Problemy w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez losowychlopzinternetu (2024-12-07 03:00:51)

Temat: Problemy w związku

Cześć wszystkim, mam 22 lata, moja dziewczyna 21. Klasycznie jak to na początku związku wszystko było super fajnie, ale gdy już ten kurz opadł, zaczął się problem, a raczej ich masa. Jestem w trakcie studiów (od paru dni pracuję i mam wrażenie że to spotęgowało to wszystko), czuję że moja dziewczyna chce mnie mieć tylko na wyłączność, duża część mojego czasu wolnego zaczyna przeradzać się w obawy że czegoś nie zrobiłem, przykład nr 1: Tiktok, wiadomo fajna aplikacja z losowymi filmikami, dziewczyna mi wysyła tonę filmików dziennie, i ostatnio była draka o to że nie otworzyłem ich przez jeden dzień. Tak samo na instagramie (z którego poza wstawianiem swoich zdjęć, coś a'la pamiętnik i podbijanie swojej samooceny cyferkami, nie korzystam). Przykład nr 2: Chciała porozmawiać, powiedziałem jej że za 10 minut skończę grać, jednak się przedłużyło o kolejne 10 (o czym poinformowałem) (nigdy wcześniej nie musiałem się tłumaczyć jakoś mocno z tego na co poświęcam czas), ona mi napisała że rozmawia z Mamą, na co ja odpisałem że w porządku i żeby napisała mi jak skończy. Myślałem że zejdzie jej się z pół godziny, więc nie odpalałem następnego meczu w grze cierpliwie czekając. Jednakże po jakichś 45-50 minutach stwierdziłem, że nie będę czekał tylko odpale sobie mecz i tyle. Wróciła po godzinie i jej powiedziałem że niech poczeka bo znowu odpaliłem mecz bo nie napisała mi ile jej się zejdzie a też nie będę siedział bezczynnie i czekał, na co w zamian dostałem, tutaj praktycznie cytat "Mam ciekawsze rzeczy do roboty, niż czekanie aż skończysz grać", po czym poszła spać bez nawet napisania "Dobranoc" jak między nami się to utarło. Kolejną sprawą jest to że gdy mówię że jadę w dane miejsce (ma dostęp do mojej lokalizacji na mapach google), to gdy jadę po raz kolejny w to miejsce i czasami zdarzy mi się zapomnieć ją poinformować (nei mieszkamy razem), to już jest napięta atmosfera z tego tytułu.
Ostatnio też pojawiła się większą kłótnia, gdzie niestety wybuchłem i już naprawdę nie chciałem z nią rozmawiać, to wtedy panicznie ona chciała pogadać. Tutaj do tego dodam że często wtrąca głównie negatywne komentarze do pewnej części rzeczy o których opowiadam, tudzież moich znajomych. I idealnie wtedy gdy wybuchłem, to jakby specjalnie napisała, że nie będzie się wcinać oraz nie będzie komentować. A gdy ostatnio była awantura o tiktoki (o to właśnie że cały dzień nie przejrzałem tiktokow od niej), to dostałem wiadomość "że teraz mogę się bawić w ciebie i powiedzieć że mi się nie chce".

Z góry dziękuję za pomoc, i ewentualne rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy w związku

Jak ty ogarniasz te studia? Pracujesz, sporo grasz i masz dziewczyne domagającą się poświęcenia jej dużo czasu.
Panie kolego priorytety trzeba ustawić.
Ma być czas na studia i pracę, bo to jest teraz najważniejsze. I ma być czas na dziewczynę i gry. Jesli nie można tego zgrać rezygnujemy albo z gier, albo z dziewczyny. Pamietaj studia i praca są teraz najważniejsze. Jesli dziewczyna tego nie rozumie, no to jest gówniarą, nie kumająca nic z życia i ciagnącą ciebie w dół.

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-12-07 12:10:26)

Zachowujecie się jak dzieci, dla was za wcześnie na związki, nie po to chcemy z kimś być, żeby się wkoło stresować.

Trzeba mówić wprost, np. nie wysyłaj mi filmików, bo mnie nie interesują. Nie informuj o każdym ruchu, po po co jej takie info, związek to nie kontrola.
Z tymi grami to też przesadzasz, nawet w przerwie nie miałeś co robić, jeśli studiujesz i pracujesz?
Ustaw sobie priorytety i granice, i tego się trzymaj. Czasami trzeba ustawić partnera/kę do pionu.

Hej, dziękuję wam za te rady. Przyznam wam rację, w szczególności co do tych gier, jednakże co do studiów, przykładam do nich sporą uwagę, i nie uważam abym musiał jeszcze więcej czasu na nie poświęcać. Co do pracy, jeszcze (przynajmniej dla mnie) nie wiem sam jak to będzie z uwagi iż dopiero się wdrażam. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

5 Ostatnio edytowany przez losowychlopzinternetu (2024-12-07 13:21:02)

edit: drugi raz się dodało to samo co wyżej, proszę admina o usunięcie tego wpisu

6

Mloda jest, wiec sie czepia o wszystko. Chociaz te tiktoki to nawet jak siebie pamietam zza mlodu to bym nie wyrobila na twoim miejscu. Jeszcze jestem w stanie zrozumiec jakiegos jednego reelsa bo smieszny czy cos dziennie, ale kazdego dnia i na dodatek sie pluc bo nie obejrzany to juz nie jest normalne.

Na czym ona ci to sle? Na tiktoku, insta? A moze deaktywuj? I aktywuj tylko jak cos wstawiasz? Wtedy nie bd ci przesylac/widziec ze nie widziales. A ty bd mial wymowke zeby nie ogladac.

W normalnym zwiazku wystarczyloby powiedziec wprost, ze nie lubisz/nie interesuja cie. Mysle ze 99% kobiet ru na forum nie mialoby problemu to zrozumiec.

Ja bym ochlodzila kontakt miedzy spotkaniami. Moze skupilaby sie na jakisci  komunikacji zamiast pierdolach. Nie badz na kazde skinienie. Inaczej w koncu sie udusisz.

7 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-12-07 13:52:56)

Jak sam zauważyłeś, spanikowała gdy w końcu to Ty się wkurzyłeś. To jest klucz. Musisz stawiać granice i przestać się tłumaczyć i przepraszać. Jest obrażona to trudno, nie wydzwaniaj, nie pisz, poczekaj aż jej przejdzie.

Ja rozumiem Cię i co do gier (mój mąż gra w LOLa i tez jak zacznie rundę to muszę czekać, ale ja to na serio rozumiem, nie robię problemów; na szczęście są krótkie, jakieś 15 minut), i co do TikToków. Ja tez nie oglądam gdy ktoś zarzuca mnie filmami.

może najpierw spokojnie z nią pogadaj gdy nie będziecie pokłóceni, że np. nie masz czasu oglądać tych wszystkich filmików i niech wysyła tylko te naprawdę wyjątkowo śmieszne/fajne.
A potem wprowadź w życie to że nie będziesz jej za wszystko przepraszał.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024