Witam , mam 20 lat i mam pewien problem nie bardzo umiem sobie z nim poradzić , chciałabym z kimś o tym porozmawiać dlatego pomyślałam o forum . Mam problem z chłopakiem , chociaż właściwie jest to mój problem .. zalezy mi na nim i nie wiem co zrobić ponieważ jest we mnie coś co mnie blokuje , jakiś strach , głównie chodzi o to że chciałabym zeby był ciągle przy mnie , chciałabym mieć go na własność a to jest złe , jestem zła gdy chce gdzies wyjsc beze mnie , jestem zla gdy nie sie nie widzimy nawet głupie dwa dni zaczynam panikować i płakać wiem ze to nienormalne jakbym za brdzo go kochała chciała go na własność . Mam jeszcze jeden problem chodzi o ciąże , panicznie się jej boje , nie radze sobie z tym , ciągle o tym myśle ze moge byc w icązy czekam az dostane okres to straszne bo to niszczy mnie . Wydaje mi sie ze to wszystko jest zwiazane z dda dużo o tym ostatnio czytałam , mój ojciec był alkoholikiem i wydaje mi sie ze moja psychika jest zniszczona , ze to co siedzi we mnie zbierało sie przez tyle lat ze teraz nie umiem sobie poradzić . Nie wiem co robić , nie wiem jak sie nauczyć normalnie żyć .
To w takim razie proponuję terapię dla DDA.
Sama chyba sobie nie poradzisz ze swoim problemem.
Myślę że powinnaś zaprzestać seksu na kilka miesięcy dzięki czemu od razu rozwiążesz kilka swoich problemów.
Czy czasami nie byłaś tak zwanym niewidzialnym dzieckiem? Masz ogromna potrzebę miłości i akceptacji, poza tym boisz się odpowiedzialności, bo uważasz, że nie dasz sobie rady jako matka.
Najlepszym wyjściem będzie terapia DDA, tym bardziej, że jesteś bardzo młoda, wiec szanse na uporanie się z psychiką masz duże i szkoda czasu i życia na lęki. Wygoogluj sobie ośrodek, niestety linki są tu kasowane.
Idź do psychologa najpierw,
zrób mały krok, ale zrób go
Rzucanie się na głęboką wodę to kolejny strach, który może Cię paralizować, poza tym wiedzą o chorobie, nie leczy choroby