"Strona" w polskim konflikcie politycznym a podział ról w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Strona" w polskim konflikcie politycznym a podział ról w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: "Strona" w polskim konflikcie politycznym a podział ról w związku

Kilka lat temu nocowałem w Warszawie u znajomych - typowo nowobogacka, platformerska warszafka. Mąż, jako jedną z głównych przyczyn współczesnych problemów w relacjach męsko-damskich zdefiniował niezależność finansową kobiet. W znanych mi rodzinach pisowskich, nigdy takiej argumentacji nie zauważyłem. Zresztą, na mapie naszego kraju dość wyraźnie zarysowana jest prawidłowość, że im większa przewaga PO nad PiS, tym więcej statystycznie zarabiają mężczyźni od kobiet.

Same bastiony PiS - czyli Lubelszczyzna i Podkarpacie, to jedyne miejsce na świecie gdzie kobiety zarabiają statystycznie więcej od mężczyzn (dzielą tę prawidłowość ze sfeminizowaną branżą turystyczną w południowych Włoszech) i jednocześnie stanowią największy odsetek inżynierów (podobnie jest w Finlandii)

Jak więc się ma konflikt polityczny w Polsce do narzucania ról tradycyjnych?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Strona" w polskim konflikcie politycznym a podział ról w związku
Grasse napisał/a:

Same bastiony PiS - czyli Lubelszczyzna i Podkarpacie, to jedyne miejsce na świecie gdzie kobiety zarabiają statystycznie więcej od mężczyzn

A świstak siedzi i zawija w te sreberka lol

3

Grasse napisał/a:

Kilka lat temu nocowałem w Warszawie u znajomych - typowo nowobogacka, platformerska warszafka. Mąż, jako jedną z głównych przyczyn współczesnych problemów w relacjach męsko-damskich zdefiniował niezależność finansową kobiet. W znanych mi rodzinach pisowskich, nigdy takiej argumentacji nie zauważyłem. Zresztą, na mapie naszego kraju dość wyraźnie zarysowana jest prawidłowość, że im większa przewaga PO nad PiS, tym więcej statystycznie zarabiają mężczyźni od kobiet.

Same bastiony PiS - czyli Lubelszczyzna i Podkarpacie, to jedyne miejsce na świecie gdzie kobiety zarabiają statystycznie więcej od mężczyzn (dzielą tę prawidłowość ze sfeminizowaną branżą turystyczną w południowych Włoszech) i jednocześnie stanowią największy odsetek inżynierów (podobnie jest w Finlandii)

Moze to jest i dobry pomysł. Mężczyzna zarabia na kobietę ( I dzieci, jeśli takie są) a kobieta zajmuje się domem. Oczywiście oprócz pieniędzy, jakie daje jej mąż na jedzenie, artykuły chemiczne, sprzęty domowe, jakieś meble, pościele, plus pieniądze na dzieci, wyżywienie, ubrania, opłaty za zajęcia pozalekcyjne  , mężczyzna daje też kobiecie pieniądze na jej wydatki, fryzjera, zakupy( kosmetyki, karnet na siłownię, książki, laptopa, biżuterię, wizyty u fryzjera i kosmetyczki, paliwo do jej auta, ktore jej kupil i tak dalej). Wszyscyby na tym skorzystali.

4

Grasse napisał/a:

Mało Ci jeszcze dzielenia społeczeństwa?
Na szczęście nie trzeba być ani jednym, ani drugim, fanatycy zawsze są szkodlwi. Są jeszcze normalni ludzie na tym świecie.

5 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-19 21:14:06)

He he a ja uwazam ze niezaleznosc =wolnosc i uwaga dla mnie niezaleznosc to rowniez zycie na zasilkach z prostego powodu ktory tutaj tysiac razy juz powtarzalam a mianowicie zero niewoli pracy=niezaleznosc of szefa oraz zero niewoli bycia na utrzymaniu faceta i robienia tego co on chce=niezaleznosc ogolna od facetow. Moje zasilki to jest moja wolnosc gdybym miala isc podlegac jakiemukolwiek facetowi i byc zdana na jego pieniadze to bym sie poszla honorowo zastrzelic

6 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2024-11-19 22:18:33)

Grasse napisał/a:

Mąż, jako jedną z głównych przyczyn współczesnych problemów w relacjach męsko-damskich zdefiniował niezależność finansową kobiet.

Gdyby ktos Ci powiedzial, ze "jedną z głównych przyczyn współczesnych problemów" w spoleczenstwie jest to, ze tacy ludzie jak Ty nie sa niewolnikami takich ludzi jak On, to co bys odpowiedzial?

1. Kazdy powinien miec mozliwosc wyboru bycia finansowo niezaleznym.
2. Jesli mezczyzna ma problem w relacjach z kobietami bo te sa finansowo niezalezne to problem lezy w nim - zwyczajnie nie ma im nic wartosciowego do zaoferowania oprocz tego co maja bez niego.

Logika tego despoty polega na tym, ze:
- Jesli on potrzebuje cos co moze mu dac druga osoba
- Druga osoba nie potrzebuje niczego co on moglby jej dac (bo juz to ma bez jego pomocy)
- To trzeba zabrac drugiej osobie to co ma aby musiala byc zalezna od tego despoty.

Polecam byc bardziej krytycznym wzgledem ludzi, z ktorymi sie zadajesz.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Strona" w polskim konflikcie politycznym a podział ról w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024