Paintball - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Paintball

Paintball - gra strategiczna o charakterze militarnym, polegająca na wyeliminowaniu przeciwnika lub wykonaniu określonego zadania przy wykorzystaniu karabinka na żelatynowe kulki wypełnione farbą.

Speedball - sportowa wersja gry, odbywa się na ograniczonym siatką polu z przeszkodami, zadaniem zawodników jest zdobycie w limitowanym czasie flagi przeciwnika lub wyeliminowaniu graczy drużyny przeciwnej, przy czym każda z tych czynności jest punktowana; forma gry polecana raczej wytrawnym i doświadczonym graczom, dynamiczna i szybka rozgrywka.

Woodsball - paintball leśny - odbywa się na wycinku lasu lub terenie do tego celu przygotowanym, zazwyczaj nie ma limitu czasowego, celem jest eliminacja przeciwników lub realizacja określonego zadania np. zdobycie flagi; forma gry kierowana do zwolenników dobrej zabawy i rekreacji, bez względu na wiek i dotychczasowe doświadczenie.

Czy ktoś uczestniczył w podobnych zabawach?
Bo ja bym z chęcią się wybrała, ale jakoś ciągle mam obawy czy to bezpieczny sport, gdyż moja skóra jest skłonna do siniaków i podrażnień tongue
Ale chyba i tak się zdecyduje - zwłaszcza na tą formę Woodsball wink
Nie wiem jak w Waszych miejscowościach, ale u mnie w Poznaniu podobnych wypadów jest mnóstwo...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Paintball

Osobiście nie uczestniczyłam, ale moi znajomi tak i wiem, że nieraz to naprawdę wielkie siniaki przynosili... ale twierdzili, że wtedy nie ma czasu na myślenie o bólu- jest dobra zabawa i adrenalina...
Chętnie sama bym się wybrała, ale jak na razie nie miałam okazji tongue

3

Ja grałam i rzeczywiście podczas gry bólu nie czuć, ale później jednak pojawiają się siniaki. Ale siniak to nic strasznego - zniknie po kilku dniach, a zabawa fajna smile

4

ja nie miałam okazji w tym uczestniczyć, ale bardzo bym chciała
nawet myśleliśmy ze znajomymi o kupnie sprzętu, jakby była taka możliwość, ale napewno jest on drogi. mamy bardzo dużą działkę z lasem, to zabawa by była napewno udana

5

ja grałam - nie byłam przekonana do końca, ale jak już się ubrałam i zostały określone reguły poczułam bluesa. oberwałam w kilka miejsc tak że bolało, ale nie myśli się o tym smile jak będziecie mieć okazję by pograć to polecam !

6

Ja bardzo chętnie bym spróbowała, ale raczej ciężko byłoby mi zebrać ekipę.

I mam pytanko: czy takie zabawy są drogie?

7

Witam.
Grałem w Paintball i Speedball - rewelacyjna sprawa, super zabawa i boli czasami a nawet bardzo (jak się dostanie w nieodpowiednie miejsce z bliskiej odległości). Świetnie wpływa na kondycję i odpręża.
Grywaliśmy w ok 10 os. grupach na fortach, najczęściej na flagi. Później ognisko wink

Jedyną wadą jest cena jeżeli organizuję się to przez firmę (mają zabójcze cenny kulek sad).

Naprawdę warto spróbować - na pewno nie pożałujecie ...  ból jest chwilowy - wspomnienia na zawsze smile

ps. Zawsze pamiętać o maskach.

Świetny sposób na wolne sobotnie popołudnie. Razem z chłopakiem nieźle się w to wkręciliśmy. Jak widać to sport nie tylko dla mężczyzn smile Niestety nie jest też zbyt tani. Przeliczyliśmy wszystko i zdecydowanie osoby, które zamierzają korzystać z niego często (ok. 1-2/miesiąc) powinny zaopatrzyć się we własny sprzęt. O wiele taniej wychodzi niż organizowanie gry przez firmę.

9

To ile na taki sprzęt trzeba wydać? Czy amatora na coś takiego w ogóle będzie stać?

My kupowaliśmy sprzęt stopniowo, nie odczuliśmy więc tego wydatku tak bardzo. Koszt oczywiście zależy od jakości, marki itd. Ale myślę, że w granicach 5000 można już naprawdę dobrze się wyposażyć. Łącznie z ochraniaczami i zapasem kulek.

11

Omg 5000 zł to bardzo duże pieniądze, nie taniej jest wypożyczać?

Wszystko zależy, jak często jeździsz... Nam zakup zwrócił się w ciągu roku. Poza tym, w przypadku wypożyczenia, nigdy nie wiadomo kto przed Tobą te kombinezony i maski nosił tongue

13

No to prawda aspekt higieniczny jest istotny, ale na pewno jakoś to czyszczą. Masz wszytko swoje ubiór i sprzęt?

14 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-11-27 22:51:29)

trochę wydać trzeba na własny sprzęt - warto jeśli ma się zgraną ekipę i miejsce (tak jak ktoś pisał dom pod lasem - super). Ja nie bawiłam się w kupowanie sprzętu "po trochu" tylko zrobiliśmy zrzutkę ze znajomymi (grywamy stałą ekipą - mamy też wspólnie domek letniskowy za miastem z warunkami do paintballa) i kupiliśmy wszystko przez internet - było taniej (spam)

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024