Kiedy facet sie nie stara o swoja kobiete - jak wyglada to u Was NK??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy facet sie nie stara o swoja kobiete - jak wyglada to u Was NK???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1

Temat: Kiedy facet sie nie stara o swoja kobiete - jak wyglada to u Was NK???

DLUGI POST, ale mam nadzieje ze to Was nie odstraszy...:D

Witam,
otoz z moim lubym jestem poltora roku. Byly wzloty i upadki, ktore ja jeszcze zapomnialam ostatkami sil...Bylo naprawde ciezko...
Moim problemem w zwiazku jest to, ze on sie po prostu o mnie w ogole nie stara. Nigdy nie bylam z nim w kinie no raz ostatnio, ale to kolega zamowil dla Wszystkich bilety bo byla przedpemiera filmu...
Kiedys na poczatku chodzilismy na spacery teraz nic... Wyciagam go z domu nie chce... On ma mnie chyba gdzies ja sie juz nie czuje kobieta. Cale dni najchetniej spedzalby z telefonem i Top Eleven, Fifa 13 albo Pokerem. No i jeszcze na lezeniu...
Chce byc doceniana, kochana i zeby o mnie moj facet zabiegal... Czy to tak duzo czy to, ze mieszkamy razem zwalnia go z obowiazku zaproszenia mnie na randke, przyniesienia kwiatka bez okazji, jakas kolacja w malej knajpce, zabranie mnie na miejsce naszej pierwszej randki... Jestem z nim poltora roku, ale nigdy nie uslyszalam * Dzis mam dla Ciebie niespodzianke* albo, *Wiem ze lubisz spacery, chodz dzis zabieram cie na spacer*...
Ostatnio obiecal mi ze wstanie o 10 jak mial wolne, posprzatamy razem zrobimy cos fajnego do jedzenia, wypijemy kawe na balkonie...Wstal o 12 po moich krzykach, ze mam dosc bycia kura domowa. Zrobil potem mi sniadanie ( co sie zdarza raz na miesiac bo ten czlowiek ma naprawde dwie lewe rece nie potrafi nic sam zrobic..) i pow ze mam racje...'' OOOO to juz cos '' - pomyslalam.
Nie wiem co sie ze mna dzieje´, ale nie czuje sie dobrze. Wiem ze duzo sie u nas wydarzylo, ale jak dwoje ludzi sie kocha to sie chyba stara.. Zreszta ja pamietam ze niewazne ile tata byl z mama po slubie wracal z pracy to albo z pozytywka, z jej ulubionym winem, cos do domu, niewazne co bylo czy sie klocicli czy nie....
Ja natomiast nie czuje sie piekna, kochana i atrakcyjna.
Kocham go, ale kiedy probuje z nim o tym rozmawiac to albo przeginam , albo ze mi brak kolezanek i wymyslam( dodam, ze to wlasnie dla niego zostawilam swoje kolezanki i wyprowadzilam sie za granice ...jest tylko polpolakiem...)
Mam 21 lat a przysiegam Wam - nie czuje sie tak. Wczoraj wyrwalam sobie drugiego siwego wlosa, ciagle siedze w domu, czasem wyjdziemy gdzies ze wszystkimi potanczyc ale to wszystko...
Powiedzialam mu kiedys juz to, ze jak my nie bedziemy szukac swoich wspolnych pasji, rozrywek i nie bedziemy sie o siebie starac to sie to wszystko rozwali... On mi na to ze przesadzam, ze szukam dziury w calym, uslyszalam nawet kiedys, ze on chyba nie moze tego mi dac czego ja oczekuje... o.O Pomyslalam 'Co to za dramat, zeby kobieta musiala zebrac o kwiatka na dzien kobiet czy na walentynki, albo zaproszenie do kina'...
Nie wiem moze oczekuje za duzo??? Ale nie sadze jestem kobieta, ktora jest mloda, naprawde ladna i zastanawiam sie dlaczego on wykazuje taki brak zanteresowania mna... Tak mnie to boli mielismy sie po ostatnich AWANTURACH starac o siebie...
Ciagle tylko jest zazdrosny ze mam za obcisle spodnie ze ktos na mnie patrzy i ciagle mi powtarza ze mnie bardzo kocha, ale ja go chyba nieobchodze juz...
Co ja mam robic, nie chce go stracic naprawde kocham tego chlopaka, z ktorym tyle przezylam...Tylko boje sie, ze on powoli zaczyna sie wypalac, nudzic mna...Wczoraj po podobno dla Niego udanym seksie odwrocil sie plecami bo stwierdzil ze mu tak wygodniej i spal tak cala noc, gdzie wczesniej potrafilismy sie opatulic razem jak dwa male zmarzniete szczeniaki.
Rano kiedys ja go nawet budzilam buziakiem, mowilam Dzien Dobry Kochanie, teraz ja juz sie wypalilam bo on tego nie robi... A ja juz nie mam ochoty byc facetem w tym zwiazku.
Wydaje mi sie, ze gdzies tam po drodze ja mu pokazalam ze jestem taaaakaaaaaa Kochana i radosna caly czas, ze pomyslal ze do szczescia potrzeba mi tylko jego, garow, prania i sprzatania...
Przykro mi. Czuje pustke i nie wiem co robic...
Jak to u Was wyglada, czy moze jakis facet mi wytlumaczyc dlaczego tak jest, ze skoro kocha nie potrzebuje sie starac? Przeciez Wy macie instynkt zdobywcy!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy facet sie nie stara o swoja kobiete - jak wyglada to u Was NK???

