Kiedy facet jest zainteresowany? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy facet jest zainteresowany?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Kiedy facet jest zainteresowany?

Drodzy,

proszę pomóżcie mi z taką sytuacją... na dodatkowym kursie poznałam faceta (mamy po 26 lat), po poznaniu nic się nie działo, choć mnie od razu wpadł w oko. Po jakimś czasie mieliśmy z tego kursu wspólną imprezę, działo się tyle, że tańczyliśmy ze sobą. Po tym uznałam, że wezmę sprawy w swoje ręce, napisałam do niego wiadomość na fb o imprezie i o tym, że fajnie się rozmawiało i tańczyło oraz, że moglibyśmy kiedyś wyskoczyć pogadać przy kawie. On zareagował pozytywnie, od razu nie mógł, ale po kilku dniach odezwał się z propozycją spotkania. Spotkaliśmy się, fajnie się rozmawiało, nawet ja pierwsza chciałam się zbierać, a on chciał jeszcze posiedzieć, po spotkaniu zaraz napisał z podziękowaniami i że ma nadzieję, że niebawem się spotkamy. To było jakoś na początku grudnia. Później był kontakt z jego strony, pisał że przed świętami ma dużo pracy, potem życzenia świąteczne, potem sylwestrowe, potem napisał jak po świętach, rozmawialiśmy też na fb i zaproponował kolejne spotkanie. Widzieliśmy się drugi raz, też myślę, że fajnie nam się rozmawiało, w rozmowie wyszło że zna jakiś fajny lokal i następnym razem możemy tam pójść. To było prawie dwa tygodnie temu. Teraz w tym tygodniu pisaliśmy ze sobą na fb (on napisał) i padła też propozycja, ale akurat na ten weekend miałam już zaplanowany wyjazd. Od tej rozmowy w środę nie odzywał się. Na początku tej znajomości byłam szczęśliwa, że wzbudziłam jego zainteresowanie i ma szansę coś z tego wyjść, a teraz popadam w wątpliwości...
Biorąc pod uwagę, że kontakt mamy od 1,5 miesiąca to znajomość jakoś specjalnie się nie rozwija, a on odzywa się rzadko. Wcześniej chyba nie zwróciłam na to uwagi, bo byłam tak zachłyśnięta, że w ogóle się odzywa, ale jednak zainteresowany facet nie pisze raz na tydzień...
Dodam, że z rozmów czy z gestów nie mogę odszyfrować jego intencji, tzn. poza buziakiem na powitanie i pożegnanie żadnego kontaktu fizycznego, żadnych komplementów. I to rzadkie pisanie też mnie nie satysfakcjonuje... z drugiej strony po co by to ciągnął?
Mam nadzieję, że ktoś przeczyta moje zwierzenia i wypowie swoje zdanie, bo bardzo potrzebuję obiektywnego spojrzenia smile Co o tym myślicie, szczególnie Panowie? Pozdrawiam Was! smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy facet jest zainteresowany?

Hej, mialam podobna sytuacje! Mamy po 25. Facet sie staral, ale po mimo kilku randek nic konkretnego nie zrobil np. Pocalunek...ja mu raz odmowilam a konkretniej pojscia z nim na wesele(bo naprawde nie moglam) po prostu znalazl sobie kogos innego...i od tamtej pory cisza, ja probowalam jakos mimo wszystko nawiazac kontakt, ale byl sporadyczny. Mysle ze nie ma dalej co tego ciagnac, albo im sie znudzilysmy, albo oni stwierdzili ze jednak to nie "to" albo na horyzoncie pojawila sie inna...taka jest smutna prawda i im szybciej to zaakceptujemy tym lepiej! Tez probowalam sobie cos wkrecac, wybielac go, ale jak mu zalezalo to raczej pisal by czesciej niz raz na tydzien...przestan mu odpisywac, zobaczymy jak zareaguje.

