Wiecie jak rozpoznać geja ? To nie są tacy faceci co od razu można powiedzieć, że gej tak jak mój kolega, czasem są mega przystojni i męscy z wyglądu, dopiero po bliższym przyjrzeniu powstaje taka myśl w głowie, chodzę do fizjoterapeuty, bardzo męski ale mam wrażenie, że jego prośby w stosunku do mnie trochę przekraczają to co powinien robić. Na pierwszy rzut oka nigdy bym go nie podejrzewał, że może to gej a teraz nie wiem.
1 2024-08-01 13:27:39 Ostatnio edytowany przez grandino (2024-08-01 13:28:29)
Wiecie jak rozpoznać geja ? To nie są tacy faceci co od razu można powiedzieć, że gej tak jak mój kolega, czasem są mega przystojni i męscy z wyglądu, dopiero po bliższym przyjrzeniu powstaje taka myśl w głowie, chodzę do fizjoterapeuty, bardzo męski ale mam wrażenie, że jego prośby w stosunku do mnie trochę przekraczają to co powinien robić. Na pierwszy rzut oka nigdy bym go nie podejrzewał, że może to gej a teraz nie wiem.
Mnie tylko zastanawia czemu jak geje udaja kobiety to nawet nie potrafia porzadnie udawac, bo zadna kobieta nie zachowuje sie tak glupio i sztucznie co gej.
3 2024-08-01 15:41:24 Ostatnio edytowany przez grandino (2024-08-01 15:45:51)
Nie znasz gejów, mój fizjoterapeuta czasem włoży mi rekę w majtki masując mnie lekko od góry, jak bada sylwetkę to dotyka pośladków i ciała od góry w dół, itd. w sumie moge do niego nie chodzić ale zastanawiam się czy to gej bo ja bym tak faceta nie dotykał, czuje coś po prostu od niego, a wygląda męsko i zachowuje się jak nomrlany facet, a nawet macho a nie taki przeciętny, dba o siebie bardzo, super budowa ciała itd, a Tomasz Raczek to jakiś inny jest ? Tacy o których mówisz to nie geje tylko chorzy psychicznie, ci z parad równości. Tomka się nie boję bo obroniłbym się jakby co, ale prze dmoim fizjo już nie więc czuje dyskomfort lekki i ostatnio się migam od chodzenia. Jakby co ja jestem hetero, to że lubie eksperymenty nic nie znaczy, ważne żeby wszystko było pod moją kontrolą czego u Tomka jestem pewien.
Nie znasz gejów, mój fizjoterapeuta czasem włoży mi rekę w majtki masując mnie lekko od góry, jak bada sylwetkę to dotyka pośladków i ciała od góry w dół, itd. w sumie moge do niego nie chodzić ale zastanawiam się czy to gej bo ja bym tak faceta nie dotykał, czuje coś po prostu od niego, a wygląda męsko i zachowuje się jak nomrlany facet, a nawet macho a nie taki przeciętny, dba o siebie bardzo, super budowa ciała itd, a Tomasz Raczek to jakiś inny jest ? Tacy o których mówisz to nie geje tylko chorzy psychicznie, ci z parad równości. Tomka się nie boję bo obroniłbym się jakby co, ale prze dmoim fizjo już nie więc czuje dyskomfort lekki i ostatnio się migam od chodzenia. Jakby co ja jestem hetero, to że lubie eksperymenty nic nie znaczy, ważne żeby wszystko było pod moją kontrolą czego u Tomka jestem pewien.
To się mówi, żeby tak nie robił i tyle, co za problem. Niektórzy fizjoterapeuci zapominają o tym, że pacjent może sobie nie życzyć. Zwrócisz uwagę i będzie ok.
5 2024-08-01 16:06:52 Ostatnio edytowany przez grandino (2024-08-01 16:07:31)
Nie chcę go urazić. Trochę się go boję bo mam odczucie że czegoś ode mnie chcę. Zmienie na kobietę, zawsze bezpieczniej.
Gapią mi się na tyłek.
