Czy według was ten zabieg jest wstydliwy ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy według was ten zabieg jest wstydliwy ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Czy według was ten zabieg jest wstydliwy ?

Witam

Od dłuższego czasu myślę o wykonaniu zabiegu wazektomii. Oczywiście nie chodzi mi o to żeby już teraz to zrobić, czy nawet za rok, chodzi o to żeby zabieg po prostu wykonać wtedy kiedy będę miał już dwójkę dzieci, osobiście nie mam pojęcia kiedy to będzie, ale wolę zapytać tak na przyszłość. Chciałbym wykonać ten zabieg, ale po prostu odczuwam paniczny wstyd, no ale z drugiej strony dla faceta szczególnie dla mnie ciężko znaleźć inną metodę antykoncepcji. Czy ten wstyd jest czymś normalnym ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy według was ten zabieg jest wstydliwy ?

To uzywaj prezerwatyw jak Ci wstyd.  A jak odpukac zachorujesz na raka prostaty to tez Ci bedzie wstyd?

3 Ostatnio edytowany przez Serduszko<3 (2024-12-06 14:05:32)

To grzech ciężki.

Ale wstyd to nie rozumiem czemu? Gdyby nie było grzechem to popierałabym na 10000000%.

Tym bardziej że nie biore tabletek.

4

Serduszko<3 napisał/a:

To grzech ciężki.

Ale wstyd to nie rozumiem czemu? Gdyby nie było grzechem to popierałabym na 10000000%.

Tym bardziej że nie biore tabletek.

Masz racje to jest grzech ciezki bo celowo na zawsze zapobiega ciazy

5

sandafiel123 napisał/a:

Witam

Od dłuższego czasu myślę o wykonaniu zabiegu wazektomii. Oczywiście nie chodzi mi o to żeby już teraz to zrobić, czy nawet za rok, chodzi o to żeby zabieg po prostu wykonać wtedy kiedy będę miał już dwójkę dzieci, osobiście nie mam pojęcia kiedy to będzie, ale wolę zapytać tak na przyszłość. Chciałbym wykonać ten zabieg, ale po prostu odczuwam paniczny wstyd, no ale z drugiej strony dla faceta szczególnie dla mnie ciężko znaleźć inną metodę antykoncepcji. Czy ten wstyd jest czymś normalnym ?

Dla jednego może być wsyd, dla drugiego nie, więc jakie to ma znaczenie, jak dla Ciebie tak.

Druga sprawa, to nie zawracaj sobie głowy tym tematem, bo nie wiadomo czy w ogóle będziesz mógł mieć dzieci, bo nawet jak się ożenisz to, jak nie Ty to przyszła partnerka może być bezpłodna, więc nie ma sensu przejmować się na wyrost.

6

wieka napisał/a:
sandafiel123 napisał/a:

Witam

Dla jednego może być wsyd, dla drugiego nie, więc jakie to ma znaczenie, jak dla Ciebie tak.

Druga sprawa, to nie zawracaj sobie głowy tym tematem, bo nie wiadomo czy w ogóle będziesz mógł mieć dzieci, bo nawet jak się ożenisz to, jak nie Ty to przyszła partnerka może być bezpłodna, więc nie ma sensu przejmować się na wyrost.

Super sprawa. Nie ma się czego wstydzić. Co prawda niektorzy faceci powiedzą że bez naboi to już nie facet a babki ze chcesz na boku bez ryzyka sie zabawiać. Ale olej te komentarze. Ale to sprawa na blizej nieokreslona przyszlosc. Widzę że w Polsce powoli przestaje być "tabu" i pewnie będzie niedługo jak w innych krajach- normalne. Na świecie zrobiono ponad 500 mln tych zabiegów tylko u nas wciąż troche "egzotyczne"

7

Nie zastanawiaj się tylko rób od razu ten zabieg a nie w przyszłości.
Po wazektomi możesz mieć dzieci, można oddać nasienie do banku, ale również można pobrać w znieczuleniu plemniku prosto z jądra co kosztuje około 900zł.

Po wazektomi będziesz miał niesamowity komfort życia, jeśli będziesz miał partnerkę, ale poznasz fajniejszą lub będziecie chcieli się rozstać, zrobisz to nie mając dzieci.
Jak poznasz kobietę z którą bedziesz chciał mieć dwójkę dzieci, o których mówisz to spokojnie to zrobisz po wazektomi.

