podcinanie brwi, dla mnie dramat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » podcinanie brwi, dla mnie dramat

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: podcinanie brwi, dla mnie dramat

Witam,
szukam wlasnie w internecie jak poprawic brwi i nie umiem znalezc dokladnej odpowiedzi.

Chodzi mi ogolnie, o brwi, ktore byly juz podcinane. Niestety kilka lat temu jedna fryzjerka podciela mi brwi i od tego czasu wygladaja niefajnie i ciagle rosna, sama je podcinam teraz by nie byly zbyt dlugie. Chce miec z powrotem "normalne" brwi, ktore nie rosna.

Czy ktos wie, czy mozna jakos temu zaradzic, zeby pozbyc sie tych wlasnie, ktore rosna? Dodam, ze te obciete sa grubsze, sztywniejsze i ogolnie rosna jak chca sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: podcinanie brwi, dla mnie dramat
Gosiawie napisał/a:

Witam,
szukam wlasnie w internecie jak poprawic brwi i nie umiem znalezc dokladnej odpowiedzi.

Chodzi mi ogolnie, o brwi, ktore byly juz podcinane. Niestety kilka lat temu jedna fryzjerka podciela mi brwi i od tego czasu wygladaja niefajnie i ciagle rosna, sama je podcinam teraz by nie byly zbyt dlugie. Chce miec z powrotem "normalne" brwi, ktore nie rosna.

Czy ktos wie, czy mozna jakos temu zaradzic, zeby pozbyc sie tych wlasnie, ktore rosna? Dodam, ze te obciete sa grubsze, sztywniejsze i ogolnie rosna jak chca sad

Są niefajnie bo je ciągle podcinasz..   ten zabieg wpływa na ich strukturę, odstaw nożyczki, nie podcinaj. Za kilka tygodni wrócą do naturalnej formy. Ich naturalny cykl to ok 2 mc, więc uzbroj się w cierpliwość
Co możesz zrobić?
Olejek rycynowy
Laminacja brwi
Odstawienie nożyczek

Ja niestety nie mam pojęcia,ale to może idź do innej kosmetyczki czy kogo tam innego i profesjonalnie Ci to naprawia

4

Z dwojga złego lepiej podcinać i mieć coraz grubsze czy wymagające modelowania, niż wyskubać i skończyć z cieniutkimi kreseczkami.

5

złoto napisał/a:

Z dwojga złego lepiej podcinać i mieć coraz grubsze czy wymagające modelowania, niż wyskubać i skończyć z cieniutkimi kreseczkami.

Z tymi grubszymi to mit. Tylko wydają się grubsze. Zabieg przycinania nie wpływa na grubość włosa

6

Istotka6 napisał/a:
złoto napisał/a:

Z tymi grubszymi to mit. Tylko wydają się grubsze. Zabieg przycinania nie wpływa na grubość włosa

"Czy ktos wie, czy mozna jakos temu zaradzic, zeby pozbyc sie tych wlasnie, ktore rosna? Dodam, ze te obciete sa grubsze, sztywniejsze i ogolnie rosna jak chca sad"-4
U autorki są grubsze po podcinaniu.

7

złoto napisał/a:
Istotka6 napisał/a:
złoto napisał/a:

"Czy ktos wie, czy mozna jakos temu zaradzic, zeby pozbyc sie tych wlasnie, ktore rosna? Dodam, ze te obciete sa grubsze, sztywniejsze i ogolnie rosna jak chca sad"-4

Wydaje Jej się

To tylko złudzenie optyczne, takie samo co przy goleniu nóg, czy odrastająca broda...

8

Istotka6 napisał/a:
złoto napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Wydaje Jej się

To tylko złudzenie optyczne, takie samo co przy goleniu nóg, czy odrastająca broda...

tak te koncowki tych obcietych sa grubsze, chyba, ze rzeczywiscie sprawiaja takie wrazenie, to jest nie do zniesienia, niefajnie wyglada.

9

dzieki za porady

jedna, taka stala kosmetyczka, do ktorej juz dlugo chodzila, nie odradzala mi zaprzestania podcinania, poradzila mi olejek rycynowy, ale zeby nowe porosly, bo mam dosc rzadkie.

druga kosmetyczka, do ktorej teraz chodze, powiedziala mi, zeby przestac obcinac, tak jak Istotka radzi, ale nie bylam pewna czy to zadziala, bo naprawde nie wygladaja fajnie i sa jakies dzikie, rosna jak chca, wywijaja sie w kazde strony, co mnie strasznie denerwuje. Ok, przestane i poczekam.

10 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2026-02-02 22:12:07)

Gosiu, wybierz się na laminację. Dzięki niej brwi zaczną się świetnie układać i będziesz mogła nawet zmienić kierunek ich wzrostu.
Jeśli wolisz tańszą opcję, stosuj olejek rycynowy, który zmiękcza włoski i przyspiesza porost, a do stylizacji używaj wosku do brwi. Nożyczki koniecznie odstaw i poczekaj dwa miesiące, stare włoski muszą wypaść, żeby na ich miejsce mogły pojawić się nowe.

11

Istotka6 napisał/a:

Gosiu, wybierz się na laminację. Dzięki niej brwi zaczną się świetnie układać i będziesz mogła nawet zmienić kierunek ich wzrostu.
Jeśli wolisz tańszą opcję, stosuj olejek rycynowy, który zmiękcza włoski i przyspiesza porost, a do stylizacji używaj wosku do brwi. Nożyczki koniecznie odstaw i poczekaj dwa miesiące, stare włoski muszą wypaść, żeby na ich miejsce mogły pojawić się nowe.

super, stosuje jak na razie olejek rycynowy i odstawilam nozyczki.

Gosiawie napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

super, stosuje jak na razie olejek rycynowy i odstawilam nozyczki.

Poczekaj jakis czas na efekty

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » podcinanie brwi, dla mnie dramat

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024