W jakim mieście najlepiej zdawać egzamin na prawo jazdy ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » W jakim mieście najlepiej zdawać egzamin na prawo jazdy ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: W jakim mieście najlepiej zdawać egzamin na prawo jazdy ?

Witam

Mam do was jedno dosyć ważne dla mnie pytanie. Generalnie chodzi o to że dobrze jeżdżę, znam znaki i umiem wykonywać manewry takie jak parkowanie, zawracanie czy zatezymywanie i jak najbardziej czuje się na siłach żeby do egzaminu podchodzić, jednak jest jedno bardzo poważne ale, mianowicie moją największą Pięta Achillesa są ronda, generalnie nienawidzę skrzyżowań z ruchem okrężnym i 90% błędów jakie popełniałam były właśnie na rondach. Zawsze albo w złym momencie startowałam albo niepewnie ruszałam albo kierunkowskazy źle obsługiwałam, albo ciągłą linię przecinałam. Generalnie tak nienawidzę rond że jak wiem że zaraz będę musiała wjechać na nie to dosłownie głupieje i wszystko robię źle. No a z racji tego że w moim mieście jest do cholery rond to na pewno egzaminator będzie mi kazał przez kilka przejechać. Dlatego moje pytanie brzmi w którym mieście nie ma rond albo jest ich bardzo mało ? No i proszę bez sugestii typu "nie nadajesz się na kierowcę" no bo właściwie każdy z nas jakiś manewrów nie lubi. Generalnie w przyszłości będę unikała rond jak ognia.  Nawet zamierzam wybierać dłuższe trasy żeby tylko ominąć ronda.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: W jakim mieście najlepiej zdawać egzamin na prawo jazdy ?
kawa123 napisał/a:

Witam

Mam do was jedno dosyć ważne dla mnie pytanie. Generalnie chodzi o to że dobrze jeżdżę, znam znaki i umiem wykonywać manewry takie jak parkowanie, zawracanie czy zatezymywanie i jak najbardziej czuje się na siłach żeby do egzaminu podchodzić, jednak jest jedno bardzo poważne ale, mianowicie moją największą Pięta Achillesa są ronda, generalnie nienawidzę skrzyżowań z ruchem okrężnym i 90% błędów jakie popełniałam były właśnie na rondach. Zawsze albo w złym momencie startowałam albo niepewnie ruszałam albo kierunkowskazy źle obsługiwałam, albo ciągłą linię przecinałam. Generalnie tak nienawidzę rond że jak wiem że zaraz będę musiała wjechać na nie to dosłownie głupieje i wszystko robię źle. No a z racji tego że w moim mieście jest do cholery rond to na pewno egzaminator będzie mi kazał przez kilka przejechać. Dlatego moje pytanie brzmi w którym mieście nie ma rond albo jest ich bardzo mało ? No i proszę bez sugestii typu "nie nadajesz się na kierowcę" no bo właściwie każdy z nas jakiś manewrów nie lubi. Generalnie w przyszłości będę unikała rond jak ognia.  Nawet zamierzam wybierać dłuższe trasy żeby tylko ominąć ronda.

Weź dodatkowe jazdy z prośbą do instruktora aby te ronda poćwiczyć jeszcze.
Bo faktycznie jeśli przecinasz ciągłą, nie umiesz w kierunki to nie nadajesz się na kierowcę.
Dla swojego bezpieczeństwa i innych użytkowników drogi musisz to zrobić.
A tłumaczenie, ze jak już zdasz to ronda będziesz omijać jest infantylne.
Kierowca ma być dobrze przygotowany do każdej sytuacji na drodze.
Rond w Polsce jest ogrom i będzie coraz więcej.

3 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-03-05 14:36:48)

Weż  lekcje u innego instruktora, może ten po prostu nie jest dobry  skoro nie umie Cię   nauczyć
A jeśli zmiana instruktora nie pomoże, to nie gniewaj się,  ale lepiej nie być kierowcą i nie mieć kogoś na sumieniu  czy samemu stracić zdrowie.
A Ronda są po to, by ułatwiać jazdę   więc jak bys sobie poradziła na skomplikowanym.skrzyżowaniu?

4

Co jest trudnego w rondach? Przecież to proste skrzyżowanie.

Niemniej jednak, możesz spróbować w jakimś mniejszym mieście, najlepiej poszukaj statystyk zdawalności w swoich okolicach i zdawaj tam, gdzie jest najwyższa.

