Jak odmienić życie miłosne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak odmienić życie miłosne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Jak odmienić życie miłosne?

Dobry wieczór.

Piszę do Was z poradą, w mojej trzeciej dekadzie życia miałem 2 dłuższe żwiązki 3-letni i 2-letni.
W związku z tym pierwszym miałem nawet plany ślubne, ale niestety nic z tego nie wyszło.
Obecnie mam 33 lata i jestem singlem w małym mieście 15-tysiecznym.
Życiowo jestem uważam ogarniety, nie mam nałogów, stabilny byt ekonomiczny itd.
Ale co gorsza, mocno frustruje mnie brak żony, dziewczyny, dzieci...
Moi znajomi wszystko to już mają, a ja sobie tak żyje tydzień za tygodniem.
Trochę się już godzę z tym, że zostane starym kawalerem.

Jeździłem na imprezy, sam, bo nie mam już z kim, ale nie czuje juz tych klimatów,
mam aplikacje randkowe, spotkałem się kilkukrotnie z jakimiś dziewczynami, ale też bez większych sukcesów.
Nie jestem jakimś wyróżniającym się facetem, średni wzrost, średnia waga, zadbany.

Czy moglibyście mi coś doradzić, co mogłoby mi pomóc nieco odmienić moją sytuacje uczuciową?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odmienić życie miłosne?

Przypuszczam, że nie pojawiły się w Twoim wątku żadne odpowiedzi, bo ten temat był już tyle razy poruszany, że na dobrą sprawę po raz kolejny trzeba byłoby zadać te same pytania i/lub podsunąć takie same rozwiązania.
Może przejrzyj zawartość forum, na pewno coś dla siebie znajdziesz.

3

Moje rady, kolejność nieprzypadkowa:

- wyjedź do większego miasta
- znajdź sobie pasje i zostań w czymś bardzo dobry, ale takie pasje przez które poznasz ludzi w normalnym świecie
- skup się na szeroko rozumianym samorozwoju, fizycznym i umysłowym
- zrób rozeznanie w temacie czego pragną kobiety, ale nie pytaj o to samych kobiet bo one rzadko powiedzą wprost smile

4

SubaruBRZ napisał/a:

- zrób rozeznanie w temacie czego pragną kobiety, ale nie pytaj o to samych kobiet bo one rzadko powiedzą wprost smile

Rzadko nie znaczy, że nie powiedzą. Ja dla przykładu zawsze mówię mojemu mężczyźnie, że jest szczęściarzem big_smile, bo nigdy nie każę mu się niczego domyślać i jak czegoś chcę, to wprost o tym mówię, jak nie - podobnie.
Jak się na coś godzę, to w pełni świadomie, a jak godzę się na coś, co nie do końca mi odpowiada, to nie strzelam fochem, kiedy dotrze do mnie ta prawda, ale zaciskam zęby i biorę to na klatę. Moje "nie" znaczy "nie", a "tak" znaczy "tak". Nie mam problemu z odmową. Nie bawię się w żadne gierki, ciche dni czy inne takie. Ba, mam alergię na takie zagrania.

Wyszedł mały off top, ale mam nadzieję, że Autor nie ulegnie błędnemu przekonaniu, że z nami w ten sposób się nie da wink

5

Eee jak ktoś za bardzo chce, to uwierz, że druga strona wyczuwa desperację. To się zawsze czuje, nieświadomie i gdzieś głęboko.
Rada stara jak świat, a jaka trudna bywa do realizacji. Mianowicie, miej ehem a będzie Ci dane smile
Jak do tego dojść? Może po prostu odpuść i zajmij się swoimi pasjami. Do tego nic nie jest takie seksowne, co przedstawiciel płci przeciwnej mający pasje, to jest jak magnes. Wspólne kręgi zainteresowań i może akurat coś ruszy.

6

Priscilla napisał/a:
SubaruBRZ napisał/a:

Rzadko nie znaczy, że nie powiedzą. Ja dla przykładu zawsze mówię mojemu mężczyźnie, że jest szczęściarzem big_smile, bo nigdy nie każę mu się niczego domyślać i jak czegoś chcę, to wprost o tym mówię, jak nie - podobnie.
Jak się na coś godzę, to w pełni świadomie, a jak godzę się na coś, co nie do końca mi odpowiada, to nie strzelam fochem, kiedy dotrze do mnie ta prawda, ale zaciskam zęby i biorę to na klatę. Moje "nie" znaczy "nie", a "tak" znaczy "tak". Nie mam problemu z odmową. Nie bawię się w żadne gierki, ciche dni czy inne takie. Ba, mam alergię na takie zagrania.

