Ona woli wycieczkę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ona woli wycieczkę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Ona woli wycieczkę

Mamy z żoną ból dupy o wycieczkę. Wynajmujemy mieszkanie i budujemy dom. Jesteśmy na etapie zbierania kasy na hydraulikę. Mimo wszystko żona chce jechać na jakieś "tanie" wakacje za granicę do 3-4 tysięcy.

Sytuacja finansowa średnio nam na to pozwala, bo po hydrualice mamy kolejne etapy wykończenia, a za wynajem obecnego mieszkania płacimy całą jedną wypłatę + wiadomo coś trzeba jeść.

W każdym razie mi się śni nowa konsola, Playstation 5. Żona wybija mi ten pomysł z głowy bo cytuję "mamy ważniejsze wydatki niż zabawka dla dzieci i gierki, wyrośnij." Tylko, że koszt konsoli to 2200zł, gdzie za Ps4 Pro wraz z kilkoma grami mógłbym otrzymać 1000zł. Tak więc zostaje 1200 dopłaty.
Jednak żona nie wyraża na to zgody.

Konsola, choć jest sporym wydatkiem, może dostarczyć zabawy przez długi czas, a w razie potrzeby zawsze można ją odsprzedać, odzyskując część wydanych pieniędzy. Wycieczka natomiast jest wyraźnie droższa od konsoli, a do tego nie można wycieczki odsprzedać, po tygodniu natomiast wraca się do domu. Tak więc popatrzymy sobie na ładne widoczki, pojemy i nic z tego dalej mieć nie będziemy, a konsola będzie służyła przez wiele lat.

Kto waszym zdaniem ma rację?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez spioszeq (2025-02-25 09:56:05)

Odp: Ona woli wycieczkę

Moim zdaniem żadne z was. Jeśli ona ma zrezygnować z wycieczki to Ty zrezygnuj z konsoli. Ja przed zakupem własnego em odmawiałem sobie dosłownie wszystkiego, żeby bez kredytów mieć życie, a teraz mam i ps5 pro i rtx 5080 i na wycieczki by mi jeszcze starczyło gdybym lubił jeździć na bezproduktywne i nudne w moim mniemaniu wyjazdy do kurortów(jeśli ktoś lubi to nic mi do tego, tak samo gry mogą być dla drugiej osoby nudne i bezproduktywne)..

3

Jak mozna miec takie dylematy? Ile ty masz lat?

4

Hmm zależy jak na to popatrzeć.  Trochę rozumiem Twoją żonę,  czasem naprawdę nie można żyć tylko budową bo można zwariować. Może jej chodzi o to abyście spędzili ten czas na wyjeździe razem? Zbliżyli się do siebie? Pobyli tylko we dwoje bez myślenia o budowie i pieniądzach? Bierzesz to pod uwagę?

5

Gosiawie napisał/a:

Spójrz na nick i w połączeniu z infantylnym problemem będzie jasne, że to kiepskiej jakości prowokacja wink

6

Priscilla napisał/a:

…nick w połączeniu z infantylnym problemem …jasne, że to kiepskiej jakości prowokacja wink

Też taka moja pierwsza myśl big_smile

7

zarabisty jest ten niczek

szkoda ze jest malo ludzi takich jak Pan , unikaty

8

Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Spójrz na nick i w połączeniu z infantylnym problemem będzie jasne, że to kiepskiej jakości prowokacja wink

haha fakt

jakos na nick z regoly nie patrze tongue

9 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-02-25 15:02:46)

Najpierw proponuje leciec razem na wycieczke a jak wrócicie to kup sobie konsola bedziecie oboje zadowoleni budowa domu moze przeciez kolejne 20 lat jeszcze poczekac

10

zawałowcom nie wolno grać w gry zbyt emocjonujące. a poza tym będziesz potrzebować kasy na leki.
wyladujecie w tym wymarzonym domku jako małzeństwo w trakcie rozwodu, nawet nie wiesz jak czesto sie to zdarza.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ona woli wycieczkę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024