Tabletki anty tydzień dłużej. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletki anty tydzień dłużej.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Tabletki anty tydzień dłużej.

Witam, czy możliwa jest opcja, by przedłużyć branie tabletek o jeden tydzień? Jeden cały blister + 7 dobranych tabletek z innego, a po tym przerwa. Czy taki wariant czymś grozi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki anty tydzień dłużej.

A dlaczego chcesz tak zrobic ?
Ja bym nie kombinowała. Zajrzyj do ulotki, w niektórych lekach np. Jesli chcesz uniknąć miesiączki w danym cyklu mozna zrezygnować z tabletek placebo i zacząć od razu kolejne aktywne, zalezy co bierzesz smile tylko wtedy w danym cyklu nie robi sie przerwy.

3

Toja24 napisał/a:

A dlaczego chcesz tak zrobic ?
Ja bym nie kombinowała. Zajrzyj do ulotki, w niektórych lekach np. Jesli chcesz uniknąć miesiączki w danym cyklu mozna zrezygnować z tabletek placebo i zacząć od razu kolejne aktywne, zalezy co bierzesz smile tylko wtedy w danym cyklu nie robi sie przerwy.

Przy tych konkretnych tabletkach, tabletek placebo nie ma. A zastanawiam się nad takim wariantem, bo już dobrałam ten dodatkowy tydzień i dziś teoretycznie (teoretycznie, bo mam jeszcze czas, by wziąć) zaczynam przerwę. Nie chcę brać dwóch pełnych blistrów, bo obawiam się plamień i ogólnych skutków ubocznych.

4 Ostatnio edytowany przez yessa (2016-01-13 01:26:07)

Jest to możliwe i niczym nie grozi. Często robi się tak w celu np. Przesunięcia krwawienia. Oczywiście jeżeli są to tabletki jednoskladnikowe

5

Jesli to możliwe, ja na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z lekarzem. Hormony to jednak mocne środki, szkoda zdrowia na eksperymentowanie smile

6

Toja24 napisał/a:

Jesli to możliwe, ja na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z lekarzem. Hormony to jednak mocne środki, szkoda zdrowia na eksperymentowanie smile

toja24, zadałem Ci pytanie wcześniej, może nie chciałaś pisać na forum.
Tu masz mój mail: poweerofmuusic@gmail.com.
Odpiszesz mi na priv? smile

Sory, że nie na temat, ale nie orientuje się big_smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletki anty tydzień dłużej.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024