Zauroczenie czy się zakochałem ? Co mam zrobić. Prośba do kobiet.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczenie czy się zakochałem ? Co mam zrobić. Prośba do kobiet....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Zauroczenie czy się zakochałem ? Co mam zrobić. Prośba do kobiet....

Witam !

Na wstępnie napiszę że nie spodziewałem się że kiedykolwiek napiszę na forum ( dla kobiet ) w takiej sprawie, ale przyznam się że już wyrabiam i nie mam bladego pojęcia co mam robić. 

ps. Zwracam się chyba raczej do kobiet bo jakoś tak będzie najlepiej.. Tak mnie się wydaje, ponieważ ja jestem prosty facet a nie typu stary dzwoń do niej bierz coś tam coś tam.. Wolę na spokojnie.

No więc przechodząc do sedna.. Napiszę to najprościej i na tyle zrozumiale jak tylko potrafię. Więc chodzi o dziewczynę którą znam od 4 lat.. Ja mam 21 lat ona 19. Zawsze rozmawialiśmy itd. mam z nią baaardzo dobry kontakt, a ja mam tak że moje znajomości z dziewczynami są tragiczne. Lecz przy niej staje się inny. Wyluzowany rozgadany, przy niej poprawia mnie się humor. Uwielbiam jak się śmieje, podoba mnie się jak nie wiem co, lubię ją rozbawiać itd. Rozmawiamy bardzo dużo na fb czasami po kilka godzin, chociaż ostatnio... Trochę lipa ale to raczej prze zemnie.. Ale to już napiszę poniżej.

Teraz część dla mnie ta najtrudniejsza.. Może to wstyd albo nie, nie wiem.. Nie miałem nigdy dziewczyny nie mam doświadczenia i nie potrafię sobie radzić z takimi sytuacjami.. Więc hmm... Co do niej czuję.. Nie wiem jak to zrozumieć ale, zrobiłbym dla niej wszystko, to jest jedyna dziewczyna z która mam taki dobry kontakt. To co teraz napiszę może zabrzmieć trochę głupio ( chyba ) więc, od października 2015 coś mnie tchnęło i od tamtej pory zaczęło mnie na niej zależeć ale tak bardzo że codziennie o niej myślę. Tyle razy chciałem ją gdzieś zaprosić ale jakoś nie mam odwagi. Wiem że tyle czasu zwlekania to straszna lipa, ale no mój brak doświadczenia, stres wstyd i wiele innych rzeczy to usprawiedliwia ( chyba )  A najważniejszą rzeczą raczej jest to... że chodzimy do tej samej klasy..

Nic się nie popsuło między nami dalej rozmawiamy jak kolega z koleżanką, tzn jak pisałem troszkę wyżej ostatnio mało z nią rozmawiam ale to tylko przez to że zależy mnie na niej i cały czas jestem zamyślony, staram się maskować to w szkole, oraz poza nią ale widać po mnie że jest coś nie tak. Zresztą sama mi ostatnio napisała co się ze mną dzieje... Skłamałem że nic no bo przez fb nie napiszę prawdy bo to dziecinne, i jakoś dalej o to nie pytała i dalej jest tak samo jak do tej pory.

Nie wiem jak jej to powiedzieć, bo zależy mnie na niej i nie chcę niczego popsuć. Ona jest taka hmm zazwyczaj szalona w sensie pozytywnym i nie wiem jak ona by zareagowała jakbym ją jakimś cudem zaprosił gdzieś i powiedział całą prawdę tak szczerze od serca.

Teraz takie pytanie bo ja nie mam kompletnie bladego pojęcia jak sobie to tłumaczyć. Takie zachowanie że myślę codziennie, zrobiłbym wszystko itd, to zauroczenie czy się zakochałem ? Wiem że to głupio brzmi zwłaszcza że mam 21 lat a nie 14 czy 16 ale jak pisałem, moje doświadczenie mówi samo za siebie i po prostu kompletnie się na tym nie znam.

Mam nadzieję że jakieś dziewczyny mi pomogą bo ja już nie wyrobię psychicznie po prostu.. I jak są jakieś błędy lub niejasności i jeśli moja wypowiedź wygląda haotycznie to przepraszam ale już nie myślę nawet co piszę...