Poczucie własnej wartości należy budować w sobie,najczęściej jest tak,iż im bardziej kochamy faceta,tym bardziej czujemy ,że ma nas ,gdzieś.Powiem z własnych doświadczeń,jak facet czuje ,że kobieta go kocha to ją olewa.Oni są egoistami,i mają w sobie cel zdobywania,najlepiej czegoś nieosiągalnego.Dzisiaj,bardzo żałuję ,że nie jestem singielką:)

3

roko122 napisał/a:

Poczucie własnej wartości należy budować w sobie,najczęściej jest tak,iż im bardziej kochamy faceta,tym bardziej czujemy ,że ma nas ,gdzieś.Powiem z własnych doświadczeń,jak facet czuje ,że kobieta go kocha to ją olewa.Oni są egoistami,i mają w sobie cel zdobywania,najlepiej czegoś nieosiągalnego.Dzisiaj,bardzo żałuję ,że nie jestem singielką:)

podpisuję się pod Twoimi słowami,ja również zawsze okazywałam facetom za dużo serca i przez to dostawałam po 4literach,skończyło się ,wróciłam do bycia singlem i zamierzam być szczęśliwa,cholernie szczęśliwa!

4

huanita napisał/a:
roko122 napisał/a:

podpisuję się pod Twoimi słowami,ja również zawsze okazywałam facetom za dużo serca i przez to dostawałam po 4literach,skończyło się ,wróciłam do bycia singlem i zamierzam być szczęśliwa,cholernie szczęśliwa!

Powodzenia zycze !!! Mam nadzeiejnze bedziesz szczesliwa.

Bylam singielka to przynajmniej dostalawalam czekoladki od kolegow i codziennie gdzies bylam.

Teraz jego zdpbywanie mnie to chyba jest 'porozmawiamy potem ??''( seks) albo klepniecie w tylek..

Czyli radzicie mi wykazac w stosunku do Niego obojetnosc ?? To mi powie ze go zdradzam, zawsze tak jest hahahaha
Moja sytuacja jest o tyle utrudniona, ze ja bardzo zadko nawet sama wychodze bo´kolezanek za duzo tu nie mam albo jestem w pracy tylko wieczory mi pozostaja.
I ubieram sie w koronkowe majteczki kupuje te burdelowskie pidzamki ale nic z tego oczywiscie seks jest hohoho.....tego to on nigdy sie nie wyprze..ale po co to...nudno mi juz.
Rano kochac sie ze mna nie chce a za to ja wlasnie rano mam najwieksza ochote.
Karteczki wkladam mu do sniadania ' Kocham Cie, tesknie do potem'... ale on chyba nie potrafi pisac albo myslec.
Bylam singielka trzy lata. Czulam sie ´sexbomba, jestem w zwiazku poltoraroku czuje sie jak stara Wandzia, z juz siwymi wlosami.... aaaaaa!!!! sad

