sprawdź każdą dziurę, bo pewnie jest tego więcej. Poinformuj prawnika, to może uda się to jakoś wykorzystać w sądzie. Burak ewidentnie chce Cię zostawić z niczym i szuka dowodów na Twoją nieprawość. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, ja bym wyciągnęła na rozprawie jego brudy, zeby mu dowalić. Jak chciał wojny, to niech ją ma.

10

Skoro umiejscowił jedną kamerę założę się, ze jednak jest tego więcej, sprawdź dokładnie każdy kąt, kawałek po kawałku.
I trzymaj się.

11

Dziś po "przespaniu się z tym" - zapytałam go co to ma być. A on, że dla dzieci to zrobił, by sobie patrzył jak się bawią. No dla dzieci, cichcem zainstalował kamerę, diody świecące zakleił taśmą, a i zapomniał napomknąć mi o pomyśle. No zero skruchy, null.
Zapytał jak to odkryłam, nie mógł uwierzyć, że tam sprzątam (codziennie).
To w jego interesie jest zostać w moim domu, a on robi wszystko by spakować mu walizki.
No i argument na koniec, "że teraz będę miała powód by złożyć pozew".
I chyba tak trzeba będzie zrobić.

12

Fatma, nie daj się zwieść takiemu wytłumaczeniu.....

Gdyby chciał dzieci oglądać zrobiłby to dzieląc się z Tobą pomysłem i przy Twoim zezwoleniu.

A wojskowi mają mnóstwo ciekawych pomysłów - wyniesionych ze swojego podwórka - więc bądź czujna.

13

Fatma2016 napisał/a:

Dziś po "przespaniu się z tym" - zapytałam go co to ma być. A on, że dla dzieci to zrobił, by sobie patrzył jak się bawią. No dla dzieci, cichcem zainstalował kamerę, diody świecące zakleił taśmą, a i zapomniał napomknąć mi o pomyśle. No zero skruchy, null.
Zapytał jak to odkryłam, nie mógł uwierzyć, że tam sprzątam (codziennie).
To w jego interesie jest zostać w moim domu, a on robi wszystko by spakować mu walizki.
No i argument na koniec, "że teraz będę miała powód by złożyć pozew".
I chyba tak trzeba będzie zrobić.

Fatma, nie wiem nawet, co Ci napisać. Sama wiesz, że to wytłumaczenie jest śmieszne , a to, co zrobił, to straszne świństwo. Tym bardziej w takim okresie, gdy mu się grunt pod nogami pali. Pewnie chciał sprawdzić, czy potencjalnych kochanków nie sprowadzasz pod jego nieobecność. Przykro mi, dużo siły życzę.

14

Mogę tylko napisać - wiej od świra.

Trzymam mocno kciuki.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Odkryłam, że mąż mnie nagrywa.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024