Jak czytam takie glupie posty to sie ciesza,ze nosze muzulmanskie ubrania,bo nikt mnie sie nie gapi tam, gdzie nie trzeba i nikt mnie tym bardziej nie dotyka, gdzie nie powinien
Jak czytam takie glupie posty to sie ciesza,ze nosze muzulmanskie ubrania,bo nikt mnie sie nie gapi tam, gdzie nie trzeba i nikt mnie tym bardziej nie dotyka, gdzie nie powinien
Wiedziałam, jesteś chłopakiem.
JuliaUK33 napisał/a:Jak czytam takie glupie posty to sie ciesza,ze nosze muzulmanskie ubrania,bo nikt mnie sie nie gapi tam, gdzie nie trzeba i nikt mnie tym bardziej nie dotyka, gdzie nie powinien
Wiedziałam, jesteś chłopakiem.
Gdzie ja to niby napisalam,ze jestem chlopakiem?
Nie chcę go urazić. Trochę się go boję bo mam odczucie że czegoś ode mnie chcę. Zmienie na kobietę, zawsze bezpieczniej.
Oczywiście, że jeśli nie czujesz się komfortowo to możesz zmienić fizjoterapeutę, czy kogo tam masz.
Co do zasadniczego pytania, to powiem tak; Też mi się wydawało, że każdego geja rozpoznam, tym bardziej że miałam kilku w swoim środowisku i nieźle się dogadywaliśmy. Tylko że to tak nie działa Są faceci tak jak napisal autor, niezwykle męscy, wyglądający na "macho" a jednak oni wolą chłopców.
Nie będę się teraz rozpisywać na czym to polega, bo forum to nie klinika, ale tak jest i kropka.
U fizjoterapeuty akurat bardzo łatwo o złudzenie że na Ciebie leci. To są mega bliskie kontakty. Gdy mi fizjo podniósł nogę pod brodę (leżałam na plecach), położył się na niej i wykonywał rytmiczne naciśnięcia będąc biodrami na moich biodrach, będąc parę centymetrów od mojej twarz - wszystko wyglądało jak seks! Prychnęłam wtedy śmiechem. Potem jakieś ustawianie się na czworakach, a on stawał za moją pupą.
Wszystko jest mega krępujące i wyglądające podejrzanie. No ale cóż...
Dla pewności spytałam innego kolegę, też fizjo i potwierdził ze czasami tak to wygląda, ale nie ma w tym podtekstów.
mój fizjoterapeuta czasem włoży mi rekę w majtki masując mnie lekko od góry, jak bada sylwetkę to dotyka pośladków i ciała od góry w dół, itd.
Żaden fizjo nie wkłada rąk w majtki. Nigdy. Najwyżej, jeśli faktycznie nie da się inaczej, to zostaniesz poproszony o lekkie opuszczenie/uchylenie bielizny i to wszystko.
13 2024-08-02 09:09:22 Ostatnio edytowany przez grandino (2024-08-02 09:11:38)
madoja masz pewnie rację, to może być tak, że on niczego nie chce, ale mi przeszkadza nawet dotyk obcego faceta, który mógłby mnie zdominować gdyby chciał i dlatego zmienie, tu chodzi o dominacje, zniewieściałego, szczupłego chłopaczka jak Tomek moge nawet wpuścić do dziurki i miec z tego przyjemność, byle by miał gładką, nieowłosioną, kształtną pupcie jak Tomuś
nie wkłada w majtki, przy masażu miednicy zachacza o włosy łonowe, lekko wkłada masując tak że jeździ po włosach trochę, nie maca mi członka
E to prowokacja
U fizjoterapeuty akurat bardzo łatwo o złudzenie że na Ciebie leci. To są mega bliskie kontakty.
Chodzę na rehabilitację od wielu lat i jakoś każdy facet czy babka u jakich kiedykolwiek byłem to dbali o to, aby granica profesjonalności była jasna i czytelna. Zwłaszcza jak atmosfera jest lekka i przyjazna, a zabiegi w okolicach intymnych typu pośladek czy pachwina.