5

Ela210 napisał/a:

Weż  lekcje u innego instruktora, może ten po prostu nie jest dobry  skoro nie umie Cię   nauczyć
A jeśli zmiana instruktora nie pomoże, to nie gniewaj się,  ale lepiej nie być kierowcą i nie mieć kogoś na sumieniu  czy samemu stracić zdrowie.
A Ronda są po to, by ułatwiać jazdę   więc jak bys sobie poradziła na skomplikowanym.skrzyżowaniu?

Dokladnie, również na skrzyżowaniu równorzędnym nie da rady, skoro proste rondo jest nie do przeskoczenia, a warto by też na turbinowym dawać radę.

6

Wątek zdublowany.

7

GloriaSoul napisał/a:
kawa123 napisał/a:

Witam

Weź dodatkowe jazdy z prośbą do instruktora aby te ronda poćwiczyć jeszcze.
Bo faktycznie jeśli przecinasz ciągłą, nie umiesz w kierunki to nie nadajesz się na kierowcę.
Dla swojego bezpieczeństwa i innych użytkowników drogi musisz to zrobić.
A tłumaczenie, ze jak już zdasz to ronda będziesz omijać jest infantylne.
Kierowca ma być dobrze przygotowany do każdej sytuacji na drodze.
Rond w Polsce jest ogrom i będzie coraz więcej.

Dodatkowe godziny nic nie dadza. Ronda były moim przekleństwem od pierwszej jazdy.

8

rakastankielia napisał/a:

Niemniej jednak, możesz spróbować w jakimś mniejszym mieście, najlepiej poszukaj statystyk zdawalności w swoich okolicach i zdawaj tam, gdzie jest najwyższa.

To nie są właśnie proste skrzyżowania, to są okręgłe skrzyżowania gdzie rządzi zasada kto pierwszy ten lepszy. Na normalnych skrzyżowaniach które są bezpieczniejsze masz znaki lub światła i wiesz na 100% kiedy przejechać a na rondzie musisz zgadywać.

9

wieka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Dokladnie, również na skrzyżowaniu równorzędnym nie da rady, skoro proste rondo jest nie do przeskoczenia, a warto by też na turbinowym dawać radę.

W skrzyżowaniach równorzędnych problemu nie ma bo wkesz kiedy jechać a na rondzie to panuje zasada kto pierwszy ten lepszy.

10

Ponad doba minęła i jeszcze żaden spamiarz nie umieścił linku do najlepszych "wczasów z prawem jazdy w Łomży" z 95% zdawalnością? Dziwne.

11

kawa123 napisał/a:
wieka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

W skrzyżowaniach równorzędnych problemu nie ma bo wkesz kiedy jechać a na rondzie to panuje zasada kto pierwszy ten lepszy.

A skąd wiesz kiedy jechać na skrzyżowaniu równorzednym, jest zasada, wiesz jaka?

Na rondzie nie panuje zasada, kto pierwszy ten lepszy.

Dlatego jak poznasz wszystkie zasady nie będziesz się bała żadnego skrzyżowania tym bardziej ronda.

12

wieka napisał/a:

Na rondzie nie panuje zasada, kto pierwszy ten lepszy.

To zależy od znaków akurat, bo nie przed każdym jest znak A-7 co troszku zmienia układ wink

13 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-03-07 00:00:49)

kawa123 napisał/a:
rakastankielia napisał/a:

To nie są właśnie proste skrzyżowania, to są okręgłe skrzyżowania gdzie rządzi zasada kto pierwszy ten lepszy.

To istotnie możesz mieć problem ze zdaniem egzaminu big_smile. Nie ma znaczenia że to okrągłe big_smile dawno się tak nie uśmiałam - jeśli widzisz przed wjazdem na rondo znak A-7 (ustąp pierwszeństwa przejazdu, to ten żółty trójkąt do góry nogami) musisz przepuścić wszystkie pojazdy, które się na rondzie znajdują a jeśli wyłącznie znak C-12 (ruch okrężny, okrągłe niebieskie ze strzałkami w koło) to obowiązuje zasada prawej strony czyli wjeżdżający na rondo mają pierwszeństwo przed tymi, którzy już po nim jadą, to jest praktycznie niespotykane rozwiązanie, to wtedy nic innego jak skrzyżowanie o ruchu okrężnym z podstawową zasadą pierwszeństwa.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » W jakim mieście najlepiej zdawać egzamin na prawo jazdy ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024