Wiele kobiet również woli seks bez prezerwatywy, powołując się na lepsze doznania, więc u takich możesz zaplusować. Plus to, że bierzesz na siebie antykoncepcje a nie każdesz się truć dziewczynie.

Obok prezerwatyw to chyba jedyna męska antykoncepcja, jednak z prezerwatywami bywa różnie...

8

sandafiel123 napisał/a:

Witam

Fchuj wstydliwy, bo zamieniasz dwie półkule mózgowe na dwa jądra.
Tak, wstyd w tym przypadku jest reakcją obronną Twojego organizmu. Jest pozytywny.

9

MaciejO0o.. napisał/a:

Tak, wstyd w tym przypadku jest reakcją obronną Twojego organizmu. Jest pozytywny.

Ten wstyd to zdrowa reakcja Twojego organizmu.

Zanim to zrobisz, poczytaj sobie teksty tych, co się temu "zabiegowi" poddali i jak zmieniło się ich życie emocjonalne. Nie podam Ci konkretnych linków, ale znajdziesz pewnie bez trudu.

Pamiętam, kiedyś czytałem żale takiego jednego, co myślał, że będzie miał spokój, a nabawił się tylko skutków ubocznych, o których nie wiedział, ale ich doświadczył na sobie. Natura ma swoje prawa. W tamtym przypadku, jak pamiętam, stracił ochotę na seks i do tego zrobił się dziwnie płaczliwy. U każdego reakcje i skutki mogą być różne, ale warto o nich wiedzieć.

To jest organ wydzielania wewnętrznego, a nie tylko producent nasienia.

A depozyt w banku nasienia? A co jeśli braknie prądu na czas dłuższy niż w Hiszpani ostatnio? A poza tym: Twoje jądra - Twoja decyzja.

Co to za moda na walkę ze swoją męskością?

10

Animus napisał/a:
MaciejO0o.. napisał/a:

Zanim to zrobisz, poczytaj sobie teksty tych, co się temu "zabiegowi" poddali i jak zmieniło się ich życie emocjonalne. Nie podam Ci konkretnych linków, ale znajdziesz pewnie bez trudu.

Pamiętam, kiedyś czytałem żale takiego jednego, co myślał, że będzie miał spokój, a nabawił się tylko skutków ubocznych, o których nie wiedział, ale ich doświadczył na sobie. Natura ma swoje prawa. W tamtym przypadku, jak pamiętam, stracił ochotę na seks i do tego zrobił się dziwnie płaczliwy. U każdego reakcje i skutki mogą być różne, ale warto o nich wiedzieć.

To jest organ wydzielania wewnętrznego, a nie tylko producent nasienia.

A depozyt w banku nasienia? A co jeśli braknie prądu na czas dłuższy niż w Hiszpani ostatnio? A poza tym: Twoje jądra - Twoja decyzja.

Co to za moda na walkę ze swoją męskością?

Co to za teorie?

Za dowod ze sa z tym problemy jakies coś wyczytane że komus coś? Tych zabiegow zrobiono 500 mln. Nie ma sensu mowic o jakims kims kto zrobil. Bo poza nim jest 499 999 999 innych. Z nich pewnie 99% zadowolonych.

Wstyd w tym przypadku to reakcja z d...py wlasnie dlatego ze istnieja takie glosy w tej sprawie jak Wasze. Mowiace wstydz się. A niby czego?

Meskosc? Dla mnie obecnosc plemnikow w nasieniu to nie definicja meskosci

11 Ostatnio edytowany przez Animus (2025-05-18 01:28:22)

Bert44 napisał/a:

Co to za teorie?

Za dowod ze sa z tym problemy jakies coś wyczytane że komus coś? Tych zabiegow zrobiono 500 mln. Nie ma sensu mowic o jakims kims kto zrobil. Bo poza nim jest 499 999 999 innych. Z nich pewnie 99% zadowolonych.