Wyszedł mały off top, ale mam nadzieję, że Autor nie ulegnie błędnemu przekonaniu, że z nami w ten sposób się nie da wink

Podpisuję się smile
Mam tak samo. Oczekuję kwiatów, uwagi , pomocy (dowolne sobie wpisz) - mówię o tym tongue

7

Istotka6 napisał/a:

Podpisuję się smile
Mam tak samo. Oczekuję kwiatów, uwagi , pomocy (dowolne sobie wpisz) - mówię o tym tongue

To jesteśmy już dwie i teoria SubaruBRZ coraz bardziej oddala się od prawdziwości stwierdzenia "rzadko" wink

8

Mając powyższe na uwadze okazuje się, że nie tylko czytanie ze zrozumieniem jest ważne. Słuchanie ze zrozumieniem również.

9

Przede wszystkim trzeba mieć na uwadze, że jest wysoce prawdopodobne, że nie odmienisz. Statystyki są jakie są, istnieje dysproporcja w liczbie kobiet versus mężczyzn w mogącym interesować ciebie przedziale wiekowym.

10

Nie mogę się przeprowadzić,
Wiele lat w cos inwestowałem , mam tutaj dobra pracę .

Ostatnio jeżdżę na imprezę sam …, ale bez możliwości nawet napicia się drinki i zagadania do jakiś dziewczyn , jest to beznadzieja dla mnie …

11

Adam3333 napisał/a:

Nie mogę się przeprowadzić,
Wiele lat w cos inwestowałem , mam tutaj dobra pracę .

Ostatnio jeżdżę na imprezę sam …, ale bez możliwości nawet napicia się drinki i zagadania do jakiś dziewczyn , jest to beznadzieja dla mnie …

Dlaczego nie masz mozliwosci zagadania do dziewczyn przeciez ich pelno na imprezach

12

Imprezy są świetnymi miejscami na zawarcie nowych znajomości. Z Twojej strony wymaga to jedynie nieco wysiłku i zaangażowania. Jeśli nie będziesz robić kompletnie nic to nie ma szans, abyś kogoś poznał.

13 Ostatnio edytowany przez Kaszpir007 (2024-10-27 10:22:40)

Każdy na portalu to desperata.

Taka jest brutalna prawda. Mniejszy albo większy.

Myślę że czym krócej jest na portalu tym lepiej. Niestety niemożność znalezienie nikogo, niepowodzenia nie dodają skrzydeł.

Problem jest też taki o którym nie wiedzą "swieżaki" ,że mnóstwo kont jest fikcyjnych. Są to booty, czyli konta "udające" obecność.
Czyli wysyłasz wiadomośc. Masz że odczytane a czasami nawet te konto wyśle ci uśmieszek albo napisze coś i na tym się kończy smile

Są tez konta zupełnie które nie istnieją i nigdy nie odpowiadają.

Taka jest prawda.

Ze spokojem trzeba wysyłać i próbowac.

łatwo i szybko nie jest i nie będzie.

Więc niech pytający się nie poddaje. Szkoda nerwów.
Wreszcie znajdzie ...

14

R_ita2 napisał/a:
Alessandro napisał/a:

Imprezy są świetnymi miejscami na zawarcie nowych znajomości. Z Twojej strony wymaga to jedynie nieco wysiłku i zaangażowania. Jeśli nie będziesz robić kompletnie nic to nie ma szans, abyś kogoś poznał.

Bo ja wiem, czy imprezy to takie świetne miejsce? Może domówki ze zaznajomionym kręgiem ludzi, rozszerzanym o "znajomego od znajomych" owszem, bo to dość sprawdzona i dość bezpieczna opcja, ale np. imprezy w klubach? No nie do końca z kobiecej perspektywy. Jak sobie przypomnę czasy, jak chodziło się do klubów to byłyśmy bardzo zniechęcone/zniesmaczone facetami którzy przychodzili do klubu "polować". Po pierwsze cel- idziemy tam się wytańczyć z koleżankami zazwyczaj, wygadać, pogadać, pośmiać, a nie po to by ktoś nas nagabywał. Po drugie- obserwujemy otoczenie i stado wpatrzonych się w parkiet facetów sączących drinka na odwagę by do jakiejś podbić tańczyć/zagadać jest... może nie że żenujący, ale słaby bo czujesz się jak "mięso". Po trzecie- taki facet, który jest sam i sobie drinkuje i podbija jest wrzucany do worka "przyszedł tu szukać seksu, a nie żony". To oczywiście teoretycznie nic złego ale nie znam dziewczyny w swoim życiu która reagowałaby pozytywnie na zagadywanie na takiej imprezie.

Ja juz od lat nie laze na zadne takie imprezy wlasnie przez to ze jak slyszalam jakies prymitywne teksty od podpitych facetow to mnie sie odechcialo plus jeszcze inne dziewczyny szukajace zaczepki. To w Polsce bylo czyli wiele lat temu. Bylam w takim miejscu tylko raz i ostatni. Wytrzymalam max godzine bo mnie od razu obrzydlo.