Owszem, niektóre ćwiczenia/zabiegi/testy są dziwaczne, ale jest to pozbawione jakiegokolwiek komponentu seksualności. Ale też jak ma specjalista ocenić mi ustawienie miednicy i zakresy ruchu w biodrach i odcinku lędźwiowym bez na pozór dziwacznych póz/ruchów i "patrzenia się na dupę" ? Ale jednak nikt rąk w majty nie pcha.
madoja masz pewnie rację, to może być tak, że on niczego nie chce, ale mi przeszkadza nawet dotyk obcego faceta, który mógłby mnie zdominować gdyby chciał i dlatego zmienie, tu chodzi o dominacje, zniewieściałego, szczupłego chłopaczka jak Tomek moge nawet wpuścić do dziurki i miec z tego przyjemność, byle by miał gładką, nieowłosioną, kształtną pupcie jak Tomuś
nie wkłada w majtki, przy masażu miednicy zachacza o włosy łonowe, lekko wkłada masując tak że jeździ po włosach trochę, nie maca mi członka
BUAHAHAHAHAHAAAA
17 2024-08-02 09:38:00 Ostatnio edytowany przez grandino (2024-08-02 09:51:57)
A wiesz Jack Sparrow, że e legionach rzymskich były tak bliskie relacje, że niektórzy legioniści współżyli ze sobą i nie byli wcale homoseksualni, brak kobiet, itd, podobnie jak w seminariach a niektórzy faceci hetero w latach 70 w stanach narzekali, że nie będą już mogli się walić z kolegami bo wtedy wchodził kult macho i byliby uznani za pedałów, powiem Ci jedno, nie każdy facet który idzie do łóżka z facetem jest 'pedałem', seksualność jest bardziej skomplikowana niż myślisz, jest też sprawą emocji, przeżyć, eksperymentów, patrz Tom Hardy, ma żonę ale na tyle 'zboczony' że zabawiał się z chłopcami za młodu więc nie chrzań, czyli w więzieniach w usa sa sami homoseksualiści bo tam jest najwięcej gwałtów
grandino pomyliłeś Greków z Rzymianami. Ci drudzy mieli burdele i część wypłaty była w postaci żetonów do burdeli
podobnie jak w seminariach
Wtedy na stłumienie popędu dawano brom.
, patrz Tom Hardy, ma żonę ale na tyle 'zboczony' że zabawiał się z chłopcami
Tia, jak ćpał jak pojebany.
Całkiem nieźle. Próbuj dalej. Ale bardziej się postaraj.
nie napisałeś o przestępcach, nie muszę się starać już , seks nie równa się orientacji, kropka
Bo gwałty w środowisku patologicznym gdzie powszechna jest narkomania nie mają żadnego związku z tematem.
Orientacja seksualna dotyczy właśnie sfery seksu i preferencji.
21 2024-08-02 11:05:20 Ostatnio edytowany przez grandino (2024-08-02 11:23:41)
A co ja innego napisałem, tylko tyle, że współżycie z kimś nie musi oznaczać preferencji, może być np. wynikiem innych potrzeb patrz żołnierze Greccy, ważny jest też bliskość emocjonalna, podobne przeżycia, podobno mało kto jest w 100 % hetero, to że większość na krawędziach nie znaczy że w środku nic nie ma, Tomek jest mi na tyle bliski emocjonalnie, dużo mi pomógł, znamy siebie i mieszkamy razem, lubię go czuć w sobie i patrzeć wtedy na jego twarz bez względu na atrakcyjność ciała tak na prawdę choć sam tyłek ma super
tylko tyle, że współżycie z kimś nie musi oznaczać preferencji, może być np. wynikiem innych potrzeb patrz żołnierze Greccy
Dobrowolne współżycie zawsze oznacza preferencje.
Jak ci się podoba - zaproś go na randkę. Tylko nie pierdol, że jesteś heterykiem i nie dorabiaj do tego ideologii.
