Hej dziewczyny, mam do was pytanie czy dbacie jakoś specjalnie o skore na pośladkach i brzuchu?
Ja odkąd pamiętam skore w tych miejscach mam porostu tragiczną. Ma bardzo nierówny kolor, rozstępy, wygląda jak by była bardzo szorstka i nierówna mimo ze w dotyku wydaje się normalna. Mimo że jestem młoda to nawet moja mama w tym miejscu ma lepszą skórę niż ja. Próbowałam już wielu rzeczy częstych peelingów, codziennych masaży szorstką rękawicą, codziennie używam balsamów nawilżających, to wszystko nic nie pomaga jedynie skora staje się gładsza.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na skórę?
Jestem w stanie wypróbować wszystkiego
(...) to wszystko nic nie pomaga jedynie skora staje się gładsza.
Ale czy nie o to właśnie chodzi, żeby skóra stała się gładsza?
Rozstępów raczej nie zlikwidujesz, za to napięcie możesz poprawić dzięki regularnym ćwiczeniom. One naprawdę potrafią zdziałać cuda, w tym doskonale rozprawiają się z cellulitem.
Gładkości skóry niestety nie widać a mi zależy bardziej na ujednoliceniu jej koloru i poprawieniu jej wizualnie. Od niedawna mam okazje chodzić na basen i siłownie więc mogę sobie obserwować skóry/ciała innych kobiet. Z moich obserwacji wynika że większość ma idealna skórę wszędzie, a niektóre nawet jak skóra niemowlaka bez najmniejszej skazy. I co dziwne mają tak zarówno młodsze jak i starsze kobiety. Zaczęłam się zastanawiać czy po prostu są szczęściarami że natura obdarzyła je idealną skórą czy może można sobie na taką zapracować stosując jakieś zabiegi/metody cokolwiek co jest w stanie tak poprawić jakość skóry.
Proponuje Ci udać się na jakieś zabiegi specjalistyczne oraz odpowiednie ćwiczenia.
Masz cellulit. Nierówna skóra to zmora wielu dziewczyn. Polecam ćwiczenia. Codziennie powinnaś wykonać zestaw ćwiczeń oraz biegać. Możesz sobie równiez machnąć zabiegi masażem bańką chińską chociaz nie wiem czy akurat na brzuch można bo ja miałam ale na uda ( nie są przyjemne ale skuteczne).
Z kosmetyków to jedyne co moge polecić to serum Vialise. Oj dużo tego przetestowałam i wiekszość z drogerii nie działa ( czemu w sumie nie ma sie co dziwić jak się przeczyta jakie są ich składy). Vialise jest droższe to uprzedzam ale efekty po nim są.
Jakoś bardzo dużego cellulitu nie mam. Odkąd zaczęłam się więcej ruszać to mi trochę zmalał. Skóra wizualnie wydaje się jak by była nierówna ale jak się ją pogłaszcze to jest gładka bez nierówności i to jest najdziwniejsze. Może mam jakieś przebarwienia dlatego to tak wygląda. Walczę z tym już tak długo i nic mi nie pomaga. Może rzeczywiście jakieś specjalistyczne zabiegi mogą tylko pomóc.
Cwiczenia Swietne treningi prowadzi mel b, łatwo znalezc na yt. Jesli rozstepy Ci przeszkadzaja, to jedynie laserowe usuwanie cos pomoze. Wszelkie kremy to sciema