Chłopak pisze z byłą (nawet na wakacjach) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak pisze z byłą (nawet na wakacjach)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Chłopak pisze z byłą (nawet na wakacjach)

Mieszkam z moim chłopakiem od kilku miesięcy, razem pracujemy, więc spędzamy razem dużo czasu. Co parę tygodni weekendy spędzamy oddzielnie. On spotyka się z kolegami, wychodzi z nimi i nie widzę w tym nic złego. Wszystko mi potem opowiada. Nigdy nie zrobił niczego przez co miałabym mu nie ufać.

Jednak jest pewien problem. Parę miesięcy temu napisała do niego eks, przepraszając za swoje zachowanie, gdy z nim była. Pogodzili się.  Ona ma chłopaka, więc relacje przyjcielskie. Pamiętam, że wtedy przez trzy dni pisali ze sobą do 3 w nocy. Przez co ja też nie spałam, bo nie mogłam znieść myśli, że on leży obok i z nią pisze. Ona chciała się spotkać, najlepiej w czwórkę, jednak spotkali się we dwójkę i tylko raz (póki co, bo ona nadal chce mnie poznać). Potem ich kontakty nie były tak częste, pisali sporadycznie. Już się oswoiłam z tym, że mój chłopak ma taką przyjaciółkę, nie okazywałam zazdrości. Jednak ostatnio bardzo mi przeszkadza ten ich kontakt.

Jechalam z nim samochodem. Nawigacja w jego telefonie włączona, nagle dostaje wiadomość, od niej. Na ekranie pokazuje się jej zdjęcie profilowe z fejsa. On mówi "ładne ma profilowe, co nie? No spójrz" . Nie spojrzałam. Dziewczyna jest modelką, a tak się składa, że też chciałam być. Nawet trochę byłam, jednak dlugo nie mogłam schudnąć, więc sobie odpusciłam. I dlatego zrobiło mi się strasznie przykro. Na dodatek moje zdjęcia czasami mu się nie podobają, a nawet jak mu się jakieś spodoba, to nie polubi go, bo "on rzadko coś lajkuje". Błache, ale dla dziewczyny z niską samooceną przykre.

Jednak to co najbardziej nie daje mi spokoju to jego zachowanie na naszych pierwszych prawdziwych wakacjach. Podczas tych wakacji pisał z nią. Gdy szłam spać nie doświadczyłam żadnego pożegnania na dobranoc. On pisał z nią nie zwracając na mnie uwagi. Zapytałam z kim jest na wakacjach i jak on się zachowuje, bo ona do niego nie pisze, gdy jest na wakacjach ze swoim chłopakiem. Odpowiedział "chyba sobie żartujesz?!". Więcej tematu nie poruszyłam.

Z seksem też jest krucho, robimy to raz w miesiącu i to tylko, gdy ja coś zainicjuje.

Choć staram się stłumić tę zazdrość to oba potem we mnie siedzi i nie daje mi normalnie myśleć. Ciężko mi się pogodzić z tym, że mój chłopak poświęca tyle uwagi innej kobiecie.  Czy ja przesadzam? Co robić? Pomóżcie proszę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chłopak pisze z byłą (nawet na wakacjach)

Jej...
Ewidentnie nie jest to w porządku wobec Ciebie.
Ja na Twoim miejscu raczej spokojnie kolo tego bym nie przeszla do porządku dziennego.
Twoje reakcje sa normalne.Musisz wyznaczyc jakies granice (na spokojnie-bez kłótni)
Widze, ze Twoj partner skutecznie Ciebie zbywa.Wrecz nie przejmuje się Twoja reakcją. Błędem jest to, ze dajesz mu sie zbywac.Co niestety on wykorzystuje.
Ile czasu temu sie rozstali? (Przypuszczam, ze to ona go zostawila?)

