Disco polo - wymarły gatunek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Disco polo - wymarły gatunek?

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 235 ]

1 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-12-16 00:48:25)

Temat: Disco polo - wymarły gatunek?

Swego czasu, jak zapewne niektórzy pamiętają szał robiła muzyka disco polo. To były lata '90 a muzyka disco polo była emitowana na popularnych kanałach telewizyjnych. Każdy wiedział kim jest Shazza, Bayer Full czy Boys. Potem muzyka disco polo zniknęła i gdy ja naiwnie myślałam, że zniknęła na dobre, ona przeniosła się na inne kanały telewizyjne, twórców zaczęło powstawać jak grzybów po deszczu, a ostatnio zamarłam gdy zobaczyłam na polotv  odpowiednik "Masz talent".... ale disco polo. W jury siedziała m.in.Shazza i kręciła nosem słysząc wykonania ludzi, którym się marzy sława (a ja bym powiedziała: niesamowita kasa) wykonawców disco polo smile

Co o tym wszystkim sądzicie? Czy ta muzyka określa nasz kraj?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Disco polo - wymarły gatunek?

hehe disco polo - kiedy to było smile
Najlepsza muzyka na domówki (była u mnie) smile

Myślę, że ten gatunek nigdy nie zniknie.
Teraz ta piosenka weekend - Ona tańczy dla mnie. Fakt melodia wpada w ucho ale jak zobaczyłam teledysk i tego lalusia to... nie to nie dla mnie smile
Poza tym "cztery 18stki tylko w moim samochodzie" są kawałki które będą hiciorami dla kolejnych pokoleń, i nigdy się nie znudzą.

Czy określa nasz kraj - myślę że po części na pewno tak.

3

niby nikt nie słucha,ale wszyscy znają smile
a tak na serio disco polo z lat 90 ,a disco polo teraźniejsze = wielka różnica, teraźniejsze jest gorsze:)

4

aż się cieszę, że nie mamTV, to i nie oglądam smile
Disco polo było w domu "zabronione" przez mojego brata i to mnie uchroniło przed poznaniem tego gatunku, choć o Schazie i ja słyszałam.
Catwoman, szczerze to miałam nadzieję, że zniknęło już na dobre.

Czy można powiedzieć, że nas Polaków określa? Myślę, że to muzyka gł. robotników i to co najwyżej ich określa. Do tej pory ludzie w czasie grillowania na działkach puszczają "disco-polo przeboje" z kaset big_smile

5

jadvinia napisał/a:

aż się cieszę, że nie mamTV, to i nie oglądam smile
Disco polo było w domu "zabronione" przez mojego brata i to mnie uchroniło przed poznaniem tego gatunku, choć o Schazie i ja słyszałam.
Catwoman, szczerze to miałam nadzieję, że zniknęło już na dobre.

Czy można powiedzieć, że nas Polaków określa? Myślę, że to muzyka gł. robotników i to co najwyżej ich określa. Do tej pory ludzie w czasie grillowania na działkach puszczają "disco-polo przeboje" z kaset big_smile

chyba się mylisz,bo przy muzyce disco -polo bawią się różni ludzie nawet i bardzo wykształceni,nie tylko robotnicy

6

Dla mnie tragiczny jest język, którym śpiewają- totalne niszczenie języka polskiego. Posłuchać tylko piosenki tych co śpiewają "Ona tańczy dla mnie", ale innej: "Jesteś zajebista".... niestety, prócz wątpliwej nuty, to zupełnie niepoprawna polszczyzna. Wiadomo, język śpiewany rządzi się innymi prawami, ale tutaj nooo...cytuję:
>Pamiętam Ciebie małą, taki mały ktoś, a teraz już kobieta i patrzy w oczy me.<
>Bo Ty jesteś zajebista, to sprawa jest oczywista.
Wyrosłaś na mądrą dziewczynę, dla Ciebie zabiję lub zginę.<

plissss

7

osobiście nie słucham tego typu muzyki,ale czasami bywam w miejscach gdzie ja puszczają,na weselach  też często jest spotykana smile
a to jaki język jest tam używany już pominę smile

8

Catwoman napisał/a:

Co o tym wszystkim sądzicie? Czy ta muzyka określa nasz kraj?

