Problem ze znalezieniem partnerki życiowej przy 30tce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem ze znalezieniem partnerki życiowej przy 30tce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

Temat: Problem ze znalezieniem partnerki życiowej przy 30tce

Witam, czy jest tu jakaś płeć męska która też ma problem ze znalezieniem partnerki na tych różnych aplikacjach randkowych ? Nie wiem czy tak jest tylko w moim mieście (60 tyś mieszkańców) ale ja zawsze trafiam na specyficzne kobiety. A mianowicie:

- bardzo kłamliwe, niby jest wolna a nagle znalazłem ją na FB po wspólnych znajomych i wychodzi że jest z kimś zaręczona albo po ślubie
- szukających darmowego jedzenia, umówi się z Tobą zje i mówi że już musi lecieć
- miałem też sytuacje że dziewczyna na zdjęciach była ok, na spotkanie przyszła taka większa o 40kg i na starcie rzucała się do mnie (już taka wkurzona przyszła), że jest gruba i pewnie się nie podoba, to wręcz już jest standard gdzie zdjęcia są z przed kilku lat (ja nie mam nic do tego jak się komuś przytyje kilka kg ale na litość boską 165cm i 98kg to lekka przesada)
- zdjęcia nie swoje tylko kogoś z internetu albo koleżanek a na spotkanie przychodzi ktoś nie w moim typie
- agresywne dziewczyny które piszą ze mną jak by miały jakiś problem na starcie
- kobiety niezadbane, brudne połamane paznokcie, tłuste włosy i nieprzyjemny zapach
- ćpunki i alkoholiczki (to nie jest normalne że kobieta wypija 6-8 browarów, wymiotuje sobie jak by nigdy nic i według niej jest spoko)
- kobiety z dziećmi i a czasami ukrywają że mają ich nawet kilka oczywiście jak jest jeden ojciec to pół biedy ale miałem przypadki że było 3 ojców
- sprzedające swoje zdjęcia, albo i nie swoje
- szukających sexu (tak wiem faceci też tego szukają)
- mają bardzo wysokie ego, szukają kogoś kto zarabia bardzo dużo, notorycznie są pytania ile zarabiam, czym jeżdżę i ile to auto kosztuje, interesują je tylko kwoty
- hitem była osoba która miała swoje zdjęcia ale ze mną pisała jej koleżanka bo cytuję "ona nie umie rozmawiać z facetami"
- kolejny hit to kobieta w moim wieku która nie pracuje, jak rozwinąłem temat pracy to napisała że ona nie zamierza pracować i szuka faceta bo to on jest od tego
- już chyba ostatni hit, co druga była bita, źle traktowana i takie tam, ja po prostu w to nie wierzę patrząc po tym co piszą i jak się zachowują

Zapewne znalazł bym dużo więcej przykładów na które trafiłem na tych dziwnych aplikacjach ale myślę że to wystarczy. Najlepsze jest to że 90% tych kobiet pracuje jako kelnerki, barmanki, sprzątaczki, na magazynach i ich sposób wysławiania w realu jest często taki że co 2 słowo to przekleństwo, nie myślą wcale przyszłościowo, tylko jest wypłata to trzeba wydać na imprezki i inne rzeczy i tak żyją od wypłaty do wypłaty.
Ja sam mam 30 lat prowadzę spółkę z kolegą, chcę coś w życiu osiągnąć, nie jestem raczej brzydki bo miałem duże powodzenie na studiach ale byłem niestety zajęty w tamtym czasie.

Czy wy też macie problem ze znalezieniem partnerki ? Czy tylko mi się wydaję że te normalne zostały już zaręczone bądź są po ślubie i zostały takie powiedzmy "wybrakowane" ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem ze znalezieniem partnerki życiowej przy 30tce

No ciekawe dlaczego akurat tobie sie trafiaja takie okazy

3

JuliaUK33 napisał/a:

To nie tylko jemu, po prostu normalnych kobiet jest garstka i większość dawno zajęta wink

4

JuliaUK33 napisał/a:

Mam wrażenie że w moim wieku i w tym rejonie w którym mieszkam, wszystkie które mają poukładane w głowie są już po ślubie bądź zajęte i zostały tylko takie "wybrakowane" których po prostu nikt nie chce bo to by była męczarnia z taką osobą na dłuższą metę.