3 Ostatnio edytowany przez niesia631 (2016-01-30 23:12:15)

A mi się wydaje ze on jest z Tobą bo leczy swoje zranione serduszko. Widać, że ma do niej sentyment ale czy nadal kocha? Tego nikt nie wie. Dziewczyno masz problem bo mi osobiście by taka sytuacja przeszkadzała. Twój chłopak tak samo jak i ta dziewczyna robią źle. Z tego co piszesz ona tez ma chłopaka. Nie sądzisz że powinna się nim zająć?  Ten chłopak zapewne czuje się identycznie jak Ty kiedy widzi, że jego dziewczyna pisze z byłym.

4

Popieram  JaMajke.
Dziwię się że milczysz i to znosisz.
A po takim zachowaniu na wakacjach już by mnie nie zastał w pokoju..
Poczytaj sobie wątek "Rok po ślubie i pojawiła się ona.."
O tym jak gościu mając żonę i dziecko zglupial gdy pojawiła się była która kiedyś go odrzuciła.

5

Możliwe, że jestes kołem zapasowym i chłopak ma nadzieję na powrót do byłej. Albo po prostu tak się lubią, że cięzko im przestać ze sobą gadać (też mam tak z jednym kolegą, potrafimy gadać przez telefon 4h, rekord to był 8h rozmowy (nie w smsach)).

6

Podobnie jak przedmówcy, zgadzam się, że Twoje obawy są słuszne, chłopak zdecydowanie nie jest w porządku, a Ty dajesz się zbywać.
Jak długo jesteście z sobą, czy poznaliście się krótko po ich rozstaniu?...bo jeśli tak, to rzeczywiście możesz być plastrem na jego zranione serce.
Smutne, a przede wszystkim dziwne jest to, że on nie pragnie seksu z Tobą, a jak było wcześniej?
Jego reakcja, gdy w czasie wakacji zwróciłaś mu uwagę -"chyba sobie żartujesz?!", świadczy o tym, że on zupełnie nie liczy się z Tobą i niestety nie szanuje.
Lostinherlife, myślę, że jedynym sposobem, żeby przekonać się czy na prawdę mu na Tobie zależy, jest postawienie go pod ścianą tzn.
przy najbliższej okazji, gdy on znowu będzie zajęty długą rozmową z nią, lub sms-ami do późnej nocy, przeprowadź spokojną rozmowę, powiedz co Cię boli, że przegina, nie liczy się z Twoim zdaniem i uczuciami, że poświęca swój czas i myśli innej, że oczywiście nie możesz go do niczego zmusić, ale też nie musisz godzić się na taką sytuacje i nie godzisz się.
Spytaj go też, dlaczego nie chce kochać się z Tobą?
Jeśli po takiej rozmowie on zareaguje podobnie jak na wakacjach, nie pozostaje Ci nic innego, jak odejść od niego.
Nie walcz o takiego faceta, nie czekaj na jego łaskę. Jeśli mu zależy zreflektuje się.

7

Zapewne zaniepokoiła by mnie ta sytuacja.
Pogadaj z nim. Zapytaj dlaczego Cię tak traktuje. Powiedz mu o swoich uczuciach.
Jeżeli w odpowiedzi będzie Cię trollował, albo po prostu nie będzie możliwe by jakoś sensownie pogadać... To zastanów się, czy chcesz być w związku z taka osobą. Jeżeli tak, po prostu pogódź się z faktem, że on jest taki, a nie inny.

Wytrwałości życzę.

8 Ostatnio edytowany przez Lwica_ (2016-01-31 01:08:04)

Najpierw z nim pogadaj i powiedz, że żądasz ograniczenia kontaktów z eksią. Bo deprymuje Cię fakt, że zamiast spędzać czas z Tobą, woli wisieć z nią na telefonie. Ja rozumiem - sms od czasu do czasu, ale non stop i to jeszcze kosztem spędzania czasu z partnerką? Przegięcie.

Jeśli to nie poskutkuje, a on uzna, że przeginasz (pewnie tak będzie), zrób mu psikusa i ogranicz kontakty z nim. Wiem, mieszkacie i pracujecie razem. Dlatego odsuń się od niego. Wychodź z domu, nie informując go, gdzie i po co. Zdystansuj się od niego, nie okazuj czułości, nie poruszaj tematów związanych z Waszym związkiem - po prostu ochłodź relację. Jeżeli go to nie ruszy, nie zacznie się gorączkowo zastanawiać, dlaczego się tak zmieniłaś, to niestety będzie to oznaka, że nie bardzo mu na Tobie zależy.