Niestety, będąc w ciągu ostatnich dwóch lat na kilku weselach, widzę, że Disco- Polo ma się świetnie, a ludzie się przy tym świetnie bawią (?!).
Napiszę więcej- mam przyjaciółkę z czasów gimnazjum. Przyjeżdżałyśmy do siebie nawzajem latem na kilka dni. Będąc pewnego razu u niej, od pierwszej godziny marzyłam, żeby wrócić do domu, ponieważ cały czas puszczała ze swojego telefonu okropną piosenkę- "Wyspa szczęśliwych snów". Co się piosenka skończyła, to ona ją od nowa słuchała, nie dochodziło do niej, że już znam na pamięć słowa, a nie chciałam ich znać. Byłam na etapie dochodzenia do swojego gustu muzycznego- słuchałam wszystkiego, tzn. od klasyki po jazz do rapu(rapem amerykańskim byłam wtedy najbardziej zainteresowana), ale nie brałam pod uwagę Disco- Polo. Tamtego lata doszłam do wniosku, że to faktycznie muzyka nie dla mnie i nie na moje wrażliwe ucho.
Rozumiem, że nie każdy może słuchać Czajkowskiego, the Doors, the Animals, Pink Floyd, Led Zeppelin, Nirvany i innych.

A czy ta muzyka określa nasz kraj?
Równie dobrze można zapytać, czy szlagry niemieckie określają Niemców?
Nie określa naszego kraju, ale ludzi, którzy słuchają tego gatunku już tak. Może nie stwierdziłabym, że na pewno robotnicy słuchają Disco- Polo, bo tak nie jest. Słuchają je ludzie, którzy nie mają wysublimowanego gustu muzycznego.

9

A seksizm już pomijam- ale cóż... wyhaczają pewnie te laski z wiosek pod Warszawą, ubiorą, make up zrobią, te szczęśliwe, ze w telewizorze są.
Właśnie przesłuachałam piosenki "Trzęś tyłkiem" big_smile

10

big_smile Obejrzyjcie.

11

"Jak piszę to się nie zastanawiam nad tym co piszę" - i wszystko jasne big_smile

Najsmutniejsze jest to, że disco polo powstało tak naprawdę jako.....muzyka prześmiewcza, kabaret. Pamiętacie "Mydełko Fa"? Otóż Marek Kondrat robił sobie jaja, potem Bohdan Smoleń. Niestety ktoś podłapał, że z tego Polska śmiać się będzie, weszły nagie laski, tancerze, zrobiła się z tego duża kasa i kabaret jest a owszem..... ale żałosny.

12

Ja powiem tak: bardzo lubię słuchać starych kawałków disco-polo. Piosenka: "jesteś szalona" chyba nigdy nie umrze i wiele innych z tamtych czasów. Kiedyś również trzeba było umieć śpiewać aby zaśpiewać disco polo. Choćby grupa Boys. Albo piosenka: ten krążek, złoty książek... Ach!
A teraz. Tomasz Niecik śpiewać w ogóle nie potrafi! To jest tak tandetne, że aż się chce wymiotować! Teraz ta muzyka jest poniżej poziomu podłogi! Komentować mi się jej nie chce nawet...
A więc kiedyś miało to jakąś klasę, teraz zero!

13

Myszeczka23 napisał/a:

Ja powiem tak: bardzo lubię słuchać starych kawałków disco-polo. Piosenka: "jesteś szalona" chyba nigdy nie umrze i wiele innych z tamtych czasów. Kiedyś również trzeba było umieć śpiewać aby zaśpiewać disco polo. Choćby grupa Boys. Albo piosenka: ten krążek, złoty książek... Ach!
A teraz. Tomasz Niecik śpiewać w ogóle nie potrafi! To jest tak tandetne, że aż się chce wymiotować! Teraz ta muzyka jest poniżej poziomu podłogi! Komentować mi się jej nie chce nawet...
A więc kiedyś miało to jakąś klasę, teraz zero!