3

Ale mnie zależy na tej znajomości... jak przestanę odpisywać to nic dziwnego, jeśli też mnie oleje. Ja też olewam, kiedy mnie ktoś mnie odpisuje smile

4

Ja się na tym nie znam. Spotykałam się kiedyś z facetem, który podobno był mną zainteresowany (między wierszami coś o tym mówił, wspólni znajomi też potwierdzali, sam zainicjował kontakt ze mną) i on chciał się spotykać ze mną raz na dwa tygodnie, dla niego to było wystarczające dla mnie nieco dziwne. Pamiętam, że w końcu mu powiedziałam, że gdyby ewentualnie nic by z tego nie wyszło to wolałabym się o tym przekonać np. po 2 miesiącach, a nie po pół roku. Szkoda dla mnie czasu dla kogoś kto niby czegoś chce, a ma problem się spotkać.

5

Też myślę, że zainteresowany facet bardziej to okazuje, ale z drugiej strony niezainteresowany facet olewa sprawę, a ten jednak odzywa się, chce spotykać...
Mnie na tej znajomości zależy, bo to dla mnie super facet, a jakoś tak mi się układa, że kiedy ktoś jest mną zainteresowany to ja nie jestem i odwrotnie sad

6

Tak jak pisałam, nie znam się na tym. Dochodzę do wniosku, że naprawdę nie rozumiem facetów. Ja jako kobieta oczekiwałabym od faceta zainteresowanego większej inicjatywy, jednoznacznych komunikatów, a nie, że to ja mam się domyślać o co mu chodzi. Chociaż podobno jak kobieta nie wie o co chodzi to oznacza, że facet ma ją gdzieś bo zainteresowany potrafi zadbać aby sytuacja dla niej była jasna, komfortowa.

Skoro Ci tak zależy to się z nim spotkaj skoro on podobno chce. Ty wykasz się inicjatywą aby doszło do spotkania, a potem zostaw pole jemu i się przekonasz jak zareaguje.

7

ciężka sprawa z tymi facetami. też ostatnio miałam podobnie i też był fajny i chcialam się  z nim spotykać. on praktycznie zawsze odzywl sie pierwszy codziennie. raz nie odezwał się 3 dni to ja napisalam i bylo niby normalnie, pozniej jednak znowu przycichł więc i ja przestałam się odzywać. i tak właśnie już od tygodnia albo nawet ponad nie mamy kontaktu. Z jednej strony szkoda bo fajny chlopak, ale z drugiej widocznie coś mu nie pasowało skoro się nie odzywa. trudno bywa i tak, a latać za facetem sie nie opaca.

8

Tak jak myślałam jesteś na etapie wybielania go i tłumaczenia. Był Tobą zainteresowany, ale przestał się odzywać. Wierze Ci na słowo, że on jest fajny, już się wkręciłaś, dobrze Ci było w jego towarzystwie, czułaś się potrzebna i zauważona, ktoś się Tobą interesował i to jest wspaniałe uczucie, które chcemy aby trwał jak najdłużej! Wiadoma sprawa! Pomyśl o sobie! Ty nie jesteś atrakcyjna? Nie zasługujesz na więcej uwagi?

9

No właśnie jakoś powodzenia nie mam, a przynajmniej nie wśród tych, których bym chciała. Nie twierdzę, że nie wybielam, chcialam zrozumieć to zachowanie.

10

Same się nakręcacie tymi stwierdzeniami: "Zasługuję na więcej uwagi", "Nie jestem atrakcyjna skoro tak rzadko się odzywa", "Ktoś inny mnie bardziej doceni" itd.
Macie po 26 lat, to już nie są szczeniackie zauroczenia. W tym wieku każdy ma swoje obowiązki - prace, dom, naukę.
Nie każdy lubi codziennie pisać do kogoś zwłaszcza my, faceci. Nie bierzcie tego tak do siebie.
To jest też dość niewygodny czas na nowe znajomości przez święta i sylwester, które są z reguły z góry zaplanowane z dość dużym wyprzedzeniem.
Nie twierdzę, że facet jest Tobą zainteresowany tak jakbyś tego chciała, ale twierdzę, że póki co nie można też powiedzieć, że nie jest Tobą zainteresowany.
Chciał się przecież spotkać. Miałaś inne plany, w porządku - piłeczka jest teraz po Twojej stronie.
Na litość boską, przecież z tego co piszesz to on proponował wszystkie spotkania do tej pory.
Spotkajcie się co najmniej jeszcze raz, najlepiej z Twojej inicjatywy. Nie wyjdzie? Trudno. Przynajmniej będziesz miała pewność, a nie jedynie domysły.
Nic nie tracisz, a możesz jedynie zyskać.

