Jak założyć sklep ze zdrową żywnością online? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Jak założyć sklep ze zdrową żywnością online?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Jak założyć sklep ze zdrową żywnością online?

Witam,

Chciałbym założyć sklep ze zdrową żywnością ,suplementami a nawet wypiekami swoimi , na początku chciałbym działać przez internet ,później otworzyć jakiś punkt,nie wiem w ogóle jak do tego się zabrać ,jak szukać dostawców i czy mógłbym się starać o jakieś dofinansowanie.Od kilku lat interesuję się zdrowiem,zdrowyn żywieniem, nowinkami w tym temacie ,bardzo dużo już na ten temat wiem ,dużo czytam..... napewno gdybym otworzył taki sklep zacząłbym wreszcie siędokształcać w tej dziedzinie na 100%
na ten moment muszę dowiedzieć się czy trudne jest założenie takiego sklepu?
czy jest to opłacalne?
Ja myślę że tak,coraz więcej się trąbi ,reklamuję zdrowę produkty i suplementy,ponieważ ciężko jest dziś znaleść witaminy i minerały  w pożywieniu,dlatego coraz więcej ludzi będzie się zdrowo odżywiać i supelementować ,testuje wiele produktów na sobie i jestem zadowolony, wyniki badań również w normie.Może ktoś mi coś podpowie jak w ogóle zaczać gdzie iść?
gdzie i o co pytać ?
z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi smile Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-03-02 21:29:49)

Odp: Jak założyć sklep ze zdrową żywnością online?

Skąd masz zamiar brać tę zdrową żywność i produkty, żeby je sprzedawać?

Jak sobie wyobrażasz sprzedawanie wypieków przez internet?

Jak chcesz być konkurencyjny skoro nie wiesz nawet jak się do tego zabrać?

Może zacznij od czegoś, na czym się znasz?

hulk_ napisał/a:

napewno gdybym otworzył taki sklep zacząłbym wreszcie siędokształcać w tej dziedzinie na 100%

A może jednak warto się dokształcać już przed założeniem takiego sklepu?
A co do reszty pytań - oczekujesz, że my Ci tu w google będziemy dostawców szukać i dofinansowań? Mamy takie same możliwości, jak i Ty smile Jeśli nie potrafisz tego zrobić sam, to jak poradzisz sobie z prowadzeniem biznesu?

4

Oczywiście Polska mentalność się włączyła ,ale ok rozumiem wszystko ,może jednak znajdzie się człowiek co troszkę podpowie a nie będzie hejtoholikiem, myślisz że w google szuka się dostawców?

hulk_ napisał/a:

Oczywiście Polska mentalność się włączyła ,ale ok rozumiem wszystko ,może jednak znajdzie się człowiek co troszkę podpowie a nie będzie hejtoholikiem, myślisz że w google szuka się dostawców?

A uważasz, że gdzie? I dlaczego nie można w google? A potem bierze się telefon lub pisze maila - i pyta o szczegóły współpracy.
Można też np. poszukać, gdzie odbywają się jakieś targi producenckie i się na nie wybrać - też w google...

6

O i o taką pomoc mi chodziło smile ,dziękuje:) santapietruszka
i tak krok po kroczku chcę do tego dojść:)

7

Hulk, z całym szacunkiem dla tego forum (którego jestem wielbicielką ), ale odpowiedzi na Twoje pytania szukałabym jednak na forach specjalistycznych. Dopiero zaczynasz, więc możesz tego nie wiedzieć, ale dostawców szuka się samemu, nikt nie wskaże Ci palcem, chyba, że ma w tym jakiś interes. Pierwszy krok już zrobiłeś- temat Cię interesuje, więc jakąś wiedzę pewnie już masz, może znasz już ludzi, którzy siedzą w branży? Wiesz jak długo szukałam dostawcy "idealnego " ?? Kilka dobrych lat, a po drodze wiele niepowodzeń, podróże po całym kraju, mnóstwo rozmów, telefonów, kilku oszustów również przerobiłam...
Dofinansowanie- temat rzeka (i znów odsyłam do for specjalistycznych).
Dlaczego sprzedaż internetowa, a nie sklep stacjonarny ?

8

A są takie fora specjalistyczne  o zdrowym żywieniu ??

hulk_ napisał/a:

A są takie fora specjalistyczne  o zdrowym żywieniu ??

Nie chciałabym być wredna, ale.............google?

10

Raczej fora biznesowe....

11

hulk_ napisał/a:

Chciałbym założyć sklep ze zdrową żywnością

hulk_ napisał/a:

na ten moment muszę dowiedzieć się czy trudne jest założenie takiego sklepu?

Tak, podobnie jak każdego innego sklepu i działalności w ogóle. Musisz mieć dobry lokal, dobry towar i dobrą wiedzę nt. podatków wink.

hulk_ napisał/a:

czy jest to opłacalne?