dokładnie smile

14

Czy określa nasz kraj? Mam nadzieje, ze nie wink. Ogólnie mi ta muzyka nie przeszkadza, każdy lubi coś innego. Nie wszyscy potrzebują jakiegoś większego przekazu. Gdy leci to na weselach nie kręcę nosem, tylko bawię się jak wszyscy. Osobiście wole zdecydowanie cięższe brzmienia smile. Po prostu każdy ma inny gust.
A mój ulubiony tekst z disco polo to:
"Nikt mi nie uwierzy, ze miałem 18 lat" ;-)

15

Kobra99 napisał/a:

A mój ulubiony tekst z disco polo to:
"Nikt mi nie uwierzy, ze miałem 18 lat" ;-)

He he. Dobre! big_smile
A skąd to?

16 Ostatnio edytowany przez Kobra99 (2012-12-16 19:22:45)

Myszeczka23, proszę, tu big_smile
http://www.youtube.com/watch?v=Wy4zDGT3fIE

17

Oj to zakrawa na poważny plagiat zespołu The One piosenki "Grajek", którą znam od maleńkości swej z kolonii big_smile

18

Ale dalej w tej samej piosence jest następny dobry tekst: "Nad nami było piękne niebo, choć mieliśmy naście lat" Tak jakby w wieku nastu lat nie można było zobaczyć pięknego nieba big_smile
Jednak tekstu w pierwszych dwóch zdaniach chyba nic nie przebije big_smile

19

Niestety w dzisiejszych czasach nie ma plagiatu. Co druga piosenka to jakiś cower (nie wiem czy dobrze napisałam tongue) lub remix jakiejś starszej piosenki. Nawet piosenka "last christmas" została przerobiona.:(

20

Kobra99 napisał/a:

Ale dalej w tej samej piosence jest następny dobry tekst: "Nad nami było piękne niebo, choć mieliśmy naście lat" Tak jakby w wieku nastu lat nie można było zobaczyć pięknego nieba big_smile
Jednak tekstu w pierwszych dwóch zdaniach chyba nic nie przebije big_smile

Hahaha.
W tekstach disco polo na prozno szukac logiki big_smile
W czasach gimnazjalnych owszem sluchalam,a teraz nie rozumiem jak moglam tego sluchac.
Teraz czasem cos z "nowosci" sobie wlacze, z czystej ciekawosci i stwierdzam,ze jest coraz gorzej.Coraz gorsze teksty, tani lans.
Zniose chyba jedynie Akcent i to rzadko.

Z serii : "Najlepsze" teksty disco polo polecam :
1.Effect-Ubranie na podlodze
2.Skalar- W te noc
3.Effect-Uciekam od zony

21

Aaa to ja polecam ikonę Disco POlo zespół Top One; gdy byłam mała, nie rozróżniałam gatunków muzycznych, ale ich piosenki śpiewało się przy ogniskach w akompaniamencie gitary smile

22

Zdecydowanie jako gatunek muzyczny disco polo mogłoby dla mnie nie istnieć.
Z drugiej jednak strony, gdyby wziąć na warsztat popową papkę, która przybywa do nas zza wielkiej wody, to już może lepiej wspierać rodzime grupy. Owszem, tamte produkcje są na większa skalę, bo za większą kasę, ale to w dalszym ciągu marniuteńkie dzieła muzyczne, których teksty są słabiutkie.

Jeśli chodzi o moje wspomnienia z disco polo, to pamiętam utwór, który na mnie i moich kumpelach wywarł takie wrażenie, że potrafiłyśmy go sobie wiele razy od pierwszego usłyszenia puszczą na jakiś babskich imprezkach -śpiewy, śmiechy i dzikie skoki murowane wink Oczywiście tylko po odpowiedniej dawce alkoholu. Był to utwór " Kobiety rządzą nami".

23

dorota.f napisał/a:

był to utwór " Kobiety rządzą nami".

O też bardzo lubię! I lubiłam bardzo piosenkę: "zdejmij ubranie nic nie powiem mamie...":p
Oraz akcent: "i chce Cię bardzo i nie mogę chcieć..."