Teorie? Ja pisałem o praktyce, a nie o teorii. Spotkałem taką relację. Nie znam wyników badań, bo może ich nikt nie prowadzi. Podobnie jak nie prowadzi się przezornie badań na temat przyczyn depresji u Kobiet, przyczyn nietrzymania moczu przez Kobiety i przyczyn samobójstw wśród młodzieży.

Byłem na konferencji na temat suicydologii i tylko jeden referent mówił o przyczynach i to był praktyk, terapeuta.

Lekce sobie ważysz, Szanowny Bert, treści moje, a przeceniasz podane przez siebie z poważnym brakiem powołania się na źródła. To samo mógłby napisać, że ktoś coś tu pisał o 499 999 999, tylko nie podał żadnego KONKRETNEGO dowodu na podane liczby.

99 % zadowolonych? Takich zadowolonych jak jeszcze nie tak dawno z hormonalnych metod "korekcji" płci. Póki nie wyszły na jaw skutki oboczne.

O wstydzie to zacytowałem MaciejaOOo. O wstydzie jest w nazwie wątku i w poście Autora wątku. Ja nie pisałem, żeby się Autor wstydził. Pisałem natomiast:

Animus napisał/a:

Szanowny Bert nie widzi różnicy czy jakaś ideologia mu nie pozwala widzieć różnicy?

Nie zauważył Bert tego zdania:

sandafiel123 napisał/a:

Chciałbym wykonać ten zabieg, ale po prostu odczuwam  paniczny wstyd , no ale z drugiej strony dla faceta szczególnie dla mnie ciężko znaleźć inną metodę antykoncepcji. Czy ten wstyd jest czymś normalnym ?

Jakie mam prawo, aby w przypadku 'panicznego wstydu" IGNOROWAĆ stan umysłu Autora. A Szanowny Bert na IGNORANCJĘ sobie w tym przypadku pozwala.

I to nadużycie: wazektomia to nie metoda antykoncepcji (choć takie pojęcie się lamsuje), to ubezpłodnienie. Podobnie jak nadużyciem jest nazywanie terminacji "prawem prokreacyjnym".

Bert44 napisał/a:

Wstyd w tym przypadku to reakcja z d...py wlasnie dlatego ze istnieja takie glosy w tej sprawie jak Wasze. Mowiace wstydz się. A niby czego?

Z du...py to jest wzięte to zdanie,  w którym Bert używa liczby mnogiej "głosy w takiej sprawie jak Wasze". Czyje Wasze?

Gdzie napisałem "Mówiące wstydź się".

Nie ze mną te Brunery, Numer. Podważanie czegoś, co się nie pojawiło to znany chwyt... tych, co nie mają uczciwych kontrargumentów.

Bert44 napisał/a:

Oto nowa definicja męskości wg Berta: męskość to nieobecność plemników w nasieniu i rozsądku w głowie. Wspaniała definicja.

Eunuchy i trzebieńcy mogą się poczuć w tej definicji dowartościowani.

A ilu mężczyzn pozwala swoim partnerkom na zapłodnienie przez kogoś, kto jeszcze nie skorzystał z tej nowej definicji "męskości".

12 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-05-18 01:51:25)

Animus napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Co to za teorie?

Teorie? Ja pisałem o praktyce, a nie o teorii. Spotkałem taką relację. Nie znam wyników badań, bo może ich nikt nie prowadzi. Podobnie jak nie prowadzi się przezornie badań na temat przyczyn depresji u Kobiet, przyczyn nietrzymania moczu przez Kobiety i przyczyn samobójstw wśród młodzieży.

Byłem na konferencji na temat suicydologii i tylko jeden referent mówił o przyczynach i to był praktyk, terapeuta.

Lekce sobie ważysz, Szanowny Bert, treści moje, a przeceniasz podane przez siebie z poważnym brakiem powołania się na źródła. To samo mógłby napisać, że ktoś coś tu pisał o 499 999 999, tylko nie podał żadnego KONKRETNEGO dowodu na podane liczby.

99 % zadowolonych? Takich zadowolonych jak jeszcze nie tak dawno z hormonalnych metod "korekcji" płci. Póki nie wyszły na jaw skutki oboczne.

O wstydzie to zacytowałem MaciejaOOo. O wstydzie jest w nazwie wątku i w poście Autora wątku. Ja nie pisałem, żeby się Autor wstydził. Pisałem natomiast:

Animus napisał/a:

Szanowny Bert nie widzi różnicy czy jakaś ideologia mu nie pozwala widzieć różnicy?

