Ciekawość Brak wyjaśnienia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ciekawość Brak wyjaśnienia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Ciekawość Brak wyjaśnienia

Witam. Potrzebuję Waszej opinii.
Poznałem kobietę, o której nie potrafię przestać myśleć. Nie jest to obsesja, lecz głębsze uczucie.
Przez 9 miesięcy tak sobie z nią flirtowałem. Spotkaliśmy się po raz pierwszy 9 miesięcy temu, a nasze drogi rozeszły się z powodu pracy. Z czystej sympatii i dla jej bezpieczeństwa postarałem się zapewnić jej zatrudnienie w innym miejscu w Polsce. Chciałem wyrazić swoją wdzięczność i sympatię, więc wysłałem jej kwiaty, które bardzo ją ucieszyły. Później wysłałem kolejne. Niedługo potem wyjechała w delegację, a ja, wiedząc, dokąd się udała, zacząłem pisać do niej wiadomości. Dodałem trochę romantyzmu i komplementów – standardowe podejście. Z czasem, gdy nie widziałem jej przez dłuższy czas, w moim sercu narastało dziwne uczucie. Miałem w planach zaprosić ją na spotkanie, a ona potwierdziła, że chętnie się spotka i nie zapomni o mnie, gdy wróci do miasta.
Nie wiem, czy to tęsknota, czy coś innego – trudno mi to nazwać. Pewnego dnia napisałem jej, że myślę o niej każdego dnia, zarówno rano, przed snem, jak i w ciągu dnia, między różnymi obowiązkami. Powiedziałem, że jest w niej coś, co trudno mi wyjaśnić, i bardzo chciałbym to poznać w sposób w który nie potrafię opisać.
Odpisała;
Dziękuję. Widzę to, czuję… i jest to dla mnie miłe… Ale nie wiem, co mogę jeszcze odpowiedzieć na takie słowa. Przepraszam.

Zastanawia mnie, co może mieć na myśli.
Proszę o opinie zarówno kobiet, jak i mężczyzn – jak postrzegacie takie wyznanie i jak powinienem zareagować.Wytlumaczyc to sobie.

Dziękuję

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciekawość Brak wyjaśnienia
Nieznany78 napisał/a:

Witam. Potrzebuję Waszej opinii.
Poznałem kobietę, o której nie potrafię przestać myśleć. Nie jest to obsesja, lecz głębsze uczucie.
Przez 9 miesięcy tak sobie z nią flirtowałem. Spotkaliśmy się po raz pierwszy 9 miesięcy temu, a nasze drogi rozeszły się z powodu pracy. Z czystej sympatii i dla jej bezpieczeństwa postarałem się zapewnić jej zatrudnienie w innym miejscu w Polsce. Chciałem wyrazić swoją wdzięczność i sympatię, więc wysłałem jej kwiaty, które bardzo ją ucieszyły. Później wysłałem kolejne. Niedługo potem wyjechała w delegację, a ja, wiedząc, dokąd się udała, zacząłem pisać do niej wiadomości. Dodałem trochę romantyzmu i komplementów – standardowe podejście. Z czasem, gdy nie widziałem jej przez dłuższy czas, w moim sercu narastało dziwne uczucie. Miałem w planach zaprosić ją na spotkanie, a ona potwierdziła, że chętnie się spotka i nie zapomni o mnie, gdy wróci do miasta.
Nie wiem, czy to tęsknota, czy coś innego – trudno mi to nazwać. Pewnego dnia napisałem jej, że myślę o niej każdego dnia, zarówno rano, przed snem, jak i w ciągu dnia, między różnymi obowiązkami. Powiedziałem, że jest w niej coś, co trudno mi wyjaśnić, i bardzo chciałbym to poznać w sposób w który nie potrafię opisać.
Odpisała;
Dziękuję. Widzę to, czuję… i jest to dla mnie miłe… Ale nie wiem, co mogę jeszcze odpowiedzieć na takie słowa. Przepraszam.

Proszę o opinie zarówno kobiet, jak i mężczyzn – jak postrzegacie takie wyznanie i jak powinienem zareagować.Wytlumaczyc to sobie.

Dziękuję

Jak dla mnie odpowiedź jest prosta. Ta kobieta czuje wdzięczność, może sympatię ale nic poza tym. Pewnie gdyby nie ta wdzięczność i sympatia juz dawno odpowiedziałaby dobitnie na Twoje zaloty albo wogole zablokowała numer. Jednakże z uwagi na tą wdzięczność, strach ze możesz jej zaszkodzić zawodowo(skoro to Ty jej załatwiłeś pracę) albo zwyczajnie przez wrodzoną delikatność napisała Ci dyplomatycznie ale jasno że widzi Twoje starania i dziękuje za nie ale nie wie co więcej mogłaby powiedzieć. To znaczy: nie nie chcę Ci robić przykrości ale nie odwzajemniam Twoich uczuć.
Odpuść, zanim dojdzie do momentu gdy ona zacznie w ogóle unikać kontaktu z Tobą. Nie ma nic gorszego niż niechciany adorator którego ciężko albo niezręcznie jest spławić.