24

Dla mnie disco polo mogłoby nie istnieć. Może też istnieć. Takie same uczucia żywię wobec rapu.
Byle tylko sąsiad w ogrodzie nie puszczał jej na cały regulator bo wtedy nie zdzierżę.
Niech sobie będzie różnorodność. Jeden woli muzykę klasyczną, rock, jazz, a inny disco polo.
Czytałam, że ten gatunek ma się nieźle, a wykonawcy znakomicie zarabiają.

25

Nie przepadam za Disco Polo i raczej unikam, ale na imprezach ludzie fajnie się przy tego typu muzyce bawią.

26

do tej pory jak wracam z jakiejś imprezy to śpiewam ze znajomymi "Hej sokoły" hehe
po za tym widziałam reklamę na polsacie (jak zwykle reklama lol ) że jest coś o disco polo w weekend tytułu nie pamiętam ale pokazywali kolesia z Bayer Full i Boys wink

27

Kasia "Hej sokoły" to NIE JEST muzyka disco polo. Nawet jeżeli jakiś zespół disco polo ją wykonuje.

28

Prawda. To jest muzyka hm...ludowa.

29

Kresowa, biesiadna.

30

Dla mnie kwintesencja disco z pola to teksty typu- "...majteczki w kropeczki uha ha ha..." wink
Może niektórzy to lubią ale ja omijam szerokim łukiem.
Nie twierdze że każda muzyka musi być zaraz bardzo ambitna i skłaniająca do refleksji ale nawet muzyka rozrywkowa(rozumiana jako pop czy disco) powinna trzymać jakis poziom. Disco Polo zwykle (w moim odczuciu) jest zdecydowanie "pod kreską".

31

Disco polo - no cóż, są gusta i guściki a o nich ponoć się nie dyskutuje. Osobiście nie słucham disco polo, ani muzyka, ani teksty jakoś mnie nie porywają wink Znać znam, chyba jak każdy, te stare kawałki z lat 90-tych, typu "Jesteś szalona", czy "Majteczki w kropeczki". Na weselach czy innych studniówkach wszyscy się przy tym bawią - ja też, pod warunkiem, że taki kawałek jest jeden czy dwa, bo imprezy, na której królowałaby ta muzyka na pewno bym nie zniosła... Piosenki disco polo traktuję jako coś co można puścić na imprezie dla jaj, ale nie na poważnie. Przerażają mnie ludzie, którym to się naprawdę podoba...

Słucham na tyle odmiennej muzyki, że może po prostu nie umiem docenić walorów disco polo wink

32

oj tam ludowa czy ni ale w disco relax leciała smile
ogolnie chcialam dodqc ze jak slucham disco polo to mnie eoluja te teksty i jestem depresyjna

33

Słucham różnorodnej muzyki, ale disco polo moje uszy w żaden sposób przyjąć nie chcą. Kiedyś mówiło się na ten gatunek (ups! jakoś ciężko to słowo ,,gatunek" wchodziło mi pod paluchy big_smile) również muzyka chodnikowa, ale i za tamtych czasów, notabene szkolnych, w żaden sposób nie chciało się toto zmieścić w moich muzycznych kanonach. Disco polo jest tak proste, że aż za proste, w każdym razie dla mnie nie ma żadnych walorów artystycznych, nie dostarcza mi nawet prostej rozrywki.

Niemniej nie wiem czy wiecie, ale jeden z naszych czołowych disco-polowych zespołów, Bayer Full, obecnie podbija Chiny i z tego co czytałam chłopcy mają się jak pączki w maśle wink.

34

Olinka oni juz od dawna podbijaja Chiny smile
Swiadczy o tym chociazby data dodania tego nagrania http://www.youtube.com/watch?v=_sUTpt6_Ehw.
Ale patrzcie malo kto sie u nas wybil poza granice kraju big_smile

35

luc napisał/a:

Kasia "Hej sokoły" to NIE JEST muzyka disco polo. Nawet jeżeli jakiś zespół disco polo ją wykonuje.

