Witam, trochę to głupię pytanie bo mam już swój wiek i raczej nie wiele mnie to interesuje, ale wszedłem w poważny związek i tak luźno rozmawialiśmy o przeszłości i powiedzieliśmy sobie liczbę partnerów seksualnych.
Moja kobieta powiedziała mi, że w ciągu całego życia miała 22 parterów seksualnych wliczając w to jednorazowe przygody jak i związki. Przyjąłem do wiadomości, nie wiele mnie to interesowało, bo uważam, że przeszłość nie jest istotna. Ale wtedy ona zapytała mnie. Odpowiedziałem, że nie pamiętam dokładnie ale, że jestem mniej doświadczony bo miałem łącznie około 20 kobiet z którymi miałem kontakty seksualne, jednak 19 z nich to prostytutki. A 1 to wieloletni związek, po zakończeniu którego zacząłem się bawić w taki a nie inny sposób.
Ona przez to twierdzi, że mamy podobne doświadczenie, ja twierdze, że nie bo według mnie to jest 22 vs 1 bo prostytutki się przecież nie liczą jako partner seksualny, nawet jeśli się z jedną spotykało wiele razy. Ona trzyma się tego, że mieliśmy tyle samo partnerów seksulanych.
Nie jest to problem, luźna rozmowa.
Ale zastanowiło mnie czy usługi takie o jakich mówie, sponsoringi należy wliczyć do parnerów seksuanych, doświadczenia seksualnego? Według mnie nalezy to zupełnie pominąć i uważam, że miałem jedną kobietę.