HELP!!!!!!!!!!!!!!!!pekla nam prezerwatywa, no niewiem jak to sie moglo stac, a nie stosujemy zadnych innych srodkow!!!!! wiem ,ze teraz mam chyba dni plodne i cholernie sie boje,zebym nie zaszla!!!!Cos kiedys slyszlam ze ajkos mozna w sytuacji awaryjnej,jest jakis srodek, pomozcie mi jak on si e nazywa!!!!!!!
SZalona!!!Pamiętaj, że zawsze musisz liczyć na siebie, z prezerwatywą to widzisz sama!!!POSTINOR DUO, tak się nazywa ten środek do zapobiegania już po stosunku. A kiedy się to stało, bo wiesz,że masz tylko 72 godziny na jego zażycie ???!!!
No nieźle, ślimaczku, mam nadzieje,że masz jakiś znajomych farmaceutów albo przyjaznego ginekologa, bo ten lek to na receptę!!!ja akurat zawsze starałam się go mieć tak na wszelki wypadek, jak jeszcze nie stosowałam żadnych środków, al eto było zbyt duże ryzyko, a takie mi się sorry, ale kompletnie nie kalkulowało!!! no trzymam kciuki,żebyś zdążyła jak faktycznie plemniki się dostały tam gdzie nie trzeba!!!powodzenia
no właśnie dzisiaj,gadaliśmy o tym, no ale chyba nie bardzo nam obojgu pasuje ewentualna ciąża teraz, no nie mam znajomych, al emyślicie,że bez problemu mi lekarz przepisze???żebym tylko zdążyła na czas!!!normalnei czuję się jakbym już była w ciąży!!! a ten Postinor to poronienie wywołuje tak???
żadne poronienia, to nie jest środek wczesnoporonny, a zresztą nawet jakbyś byłą już w ciąży i po czasie go zażyła to płodowi nic to nie zaszkodzi!!!Postinor tylko zagęszcza śluz i wtedy plemniki nie mogą się dostać do komórki jajowej, więc się nie masz co bać, no ale lepiej przy okazji załatw sobie jakieś tabletki antykoncepcyjne, bo Postinor nie może być jedynym sposobem zapobiegania!!! idź do lekarza i nie powinno być problemu z receptą, o i pamiętaj 72 godziny, masz się zmieścić w tym czasie!!!Będzie dobrze, glowa do góry!!!:)
uppsss, wiem, że jest jeszcze coś takiego,że można przyjąc zwiększoną ilość tabletek antykoncepcyjnych i też ma się na to tylko 72 godziny, no ale jak Ty jak ich nie masz to i tak musisz iść do lekarza!!!3mam kciuki!!!
Agata mówisz chyba o metodzie Yuzpe, no to muszą być tabletki o większej ilości estrogenów, no i też to raczej już na ostatecznośc, jako ostatnia deska ratunku!!!Daj znać ślimaczek, czy się udało!!!
I jak tam ślimaczek ? Daj znak jak się skończyła ta historia.
dzięki, udało się, byłam u lekarza, trochę musiałąm błągać i wzbudzać litość,przepisał mi , zrobił kazanie ale zażyłam, i póki co nie jestem w ciąży!!!ale już nigdy więcej sytuacji awaryjnych!!!!w życiu-tyle mnie to stresu kosztowało!!!ale udało się,może nawet niepotrzebnie panikowałam,ale tego człowiek nie może wiedzieć w takiej sytuacji!!!nie każdy lekarz podchodzi do tego dobrze, raczej by ci na złośc właśnie nie przepisali, tylko powiedzieli,że na głupotę nie ma lekarstwa!!!jak kiedyśmoja koleżanka usłyszała jak nabawiła się jakiejś wenery!!!Co za świat!!!ale dziewczyny dzięki za pomoc!!!:)
Jesli ktoraś z was potrzebuje rady-lub chce tylko porozmawiac po wzieciu tabletek albo przed zazyciem tabletek z kimś kto juz to robil-lub tez uzyskać tabletki od pewnego zrodla piszcze na gg:1007068 moge je dostarczyc osobiscie w orginalnym opakowaniu i z ulotką nabyte w aptece-odsprzedam je tanio!Cena do uzgodnienia.
Jesli ktoraś z was potrzebuje rady-lub chce tylko porozmawiac po wzieciu tabletek albo przed zazyciem tabletek z kimś kto juz to robil-lub tez uzyskać tabletki od pewnego zrodla piszcze na gg:1007068 moge je dostarczyc osobiscie w orginalnym opakowaniu i z ulotką nabyte w aptece-odsprzedam je tanio!Cena do uzgodnienia.
Tylko że sprzedaż tabletek, którą proponujesz jest niezgodna z prawem!!!
Mam takie pytanie:
Zaczynam brać tabletki anty. Po jakim czasie moge spokojnie uprawiać sex bez prezerwatywy, bo nie moge zdzierżyć cholerstwa.
Mam takie pytanie:
Zaczynam brać tabletki anty. Po jakim czasie moge spokojnie uprawiać sex bez prezerwatywy, bo nie moge zdzierżyć cholerstwa.
jezeli zazylas 1 tabletke w 1 dniu okresu,to jestes zabezpieczona juz od tej pierwszej tabletki.
Jednak dla bezpieczenstwa mozesz zaczekac kilka dni.
czy są jakieś poważne skutki uboczne takich tabletek "po"?
Np mogą spowodować zakrzepicę lub udar... Dlatego przepisuje je ginekolog. Jeśli z "tabletki po" korzysta zdrowa osoba - właściwie nie ma się czego obawiać. Jeśli cierpisz na jakieś przewlekłe choroby - koniecznie powiedz o nich lekarzowi zanim Ci takie tabletki przepisze. Z mniej poważnych skutków ubocznych: rozregulowanie cyklu, czasem wymioty, biegunka, nudności, ból brzucha, bó głowy, osłabienie i rożne takie przejściowe atrakcje.
a wpływ na późniejsze ewentualne ciąże??