No z tego co kojarzę to chyba boys ją też śpiewa.;)

36 Ostatnio edytowany przez ciekawaświata (2012-12-17 02:33:53)

Jak już wcześniej zostało rzucone - z Dico Polo to jest o tyle dziwna sprawa, że nikt nie słucha. Wystarczy tylko pierwsze lepsze tradycyjne wesele i okazuje się, że tak jak nikt nie słucha, tak każdy zna teksty na pamięć i śpiewa na całe gardło.

Absolutnie nie zgodzę się z tym, że ten typ muzyki jest wyznacznikiem tego, jacy ludzie mieszkają w naszym kraju. Osobiście uważam, że niejednokrotnie gorsze teksty pod względem stylistyki i ogólnej estetyki języka mają piosenki hiphopowe, a tych nikt się nie czepia. Mniej przeszkadzają mi 'majteczki w kropeczki' niż łacina podwórkowa.

Poza tym, jeżeli chodzi o odbiór tego za granicą - umówmy się, nikt raczej nie zadaje sobie trudu, żeby tłumaczyć te piosenki i na pewno nie buduje na ich podstawie wizji kraju. Obecnie mieszkam w Niemczech, ostatnio w rozmowie o disco polo z wielkim entuzjazmem wspomniała jedna z nauczycielek w szkole podstawowej. Była w Polsce i usłyszała po prostu dynamiczny, taneczny kawałek, słów nie zrozumiała ni w ząb, ale całość odebrała zdecydowanie na plus. Nie skojarzyła tego z chamstwem czy innymi.

Znam mnóstwo anglojęzycznych utworów, gdzie tekst jest płytszy niż można by się było tego spodziewać, chociażby 'Monday, party. Tuesday, party. Wednesday, party. (...) I don't wanna study, I just wanna party.'

37

ciekawaświata napisał/a:

Jak już wcześniej zostało rzucono - z Dico Polo to jest o tyle dziwna sprawa, że nikt nie słucha. Wystarczy tylko pierwsze lepsze tradycyjne wesele i okazuje się, że tak jak nikt nie słucha, tak każdy zna teksty na pamięć i śpiewa na całe gardło.

'

Dla mnie to nic dziwnego, za czasow Disco Relax w telewizji nasluchalam sie za wszystkie czasy.
Ze mna to byla w ogole dziwna sprawa,bo ja generalnie jestem przeciwniczka disco polo, a jakis czas spiewalam w zespole weselnym big_smile Musialam nauczyc sie tekstow,sila rzeczy.

38

To, że ktoś zna tekst na pamięć wynika z faktu, że te teksty sa tak proste że można je wymyślać na bieżąco gdy piosenki leci big_smile   ot, rymy częstochowskie.

Twórcy tacy jak Bayer Full, Boys, Shazza zbijają fortunę na disco polo, pamiętam laaaata temu obszerny wywiad ze Sławkiem Świerzyńskim (Bayer Full) który przyznawał, że ma ranczo, agroturystykę i helikopter.

39

I jeszcze co do tekstów - wydaje mi się, że w dużej mierze mogą to być także po prostu uprzedzenia, odsyłam do Cezika i jego ostatniego kawałka 'Ona tańczy dla mnie'... tekst ten sam, co zespołu disco polo Weekend, inna konwencja, a nie wywołuje tak negatywnych skojarzeń smile

40

Cezik... nie ratuje sytuacji, wręcz robi coś przeciwnego; za głupie słowa do za mądrej muzyki smile To już wolę ten cały Weekend, bo wiem, że nie ma się co spodziewać więcej po nich.

A co sądzicie o "tancerkach" to jest, inaczej; o kobietach, które występują w teledyskach disco polo?

