Hej;)
Jakie szampony polecacie do włosów przetłuszczających się skłonnych do łupieżu?
Iza
Najpierw przydałoby ci się wybrać do lekarza, żeby sprawdzić, czy to przetłuszczanie i łupież nie mają jakichś poważniejszych przyczyn. Lekarz zaleci ci też odpowiedni szampon.
Fajne sa szampony Seboradin
Fajne ale drogie. Niedrogie kosmetyki również mogą mieć dobre działanie. W zeszłym tygodniu na przykład udało mi się dorwać w Hebe szampon do włosów z serii Perfect Me. Miałam już ich maskę oraz byłam z niej zadowolona. Teraz kupiłam sobie szampon. Cena była niska bo kosztował niecałe 9 zł a powinniśmy się polubic. Umyłam nim włosy już kilka razy i mniej sie po nim przetłuszczają są dłużej nawilżone oraz gładkie.
Mam niebieską wersję Repair & Stay strong ( ta do włosów wypadających na zagęszczenie).
Szampon ładnie pachnie i dobrze sie pieni.
Faktycznie lepiej udać się najpierw do dermatologa, ponieważ łupież to poważna zmiana skórna, której często nie da się wyleczyć zwykłym drogeryjnym szamponem
6 2016-03-17 18:55:16 Ostatnio edytowany przez vinnga (2016-03-17 19:34:47)
Łupież to nic przjemnego... w prawdzie nie miałam go nigdy, moje włosy do idealnych nie należą.... MOgę polecić Wam serię SPAM, szczególnie tę niebieską linię Volume.
Mnie w walce z łupieżem pomógł mentolowy Head&Shoulders. Wreszcie bez wstydu mogę założyć ukochane czarne ciuchy. Znajomi przestali mi niby to kpiąco, niby dobrotliwie dogadywać, że mam bluzkę w kropki – oczywiście mieli na myśli łupież. Najważniejsza w moim przypadku była i jak sprawdziła się regularność stosowania tego szamponu. Łupież zniknął, mam nadzieję że już na dobre. Ze względów profilaktycznych na pewno raz na jakiś czas będę wracała do Head&Shoulders. Jestem wierna produktom, które mnie nie zawodzą!
Polecam szampon Pierpaoli Anthyllis (do kupienia tylko w internecie, niestety, np. na drogeria-ekologiczna.pl). Mam poważny problem z przetłuszczaniem się włosów, a nawet miewam epizody łojotokowego zapalenia skóry. Poleciła mi ten szampon koleżanka, bo ma jakieś właściwości przeciwzapalne. I faktycznie działa, choć nie wysusza mi tak włosów jak szampony lecznicze, które stosuję, więc muszę przy nim nieco częściej myć głowę. Kiedy nie mam tego dziadostwa na głowie to stosuję Pierpaoli na zmianę z jasnoniebieskim z Pharmaceris (on był chyba z rzepy czy jakoś tak, przynajmniej pachnie jak szampon z rzepy) - powinnaś go dostać w aptece.
Tak czy siak, jeżeli jest to poważny problem, np. wraz z łupieżem wypada Ci więcej włosów, to najlepiej skonsultuj się z dermatologiem
z takimi problemami nie chodzi sie do dermatologa, tylko do trychologa a pomóc ci moga specjalistyczne produkty- np. sprawdz strone Hair Pharmy
mi pomoglo przy ciaglym przetluszczaniu sie wlosow
z takimi problemami nie chodzi sie do dermatologa, tylko do trychologa
a pomóc ci moga specjalistyczne produkty- np. sprawdz strone Hair Pharmy
mi pomoglo przy ciaglym przetluszczaniu sie wlosow
Trycholog to nie lekarz. Jeśli na coś chorujesz to ci nie pomoże, a co najwyżej wyśle do dermatologa.
Ja bym zapytała specjalistę, ja masz problemy z łupieżem to trzeba iść do dermatologa.
Hej, próbowała któraś ampułki Seboradin? Czytałam, że fajne są, więc kupiłam kilka dni temu i na razie jestem zadowolona