5

Mój facet też o mnie się nie starał ale zaczęłam o siebie bardzo dbać i zaraz pojawiło się paru adoratorów a mój połówka zaczęła się w końcu o mnie starać. Pomysł dziecinny ale nic innego mi nie przyszło wtedy do głowy :-/ :-). Poprzednio go zostawiłam z tego powodu, poskutkowało to ale na krótki czas...

6

Róża 27 napisał/a:

Mój facet też o mnie się nie starał ale zaczęłam o siebie bardzo dbać i zaraz pojawiło się paru adoratorów a mój połówka zaczęła się w końcu o mnie starać. Pomysł dziecinny ale nic innego mi nie przyszło wtedy do głowy :-/ :-). Poprzednio go zostawiłam z tego powodu, poskutkowało to ale na krótki czas...

problem w tym ze moj jest tak zazdrosny ze zaraz mi powie ze kogos mam wink ale te rozstanie to juz czysta manipulacja big_smile
czasem nie wiem jak mam tego oczekiwac.... i to po poltora roku ?? zawsze mowilam, ze beded miala inny zwiazek nowoczesny luzny, milosc bedzie go kierowac.
teraz zamiast milosci widze gary pranie i odkurzacz a mam 21 lat i zadnego dziecka.

aaaa i jeszcze ostatnio uslyszalam ze on sie boi slubu tzn wstydzi bo on nie chce byc z kolegow pierwszy ozeniony.... takie cos tez moje uszka male slysza...
i jak sie tu czuc kochana... czasem mysle ze jak bym sie jakiegos na ulicy zapytala czy sie chce ze mna umowic przy moim to by bylo najprostsze rozwiazanie. zimny prysznic.
on juz o kota lepiej dba zawsze daje mu jedzenie czesze go bawi sie z nim...a ja tylko wtedy na niego patrze i sobie mysle... 'Dziewczyno.. zrobilas sie gorsza niz kot...'

7

Hej,
to ja widzę jestem nie normalnym facetem albo coś jest ze mną nie tak hmm bo ja swoja ex wyciągałem na sile z domu do kina, imprezy lub romantyczne kolacje, a ona tego nie doceniała bo im bardziej ja kochałem tym więcej ona ode mnie wymagała i mi mówiła, ze nie mam dla niej czasu chociaż bywałem u niej codziennie, albo ze nie można na mnie liczyć jak mnie potrzebuje chociaż chciałem być zawsze przy niej jak najwięcej i najdłużej

8

answer napisał/a:

Przeciez Wy macie instynkt zdobywcy!!!

Uważam to za stereotyp, sorry!

Tak czytam tego Twojego psota z uwagą... i zastanawiam się...
A nie pomyślałaś o tym, że może najzwyczajniej w świecie Wy do siebie na psujecie?
Brałaś go z całym opakowaniem, wiedziałaś, że on raczej nie jest z tych, którzy fundują swoim dziewczynom fajerwerki i inne rozrywki. No więc czemu teraz przedstawiasz go w takim świetle? Powiedz, on widzi, że jest Ci z tym źle? Że czujesz się niedoceniana, nieatrakcyjna? I co? Nie chce nic z tym zrobić?

Piszesz, że pracujesz - czyli jak rozumiem nie jesteś od niego uzależniona finansowo. Więc nawet w sytuacji rozstania powinno być Ci 'lżej' pod tym finansowym względem.
Przykre to jest mega.