41

tancerki,cóż tańczyć raczej nie potrafią,przynajmniej w tych teledyskach które widziałam

42

Sluchalam dzis tej piosenki Wspomnienie zespolu Akcent. Rozwalila mnie big_smile
Tekst z tym niebem i ze nikt mu nie uwierzy,ze mial 18 lat-mega big_smile
Ja nie wiem,czy ci ludzie nie mysla, jak pisza te teksty? na to wychodzi.
O tancerkach sie nie wypowiem big_smile

43

No tak. Niektóre teksty sa tak głupie że aż śmieszne. Staram sie omijać ta muzykę ale ostatnio mi sie zdarzyło że jeżdżę dość często do pracy ze znajomym (entuzjastą disco z pola) i wtedy mogę sie nasłuchać aż po wyjściu z auta sam zaczynam nucić przez co jestem zły wink
Jedyne co można im przyznać to to że te piosenki są często bardzo melodyjne i łatwo wpadaja w ucho ale teksty zabijaja te dobre wrażenia wink
Jak ostatnio usłyszałem coś w stylu "...wyrosłaś na mądrą dziewczynę ,dla Ciebie zabije lub zgine ..." to sie zakrztusiłem ze śmiechu wink

44

to są słowa z cytowanej przeze mnie piosenki "Jesteś zajebista" grupy Weekend big_smile:D

45

Aby sie rymowalo big_smile

46

jak byłam mała to lubiłam disco polo nawet miałam kilka kaset ale ze wszystkiego się wyrasta i już nie bawią mnie "majteczki w kropeczki" teraz wole taką muzę http://digitallove.samsung.pl/extras/
chociaż jest jedno zastosowanie muzyki disco a mianowicie wesela. tam zawsze się to sprawdza i jest mile widziane

47 Ostatnio edytowany przez lena812 (2013-01-05 22:44:28)

co prawda disco polo słyszę zawsze tylko przypadkowo,to jednak  ostatni HIT big_smile zespołu Weekend "ona tańczydla mnie"wpadl mi i nie tylko mi w ucho,mam 20 latka w rodzinie który twierdzi że na kazdej imprezie to leci smile

48

Na Polscacie leci program - Imperium disco polo - więc wymarły gatunek to nie jest ;-D

49 Ostatnio edytowany przez Ciemnooki (2013-01-06 18:53:00)

Niestety nie choć bardzo bym tego chciał. wink Jedyne, naprawde jedyne miejsce gdzie jestem w stanie jako tako znieść disco polo to zabawa na weselu, zwłaszcza po uprzednim znieczuleniu się. tongue

Chociaż może to i dobrze że to całe disco polo istnieje i zapełnia pewną 'niszę' dla pewnej grupy społeczeństwa, już chyba lepiej, że mają swój świat i swoje klocki niżby mieli się rozejść i być pozerami słuchającymi rocka / metalu / electro / hip hopu ...

50

A wiesz, że ten facet, który śpiewa tą sławetną piosenkę: "Ona tańczy dla mnie" był kiedyś w kapeli grungowej? ;p

51

Panie boże o ile istniejesz przelej na niego łaskę czy coś, cokolwiek ...

A Niecik jest magistrem, czego to dowodzi? Że chałtura była, jest i będzie a także, że sprzeda się niezależnie od czasów i miejsca.

52 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2013-01-06 19:05:26)

A być może także, że magistra dziś zrobić nie sposób wink ...

Myślę, że większość z tych osób-diskopolowców wie, że pieniądze z tego są duże, podobnie jak wie to Doda; nie mogłaby śpiewać czegoś ambitniejszego? Mogłaby, ale po co, skoro akurat TO się sprzeda?

53

Oj tam... w dzisiejszym świecie tak jest, że ludzie wolą się chwalić nowym kawałkiem rihanny, czy mówić o wyszukanym i bardziej wyrafinowanym stylem hip-hop, reggae,rock czy trance. Liczy się indywidualność, oryginalność. Jednak ku zmartwieniu co niektórych prawdą jest to, że większość z Nas słucha rytmu "discopolowego", choć wydaję się on w owym czasie tandetny i przereklamowany big_smile
Ja osobiście wracam do takich kawałków, nie- jako nałogowy fan, bo na co dzień nie słucham tego typu muzyki, aczkolwiek nie wstydzę się poskakać do np, "jesteś szalona" ':D

54

Jak dla mnie Rihanna to żadna oryginalność smile Gwiazdka jak masa przed nią i równolegle smile