A co ja innego napisałem, tylko tyle, że współżycie z kimś nie musi oznaczać preferencji, może być np. wynikiem innych potrzeb patrz żołnierze Greccy, ważny jest też bliskość emocjonalna, podobne przeżycia, podobno mało kto jest w 100 % hetero, to że większość na krawędziach nie znaczy że w środku nic nie ma, Tomek jest mi na tyle bliski emocjonalnie, dużo mi pomógł, znamy siebie i mieszkamy razem, lubię go czuć w sobie i patrzeć wtedy na jego twarz bez względu na atrakcyjność ciała tak na prawdę choć sam tyłek ma super
No to trzeba bylo tak od początku Tobie chodzi o to, aby geja rozpoznać bo cię rajcuje gejowski seks i chciałbyś sobie ułatwić sprawę wiedząc, gdzie możesz uderzyć.
Podoba ci się fizjoterapeuta? To może zacznij wysyłać mu jakieś sygnały, nie wiem.. jakaś modna gejowska bielizna czy coś?
24 2024-08-02 16:49:46 Ostatnio edytowany przez grandino (2024-08-02 16:53:51)
Nie muszę się o to martwić, jeśli będę chodził to dojdzie do ćwiczeń miednicy mniejszej od zewnątrz i ... od wewnątrz , to fizjoterapeuta urologiczny, masaż prostaty, punkty styczności w odbycie etc etc, Jack Sparrow poczuł że jego męskość jest zagrożona wedle moich teorii i zaczął kląć ze stresu.
Twoje teorie to są dobre do pośmiania się akurat. Czytam z uśmiechem od ucha do ucha.
To przynajmniej taki pożytek dla ludzkości, zawsze coś.
Gapią mi się na tyłek.
Lepszego komplementu nie trzeba. XD
Suika game has many different levels, from easy to difficult, helping you freely explore and conquer.
From intense matches to team tactics, Football Bros Game offers the ultimate football experience. Play online, score amazing goals, and enjoy every second!
Wiecie jak rozpoznać geja ?
Wiemy, gej zauważy Twoje buty z najnowszej kolekcji i pochwali
grandino napisał/a:Wiecie jak rozpoznać geja ?
I co dalej, Hulaj dusza piekła nie ma ?
Solaris napisał/a:grandino napisał/a:Wiecie jak rozpoznać geja ?
Ale, że jakie dalej? Jakie piekło? Poleciałam stereotypem, bo taki gej interesuje się modą i wie, co w trawie piszczy. I nie wiem, jakie dalej z tego miałoby wynikać? Przypomniał mi się tu film Legalna blondynka, gdzie właśnie ona zorientowała się, że on jest gejem, gdy wytknął jej, że ma buty, które były modne w ubiegłym sezonie
Film Legalna blondynka to fajny film
ślad_po_bliźnie napisał/a:Solaris napisał/a:Wiemy, gej zauważy Twoje buty z najnowszej kolekcji i pochwali
Ale, że jakie dalej? Jakie piekło? Poleciałam stereotypem, bo taki gej interesuje się modą i wie, co w trawie piszczy. I nie wiem, jakie dalej z tego miałoby wynikać? Przypomniał mi się tu film Legalna blondynka, gdzie właśnie ona zorientowała się, że on jest gejem, gdy wytknął jej, że ma buty, które były modne w ubiegłym sezonie
Skoro on ma buty z najnowszej kolekcji, to może też jest jednym z nich....
Solaris napisał/a:ślad_po_bliźnie napisał/a:I co dalej, Hulaj dusza piekła nie ma ?
A ktore to sa buty z najnowsza kolekcja? I kim jest jednym z nich ?
ślad_po_bliźnie napisał/a:Solaris napisał/a:Ale, że jakie dalej? Jakie piekło? Poleciałam stereotypem, bo taki gej interesuje się modą i wie, co w trawie piszczy. I nie wiem, jakie dalej z tego miałoby wynikać? Przypomniał mi się tu film Legalna blondynka, gdzie właśnie ona zorientowała się, że on jest gejem, gdy wytknął jej, że ma buty, które były modne w ubiegłym sezonie
Ską ja mam wiedzieć, które buty są z najnowszej kolekcji!? Czy ja jestem gejem!? Jednym z nich, znaczy, gejem...