11 Ostatnio edytowany przez ZnakZapytania7 (2016-01-17 14:27:43)

Właśnie Ty nie chcesz rozumieć jego zachowania, nie chcesz przyjąć prawdy do wiadomości, bo było Ci dobrze. Nie masz powodzenia, więc będziesz się teraz modlić nad pierwszym lepszym, który zwrócił na Ciebie uwagę? Pamiętaj, że dopóki nie polubisz samej siebie i dla samej siebie nie będziesz atrakcyjna, to dlaczego dla innych masz być?

12

pawelkrk napisał/a:

Same się nakręcacie tymi stwierdzeniami: "Zasługuję na więcej uwagi", "Nie jestem atrakcyjna skoro tak rzadko się odzywa", "Ktoś inny mnie bardziej doceni" itd.
Macie po 26 lat, to już nie są szczeniackie zauroczenia. W tym wieku każdy ma swoje obowiązki - prace, dom, naukę.
Nie każdy lubi codziennie pisać do kogoś zwłaszcza my, faceci. Nie bierzcie tego tak do siebie.
To jest też dość niewygodny czas na nowe znajomości przez święta i sylwester, które są z reguły z góry zaplanowane z dość dużym wyprzedzeniem.
Nie twierdzę, że facet jest Tobą zainteresowany tak jakbyś tego chciała, ale twierdzę, że póki co nie można też powiedzieć, że nie jest Tobą zainteresowany.
Chciał się przecież spotkać. Miałaś inne plany, w porządku - piłeczka jest teraz po Twojej stronie.
Na litość boską, przecież z tego co piszesz to on proponował wszystkie spotkania do tej pory.
Spotkajcie się co najmniej jeszcze raz, najlepiej z Twojej inicjatywy. Nie wyjdzie? Trudno. Przynajmniej będziesz miała pewność, a nie jedynie domysły.

popieram.

Autorko, przecież nie jesteście w związku, nie musicie widywać się cały czas ani utrzymywać sztucznie kontaktu.
Teraz Ty zaproponuj spotkanie.

13

Dziekuje Wam, szczególnie za głos mezczyzny, myslalam, że wszyscy napiszecie, zebym dała spokój, bo nie jest zainteresowany. Po prostu z moich doświadczeń jeśli facetowi się podobalam to pisał częściej, a kiedy się nie podobalam to olal i wszystko było jasne. Teraz nie jest jasne, a ja nie oceniam sytuacji obiektywnie.

14

Jestem facet i lubię pisać codziennie do kogoś, ha! Tylko kobiety niezbyt do mnie ^.^
Działam stwierdzeniem, że jak się chce z kimś porozmawiać, to to się robi, zamiast zastanawiać się czy wypada, czy nie za szybko. Może nie jest skuteczne ale chociaż szczere. To póki co jest minus, ale może dla kogoś to się zmieni.
Chyba mam trochę kobiecych cech, bo nawet pójście z dziewczyną na zakupy sprawia mi pewną frajdę(nie, nie noszę żadnych rurek ani tym podobnych rzeczy) i pyta mnie o porady dotyczących ubrań smile

15

Kiedy facet jest zainteresowany to komunikacja z nim jest prosta.

16

Wyciełaś mu jaja zapraszając go na pierwszą randkę, zamiast go zainteresować i uwodzić powoli na tych kursach, aby to on ciebie zaprosił.
Spotyka się z tobą z braku laku jak ma wolne, może nawet cie lubi ale to nie jest to samo co fascynacja czy zauroczenie.
Jak bierzesz męskie sprawy w swoje ręce to przestajesz  być kobietą w jego oczach, a już zwłaszcza nie kobietą, która się zdobywa....
Jak świat światem - jak facetowi zależy to znajdzie drogę. 
Możesz sobie tłumaczyć ze to nie była randka i czarować rzeczywistość,  z faktami nie idzie się kłócić.