9

nienahalny1234 napisał/a:
answer napisał/a:

A nie pomyślałaś o tym, że może najzwyczajniej w świecie Wy do siebie na psujecie?
Brałaś go z całym opakowaniem, wiedziałaś, że on raczej nie jest z tych, którzy fundują swoim dziewczynom fajerwerki i inne rozrywki. No więc czemu teraz przedstawiasz go w takim świetle? Powiedz, on widzi, że jest Ci z tym źle? Że czujesz się niedoceniana, nieatrakcyjna? I co? Nie chce nic z tym zrobić?

Piszesz, że pracujesz - czyli jak rozumiem nie jesteś od niego uzależniona finansowo. Więc nawet w sytuacji rozstania powinno być Ci 'lżej' pod tym finansowym względem.
Przykre to jest mega.

Na poczatku bylo tak ze sam mi proponowal chocby spacery i to on zaaranzowal pierwsza randke, wiec chcial potem tez bylo fajnie wiec mogl, to chyba teraz tez moze ??
Z tym dopasowaniem podyskutowalabym troche, bo ´dobrani to my zawsze bylismy...
To jest czyste lenistwo tak mi sie wydaje ze on mysli ' Mam juz ja,nie musze jej wiecej zainteresowania pokazywac...' Jestem kobieta, potrzebuje uwagi.
W zamian za to ja ofiaruje mu moja opieke.
A Ty majac kobiete w zwiazku, nie zabierasz jej nigdzie ? nie robisz dla niej przyjemnych rzeczy zeby sie cieszyla ? Bo wedlug mnie ludzie ktorzy siedza caly czas w domu bez pasji, hobby zainteresowan to nieszczesliwi ludzie. Bo niestety´ale odskocznie od codziennych problemow trzeba miec, a jesli zyje sie razem i planuje slub ? Duzo zwiazkow rozpada sie pod tym wzgledem... Kobiety czujac sie niedoceniane na codzien zaczynaja z czasem szukac czegos, co da im te poczucie zainteresowania sie nia. Potem kobieta jest ta zla i niedobra....

Owszem pracuje, ale nie rozwiazuje problemu pod tym wzgledem. Jak on tak i ja niechcemy rozstania, ale gdzies ten problem musi siedziec, albo nie ma ochoty spedzac ze mna czasu aktywnie i mnie kocha, ale nie umie inaczej tego pokazac jak slowami, albo znudzil sie mna i jak mu sie trafi pierwsza lepsza to wtedy dostanie kopa w tylek i bedzie potrafil wszystko zrobic.

10 Ostatnio edytowany przez answer (2013-06-03 11:49:02)

Chlopak159 napisał/a:

Hej,
to ja widzę jestem nie normalnym facetem albo coś jest ze mną nie tak hmm bo ja swoja ex wyciągałem na sile z domu do kina, imprezy lub romantyczne kolacje, a ona tego nie doceniała bo im bardziej ja kochałem tym więcej ona ode mnie wymagała i mi mówiła, ze nie mam dla niej czasu chociaż bywałem u niej codziennie, albo ze nie można na mnie liczyć jak mnie potrzebuje chociaż chciałem być zawsze przy niej jak najwięcej i najdłużej

Przykre. My kobiety nie jestesmy latwe do rozgryzienia, ale czasami trafiaja sie takie co niepotrafia docenic tego co maja.... Ale to niedocenienie jest tez w moim przykladzie pokazane. Powiem szczerze ze jestem w pierwszym zwiazku i on jest moim pierwszym facetem od ktorego nie dostalam ani razu zaproszenia na jakas skromna kolacje, obiad, kawe cokolwiek. Nic, ta´k jak by byly czasu PRL, chociaz musze szczerze powiedziec, z tego co slyszalam ju tam kobiety sie lepiuej bawily big_smile Moja babcia i moj dziadek maja co wspominac, a ja... jakos..... jeszcze niebardzo wink
To powinien byc wstyd dla faceta jesli kobieta czuje sie zaniedbana.

Masz 21 lat a facet  Cie traktuje jak wygodny fotel czy ulubione cieple, welniane skarpety a Ty nie wiesz co robic...
Dziewczyna skarpeta to brzmi dumnie.