Julia life in UK napisał/a:ślad_po_bliźnie napisał/a:Skoro on ma buty z najnowszej kolekcji, to może też jest jednym z nich....
Ską ja mam wiedzieć, które buty są z najnowszej kolekcji!? Czy ja jestem gejem!? Jednym z nich, znaczy, gejem...
I geje mają najnowsze kolekcje butow?
ślad_po_bliźnie napisał/a:Julia life in UK napisał/a:A ktore to sa buty z najnowsza kolekcja? I kim jest jednym z nich ?
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK. Bo są gejami, dla nich moda jest bogiem.
Julia life in UK napisał/a:ślad_po_bliźnie napisał/a:Ską ja mam wiedzieć, które buty są z najnowszej kolekcji!? Czy ja jestem gejem!? Jednym z nich, znaczy, gejem...
Nieprawda - nie jest moda dla nich bogiem.
E to prowokacja
Ależ... oczywiście...
ślad_po_bliźnie napisał/a:Julia life in UK napisał/a:I geje mają najnowsze kolekcje butow?
No, to, przynajmniej jest religią.
Julia life in UK napisał/a:ślad_po_bliźnie napisał/a:TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK. Bo są gejami, dla nich moda jest bogiem.
Nieprawda nie jest religią, znowu piszesz bajki
ślad_po_bliźnie napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Nieprawda - nie jest moda dla nich bogiem.
To dla nich moda jest bajką
ślad_po_bliźnie napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Nieprawda - nie jest moda dla nich bogiem.
Ręce "opadajom" Poddaje się.
Julia life in UK napisał/a:ślad_po_bliźnie napisał/a:No, to, przynajmniej jest religią.
To dla nich moda jest bajką
Nieprawda nie jest wiarą,religią ani bajka. Koniec dyskusji,bo wiem, że mam racje
Julia life in UK napisał/a:ślad_po_bliźnie napisał/a:No, to, przynajmniej jest religią.
Ręce "opadajom"
Poddaje się.
47 2025-05-28 19:05:30 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-05-28 19:08:55)
Film Legalna blondynka to fajny film
Taka lekka i bardzo pozytywna komedyjka na zrelaksowanie się, lubię
A Elle jest po prostu słodka w swoim postrzeganiu świata Ta jej prostolinijność wzrusza
Autorze, gej to homoś, który afirmuje ideologię lgbtplus, tak rozpoznasz.
Autorze, gej to homoś, który afirmuje ideologię lgbtplus, tak rozpoznasz.
Ale pierdzielenie
po prostu nie może się wysrać
51 2025-05-28 22:50:43 Ostatnio edytowany przez MaciejO0o.. (2025-05-28 22:55:49)
MaciejO0o.. napisał/a:Autorze, gej to homoś, który afirmuje ideologię lgbtplus, tak rozpoznasz.
Ale pierdzielenie
Są homoseksualiści, którzy nie mają zaburzonej sfery ideologicznej. I wtedy "homoseksualista" to określenie osoby, która ma zaburzoną tylko sferę seksualną.
A w określeniu gay/gej zawarte śą zaburzone sfery seksualna i ideologiczna.
52 2025-05-28 22:57:56 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-05-28 23:02:08)
Bert44 napisał/a:MaciejO0o.. napisał/a:Autorze, gej to homoś, który afirmuje ideologię lgbtplus, tak rozpoznasz.
Ale pierdzielenie
Są homoseksualiści, którzy nie mają zaburzonej sfery ideologicznej. I wtedy "homoseksualista" to określenie osoby, która ma zaburzoną tylko sferę seksualną.
A w określeniu gay/gej zawarte śą zaburzone sfery seksualna i ideologiczna.
Zaburzony to Ty masz mózg
MaciejO0o.. napisał/a:Bert44 napisał/a:Ale pierdzielenie
A w określeniu gay/gej zawarte śą zaburzone sfery seksualna i ideologiczna.Zaburzony to Ty masz mózg
Popisz sobie.
