Drogie Panie, proszę Was o pomoc w wyborze książki na prezent mikołajkowy dla dziewczyny z którą jestem nieco ponad miesiąc. Ma 25 lat. Nie musi to byc powiesc.
Polecam "Biegnąca z wilkami. Archetyp Dzikiej Kobiety w mitach i legendach", ang. Woman who run with the wolves - Clarissy Pinkoli Estés, książkę napisaną na podstawie wieloletnich doświadczeń psychoterapeutki i badaczki kultury ludowej. Autorka dokonuje analizy kobiecej psychiki za pomocą baśni, takich jak Brzydkie kaczątko, Mądra Wasylisa, Sinobrody, Dziewczynka z zapałkami, Kobieta-Szkielet, Skóra Foki i wiele innych. Baśniowe i legendarne opowieści o losach kobiet są tutaj kluczem do rozpoznania i nazwania chorób ducha oraz inspiracją do odnalezienia lekarstwa na nie. Jest to wspaniała, niebanalna psychologiczna książkę o naturze kobiety, którą można czytać i odkrywać na nowo wiele razy. Ja dzięki niej zrozumiałam lepiej otaczający mnie świat - myślę, że ta książka powinna się znaleźć w biblioteczce każdej kobiety.
? Johann Wolfgang Goethe
Vausti, czy ta ksiazka bedzie dobra dla kobiety zdradzonej ktora probuje wkroczyc na nową drogę zycia?? Nawiazuje do mojego tematu zalozonego w dziale o zwiazkach (http://www.netkobiety.pl/t2459.html). Twoja propozycja mocno mnie zainteresowala.
...
Dziewczyny, a czy któraś z ponizszych pozycji bylaby w stanie Was zainteresowac? Druga pozycja jest co prawda adresowana do mezczyzn, ale czasem wareto przeczytac cos skierowanego do płci przeciwnej
Ja bardzo lubię książki Moniki Szwai- pełne humoru,lekko napisane- traktujące o codziennym życiu
Może..."Dziennik Bridget Jones" Helen Fielding.Świetna dla relaksu..:)
ATKA 333 za duze ryzyko ze "Dziennik..." juz czytała
ATKA 333 za duze ryzyko ze "Dziennik..." juz czytała
Zapytaj...tak mimochodem...np. czy widziała film....Wtedy pewnie sie wygada jesli czytała książkę