3

Że jesteś creepem i żebyś dał jej spokój, bo z tej mąki chleba nie będzie.

4

Jack Sparrow napisał/a:

Że jesteś creepem i żebyś dał jej spokój, bo z tej mąki chleba nie będzie.

5 Ostatnio edytowany przez Nieznany78 (2025-03-16 19:14:42)

Cóż, czyli wyjaśnione. Jestem stabilny emocjonalnie. W sumie myślimy podobnie. Potwierdzenia potrzebowałem osób trzecich.
Życie to nie Hollywood.
Odpuściłem kilka dni temu i nie wysłałem żadnej juz wiadomości. Jeśli będzie chciała to się sama odezwie, a jak nie, to trudno. Czas pokaże. Teraz trzeba patrzeć do przodu i nie oglądać się za tym, co było.
Dzięki za odpowiedź.
Pozostawię ten post jeszcze przez jakiś czas. Być może ktoś ma odmienne zdanie lub pójdzie za ciosem smile

6

Autorze, jesteś rozsądny. Odpuszczasz sobie ją. To bardzo dobra decyzja. Gdybyś nadal za nią biegał, usłyszałbyś tekst typu " jesteś miłym facetem, ale nie zasługuję na ciebie, znajdziesz sobie dobrą dziewczynę, zostańmy przyjaciółmi". Każdy z nas co najmniej raz w życiu usłyszał takie slogany. To naprawdę nic przyjemnego. Unikniesz tej wątpliwej przyjemności.

7

Nieznany78 napisał/a:

Witam. Potrzebuję Waszej opini
(...)
Odpisała;

Nie jest zainteresowana. Dałeś jej również do zrozumienia, że się do niej masturbujesz.

Nieznany78 napisał/a:

Proszę o opinie zarówno kobiet, jak i mężczyzn – jak

Jak? Komplikujesz proste sprawy.

Za włosy i do jaskini!
Tylko za włosy, nie za nogi, bo Ci się piasku nasypie.

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Nieznany78 napisał/a:

Proszę o opinie zarówno kobiet, jak i mężczyzn – jak

Jak? Komplikujesz proste sprawy.

Za włosy i do jaskini!
Tylko za włosy, nie za nogi, bo Ci się piasku nasypie.

Jakiej znowu jaskini przecie my nie żyjemy w epoce jaskiniowców. Znowu głupoty w malinach robiłeś big_smile

10 Ostatnio edytowany przez Legat (2025-03-18 09:57:03)

Oczywiście, że Rozrabiaka ma rację. Tu brakuje konkretów! Życie to nie jest komedia romantyczna, kwiaty, westchnienia, wyznania i tyle. I jeszcze ten tekst, że kobieta ma wyjść z inicjatywą. Obawiam się, że wcześniej osiągniesz wiek emerytalny. smile
Gdyby mężczyźni tak podchodzili do sprawy, dawno byśmy jako ludzkość wyginęli. smile

Legat napisał/a:

Oczywiście, że Rozrabiaka ma rację. Tu brakuje konkretów! Życie to nie jest komedia romantyczna, kwiaty, westchnienia, wyznania i tyle. I jeszcze ten tekst, że kobieta ma wyjść z inicjatywą. Obawiam się, że wcześniej osiągniesz wiek emerytalny. smile
Gdyby mężczyźni tak podchodzili do sprawy, dawno byśmy jako ludzkość wyginęli. smile

No komedia romantyczna to nie jest,ale tez nie jest epoka czasow jaskiniowcow

12

W podobnych sytuacjach, jak ta wątkowa przypomina się scena z jednego z francuskich filmów, gdzie kobieta mówi: żeby przynajmniej taki wykorzystał i znikł, to wszystko by było wiadomo. Ale on nawet nie wykorzystał a znikł - o co takiemu mogło chodzić? smile

13 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-03-18 15:50:48)

Ogólnie zgoda, ale w tym przypadku niekoniecznie jest na co liczyć.
Piłka po jej stronie.
Autor wyraził się jasno.

14

Nieznany78 napisał/a:

Odpisała;

Dziękuję

Ma na myśli dokładnie to co napisała. Widzi, a nawet czuje twoje zaangażowanie. W tym wyznaniu nie ma słowa o jej ochocie na ciebie. A nie, jednak jest - tylko że to są przeprosiny, ze nie ma na ciebie ochoty.

15

Szkoda gadać smutek i nostalgia

16

? Jak
To
Się skończyło

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ciekawość Brak wyjaśnienia