5

Wszystko wiesz i przyszedłeś sobie tylko ponarzekać?

6

Ja też jestem sam od zawsze ja się po prostu nie podobam kobietom a mam już swoje lata

Moim  zdaniem są też dobre kobiety i porządne tak mi się wydaje

7

Masz szczęście, bo w swojej liście opuściłeś borderki

Na apkach nie znajdziesz nic ciekawego.
Szukaj w realu.
Spotkania przedsiębiorców, wśród właścicielek biznesów itp.

8

Cóż to za dziwny wysyp ostatnio? Jakaś normalnie kopiuj-wklejka....

9

Legat napisał/a:

Wszystko wiesz i przyszedłeś sobie tylko ponarzekać?

Nie chcę narzekać, tylko dowiedzieć się czy tylko w mojej okolicy dzieją się takie cuda, czy to może kwestia miejsca po prostu.

10

Miklosza napisał/a:

Ja też jestem sam od zawsze ja się po prostu nie podobam kobietom a mam już swoje lata

Moim  zdaniem są też dobre kobiety i porządne tak mi się wydaje

Ja nie mam problemu bo miałem 2 partnerki, a jak wcześniej wspomniałem nie było problemu na studiach bo zdarzało się że dziewczyny same zagadywały.
Może i takie gdzieś są tylko pytanie gdzie jest spotkać bo z tego co widzę to na tych apkach jest ciężko.

11

ludzie są podobni na całym świecie nie tylko tam gdzie mieszkasz

12

Farmer napisał/a:

Szukaj w realu.

Jeżeli masz na myśli super kontakt, wielkie love a nagle ona urywa kontakt z dnia na dzień to takie sytuacje też były.

13

Przyjmij Szanowny Kolego, że przespałeś swój dobry czas na poznawanie kogoś.

Skoncentruj energię i czas na bardziej owocne pola.

14

Lucyfer666 napisał/a:

Przyjmij Szanowny Kolego, że przespałeś swój dobry czas na poznawanie kogoś.

Skoncentruj energię i czas na bardziej owocne pola.

może nie tyle co przespałem co byłem w tamtym czasie komuś wierny ...

15

barteczek949 napisał/a:

Opowiedz o tym. smile Jak było i dlaczego się wg ciebie nie udało.

16

rakastankielia napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To nie tylko jemu, po prostu normalnych kobiet jest garstka i większość dawno zajęta wink

Tak samo jak normalnych facetow jest garstka o kto wie moze juz sa na wyginieciu i zajeci

17 Ostatnio edytowany przez barteczek949 (2023-12-02 12:31:58)

Legat napisał/a:
barteczek949 napisał/a:

Opowiedz o tym. smile Jak było i dlaczego się wg ciebie nie udało.

No cóż mam powiedzieć, pojawił sie ktoś inny w jej życiu i po 5 latach wyszło jak wyszło, poszła do niego.
A ja byłem wierny i pomimo że dziewczyny same zagadywały na uczelni, a jak się dowiadywała że zajęty jestem to same uciekały z czasem i problem z głowy smile chociaż bywały które się poddawały dopiero po dłuższej chwili

18 Ostatnio edytowany przez Elena_Lenu (2023-12-02 12:55:59)

Moim zdaniem problem polega na tym, że zbyt poważnie traktujesz aplikacje randkowe i nie przeprowadzasz selekcji na wczesnym etapie. Jako kobieta jestem przyzwyczajona do tego, że otrzymuję b. dużo wiadomości od mężczyzn (miałam jedynie proste zdjęcie profilowe - twarz na tle biblioteczki i zero opisu), tyle że większość tych wiadomości traktuję jest spam. z góry zakładałam, że 90% facetów, którzy napiszą, mi nie będzie pasować, więc w ogóle nie rozwijam wiadomości z jakimś bezzębnymi Sebami, niepracującymi szlachcicami i dzieciatymi Mirkami - lub bardzo szybko je ucinam, gdy rozmowie pojawią się jakieś redflagi. Niestety, szukanie partnera w takim miejscu to jak szukanie igły w stogu siana (choć udawało mi się nawiązać w ten sposób fajne znajomości).