15

Też mam takie wrażenie, że na imprezach jest 70% facetów, 30% kobiet.
Z tych 30% kobiet, wiele przychodzi w grupach, koleżanek - zajętych/meżatek, aby sobie po prostu potańczyć.
Z tej reszty wolnych kobiet, konkurencja spora, lub też w parze z facetem.

Ale to tylko obserwacja moja , w miejscach w których bywam.

Może warto jechać na jakiś urlop samotnie...?

16

Adam3333 napisał/a:

Też mam takie wrażenie, że na imprezach jest 70% facetów, 30% kobiet.
Z tych 30% kobiet, wiele przychodzi w grupach, koleżanek - zajętych/meżatek, aby sobie po prostu potańczyć.
Z tej reszty wolnych kobiet, konkurencja spora, lub też w parze z facetem.

Ale to tylko obserwacja moja , w miejscach w których bywam.

Może warto jechać na jakiś urlop samotnie...?

Znajdz sobie dziewczyne w innym miejscu a nie w jakims zafajdanym klubie na imprezie

17

Imprezy to nie tylko klub, to także zwykłe domówki, czy chociażby zwykły grill w gronie znajomych. A mówiąc o "polowaniach" facetów na potencjalne zdobycze, to nie biorą oni pod uwagę jednego. Kobiety to widzą i czują. Dlatego dystansują się maksymalnie od takich kolesi. Chyba, że są to typowe dzierlatki, którym jest wszystko jedno.

18

Adam3333 napisał/a:

Czy moglibyście mi coś doradzić, co mogłoby mi pomóc nieco odmienić moją sytuacje uczuciową?

Nie, bo w tych sprawach trudno coś doradzić. Inne osoby są niezależnymi od ciebie jednostkami i nie ma za bardzo takiej korelacji, ze ty coś i ktoś wtedy coś w sprawach uczuciowych. Albo się komuś podobasz bezwzględnie, albo nie i tyle.
Moja rada: zajmij się sobą, masz siebie, czy masz jakieś hobby czy coś co cię rozwija? Mówienie, ze żyjesz z dnia na dzień nie jest dobrym podejściem. Żyjesz, by rozwijać przede wszystkim samego siebie. I żyjesz przede wszystkim dla siebie. Tak nie wiem co napisać, bo te rzeczy to oczywistości są.

19

Najlepiej zdystansuj się od głównego tematu. Na jakiś czas. Zajmij się własnym życiem, ale tak konkretnie. Na pewno masz jakieś zainteresowania, które możesz z pewnością realizować. Najważniejsze to zająć głowę zupełnie innymi sprawami. To pozwoli Ci złapać oddech.
Ty niestety chcesz ogarnąć cały temat na cito. Tak się nie da. Na wszystko potrzeba czasu. Czy chcesz czy nie, ale to Ty musisz się do niego zastosować. Co do rad, to powiem krótko, że nikt nie da Tobie "złotej" wskazówki, bo taka nie istnieje. Sam musisz wypracować to na podstawie tego co już usłyszałeś od innych i co jeszcze możesz usłyszeć.

20

Mam swoje pasje, mam swoje zainteresowania i tak teraz działam, tylko skupiając się na tym budzę się w tym miejscu gdzie jestem.
Wiem, że jak na faceta to nie mam jeszce starego wieku, ale trzeba działać...

21

Adam3333 napisał/a:

Mam swoje pasje, mam swoje zainteresowania i tak teraz działam, tylko skupiając się na tym budzę się w tym miejscu gdzie jestem.
Wiem, że jak na faceta to nie mam jeszce starego wieku, ale trzeba działać...

Jakie masz zainteresowania?

22

Szybko, szybciej, najszybciej, który stopień wybierasz??? Chcesz wszystko na cito? Niestety, tak nie ma. Na wszystko trzeba czasu. Co nagle to po diable. Jeśli chcesz iść na skróty, to Twój wybór, ale to droga donikąd. Na dobre rzeczy trzeba niestety poczekać.

23 Ostatnio edytowany przez Samba (2024-10-27 18:40:51)

No w pewnych sprawach nie da się podziałać. Tzn. może i się da, ale desperacko, a takie związki - jak się domyślasz Adam - przynoszą więcej szkody, niż pożytku. Gdybyś zmienił fryzurę i napisał na portalu, że dysponujesz własną chatą, to może ktoś by się tobą szybciej zainteresował, kto wie. Jakaś samotna matka z dzieckiem na przykład.

Ale tak na serio, jeśli dla ciebie priorytetowe w życiu jest posiadanie rodziny i dzieci - i o ile jest - to wówczas może warto zmienić myślenie i nadać priorytet czemuś innemu?
Od biedy to możesz kupić psa.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak odmienić życie miłosne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024