12

Szarlotkanagorąco napisał/a:

Masz 21 lat a facet  Cie traktuje jak wygodny fotel czy ulubione cieple, welniane skarpety a Ty nie wiesz co robic...
Dziewczyna skarpeta to brzmi dumnie.

Czasem takie slowa, jak Twoje daja do myslenia...'
Wiem co myslisz.... ale jak mu to dac do myslenia zeby nie uslyszec ze wymyslam.... bpo ja mowie mowien a on mi potrafi pow ze ja za duzo wymagam, i przeciez on tyle pracuje itd itd itd..... smile
Lubie go naprawde wink To jest moj najlepszy kumpel.
Ale to nie wszystko, trzeba umiec zatrzymac ta goraczke milosci. Samo kocham Cie nie wystarczy. Trzeba miec na czym budowac zwiazek ale jak para siedzi ciagle w domu i oprocz TV, tel nie ma nic innego no to chyba cos jest nie halo...

13

answer napisał/a:
nienahalny1234 napisał/a:
answer napisał/a:

Przykre to jest mega.

Na poczatku bylo tak ze sam mi proponowal chocby spacery i to on zaaranzowal pierwsza randke, wiec chcial potem tez bylo fajnie wiec mogl, to chyba teraz tez moze ??
Z tym dopasowaniem podyskutowalabym troche, bo ´dobrani to my zawsze bylismy...
To jest czyste lenistwo tak mi sie wydaje ze on mysli ' Mam juz ja,nie musze jej wiecej zainteresowania pokazywac...' Jestem kobieta, potrzebuje uwagi.
W zamian za to ja ofiaruje mu moja opieke.
A Ty majac kobiete w zwiazku, nie zabierasz jej nigdzie ? nie robisz dla niej przyjemnych rzeczy zeby sie cieszyla ? Bo wedlug mnie ludzie ktorzy siedza caly czas w domu bez pasji, hobby zainteresowan to nieszczesliwi ludzie. Bo niestety´ale odskocznie od codziennych problemow trzeba miec, a jesli zyje sie razem i planuje slub ? Duzo zwiazkow rozpada sie pod tym wzgledem... Kobiety czujac sie niedoceniane na codzien zaczynaja z czasem szukac czegos, co da im te poczucie zainteresowania sie nia. Potem kobieta jest ta zla i niedobra....

Owszem pracuje, ale nie rozwiazuje problemu pod tym wzgledem. Jak on tak i ja niechcemy rozstania, ale gdzies ten problem musi siedziec, albo nie ma ochoty spedzac ze mna czasu aktywnie i mnie kocha, ale nie umie inaczej tego pokazac jak slowami, albo znudzil sie mna i jak mu sie trafi pierwsza lepsza to wtedy dostanie kopa w tylek i bedzie potrafil wszystko zrobic.

Dzięki za odpowiedź. smile
To co napisałaś to całkowicie zmienia postać rzeczy... Skoro chciało mu się wtedy, to może teraz mu się po prostu nie chce... Zdobycz, czyli Ciebie, już ma... Wiesz, tak naprawdę to nigdy nie można uogólniać, jeśli nie ma on jakichś mega problemów życiowych, przez które nie śpi po nocach... to najpewniej przyczyna tkwi w nim samym. Zalecam rozmowę. Facet nie wszystkiego musi się domyślać:) Rutyna wkroczyła do Waszego związku najpewniej. Chociaż jesteście ze sobą w miarę krótko, więc o jakiej rutynie my tu mówimy?

Podsumowując, wiesz, czego chcesz, na czym Ci tak naprawdę zależy. Wiesz, czego ogólnie oczekujesz od swojego faceta, żeby w Waszym związku było lepiej. Facet albo nie dostrzega problemu albo po prostu nie chce go dostrzec, bo tak mu jest wygodnie. Całkowicie się z Tobą zgadzam w tejże kwestii. I wyobrażam sobie, jakby to miło było dostać jakiś drobiazg od tej ukochanej osoby...cokolwiek miałoby to nie być.