Nie zauważył Bert tego zdania:

sandafiel123 napisał/a:

Chciałbym wykonać ten zabieg, ale po prostu odczuwam  paniczny wstyd , no ale z drugiej strony dla faceta szczególnie dla mnie ciężko znaleźć inną metodę antykoncepcji. Czy ten wstyd jest czymś normalnym ?

Jakie mam prawo, aby w przypadku 'panicznego wstydu" IGNOROWAĆ stan umysłu Autora. A Szanowny Bert na IGNORANCJĘ sobie w tym przypadku pozwala.

I to nadużycie: wazektomia to nie metoda antykoncepcji (choć takie pojęcie się lamsuje), to ubezpłodnienie. Podobnie jak nadużyciem jest nazywanie terminacji "prawem prokreacyjnym".

Bert44 napisał/a:

Z du...py to jest wzięte to zdanie,  w którym Bert używa liczby mnogiej "głosy w takiej sprawie jak Wasze". Czyje Wasze?

Gdzie napisałem "Mówiące wstydź się".

Nie ze mną te Brunery, Numer. Podważanie czegoś, co się nie pojawiło to znany chwyt... tych, co nie mają uczciwych kontrargumentów.

Bert44 napisał/a:

Oto nowa definicja męskości wg Berta: męskość to nieobecność plemników w nasieniu i rozsądku w głowie. Wspaniała definicja.

Eunuchy i trzebieńcy mogą się poczuć w tej definicji dowartościowani.

A ilu mężczyzn pozwala swoim partnerkom na zapłodnienie przez kogoś, kto jeszcze nie skorzystał z tej nowej definicji "męskości".

Nie ogarniam tych ramek z cytatami wiec napisze jak leci

Prowadzi sie badania nt powiklan po wazektomii. W wielu krajach to zabieg refundowny i panstwo chce miec wglad na realna sytuacje. Nie chce mi sie szukać ale moge - wskaznik powiklan po wazektomii.

Spotkales sie z taką opinia a ja z innymi. Poza tym zadowolony nie napisze nic bo gra a  niezadowolony zasypie internet uwagami.

Jakich nowych skutków ubocznych oczekujesz jeszcze po 50 mln zabiegow? Czegos jeszcze nie wiemy? Są jakie sa jak ktos chce niech robi. Jakieś ryzyko jest. Minimalne ale jest

PS zabiegow bylo ok 50 mln nie 500 mln. Tu mass racje

To wg Ciebie powinien się wstydzic czy nie? Znaczy potwierzdzasz ze sie wstydzi ok - a powiesz mu ze to sluszna reakcja czy nie? Bo ja uwazam ze cieszysz sie ze sie wstydzi. Nie musisz ignorowac mozesz szczerze przekazac wlasne zdanie z a nie zaslaniac sie "dobrem pacjenta"

A o tej meskosci to chcilem coś  odpiac ale Cie nie zrozumialem. Po pierwsae piszesz o mojej definicji męskości a ja napisalem co nia nie jest. Rozsadek sobie przypisujesz ale go tam nie ma. Uważasz że masz monopol na racje. I po co ta wrzutka z eunuchami? Jak nie rozumiesz różnicy miedzy wazaktoemia a kastracja to sie nie odzywaj.

I tak - to zwykla antykoncepcja. Nic poza tym

13 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-05-18 02:56:13)

Wazektomia nie pozbawia męskości, przeciwnie, jest bardzo męską decyzją i w oczach wielu kobiet panowie zyskują, bo biorą na siebie odpowiedzialność w kwestii antykoncepcji zamiast zrzucać wszystko na kobiety. Wkurza mnie taka troska jednostronna, bzykać by się chciał jeden z drugim, ale oczekuje, że to kobieta będzie się troszczyć o to, żeby z tego dzieci nie było a nie on.  Czyli kobieta może rozwalać sobie zdrowie hormonami i to takie kobiece a brak plemników w spermie taaakie niemęskie. Myślałby kto smile

14

to najpierw zrób tę 2 dzieci.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy według was ten zabieg jest wstydliwy ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024