Po jakim czasie zamieszkaliście razem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Po jakim czasie zamieszkaliście razem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Po jakim czasie zamieszkaliście razem?

Tym razem przychodzę z zapytaniem po jakim czasie będąc w związku zamieszkaliście razem? Wiem,że nie ma uniwersalnej zasady jednak ciekawa jestem jak to jest może u większości a może właśnie odpowiedzi będą różne.

Czy decydowaliście się na to bo właśnie staż związku i wypada zrobić kolejny krok czy bezwzględu na czas a na chęć bycia razem i pójścia o krok dalej.

Zapraszam do podzielenia się Waszymi historiami smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Po jakim czasie zamieszkaliście razem?

Nie wyobrazam sobie mieszkac z facetem pod jednym dachem.  Kocham wolnosc.

3

Po ślubie zamieszkaliśmy razem.

Dlaczego nie wcześniej? Częściowo wygrały względy praktyczne/pieniężne (woleliśmy zamiast wrzucać kasę w wynajem to odkładać ją na ślub) a częściowo patrzenie krzywo przez jego rodzinę. Moi rodzice nie mieliby jakiegoś wielkiego problemu, ale jego rodzice (zwłaszcza oczywiście matka) straszliwie suszyłaby mu o to głowę. Już mieliśmy ciężką przeprawę i "walkę" jak ogłosiliśmy zaręczyny i poinformowaliśmy, że jeszcze na studiach weźmiemy ślub. Gdyby doszło wspólne mieszkanie to już w ogóle byłby "wstyd na całą wieś".

A ile byliśmy razem? Ślub wzięliśmy (niemal co do dnia) w czwartą rocznicę poznania się. Gdyby to tylko od nas zależało to myślę, że gdzieś w okolicy pierwszej rocznicy bylibyśmy gotowi na wspólne zamieszkanie. Jednak totalny brak doświadczenia (tak mój jak i jego) oznaczał, że potrzebowaliśmy ciut więcej czasu.

4

Po niecalych 3 miesiacach. Ze wgledow rowniez praktycznych bo poczatkowo byl to zwiazek na odleglosc, ale dziewczyna zaocznie studiuje, a teraz juz takze pracuje w miescie, w ktorym mieszkam.

5

Po roku - po tym czasie się czułam pewnie z tą decyzją i miała też sens finansowo, bo zamiast wynajmować dwie kawalerki (i tak większość czasu spędzaliśmy u mnie), to wynajęliśmy jedno mieszkanie i ostatecznie koszty życia na głowę nawet trochę spadły smile

6

Po lekko ponad roku a i tak mysle, ze to dosc wczesnie. No ale nie spieszylo mi sie, lubie wlasna przestrzen.

4 miesiące. Jesteśmy razem juz 26 lat.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Po jakim czasie zamieszkaliście razem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024