Oczywiście, pewnych rzeczy nie zweryfikujesz przed spotkaniem, sprytna osoba może przedstawić się w zupełnie innym świetle, wiele ukryć - ale już np. sposób prowadzenia rozmowy, pisownia, słownictwo są dobrą wskazówką, jeżeli chodzi o kulturę osobistą.
Jakie kryteria stosujesz przy wybieraniu rozmówczyń? Sugeruję oprócz wyglądu w Twoim typie zwracać uwagę na zainteresowania czy - czasem udaje się podejrzeć zawód.

19

Elena_Lenu napisał/a:

Moim zdaniem problem polega na tym, że zbyt poważnie traktujesz aplikacje randkowe i nie przeprowadzasz selekcji na wczesnym etapie. Jako kobieta jestem przyzwyczajona do tego, że otrzymuję b. dużo wiadomości od mężczyzn (miałam jedynie proste zdjęcie profilowe - twarz na tle biblioteczki i zero opisu), tyle że większość tych wiadomości traktuję jest spam. z góry zakładałam, że 90% facetów, którzy napiszą, mi nie będzie pasować, więc w ogóle nie rozwijam wiadomości z jakimś bezzębnymi Sebami, niepracującymi szlachcicami i dzieciatymi Mirkami - lub bardzo szybko je ucinam, gdy rozmowie pojawią się jakieś redflagi. Niestety, szukanie partnera w takim miejscu to jak szukanie igły w stogu siana (choć udawało mi się nawiązać w ten sposób fajne znajomości).

Z racji tego czym się zajmuję nie mam za wiele kontaktu z płcią przeciwną, bardziej niestety płeć męska, może powinienem chodzić do klubów ? Ale z tego co wiem od kolegi tam napewno są ładniejsze ale, jest jedno ale, to nie są kobiety do wspólnego życia, pobawić się razem i tyle. Taką informację dostałem od niego.
Gdzie jeszcze można kogoś poznać ? Bo na ulicy zagadać do kogoś myślę że odpada.

20 Ostatnio edytowany przez Elena_Lenu (2023-12-02 13:02:25)

Najwięcej ciekawych osób w życiu poznałam poprzez wspólne zainteresowania - rozwijane i w realu i online.
Na studiach mi też łatwo było nawiązywać znajomości, bo od razu wspólne tematy, punkty zaczepienia pojawiają się naturalnie + raczej nie spotykasz jakiejś zaburzonej patologii, jak często w sieci.

21 Ostatnio edytowany przez ANB85 (2023-12-02 14:44:02)

Elena_Lenu napisał/a:

Najwięcej ciekawych osób w życiu poznałam poprzez wspólne zainteresowania - rozwijane i w realu i online.
Na studiach mi też łatwo było nawiązywać znajomości, bo od razu wspólne tematy, punkty zaczepienia pojawiają się naturalnie + raczej nie spotykasz jakiejś zaburzonej patologii, jak często w sieci.

To niestety prawda. Najłatwiej poznać kogoś w okresie studenckim lub w ramach własnego środowiska/pracy, znajomych ze studiów oraz ich znajomych.
Nie mam dużego zaufania do ludzi by szukać głębszych znajomości w internecie. Jeżeli szuka się w swoim środowisku to masz już za sobą wstępny odsiew.
Wspólne zainteresowania mogą pomóc.

22

barteczek949 napisał/a:

Ale z tego co wiem od kolegi tam napewno są ładniejsze ale, jest jedno ale, to nie są kobiety do wspólnego życia, pobawić się razem i tyle. Taką informację dostałem od niego.
Gdzie jeszcze można kogoś poznać ? Bo na ulicy zagadać do kogoś myślę że odpada.