Wiesz, ja nie mam kobiety. Nie jestem w związku i nigdy nie byłem. A też mam 21 lat;)

A co jeśli dostrzegłby zainteresowanie Twoją osobą wśród innych mężczyzn? Nie ruszyłoby go to? No nie wiem. Jeśli tak, to to powinien być jakiś znak ostrzegawczy dla Ciebie.

14

Też mam 21 lat w tym roku i też jestem z chłopakiem półtora roku smile Powiem Ci,że dziwi mnie zachowanie Twojego chłopaka,bo ja z swoim nadal wychodzę czy do kina czy na kolacje czy do klubu potańczyć. Czuję,że on się dala stara,że nie jestem dla niego obojętna po takim czasie. I nie raz robi rzeczy za którymi nie przepada ale wie,że ja lubię i chce w ten sposób sprawić mi przyjemność.

Na Twoim miejscu albo bym z nim ostrzej pogadała powiedziała,że się męczysz, nie pasuje Ci taka sytuacja i nie dać się zbyć tekstem,że przesadzasz albo stała się na jakiś czas obojętna i czekała na jego ruch.

Jest w tym jakis duzy paradoks, ze to on nawala a to Ty sie zastanawiasz co z tym zrobic, nie on. Ja bym Ci radzila zajac sie soba. Rozwijaniem swoich pasji, zainteresowan, poznawaniem nowych ludzi. A on albo sie obudzi i sie przylaczy i zacznie sie starac, albo Ci zgotuje pieklo na ziemi i wtedy bedziesz miala jasnosc, ze ten zwiazek nalezy zakonczyc. W obu wypadkach wygrana bedziesz Ty.
Polecam.

16

Ja też uważam, że najlepszym rozwiązaniem na chwilę obecną jest  faktycznie zajęcie się sobą. Najlepiej nie rób mu wyrzutów, nie gadaj, nie wyrzucaj emocji jak to kobiety mają w zwyczaju, ale naprawdę zajmij się sobą. Masz pracę, własne pieniądze, masz ochotę wyjść z koleżanką, zrób to. Masz ochotę na spacer.... idź na spacer.... samotne spacery też są bardzo przyjemne. Kino, książki, filmy z net-a. Weż koleżankę i jedźcie w góry albo nad morze. Zawsze najpierw zaproponuj jemu.... -Kochanie zróbmy to i to. (Spokojnie na luzie) jeśli odmówi, ok, trzymasz się planu i dale działasz sama. Po pewnym czasie sytuacja sama się wyklaruje, albo wsze drogi rozejdą się zupełnie albo wasza miłość się umocni, wypracujecie kompromis. Gdy zaczniesz żyć swoim życiem, on zrozumie, że stajesz się dla niego nieuchwytna. Jeśli zależy mu zacznie się starać a jeśli nie rozstanie nastąpi naturalnie. Więc nie martw się, nie tkwij przy nim przyczepiona jak rzep..... bo udusisz siebie i jego. I nie wydzieraj się na niego..... zero emocji.... smile powodzenia.

17

Powiem szczerze, że ja takiego problemu nie mam w związku - cały czas gdzieś razem wychodzimy, kupujemy sobie nawzajem prezenty. Mój facet się bardzo stara. Nie wiem z czego to wynika, może z tego, że ja swojego serca i emocji nie podaję na talerzu, niezbyt dobrze mi idzie okazywanie ludziom uczuć, raczej trzymam dystans. Mój facet jest jedyną osobą, której uczucia okazuję w miarę bezproblemowo, choć nie działo się tak od razu i mam wrażenie, że on bardzo to docenia i nie chce tego stracić. A może po prostu taki już jest - lubi o mnie dbać, adorować mnie, rozpieszczać. Możliwe, że mamy podobne oczekiwania co do bycia razem i dlatego nam dobrze.
Dla mnie facet musi się wykazywać, bo jak się nie stara, to ja zaczynam tracić zainteresowanie.

Niestety twoj facet - patrzac po moich osobistych doswiadczeniach - zachowuje sie tak jakby cie nie kochal. Albo jakby sie w zwiazku z toba kompletnie udusil. Albo jakby mial jakas depresje? Moze chlopak sie stresuje i chcialby przerwe od twojego kochania.