17

pawelkrk napisał/a:

Wydrukować, powiesić nad łóżkiem, czytać (i stosować) za każdym razem, gdy nachodzą niesprecyzowane wątpliwości "czy on jest zainteresowany?".

Nie mam pojęcia, skąd w kobietach to przekonanie, że facet musi skakać wokół nich non-stop i zabiegać o ich zainteresowanie, a one są zwolnione z obowiązku jakiejkolwiek inicjatywy. I nie dziwię się facetom, że mają takie laski za księżniczki, którym się w tyłkach poprzewracało. "On się ma odezwać pierwszy, on ma zaproponować spotkanie (i jescze ustalić program), on ma się potem odezwać pierwszy ponownie - a dziewczyna się ewentualnie zjawi w wyznaczonym miejscu i czasie". Jakbym się do tych głupawych zasad stosowała, to dziś nie byłabym w fantastycznym związku - bo zniechęciłabym się pierwszym dwudniowym milczeniem, doszła do wniosku, że jemu nie zależy i olała sprawę. Toż to bezsens.

Nie jest prawdą, że z facetem komunikacja zawsze jest prosta. Po pierwsze nie każda laska jest biegła w odczytywaniu męskich sygnałów zainteresowania (ja na przykład nie jestem). Po drugie o ile selekcja na "nic z tego nie będzie" i "jest potencjał" przebiega szybko i niemal podświadomie (i to u obu płci), to już decyzja, co zrobić z tym potencjałem nie zawsze bywa taka prosta.

Spodobaliśmy się sobie z moim facetem niemal od razu, ale od razu mieliśmy też wątpliwości czy chcemy się ładować w związek (i ze sobą konkretnie i ogólnie jakikolwiek - nie szukaliśmy nikogo). Bo oboje byliśmy lekko poturbowani emocjonalnie i nieco sceptyczni w kwestiach uczuciowych. A z drugiej strony polubiliśmy się i nie chcieliśmy sobie na wzajem robić krzywdy. A z trzeciej strony była odległość. A z czwartej niewątpliwa chemia. A z piątej różnica wieku. A z szóstej rosnąca bliskość emocjonalna. A z siódmej... itd. W sumie krążyliśmy wokół siebie prawie 5 miesięcy, zanim zdecydowaliśmy się na upgrade relacji - dziś oboje bardzo sobie chwalimy, że daliśmy sprawom toczyć się swoim naturalnym biegiem. Ale to wyszło i było możliwe tylko dlatego, że obojgu nam zależało na podtrzymaniu znajomości (nie na dojściu do związku) i oboje nad tym pracowaliśmy - jeśli on zjawiał się w moim mieście, to proponował spotkanie; jeśli ja jechałam w jego okolice, to pisałam mu o tym; nigdy nie bawilismy się w głupoty typu "ja pisałem ostatnio, twoja kolej" - pisało to, które akurat miało coś do powiedzenia i nie przejmowaliśmy się tym, że czasem piszemy do siebie cały dzień, a czasem nie piszemy przez tydzień (bo któreś z nas jest zajęte).

18

Jak w przeciągu tego 1.5 miesiąca nie wycałował jej chociaż raz soczyście, to po prostu nie podoba się mu tak bardzo. Bardziej autorka jest wkręcona. Ja bym się pospotykała jeszcze chwilę i wyczuła, czy spotyka się z tobą, bo sam nie wie czego chce (nie podobasz mu się aż tak bardzo, ale lepsze to niż nic), czy też ma wolne tempo (bo okoliczności, bo taki charakter).

19

Jak widać, ile osób tyle opinii tongue Jedni pisza, że to normalne, a drudzy, że się wkręcam wink

20

Autorko, odezwał się? Masz zamiar się odzywać w razie zbyt długiego oczekiwania na krok z jego strony?