Zbyt poważnie do tego podchodzisz. Jest takie powiedzenie: miej wy...ne a będzie ci dane. Przestań szukać miłości życia. Idź z kolegą do klubu i się zabaw. Tylko tam się nie zakochaj. smile Chodzi o luz. 0 spiny. smile

23

barteczek949 napisał/a:

[...]

Czy wy też macie problem ze znalezieniem partnerki ? Czy tylko mi się wydaję że te normalne zostały już zaręczone bądź są po ślubie i zostały takie powiedzmy "wybrakowane" ?

Dobrze kombinujesz, a im dalej w las tym jest gorzej.

24

assassin napisał/a:
barteczek949 napisał/a:

[...]

Czasem lepiej żyć w pojedynkę. Na studiach dałem kosza kilku bardzo atrakcyjnym dziewczynom i z dzisiejszej perspektywy trochę tego żałuję.

25

ANB85 napisał/a:
assassin napisał/a:
barteczek949 napisał/a:

[...]

Czasem lepiej żyć w pojedynkę. Na studiach dałem kosza kilku bardzo atrakcyjnym dziewczynom i z dzisiejszej perspektywy trochę tego żałuję.

Nie tylko Ty tego żałujesz, ja z biegiem czasu mam podobnie.

26

Nie uważam jednak by życie spędzone samemu było w czymkolwiek gorsze niż posiadanie żony i gromadki dzieci.

27

barteczek949 napisał/a:
Farmer napisał/a:

Szukaj w realu.

Jeżeli masz na myśli super kontakt, wielkie love a nagle ona urywa kontakt z dnia na dzień to takie sytuacje też były.

Nie, to co opisujesz to znalezienie innej, lepszej gałęzi smile
Borderkę byś odchorował.

28

ANB85 napisał/a:

Nie uważam jednak by życie spędzone samemu było w czymkolwiek gorsze niż posiadanie żony i gromadki dzieci.

Jest gorsze, jeśli celem danej osoby jednak było tą rodzinę założyć i jej brak oznacza życiową porażkę.

29

assassin napisał/a:
ANB85 napisał/a:

Jest gorsze, jeśli celem danej osoby jednak było tą rodzinę założyć i jej brak oznacza życiową porażkę.

No taka prawda,ale nie wszystko co sobie zaplanujemy jest dla nas dobre. Sa plusy i minusy kazdej zyciowej decyzji, ale to warto widziec plusy to sie zawsze lepiej zyje

30 Ostatnio edytowany przez novikorisnik (2023-12-02 22:54:33)

Gdzie te dziewczyny, gdzie tamten świat
Gdzie się podziały tamte wspomnienia
Tamtych szalonych, wspaniałych lat

barteczek949 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Mam wrażenie że w moim wieku i w tym rejonie w którym mieszkam, wszystkie które mają poukładane w głowie są już po ślubie bądź zajęte i zostały tylko takie "wybrakowane" których po prostu nikt nie chce bo to by była męczarnia z taką osobą na dłuższą metę.

Coś musi być w tobie, że tylko takie osoby przyciągasz....
Albo jesteś z tej samej grupy smile

32

Takie miasteczka nie oferują niestety ciekawych osób do stworzenia związku
a) Ludzie ambitni w tym wieku często wyjechali.
b) Kobiety w tym wieku najczęściej zajęte.

33

zwyczajny gość napisał/a:
barteczek949 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Coś musi być w tobie, że tylko takie osoby przyciągasz....
Albo jesteś z tej samej grupy smile

Z tej samej grupy to napewno nie, jestem zupełnym przeciwieństwem tego co opisałem, nawet moje zdjęcia na tych apkach świadczą o jakimś poziomie, kulturze itp
Czy przyciągam to nie wiem, być może tam wszystkie są takie i normalnych już nie ma, powoli zaczynam zaprzyjaźniać się z samotnością smile

34

ANB85 napisał/a:

Takie miasteczka nie oferują niestety ciekawych osób do stworzenia związku
a) Ludzie ambitni w tym wieku często wyjechali.
b) Kobiety w tym wieku najczęściej zajęte.