54 2025-05-28 23:09:48 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-05-28 23:23:17)
Bert44 napisał/a:MaciejO0o.. napisał/a:Są homoseksualiści, którzy nie mają zaburzonej sfery ideologicznej. I wtedy "homoseksualista" to określenie osoby, która ma zaburzoną tylko sferę seksualną.
A w określeniu gay/gej zawarte śą zaburzone sfery seksualna i ideologiczna.Zaburzony to Ty masz mózg
Popisz sobie.
Dobrze- dzisiejsza medycyna nie uważa homoseksualizmu za zaburzenie. Ty możesz uwazac ze to chore ale zaburzenie to zaburzenie. Ma swoją definicje. I nie jest to ideologia tylko orientacja. Dla Ciebie to ideologia- nie dla tych ludzi
Widzisz co innego zarty jak w postach powyżej a co innego pogarda (jak w Twoich)
55 2025-05-28 23:51:07 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-05-28 23:54:24)
Dobrze- dzisiejsza medycyna nie uważa homoseksualizmu za zaburzenie. Ty możesz uwazac ze to chore ale zaburzenie to zaburzenie. Ma swoją definicje. I nie jest to ideologia tylko orientacja. Dla Ciebie to ideologia- nie dla tych ludzi
Widzisz co innego zarty jak w postach powyżej a co innego pogarda (jak w Twoich)
W punkt.
Choć przyznaję, że mi cisnęło się pod palce coś znacznie bardziej ostrego, bo po prostu mam alergię na to, jak ktoś wypowiada się na tematy, o których nie ma bladego pojęcia, powtarzając zasłyszane w jakichś homofobicznych mediach bzdury.
Ludzie, żyjcie i dajcie żyć innym! Oczywiście nie odnosi się to co Ciebie, Bert, przynajmniej w tym kontekście
To prawda. I jeszcze jako jedyny facet przy wszystkich zgromadzonych gościach, łącznie z Twoim osobistym partnerem, potrafi na głos powiedzieć, że zaje**ście dziś wyglądasz
Solaris napisał/a:Wiemy, gej zauważy Twoje buty z najnowszej kolekcji i pochwali
To prawda. I jeszcze jako jedyny facet przy wszystkich zgromadzonych gościach, łącznie z Twoim osobistym partnerem, potrafi na głos powiedzieć, że zaje**ście dziś wyglądasz
Dlatego gej najlepszym przyjacielem kobiety!
Dlatego gej najlepszym przyjacielem kobiety!
No nie inaczej!
Mnie tylko zastanawiaja dwie rzeczy o gejach
1. Jezeli jest para gejow zakochanych to jeden z nich wyjawia cechy meskie,a drugi zenskie.
A wiec czy sa dwa rodzaje gejow -meski i zenski?
2. Dlaczego geje jak papuguja kobiety to z tym przesadzaja np ja nigdy nie widziałam żadnej kobiety,ktora by się tak sztucznie zachowywala jak gej np kobiety jak ida to normalnie chodza, a jak idzie gej to kreci dooooopa jak karuzela, wymahuje torebka i jeszcze swoje długie pazury pomalowane pokazuje i mówi sztucznym, piskliwym glosikiem. To serio takie zachowanie wkurza, bo później tak każdy myśli, że tak się kobiety glupio-sztucznie zachowują
59 2025-05-29 13:21:04 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-05-29 13:21:47)
2. Dlaczego geje jak papuguja kobiety to z tym przesadzaja np ja nigdy nie widziałam żadnej kobiety,ktora by się tak sztucznie zachowywala jak gej np kobiety jak ida to normalnie chodza, a jak idzie gej to kreci dooooopa jak karuzela, wymahuje torebka i jeszcze swoje długie pazury pomalowane pokazuje i mówi sztucznym, piskliwym glosikiem. To serio takie zachowanie wkurza, bo później tak każdy myśli, że tak się kobiety glupio-sztucznie zachowują
Skąd pomysł, że oni naśladują kobiety? Założę się, że mijasz codziennie wielu gejów, o których po prostu nie wiesz, że nimi są. Zauważasz tych, którzy się wyróżniają i prawdopodobnie robią to bardzo celowo, a jednak wrzucasz ich wszystkich do jednego worka.
