Mam pytanie, czy ktoś miał zabieg robiony metodą epilfree? Słyszałam, że jest skuteczniejszy od lasera.
To też jakiegos rodzaju depilacja? Nigdy o takim czymś nie słyszałam...
Ja też o czyms takim nie słyszałam prawde mówiąc. Z tego co wiem to najskuteczniejsze i najbazpieczniejsze jest właśnie depilowanie metodą laserową i to w jakimś dobrym i sprawdzonym miejscu (polecam Studio Laser, specjalizują się w tego typu zabiegach). A na czym polega na metoda, o której piszesz?
Wiele pozytywnych opinii słyszałam o EpilFree i czekam jak mi tylko włoski odrosną. znalazłam już parę salonów u mnie w mieście gdzie takie zabiegi wykonują, i w przyszłym tygodniu mam w planach się umówić.
5 2012-09-07 13:14:29 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-09-10 10:05:08)
Tutaj można poczytać na ten temat [nie wstawiaj linków]
Byłam na tym w piątek, sam zabieg epilfree praktycznie niezauważalny, nie to co laser, który podobno boli. Najpierw depilacja woskiem, potem (nie wiem jak się fachowo te etapy nazywają, ale na stronie pewnie są opisane) jeden płyn otwierający pory i po około 3 minutach drugi, który w te pory wnika i osłabia włoski. Poczekać aż się wchłonie i po zabiegu. Czyli miło i przyjemnie, teraz czekam na efekty, jeśli włoski będą faktycznie słabsze odrastały to pójde na kolejne zabiegi, bo podobno po 8-10 zabiegach już przestają odrastać, tylko raz na jakiś czas przydaje się zabieg taki przypominajacy.
Taką mamy strukturę organizmu naszego, że niestety ale włosy są odnawialne i co jakiś czas pojawić się muszą, także jaki by to zabieg nie był, zawsze trzeba będzie go powtórzyć, kwestia tylko tego na ile wygodne jest jego wykonywanie. Mnie osobiście irytowało w depilacji laserowej to, że nie mogłam wystawić się na słońce, nie wiem jak tu. Muszę o tej metodzie poczytać.
tutaj problemu nie ma, jedynie przez 6 godzin po zabiegu nie mogłam moczyć nóg ani się pocić, więc odpada siłownia czy solarium, ale to tylko 6 godzin
Nie można się pocić - fajnie to zabrzmiało Ale rozumiem przesłanie, zbytnia aktywność fizyczna odpada, ale takie ograniczenie czasowe to rzeczywiście żaden problem jest. Byłaś gdzieś w stolicy może? W ogóle jaki sposób przygotowania do tego "zabiegu"?
10 2012-09-14 11:55:54 Ostatnio edytowany przez EmiLka99 (2012-09-14 12:09:09)
Trochę mnie zastanawia to co powiedziała poprzedniczka o tym zabiegu "najpierw zabieg woskiem a później rozszerzanie porów (...) oraz osłabianie włosków .Moje pytanie ,które to niby włoski usuwa skoro zostały już usunięte za pomocą wosku ?????? Może po prostu jest to najnowszy sposób depilacji ,ale nie pozbywa włosów na stałe,aż zapytam mojej kosmetyczki u której wykonuje depilację laserową.:)
11 2012-09-20 18:28:07 Ostatnio edytowany przez Chochlik (2012-09-20 18:29:31)
Moje pytanie ,które to niby włoski usuwa skoro zostały już usunięte za pomocą wosku ?????? Może po prostu jest to najnowszy sposób depilacji ,ale nie pozbywa włosów na stałe,aż zapytam mojej kosmetyczki u której wykonuje depilację laserową.:)
Wiadomo, że nikt, nigdy nie pozbędzie się włosów na stałe, jak by nie patrzeć cebulki nieustannie się odnawiają, to trzeba by się dokładnie zagłębić w fizjologię powstawania cebulek włosowych. Niemniej jednak, podczas depilacji woskiem nie ma opcji żeby usunąć zawsze wszystkie włosy, nie są one równe, zawsze może być krótszy którego złapać się nie da, albo maleńkie, cienkie włoski niewidoczne na pierwszy rzut oka. Sądzę że właśnie o tym jest mowa. Po depilacji taką jaką udało się wykonać pozostałe włoski traktuje się specyfikiem rozszerzającym pory, a następnie drugą rzeczą jest wsmarowanie płynu osłabiającego chociażby te zagnieżdżone jeszcze w skórze cebulki włosa. To tak na mój rozum jesli chodzi o obserwację zwykłej depilacji woskiem i stosowania tych płynów o których napisała koleżanka, nie ukrywam, że doczytałam też swoje
Zima to fajny czas na metodę EpilFree bo można sobie wyhodować na odpowiednią długość włoski i te 3-4 razy zaliczyć potem podejrzewam że do października jest spokój. Ja myślę nie w niedługim czasie się zdecyduję i pójdę się umówić.
Przy tej metodzie ponadto masz komfort na tyle, że w lecie również możesz ją wykonać bez obaw wystawiania skóry na słońce, czego po laserze robić nie wolno.
Nie będę zakładać nowego tematu, by nie śmiecić. Powiedzcie mi a można stosować tą metodę przy karmieniu piersią ? Faktycznie takie super efekty? Szukam czegoś zanim sie zrobi ciepło.
Z tego co ja wiem, to raczej nie można. To jest jedno z przeciwwskazań. Ale wydaje mi się, że powinnaś podpytać w salonie gdzie to robią Ja uwielbiam tę metodę, na epilfree zawsze znajdę czas
W sumie małego i tak za jakiś czas będę odstawiać. Może by się udało jeszcze przed wakacjami.
Efekty widać już po pierwszym razie? Jak długo się to utrzymuje?