Odnośnie punktu A, zapewne tak jest, natomiast w małych miasteczkach też da się zarabiać całkiem nieźle tylko trzeba wiedzieć jaki przedmiot, usługę sprzedawać klientom. Na pewno praca na kasie w sklepie nie doprowadzi do zakupu własnego mieszkania, chociaż nie mam nic do tego, ważne że ktoś zarabia na swoje utrzymanie.
Ambitne kobiety, myślę że w pojedynkę raczej ciężko jest przetrwać w takiej Warszawie pracując normalnie, znam tamtejsze ceny za wynajem oraz zarobki, niby zarabiasz więcej, ale wydajesz też znacznie więcej i wychodzi na to samo smile jedyny plus jest taki że mieszka się w dużym mieście

35

barteczek949 napisał/a:

w małych miasteczkach też da się zarabiać całkiem nieźle tylko trzeba wiedzieć jaki przedmiot, usługę sprzedawać klientom

No i jakie usługi mogą świadczyć kobiety? Poza jedną oczywistą. Przecież nie będą kłaść płytek, czy kostki brukowej. Kobiety szukają pracy w korpo, w instytucjach, ogólnie pracy biurowej - a takiej pracy jest najwięcej w 5 największych miastach w Polsce. Zostają właśnie typu kasjerki, czy kelnerki. Można liczyć na fryzjerkę, pielęgniarkę, czy nauczycielkę.

36 Ostatnio edytowany przez barteczek949 (2023-12-05 14:26:48)

Legat napisał/a:
barteczek949 napisał/a:

w małych miasteczkach też da się zarabiać całkiem nieźle tylko trzeba wiedzieć jaki przedmiot, usługę sprzedawać klientom

No i jakie usługi mogą świadczyć kobiety? Poza jedną oczywistą. Przecież nie będą kłaść płytek, czy kostki brukowej. Kobiety szukają pracy w korpo, w instytucjach, ogólnie pracy biurowej - a takiej pracy jest najwięcej w 5 największych miastach w Polsce. Zostają właśnie typu kasjerki, czy kelnerki. Można liczyć na fryzjerkę, pielęgniarkę, czy nauczycielkę.

Jest wiele możliwości od zostania agentem ubezpieczeń, poprzez własne restauracje, cukiernie, szkoły obcojęzyczne, prywatne przedszkola, praca w banku, księgowość czy wiele innych. To miasto akurat się dosyć szybko rozwija. Jeśli chodzi o te "oczywiste usługi" to też pełno jest tego na tych apkach, gdzie poświęcisz komuś 30minut na pisanie a nagle dostajesz wiadomość czy chcesz kupić jej zdjęcia hmm
Nie mam nic do tych zawodów które wymieniłeś, bardziej chodzi o to co te osoby mają w głowie, jak się zachowują, to jak postępują itp

37

Nie tylko z kobietami jest problem. W Internecie trafiłam na faceta, który zapewniał mnie, że zależy mu na trwałej relacji, a który po miesiącach zabiegania o mnie stwierdził, że jednak coś się popsuło. Ja ogólnie dalej nie wiem, co się tak właściwie stało, ale cóż. Życie. Nie tylko kobiety są niezdecydowane, jak widać wink

38

Pamella napisał/a:

Nie tylko z kobietami jest problem. W Internecie trafiłam na faceta, który zapewniał mnie, że zależy mu na trwałej relacji, a który po miesiącach zabiegania o mnie stwierdził, że jednak coś się popsuło. Ja ogólnie dalej nie wiem, co się tak właściwie stało, ale cóż. Życie. Nie tylko kobiety są niezdecydowane, jak widać wink

Gdyby tylko niezdecydowanie było problemem to jeszcze nie tak źle, ja mam notoryczny problem ze spotykaniem na tych apkach takich kobiet jak napisałem w 1 poście.