Znam gejów, o których gdybym nie wiedziała, że nimi są i żyją razem, nigdy w życiu nie powiedziałabym, że są takiej orientacji - ani z wyglądu, ani z zachowania. Choć są i tacy, u których ten kobiecy pierwiastek dość mocno się uaktywnia, wciąż to jednak nie jest to, o czym napisałaś.
Równocześnie znam kilku mężczyzn, o których z powodu ich sposobu bycia można pomyśleć, że są gejami, a jednak z całą pewnością nimi nie są.
Generalnie to chyba mylisz pojęcia pisząc o transwestytach, dziś określanych jako osoby crossdressingowe, czyli takie, które ubierają się w sposób przypisany innej płci, często dla zabawy, stylu, ekspresji.
Geja wywijajacego dupcią i machajacego torebusią widziałam jedynie w filmach i na paradach miłości
Nie mijam takich na ulicy, a szkoda, bo porównałabym, patrząc na nasze torebki, kto ma lepszy gust
61 2025-05-30 21:06:04 Ostatnio edytowany przez MaciejO0o.. (2025-05-30 21:10:44)
Bert44, oczywiście że dzisiejsza medycyna nie twierdzi, że homoseksualizm jest normalną orientacją seksualną. Homoseksualizm jest zaburzeniem ze sfery seksualnej, konkretniej zaburzeniem orientacji seksualnej. Żadnej pogardy w moich postach nie ma.
Bert44 napisał/a:Dobrze- dzisiejsza medycyna nie uważa homoseksualizmu za zaburzenie. Ty możesz uwazac ze to chore ale zaburzenie to zaburzenie. Ma swoją definicje. I nie jest to ideologia tylko orientacja. Dla Ciebie to ideologia- nie dla tych ludzi
W punkt.
Choć przyznaję, że mi cisnęło się pod palce coś znacznie bardziej ostrego, bo po prostu mam alergię na to, jak ktoś wypowiada się na tematy, o których nie ma bladego pojęcia, powtarzając zasłyszane w jakichś homofobicznych mediach bzdury.Ludzie, żyjcie i dajcie żyć innym! Oczywiście nie odnosi się to co Ciebie, Bert, przynajmniej w tym kontekście
Nic w moim stwierdzeniu homofobicznego nie ma. I jeszcze ten histeryczny tekst: "Ludzie, żyjcie i dajcie żyć innym!"
Jeżeli z mojej wypowiedzi wywnioskowałaś, że nie daję żyć homosiom, a nawet geją (hi hi) to chyba masz problemy natury emocjonalnej.
Bert44, oczywiście że dzisiejsza medycyna nie twierdzi, że homoseksualizm jest normalną orientacją seksualną. Homoseksualizm jest zaburzeniem ze sfery seksualnej, konkretniej zaburzeniem orientacji seksualnej. Żadnej pogardy w moich postach nie ma.
Priscilla napisał/a:Bert44 napisał/a:Dobrze- dzisiejsza medycyna nie uważa homoseksualizmu za zaburzenie. Ty możesz uwazac ze to chore ale zaburzenie to zaburzenie. Ma swoją definicje. I nie jest to ideologia tylko orientacja. Dla Ciebie to ideologia- nie dla tych ludzi
W punkt.
Choć przyznaję, że mi cisnęło się pod palce coś znacznie bardziej ostrego, bo po prostu mam alergię na to, jak ktoś wypowiada się na tematy, o których nie ma bladego pojęcia, powtarzając zasłyszane w jakichś homofobicznych mediach bzdury.Ludzie, żyjcie i dajcie żyć innym! Oczywiście nie odnosi się to co Ciebie, Bert, przynajmniej w tym kontekście
Nic w moim stwierdzeniu homofobicznego nie ma. I jeszcze ten histeryczny tekst: "Ludzie, żyjcie i dajcie żyć innym!"