Ale na przyszlosc zachowalem sobie w "zeszycie" fragmenty dyskusji. Jak kiedys uslysze ze kobieta sie zle czuje  a bede chcial jak przy sobie zatrzymac to przeczytam te punkty:

I nie raz robi rzeczy za którymi nie przepada ale wie,ze ja lubie i chce w ten sposób sprawic mi przyjemnosc.
I wyobrazam sobie, jakby to milo bylo dostac jakis drobiazg od tej ukochanej osoby...cokolwiek mialoby to nie byc.
Jestem z nim poltora roku, ale nigdy nie uslyszalam * Dzis mam dla Ciebie niespodzianke* albo, *Wiem ze lubisz spacery, chodz dzis zabieram cie na spacer*...
Czy to tak duzo czy to, ze mieszkamy razem zwalnia go z obowiazku zaproszenia mnie na randke, przyniesienia kwiatka bez okazji, jakas kolacja w malej knajpce, zabranie mnie na miejsce naszej pierwszej randki...
Chce byc doceniana, kochana i zeby o mnie moj facet zabiegal...
Nie wiem co sie ze mna dzieje´, ale nie czuje sie dobrze. Wiem ze duzo sie u nas wydarzylo, ale jak dwoje ludzi sie kocha to sie chyba stara..
Ja natomiast nie czuje sie piekna, kochana i atrakcyjna.
Zreszta ja pamietam ze niewazne ile tata byl z mama po slubie wracal z pracy to albo z pozytywka, z jej ulubionym winem, cos do domu, niewazne co bylo czy sie klocicli czy nie....
ja równiez zawsze okazywalam facetom za duzo serca i przez to dostawalam po 4literach,skonczylo sie ,wrócilam do bycia singlem i zamierzam byc szczesliwa,cholernie szczesliwa!
Bylam singielka to przynajmniej dostalawalam czekoladki od kolegow i codziennie gdzies bylam.
Mój facet tez o mnie sie nie staral ale zaczelam o siebie bardzo dbac i zaraz pojawilo sie paru adoratorów a mój polówka zaczela sie w koncu o mnie starac.
i jak sie tu czuc kochana... czasem mysle ze jak bym sie jakiegos na ulicy zapytala czy sie chce ze mna umowic przy moim to by bylo najprostsze rozwiazanie. zimny prysznic.
on juz o kota lepiej dba zawsze daje mu jedzenie czesze go bawi sie z nim...a ja tylko wtedy na niego patrze i sobie mysle... 'Dziewczyno.. zrobilas sie gorsza niz kot...'
Jestem kobieta, potrzebuje uwagi.
Kobiety czujac sie niedoceniane na codzien zaczynaja z czasem szukac czegos, co da im te poczucie zainteresowania sie nia. Potem kobieta jest ta zla i niedobra....

19

answer, po co zakładasz nowy wątek, skoro opowiadasz już o tej historii w wątku o chorobliwej  zazdrości? Tam ludzie Ci pisali, żebyś to zakończyła, tu piszą podobnie (choć nie czytałam wszystkich wypowiedzi, więc może ktoś twierdzi inaczej). Co Ty chcesz przeczytać? Że się zmieni? Że da Ci to wszystko, o czym marzysz? Nie, nie zmieni się, nie zacznie się starać. Skończ ten toksyczny związek.

20

Jakie to jest śmieszne, Tobie brakuję gestów z jego strony typu spacer, kino, kwiatek, ale za to seks macie udany. Natomiast ja mam to wszystko co wymieniłam, ale seksu nie mam bo on woli sam się zaspokajać smile Kobiecie nie dogodzisz z tego wynika.

21

Musisz podjąć sama decyzję czy chcesz z nim dalej być. Ale co mogę Ci doradzić to nie siedź w domu. Jeśli masz znajomych to umów się z nimi np do kina, na piwo. Idź na zakupy, do fryzjera. Poczuj się sama z sobą dobrze.

