Włosy, które same zmieniły kolor? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, które same zmieniły kolor?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Włosy, które same zmieniły kolor?

Zastanawiałam się, czy któraś z Was spotkała się może z sytuacją, która niedawno mi się zdarzyła. Naturalny kolor moich włosów to bardzo ciemny brąz (prawie czarny). Nigdy ich nie farbowałam. Ostatnio zauważyłam, że mam na głowie coraz więcej i więcej pojedynczych włosów w kolorze... blond. "Odrost" ma już kilka centymetrów, aż dziwne, że wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Po wyrwaniu ewidentnie widać, że włos ma dwa różne kolory (ten blond to też nie taki typowy blond, wygląda raczej jak złota, odbijająca światło nitka).

Myślałam, że może to być kwestia pielęgnacji włosów, ale nie zmieniałam ostatnio szamponu, a olejuję bardzo rzadko, tym samym olejem co zawsze. Diety też nie zmieniałam i nie stresuję się, więc nie jest to chyba siwienie (siwych włosów nie mam, poza tym jestem jeszcze na to za młoda). Nie przyjmuję też żadnych leków. Nie mam już pomysłów, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Czy którejś z Was zdarzyło się coś takiego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Włosy, które same zmieniły kolor?

no powiem, że sprawa ciekawa, ale może będzie to łądnie wyglądać, jak pasemka big_smile, gdyby to było lato, to bym powiedziała, że od słońca, a tak to nie umiem nic powiedzieć

3

Pasemka może wyglądałyby ok, ale przyjrzałam się dokładniej kilku wyrwanym włosom i znalazłam takie, na których ten kolor zmienia się kilka razy. Około 3-milimetrowy kawałek złotego włosa przechodzi w 3-milimetrowy kawałek naturalnego koloru, potem znowu w złoty itd. To jest dopiero dziwne big_smile

4

Wygląda to tak, jakby melanocyty źle pracowały skoro włosy tracą swój naturalny kolor. Pomocna byłaby tu chyba tylko wizyta u trychologa.

5

A na pewno u dermatologa najpierw.

6

Rzeczywiście to wygląda na zaburzenia pigmentacji włosa. Warto skonsultować się ze specjalistą, bo podłoże takich zmian może być znacznie poważniejsze niż sama estetyka.

7

Hormony?  Nie zawsze jest tak, że całe życie mamy jeden kolor włosów, aczkolwiek ja bym najpierw sprawdziła, czy z tymi hormonami wszystko ok smile

8

A czy ten odcień jest dużo jaśniejszy niż naturalny? Mi od słońca włosy potrafiły zmienić odcień o kilka tonów. Tak samo jak farbowałam włosy, to odrost był w innym odcieniu niż naturalny. Sama nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieję, ale może masz do czynienia z podobną sytuacją? smile

9

A może zmiana antykoncepcji albo w ogole prowadzenie jej? Czasem to zmienia gospodarke hormonalną.

10

Mnie to również zaintrygowało.  Bo ja to rudy jestem i w powiedzmy młodości to mi rosły te kudły jak oszalałe i wogóle przez drobna budowę to powszechnie  brali mnie za laskę, nawet stojąc i patrząc w oczy i do tego długie włosy nosiłem bo lubiłem smile to jakoś tam wytrzymywałem z tym.   No ale z czasem to mi mój zajebisty kolor przysiadł.   Najpierw myslałem że siwieję, ale to takie coś co autorka zauwazyła, włosy zmieniają kolor.  I teraz część mam takie jak były, a część wybielałe całkowicie.  Wszytko razem zmieszane i jest dobrze.  Nigdy u żadnego speca nie byłem z tym problemem.  Ale moja córka martwi się trochę.  Bo tez taka z niej cegła naturalna i nie chciałby tego stracić smile

11

Też mam rude włosy i zmieniały mi się kilka razy. Od kasztanowych, przez miedziane a teraz złoty blond ha ha. Ale autorka postu chyba ma trochę inny problem.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, które same zmieniły kolor?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024