39

Moim zdaniem w tak małym mieście szanse bardzo małe. Tak jak ludzie przeprowadzają się za pracą rozważyłbym większe miasto aby kogoś poznać, ale oczywiście co zrobisz to Twoja sprawa.

40 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2023-12-08 15:23:11)

Kolejna beksa. No są takie kobiety i co z tego? Prowadzisz "spółkę" cokolwiek to znaczy. Więc zatrudniałeś pewnie pracowników? Czy jak na stanowisko analityka danych z tip top angielskim i exelem przyjdzie pani grazynka która całe życie pracowała jako przedszkolanka to też tak płaczesz od razu? Czy po prostu dziekujesz za rozmowe i czekasz na właściwe CV?
Opcje sa dwie:
1. masz za wysokie wymagania, przyciągasz takie kobiety na jakie zasługujesz. Nie umiesz zainteresować sobą nikowo wiecej i te mizerne kandydatki są odzwierciedleniem twojej mizernej osoby
2. masz adekwatne wymagania, więc wczesniej czy pozniej trafi się ktos kto zobaczy jaką perłą jesteś. nie tylko dalej atakować, nie poddawac się i z tych które pchają się,a wg ciebie są za słabe konsekwentnie rezygnować aż nie trafisz na tę właściwą. jak na apkach się nie da takiej spotkać to się wysil i zmień metody. poznwaj przez znajomych, rodzine, hobby.

może masz osobowość schizoidalną, albo autyzm? ludzie nie mają zon i dzieci bo tak wymaga, ale dlatego że daje im to szczęście i radość w życiu. jak w okolicach 40 nie nauczyłes się jak czerapć radość z relacji międzyludzkich to cóż.. może jest z tbą coś nie tak?

41 Ostatnio edytowany przez ANB85 (2023-12-08 16:37:57)

może masz osobowość schizoidalną, albo autyzm? ludzie nie mają zon i dzieci bo tak wymaga, ale dlatego że daje im to szczęście i radość w życiu. jak w okolicach 40 nie nauczyłes się jak czerapć radość z relacji międzyludzkich to cóż.. może jest z tbą coś nie tak?

Zapewne. Nie każdemu daje to szczęście. Niektórych nadmierne kontakty społeczne, towarzyskie, rodzinne zwyczajnie męczą.
Kontakty mogą się wykruszać przez np. przeprowadzki, a na budowę kolejnych nie mam już czasu ani siły.

42

Ok, myślę iż wstępnie problem jest rozwiązany, byłem w kilku miejscach jak kluby, pub, pizzera i co ciekawe, często się trafiła taka co sama podeszła i zagadała smile natomiast ja też zagadywałem żeby nie było że nie umiem czy jestem leniwy i udało się zdobyć kilka "kontaktów" big_smile
Z mojej obserwacji najlepiej jest wychodzić w weekend bo kobiety wtedy z koleżankami też wynurzają się na miasto.
Oczywiście nie polecam iść samemu bo to jest wtedy niekomfortowe siedzieć samemu przy stoliku, najlepiej pójść z kilkoma znajomymi nawet po prostu na piwo.

Sam nie wiem czemu wcześniej nie korzystałem z tej opcji poznania kogoś, być może chodzi o to że samemu wyjść na miasto jest niefajnie, a znajomi w większości po ślubie to mają zawsze jakieś swoje plany na spędzenie weekendów i brak kompanów do wyjścia.

Reasumując, mam wrażenie że na tych aplikacjach randkowych jak badoo czy tinder jest skupisko "wybrakowanych osób" które nie wiedzą czego chcą, lub szukają księcia w białym bmw i znalezienie tam normalnej osoby graniczy z cudem. Proste wyjście w miejsce gdzie jest duże skupisko ludzi w podobnym wieku dużo daje, fakt można tam trafić na różne kobiety, ale jak kolega wcześniej napisał, po wstępnej selekcji widać kto jest odpowiedni nawet do rozmowy smile

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem ze znalezieniem partnerki życiowej przy 30tce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024