Jeżeli z mojej wypowiedzi wywnioskowałaś, że nie daję żyć homosiom, a nawet geją (hi hi) to chyba masz problemy natury emocjonalnej.
Od 35 lat jest inaczej niż mówisz.
17 maja 1990 r. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) usunęła homoseksualizm z Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych (ICD). Dotyczyło to wszystkich państw sygnatariuszy Konstytucji Światowej Organizacji Zdrowia, w tym i Polski. A w 2019 r. w najnowszej klasyfikacji również transpłciowość usunięto z listy chorób psychicznych. Ujęto ją w kategorii zdrowia seksualnego.
Tym samym społeczność międzynarodową jednoznacznie przyjęła stanowisko, wyrażane już wcześniej przez organizacje naukowe i ekspertów, że orientacji seksualnej i tożsamości płciowej nie można „wyleczyć”.
Polskie Towarzystwo Seksuologiczne podkreślało, że „orientacja seksualna nie podlega możliwości dowolnego kształtowania zgodnie z kulturowo - społecznymi oczekiwaniami, nie jest kwestią wyboru lub mody”. Wskazało, że propagowanie terapii polegających na korekcie, konwersji czy reparacji orientacji homo- czy biseksualnej w kierunku wyłącznie heteroseksualnej jest niezgodne ze współczesną wiedzą na temat seksualności człowieka i może rodzić poważne niekorzystne skutki psychologiczne dla osób ich poddawanych.
Oficjalne stanowiska co do bezpodstawności i szkodliwości tych praktyk wydało w ostatnich latach ponad 40 międzynarodowych instytucji i gremiów naukowych.
Również Minister Zdrowia odpowiedział RPO 1 lipca 2020 r., że „w oparciu o wiedzę naukową należy podkreślić, że homoseksualność nie jest zaburzeniem ani chorobą”.
Orientacje nieheteronormatywne i tożsamości transpłciowe nie mogą być więc w żadnym wypadku utożsamiane lub kojarzone z zaburzeniami zdrowia psychicznego lub fizycznego, a tym bardziej z patologiami uznawanymi za przestępstwa seksualne – jak pedofilia lub zoofilia. Należy to wyraźnie podkreślić, zwłaszcza ze względu na powielane w debacie publicznej – w tym przez osoby pełniące wysokie funkcje publiczne – wypowiedzi, porównujące homoseksualność z tymi patologiami.
63 2025-05-31 15:49:26 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-05-31 16:05:07)
Jeżeli z mojej wypowiedzi wywnioskowałaś, że nie daję żyć homosiom, a nawet geją* (hi hi) to chyba masz problemy natury emocjonalnej.
Wystarczy przeczytać w jaki sposób się na ten temat wypowiadasz, żeby stwierdzić, że to jednak nie ja mam problem. Sposób ma znaczenie, wiesz?
* gejom jak już
I co Maciej ja Ci mam odpisać? No nie jest zaburzeniem i jak mamy kontynuować dyskusje? Sprawdź pogadamy czy jest czy nie.
Pogardy jest duzo. Nie chce mi sie szukać mam dzis malo czasu na odpisanie ale było coś jak "homosie"? Itp? Zreszta wroc do swoich opisów i przeczytaj udając ze jesteś gejem. Powinno dotrzec
MaciejO0o.. napisał/a:Bert44, oczywiście że dzisiejsza medycyna nie twierdzi, że homoseksualizm jest normalną orientacją seksualną. Homoseksualizm jest zaburzeniem ze sfery seksualnej, konkretniej zaburzeniem orientacji seksualnej. Żadnej pogardy w moich postach nie ma.
I co Maciej ja Ci mam odpisać? No nie jest zaburzeniem i jak mamy kontynuować dyskusje? Sprawdź pogadamy czy jest czy nie.
Pogardy jest duzo. Nie chce mi sie szukać mam dzis malo czasu na odpisanie ale było coś jak "homosie"? Itp? Zreszta wroc do swoich opisów i przeczytaj udając ze jesteś gejem. Powinno dotrzec
To nie zaburzenie tylko wybor