Czy to normalne czy tylko mnie takie coś irytuje ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Czy to normalne czy tylko mnie takie coś irytuje ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy to normalne czy tylko mnie takie coś irytuje ?

Zbliża się lato, a wraz z nim – upały i lżejsze ubieranie się, co jest zupełnie normalne. Sama nie mam nic przeciwko temu, gdy ktoś chodzi w krótkich spodenkach czy cienkiej koszulce – wiadomo, każdemu jest gorąco.

Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Mieszkam na wsi, w spokojnej okolicy z domkami jednorodzinnymi. Mamy swoje ogrody, ale też wspólne podwórka, gdzie dzieci się bawią, grają w piłkę itp.

Syn mojej sąsiadki – ma około 12–13 lat – często biega po podwórku dosłownie w samych majtkach. Bez koszulki, bez spodenek. Zachowuje się, jakby to było zupełnie normalne, a jego mama wydaje się nie zwracać na to uwagi.

Gdyby to był mały brzdąc w wieku 3–4 lat, to jeszcze może by mnie to nie ruszało. Ale nastolatek?

Rozumiem, że to "tylko dziecko", ale mam wrażenie, że w tym wieku to już nie wypada. Tym bardziej że w okolicy mieszkają inni ludzie – i dorośli, i dzieci – i nie każdy ma ochotę na taki widok podczas np. pracy w ogrodzie czy obiadu na tarasie.

Czy Waszym zdaniem przesadzam? Czy powinnam coś powiedzieć sąsiadce, czy raczej dać sobie spokój? Ciekawa jestem, jak Wy byście zareagowały w podobnej sytuacji. Nie wiem może ja faktycznie na siłę szukam problemu i dramatyzuje bez powodu, ale po prostu moim zdaniem jest to dziwne.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to normalne czy tylko mnie takie coś irytuje ?

Może pomogłoby wysokie, szczelne ogrodzenie — najlepiej z pnączami, które kwitną, lub inne rośliny osłaniającą widok na ogródek sąsiadów. Zapewniłoby to więcej prywatności, a przy okazji mogłoby ładnie wyglądać.

3

Jest takie powiedzenie. Jeśli masz za sąsiada luja, sadzisz tuje. smile

4

Pytanie dlatego Ci to przeszkadza? Każdy na swoim terenie może chodzić jak chce, wg mnie przesadzasz?

Masakra serio nastolatki lataja po podworku w samych gaciach? Ok to pewnie ich posesja, ale czy te chlopaki nie maja poczucia wstydu ze inni ich tak moga zobaczyć? W tym wieku nastolatki wiedzą co to wstyd. Moja corka ma poczucie wstydu juz od dawna np jak sie przebiera to mowi "ze mam jej nie wchodzic do pokoju" .

6

Moim zdaniem przesadzasz.
Jakie to ma znaczenie czy dziecko za płotem biega w majtkach bieliźnianych czy plażowych?
A poza tym bardzo łatwo temu zaradzić nawet tanim kosztem sadząc jakieś rośliny pnące, robiąc pergolę aby zasłaniało podwórze sąsiadów a przy okazji Ciebie.
Aby oni nie widzieli jak jesz ten obiad na tarasie.

W Polsce przede wszystkim musi zniknąć zwyczaj latania małych dzieci bez ubrań po plaży. Gdyby takie coś miało miejsce na plaży w Anglii to by zaraz się zjawilo 20 radiowozów.

Widok 13 latkow w samych gaciach też nie jest ciekawy. Rozumiem, że to na własnym podworku, no ale idąc tym tokiem myslenia to ja też w takim razie mogę latac bez stanika na swoim ogrodzie, a to,że mnie np sasiedzi z okna zobaczą oraz ich dzieci to jest mało ważne, bo jestem u siebie big_smile

8

Julia life in UK napisał/a:

W Polsce przede wszystkim musi zniknąć zwyczaj latania małych dzieci bez ubrań po plaży. Gdyby takie coś miało miejsce na plaży w Anglii to by zaraz się zjawilo 20 radiowozów.

Widok 13 latkow w samych gaciach też nie jest ciekawy. Rozumiem, że to na własnym podworku, no ale idąc tym tokiem myslenia to ja też w takim razie mogę latac bez stanika na swoim ogrodzie, a to,że mnie np sasiedzi z okna zobaczą oraz ich dzieci to jest mało ważne, bo jestem u siebie big_smile

Myślę, ze Twoi sąsiedzi (mężczyźni) nie mieliby nic przeciwko abyś latała po ogrodzie z cycami na wierzchu

GloriaSoul napisał/a:

Myślę, ze Twoi sąsiedzi (mężczyźni) nie mieliby nic przeciwko abyś latała po ogrodzie z cycami na wierzchu

big_smile a właśnie, że by mieli, bo majom dzieci plus ich żony by mnie zatłukły 

A tak na poważnie- to mnie sie właśnie podoba,że w Anglii rodzice pilnują by dzieci nie lataly bez ubrań nawet na własnym podworku

10 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-06-19 02:53:42)

big_smile a właśnie, że by mieli, bo majom dzieci plus ich żony by mnie zatłukły

Dlaczego miałyby Cię zatłuc? big_smile

A tak zupełnie poważnie, to czuję po kościach, że ten temat jest prowokacją jakiegoś pedofila, który ślini się na samo wyobrażenie widocznych w majtkach genitaliów nastoletniego chłopca roll
Zresztą swego czasu na tym forum pojawiały się podobne wątki, ale to było tak dawno, że nawet nie chce mi się tego szukać.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Czy to normalne czy tylko mnie takie coś irytuje ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024