22 Ostatnio edytowany przez Kuba93 (2013-06-05 21:03:59)

roko122 napisał/a:

...Powiem z własnych doświadczeń,jak facet czuje ,że kobieta go kocha to ją olewa.Oni są egoistami,i mają w sobie cel zdobywania,najlepiej czegoś nieosiągalnego...

Ale pierdoły... nie ma to jak oceniać całość przez pryzmat kilku jednostek. Im bardziej kocham tym bardziej czuje sie olewany i co? I im bardziej czuje sie kochany, tym bardziej mnie 'ciągnie' do kobiety wink

23

Ściągnij sobie ebooka "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" od razu rozjaśni Ci się co nie co smile Serio. Im bardziej kochasz swoje życie, swoją niezależność i im bardziej nie potrzebujesz być adorowana, tym bardziej będzie lgnąć do Ciebie i Cię adorować. Uwierz mi, wiem z własnego doświadczenia smile

24

Tamaya napisał/a:

Ściągnij sobie ebooka "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" od razu rozjaśni Ci się co nie co smile Serio. Im bardziej kochasz swoje życie, swoją niezależność i im bardziej nie potrzebujesz być adorowana, tym bardziej będzie lgnąć do Ciebie i Cię adorować. Uwierz mi, wiem z własnego doświadczenia smile

Gdyby to był fb  kliknęłabym Lubie to!

Dziewczyno, jeśli on się nie stara, Ty też się nie staraj ;p gość od razu zobaczy że coś jest nie tak, że gdzieś mu uciekasz, i może się ocknie ;d a jeśli nie to cóż.. szukaj szczęścia gdzie indziej smile
Kobiety powinny być doceniane. Szczególnie te dobre.
Im bardziej Ty się starasz , tym bardziej on ma Cię gdzieś. Stara dobra prawda.

25 Ostatnio edytowany przez fairytale (2013-06-08 13:23:03)

Moj chłopak zaprasza mnie do kina dość często i czasem daje kwiaty (oczywiście jak coś o tym wspomne, bo sam w życiu na to nie wpadnie...) a mimo to zauważylam że się mniej stara więc ja na Twoim miejscu bym zaczęła go olewać. Facet, który nie wykazuje żadnej inicjatywy i ma Cie w dupie jest Ci do niczego niepotrzebny! Związek polega na wzajemnym zainteresowaniu, a nie, że Ty go motywujesz do dzialania a on ma wszystko gdzieś. Też zacznij mieć go w czterech literach, zacznij wychodzić bez niego i dobrze się bawić.
Dobrze wiem jak to jest, na początku moj chłopak latał za mną i co chwila jakieś niespodzianki, a ja byłam dla niego zołzą bo nie miałam ochoty na związki. A teraz jak minęlo już ponad 1,5 roku to już mu się odechciało, no bo jestem miła i kochana. Powiem szczerze, że faceci naprawdę potrzebują babki która da im kopa w dupe w odpowiednim momencie, oleje, nie będzie się przejmowala... bo inaczej nie będą się starać.
Z wlasnego doświadczenia radze Ci, żebyś była egoistką i zajmowała się sobą, a nie gotowaniem obiadków i sprzątaniem jego skarpet. Rob to co lubisz, to co Ci sprawia przyjemność. A on niech walczy o Twój czas, a nie że Ty na niego czekasz i błagasz. To przykre, ale niestety gdy za bardzo się starasz i myślisz więcej o nim niż o sobie (niby na tym polega miłość?) to skutki są opłakane i facet ma Cie gdzieś.

26

ostatnio mój związek też tak wygląda. Robiłam wyrzuty/ kłótnie, że mu nie zależy itp... ale zderzyłam się z twardą rzeczywistością. Zawsze sądziłam, że związek z mężczyzną wygląda znacznie inaczej smile Wiem, że nie są zbyt wylewni, no ale... zawsze słyszę jedno "przesadzasz" i temat sie na tym urywa, jakieś pomysły na udany związek? big_smile

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy facet sie nie stara o swoja kobiete - jak wyglada to u Was NK???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024