Dziękuje pozdrawiam i pomocy : (

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez klaudeksmutek (2016-01-27 21:37:57)

Odp: Zauroczenie czy się zakochałem ? Co mam zrobić. Prośba do kobiet....

Zakochales sie poprostu :-)!  A nie możesz najpierw tak czysto kolezensko zaprosic ja na lody np. Porozmawiac pojsc na spacer. Stworz jakas intymna atmosfere tak żebyście byli sami wyznaj jej co czujesz od dawna. Ze bardzo ci sie podoba ze bardzo ci na niej zalezy. Innej rady nie ma ... bo jak jej tego nie wyznasz a zakreci sie jakis chlopak przy niej bedziesz mial wyrzuty sumienia ze nie sprobowales ! Ze zmarnowales swoja szanse. Wiem ze boisz sie odrzucenia. Ale jezeli to twoja dobra przyjaciółka to nie wysmieje cie napewno. A moze ona czuje to samo  ale  tez wstydzi sie powiedziec. Porozmawiaj z nia o swoich uczuciach bedzie trudno ale warto sprobowac.

3 Ostatnio edytowany przez bro921 (2016-01-27 22:25:24)

Już raz próbowałem gdzieś ją ostatnio zaprosić to mówiła żebyśmy poszli gdzieś z jej koleżanką że w kilka osób bla bla bla... Wiem żeby za przeproszeniem nie odwalać jakieś tak zwanej maniany i iść z grubej rury, tylko nie wiem jak ją zaprosić.. Bo jak powiem że chce z nią samą się spotkać to hmm.. Spyta czemu tak zapewne i wtedy będę w.. wiadomo gdzie heh tongue I wgl boje się że coś się popsuje tak po całości jak powiem prawdę heh : / Tylko że jak napisałem już nie wyrabiam psychicznie big_smile

ps. Edit. Co do zaproszenia to ona raczej woli ze znajomymi w sensie jak napisałem w kilka osób i tu jest problem jak to zorganizować sad

4

Powiedz jej ze masz jej cos bardzo ważnego do powiedzenia i chcesz spotkac sie w cztery oczy

5 Ostatnio edytowany przez bro921 (2016-01-28 00:47:49)

Jak będzie okazja bym ją spytał czy się spotka to się spytam, teraz te 2 dni raczej się nie będę z nią widział a przez fb to tak... Wiadomo bez sensu : /

ps. A jak się już umówię to słowo "kocham" będzie na miejscu czy jakoś inaczej to ująć bo nie wiem jakby zareagowała : / Tzn wiem mówić prawdę ale no to dużo znaczy.

6

Lepiej nie używać na początku słowa kocham. Powiedz jej ze ci bardzo na niej zależy. I ze chcialbys czegos wiecej niz przyjazni. No tak przez fb lepiej nie probowac to takie prostackie by bylo. Wiem ze bedzie ci bardzo ciezko wyznac swoje uczucia ale jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz.

Jesli mogę coś doradzić, to przede wszystkim nie odkładaj tego na poźniej. Czekasz juz wystarczająco długo, a życie ucieka... Męczysz się w tym układzie i tylko wzmacniasz poczucie stresu i niepewności. Zaproś ją gdzieś (tylko nie za tydzien, za miesiąc) dzis, jutro czy w najblizszym czasie i szczerze porozmawiaj. Kobiety
"wyczuwaja" takie rzeczy wiec mysle ze i tak juz troszke sie domysla, czego moze sie spodziewac. Powodzenia smile

8 Ostatnio edytowany przez bro921 (2016-01-28 17:10:36)

Dzięki za pomoc : ] Jak się z nią zgadam itd to wtedy może napiszę co i jak się to potoczyło. Może się nic nie spierniczy big_smile

ps. Niestety mam kolejne pytanie.

Ryzykować hmm.. Nie wiem czy znajomość, ale mam na myśli że ja czuję że ona odbierze to wszystko jakby z żartem i że no wiadomo... Kolegą kolegą bla bla bla. Albo że coś się popsuje po całości i będzie po robocie.

9

Tak jak wyżej zaproś ją gdzieś i powiedz że Ci na niej zależy, a najlepiej to przytul i pocałuj, jak się nie uda to daj sobie z nią spokuj, zerwij kontakt itp. Jeszcze jedna rada nie mów że ją kochasz bo będziesz spalony.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczenie czy się zakochałem ? Co mam zrobić. Prośba do kobiet....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024