Dziwne pytanie - na każdym interesie można zarobić, na każdym również można się wyłożyć. Nie ma reguły.

hulk_ napisał/a:

Ja myślę że tak,coraz więcej się trąbi ,reklamuję zdrowę produkty i suplementy,ponieważ ciężko jest dziś znaleść witaminy i minerały  w pożywieniu,dlatego coraz więcej ludzi będzie się zdrowo odżywiać i supelementować ,

To akurat najmniej istotne - patrz pkt. wyżej.

hulk_ napisał/a:

Może ktoś mi coś podpowie jak w ogóle zaczać gdzie iść?
gdzie i o co pytać ?

Musisz mieć dobry lokal, dobry towar i dobrą wiedzę nt. podatków wink. Kolejność nieprzypadkowa.

12

hulk_ napisał/a:

Santa, o ile wiem, sama prowadzi działalność. I to z powodzeniem. Jeśli ci radzi poduczyć się przed rozpoczęciem działalności, to tak zrób. Jak pisze google, to wie co pisze. Jak chcesz sobie poradzić z prowadzeniem biznesu, skoro nie radzisz sobie z pójściem po dofinansowanie do Urzędu Pracy, skoro nie potrafisz w google wyszukać skąd masz je wziąć, skoro wreszcie nie potrafisz się rozejrzeć przez google w dostawcach, producentach itd.?

Prowadzenie biznesu to ciężka orka, a do tego na początku, poza nielicznymi przypadkami, bieda. Trzeba sporo szczęścia, uporu, pracowitości i talentu, żeby sobie poradzić. Bycie znawcą tematu pomoże ci w byciu sprzedawcą zatrudnionym u kogoś. Do prowadzenia własnego biznesu potrzeba dużo więcej.

Sprzedaż internetowa wymaga dodatkowo umiejętności obsługi CMSa. Może nie jest to fizyka jądrowa, ale jest to umiejętność którą trzeba posiąść przed rozpoczęciem, a nie po, kiedy masz na głowie zakupy, sprzedaż, ZUS, skarbówkę i uczenie się o twoim towarze, o którym podobno już sporo wiesz, ale myli ci się zdrowa żywność, suplementy i witaminy. Na suplementach i witaminach może zarobisz, ale zdrowej żywności nie kupiłbym przez internet. Do tego, z pozycji osoby kupującej dużo przez internet, szukam interesującego produktu przez ceneo, potem sprawdzam cenę w dziesięciu sklepach mających najwięcej opinii i w najtańszym kupuję. Masz kapitał, żeby się przez to przebić? Jeśli nie, to pomyśl co tak naprawdę chcesz robić i otwórz mały sklepik z tymi produktami. I nie pisz zdrowa żywność obok suplementy, bo albo chcesz sprzedawać ziółka, kiełbasę naturalnie wędzoną i serek koryciński, albo białka, anaboliki i witaminy.
Zanim zaczniesz dowiedz się tego wszystkiego. Podobno do odważnych świat należy, ale rozważni nie siedzą za długi.

13 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-11-14 01:05:44)

Zacznij od biznes planu. Musisz mieć dobry towar, i kuriera, który dostarczać będzie paczki na czas. Możesz też skorzystać z [spam] i nadawać paczki w jednym z punktów, przy okazji oszczędzając hajs, bo ceny za przesyłkę zaczynają się poniżej 6 złotych.

14

Zacznij od spraw formalnych, przepisy, podatki, zezwolenia, ubezpieczenia itd.
Ta wiedza przyda cię w każdym biznesie i zorientujesz się czy do biznesu w ogóle się nadajesz.   
Przy twierdzącej odpowiedzi, wybierz ten na, którym się znasz, albo możesz się stosunkowo szybko nauczyć. Popatrz na podobne przedsięwzięcie w okolicy. Uważnie patrząc wyciągniesz dużo wniosków dla siebie.  Sposób nazwijmy go „swoją pasję zamień w biznes”, a do prowadzenia strony formalnej weźmiesz ludzi z zewnątrz, czasem się udaje ale to sposób na spektakularne plajty.
Do tych spraw i tak będziesz musiał często korzystać z płatnych fachowców ale bez własnej wiedzy ciężka sprawa.  Powodzenia

15

Według mnie, ważne jest też dobre rozeznanie w konkurencji, teraz bardzo dużo jest podobnych firm. Trzeba mieć sprawdzonych dostawców, bogatą ofertę, która jest spójna, rożne możliwości dostawy i pomysł na reklamę smile Ale każdy sklep zaczynał kiedyś od zera, potrzeba dużo zaangażowania i cierpliwości.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Jak założyć sklep ze zdrową żywnością online?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024