21

1. Zasygnalizowal kolejne spotkanie (fajny lokal zna)
2. Zaprosil, zaproponował termin.
3. Odmowilas (zaplanowany wyjazd)

kobieta pkt.3 przedstawia:
- "nie mogę, mam inne plany"
lub:
- "niestety nie mogę (zaplanowany wyjazd, to nie tajemnica, wiec podaje przyczynę), ALE ZA TO MOGE w przyszla srode/piatek/inne"

Dostrzegasz roznice? Ktora wersje uslyszal? Czytelna komunikacja nie jest wasza mocna strona.

Zadzwon. Nie pisz na FB, bo zaraz będziesz się wkrecac co to znaczy ze nie odpisuje od 10 minut.

22

kooralik napisał/a:

1. Zasygnalizowal kolejne spotkanie (fajny lokal zna)
2. Zaprosil, zaproponował termin.
3. Odmowilas (zaplanowany wyjazd)

kobieta pkt.3 przedstawia:
- "nie mogę, mam inne plany"
lub:
- "niestety nie mogę (zaplanowany wyjazd, to nie tajemnica, wiec podaje przyczynę), ALE ZA TO MOGE w przyszla srode/piatek/inne"

Dostrzegasz roznice? Ktora wersje uslyszal? Czytelna komunikacja nie jest wasza mocna strona.

Zadzwon. Nie pisz na FB, bo zaraz będziesz się wkrecac co to znaczy ze nie odpisuje od 10 minut.

Czuję różnicę, dzięki za uwagę smile Wyjaśniłam mu wtedy z jakiego powodu nie mogę się spotkać, nie zaproponowałam jednak nowego terminu, co faktycznie mogłam zrobić.
Jednak po tym kilkudniowym milczeniu wczoraj się odezwał, pytał jak wyjazd, jak w pracy, bo wiedział, że miałam zmiany i wstępnie się umówiliśmy smile Jest jeszcze ten problem, że oboje pracujemy do późna, on to już maksymalnie (mamy zadaniowy czas pracy) i sam wcześniej mówił, że z jego strony najbardziej możliwe na dłuższe spotkanie są weekendy, stąd też pewnie ta mała częstotliwość spotkań... chociaż nie wiem, niby jak się chce, to czas się znajdzie. W każdym razie teraz ja się odezwę, żeby dogadać to spotkanie, spotkamy się i zobaczymy co się będzie działo. Martwi mnie jeszcze, że on taki zdystansowany, myślicie, że lepiej jest czekać na jego krok w stronę pocałunku, czegokolwiek, czy też przejmować inicjatywę?

23 Ostatnio edytowany przez kooralik (2016-01-18 23:06:44)

Basjana napisał/a:

czekać na jego krok w stronę pocałunku, czegokolwiek, czy też przejmować inicjatywę?

Inicjatywę to możesz przejąć jak już relacja się rozwinie i bez pytania rozepniesz mu rozporek i wiesz co dalej.
Ale teraz czekać. Jak się nie garnie, to czekać mniej biernie wink
Ja np jestem bardzo (nad?)wrażliwy na dotyk. Więc te niepozorne wasze sygnały
- dotyk ramienia
- bliskość gdy przeglądamy zdjęcia smartfonie, a kobieta DELIKATNIE opiera głowę na mojej klatce czy ramieniu. O nie - jeszcze się nie wtula - na to za wcześnie
- poprawia niestarannie nałożone krem przeciwsłoneczny na mojej twarzy. Może przecież powiedzieć - o tu masz białe, nie wtarte, pokazują na SWOJEJ twarzy
- wszelkie klepnięcia w kolano czy ramię, kuksańce  w śmiechu, żartach
to działa na mnie jak rażenie prądem. Gdy robi to kobieta która mi się podoba - bardzo przyjemne rażenie.

24

Kobiety też są wrażliwe na takie przypadkowe dotykanie, chyba że akurat zagrywa tak facet, który mi się nie podoba,to mnie wtedy wkurza tongue
Myślę, że on się nie zgarnie do konkretniejszych kroków, więc faktycznie muszę czekać mniej biernie big_smile

nie chcę być złym prorokiem, ale jak facet jest zainteresowany, to zawsze stara się jakoś utrzymać kontakt wink
pisze, dzwoni, dotyka - po prostu myśli o Tobie wink

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy facet jest zainteresowany?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024