55 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-30 14:45:07)

Fenomen disco polo dotyka każdego wink
Ja znam (ba, kto nie zna),  śpiewam (ba, kto nie śpiewa) ale nie słucham regularnie big_smile Lubię stare disco polo z boysami, akcentem i shazą wink
Obecne hity discopolowe to żenada, albo śpiewają o dupach, albo o bzykanku albo o "czterech osiemnastkach" big_smile

Inną sprawą jest, że jakby Polak zaśpiewał po polsku hiciory zagranicznych wykonawców to byłby koniec świata, ale jak wspomniana wyżej Rihanna przez 3 minuty z przerwami śpiewa :
"Możesz stanąć pod moim parasolem
Możesz stanąć pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e)
Pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e)
Pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e)
Pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e e e em)"

to jest hicior na 102 big_smile

56

Tak się wszyscy śmieją z disco polo, ale "Ona tańczy dla mnie" zna każdy wink Mnie się wydaje, że to nie jest już taki obciach, ludzie mają do tego dystans i może całej płyty nie przesłuchają, ale potrafią się bawić do niektórych kawałków, bo to o to przecież chodzi.

57

"Tak się wszyscy śmieją z disco polo, ale "Ona tańczy dla mnie" zna każdy"  -- niestety.

58

Catwoman napisał/a:

"Tak się wszyscy śmieją z disco polo, ale "Ona tańczy dla mnie" zna każdy"  -- niestety.

Czy ja wiem czy niestety. Facet trafił w nisze i płynie big_smile

Swoją drogą, jak discopolo było na fali, to na weselach, potańcówkach każdy wywijał w parach tylko parkiet trzeszczał, a teraz bez szkoły tańca ludzie nie potrafią kilku wygibasów na parkiecie zrobić, tylko wszyscy w kółeczku big_smile

Słuchanie muzyki, a bawienie się przy niej to dwie różne kwestie wink Disco polo nie da się na trzeźwo słuchać, ale doskonale się przy tym bawi i tyle ;P

59

Bubuś napisał/a:

Słuchanie muzyki, a bawienie się przy niej to dwie różne kwestie wink Disco polo nie da się na trzeźwo słuchać, ale doskonale się przy tym bawi i tyle ;P

tak jest!

60

Warzywoda napisał/a:

Tak się wszyscy śmieją z disco polo, ale "Ona tańczy dla mnie" zna każdy wink

A jednak nie każdy tongue Dla pewności jeszcze sprawdziłam, czy kiedyś słyszałam tę piosenkę. No ale jednak nie smile

61

aristokratka napisał/a:
Warzywoda napisał/a:

Tak się wszyscy śmieją z disco polo, ale "Ona tańczy dla mnie" zna każdy wink

A jednak nie każdy tongue Dla pewności jeszcze sprawdziłam, czy kiedyś słyszałam tę piosenkę. No ale jednak nie smile

No to Ci powiem, ze nie lada wyczyn masz na koncie big_smile

Btw, skoro sprawdzilas to znaczy, ze juz ja znasz wink

62

Catwoman napisał/a:

Ale też znać, a słuchać, to jakby dwie zupełnie różne kwestie. Jeśli zewsząd nas czymś bombardują, to siłą rzeczy gdzieś się to o uszy musi obić wink.

63

Prawdą jest.

64

lidka_21 napisał/a:
Bubuś napisał/a:

tak jest!

Da się słuchać na trzeźwo piosenki polskie. Są świetne do zabawy i bez alku. Ludzie lubią skoczne, wesołe piosenki, bo taka jest zabawa. Ja wolę posłuchać Ona tańczy dla mnie, niż jęki Feela, albo Alicję Janosz itp. dziwności. Country w Ameryce każdy zna i nie śmieje się, a to nic innego jak polska muzyka biesiadna w sumie.

65

Bubuś napisał/a:

skoro sprawdzilas to znaczy, ze juz ja znasz wink

Zaledwie znam; raptem kilka sekund posłuchałam wink

Posty [ 1 do 65 z 235 ]

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Disco polo - wymarły gatunek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023