Żylaki w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Żylaki w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Żylaki w ciąży

Cześć, tj w temacie chciałam zapytać ciężarne lub poprostu mamy ktore miały żylaki (sromu) w ciąży..

W sumie nie jest to u mnie zdiagnozowane, jestem w 36 t, do wizyty mam 14 dni i chciałam się dowiedzieć czy powinnam iść pokazać się lekarzowi czy to coś zupełnie naturalnego i może poczekać te 2 tygodnie..

Zauważyłam zmiane u siebie, musze poczytać na internecie czy to czymś grozi, czy może stanowić jakiś problem..

Jeśli któraś odpisze to będę wdzięczna smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żylaki w ciąży

Saya na miałam żylaki sromu. Nieprzyjemna przypadłość, ale raczej mało istotna z punktu widzenia porodu.
Na pewno nie musisz do lekarza z tym specjalnie iść.

Urodziłam naturalnie i nic się z nimi nie działo. Zaczęły zanikac około 5 tyg po porodzie

3

Niestety żylaki sromu mają nieprzyjemne dolegliwości. Najczęściej pojawia się obrzęk okolic intymnych, ból krocza, zaczerwienienie warg sromowych, a niekiedy też lekkie krwawienia. Przyczyny są całkowicie naturalne i związane z ciążą. Za żylaki odpowiadają hormony, ucisk na naczynia krwionośne miednicy oraz większa niż zazwyczaj objętości krwi. Ulgę w przypadku żylaków mogą przynieść leki przepisane przez ginekologa. Lepiej nie stosuj nic na własną rękę. Leżenie na lewym boku z udami podciągniętymi w stronę brzucha przynosi ulgę w bólu.

4

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi:)  ogolnie to myślałam że jakaś infekcja sie przyplątała bo tj piszecie bylam zaczerwieniona, obrzęknięta i obolała:) ale  poprzez lusterko wyczaiłam co tam jest:) 

Żylaki wyglądają jak żyła pod skórą?  Taki " kabel" wręcz?

Ogolnie już jestem spokojniejsza i dziekuje wam:)  nie sprawiaja mi żyylaki problemu po za sferą łużkową, bo wtedy jest dyskomfort, ale ogólnie nie moge narzekać:)

5

Saya dokładnie to taki "kabel" pod skórą.

6

Żylaki dręczą kobiety w ciąży już na początku albo w ostatnim trymestrze. Na początku pojawiają się małe ślady, a następnie widać sinoniebieskie pręgi, które bywają bolesne. Aby przynieść sobie ulgę możesz wcielić w życie kilka wskazówek. Jeśli masz siedzącą pracę albo prowadzisz siedzący tryb życia to powinnaś, co 40 minut wstawać od biurka i robić spacer by usprawnić przepływ krwi. Ciężarne kobiety powinny stosować lekką dietę, przeciwdziałającą zaparciom, tzn. bogatą w błonnik. Ważne także by mimo tego, że Twój organizm zatrzymuję wodę to nawadniać go mimo to.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Żylaki w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024