Ja nie byłabym z kimś, komu większą frajdę sprawia ciągłe pisanie z inną osobą (szczególnie taką, którą darzył uczuciem) niż spędzanie czasu ze mną. To po prostu nie może się udać. A już na pewno nie starałabym si o faceta, który ignorowałby moje samopoczucie.

9

Wiesz dlaczego tak robi? Bo jesteś dla niego tylko plasterkiem po nieudanym związku. A okazuje ci ten brak szacunku, bo może, bo mu na to pozwalasz, nie stawiając granic i siedząc cicho pod miotłą. I być może za chwilę cię rzuci, bo pogalopuje do byłej.

I tak się zastanawiam jeszcze, po co ty jeszcze chcesz tracić na niego energię? Była mu w głowie, ja bym odwróciła się na pięcie i definitywnie schłodziła kontakt. Powinnaś siebie szanować, wymagać tego, aby cię facet szanował i się o ciebie troszczył. Teraz, jeśli nic nie zrobisz, jesteś na pozycji straconej.

10

Zerwali ze sobą ponad 4 lata temu i to z jej winy. Potem był w jeszcze jednym związku. Ja się nie boję tego, że on odejdzie do innej, bo jeżeli tak zrobiłby to po prostu na mnie nie zasługuje, tylko bardzo denerwuje mnie to, że poświęca uwagę innej kobiecie.

11

Lostinherlife napisał/a:

Zerwali ze sobą ponad 4 lata temu i to z jej winy. Potem był w jeszcze jednym związku. Ja się nie boję tego, że on odejdzie do innej, bo jeżeli tak zrobiłby to po prostu na mnie nie zasługuje, tylko bardzo denerwuje mnie to, że poświęca uwagę innej kobiecie.

To może inaczej. Co to według ciebie oznacza? Lubisz być na przecenie, jako towar po który sięga się w drugiej kolejności?

12

Lostinherlife napisał/a:

Spójrz na to z innej strony.
Tkwisz w związku (jak długo?), który Cię nie satysfakcjonuje i czekasz biernie, co los przyniesie. Decyzję o ewentualnym rozstaniu pozostawiasz chłopakowi, a tymczasem cierpisz, bo on Cię lekceważy.
Dlaczego nie weźmiesz spraw w swoje ręce?
Na prawdę uważasz, że nie stać Cię na innego, lepszego chłopaka?
Trzymasz się go niczym tonący brzytwy, czym okazujesz swoją słabość, nie szanujesz siebie, więc on też nie musi się wysilać.
Chłopak od kilku miesięcy utrzymuje ożywiony kontakt ze swoją była dziewczyną przekraczając granice lojalności wobec Ciebie i jawnie Cię lekceważąc, a Ty...?
Ty boisz się mu postawić, przeprowadzić konkretną rozmowę i postawić granice, tak jakbyś pana boga za nogi chwyciła.
Pozbądź się tego lęku i porozmawiaj, jeśli potraktuje Cię tak jak na wakacjach - odejdź.
Nie przegrasz, bo jak sama stwierdziłaś (może w innym kontekście), okaże się, że nie jest Ciebie wart.
Jesteś młoda, masz szansę spotkać kogoś dla kogo będziesz tą jedyną, a tymczasem zadowalasz się resztkami, które on Ci rzuca.

13

nie warto oszukuje cie zakończ ten związek kreci go teraz inna a co będzie za kilka lat jak będziesz miała dzieci ty będziesz w domu jako sluzaca jeśli teraz to robi to nie przestanie jak nie z nia to z inna ;poszukaj raczej chłopaka który cie będzie kochal i szanowal wiem co muwie ;muj facet zostawil mnie i trujke dzieci dla pani sms  pozdrawiam i proszę kobieto otwórz oczy zycie to nie roza,

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak pisze z byłą (nawet na wakacjach)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024