Za 2 tygodnie pewnie cala lewica zdobedzie wladze,bo watpie,by Morawiecki zdobyl wystarczajaca ilosc glosow do stworzenia rzadu. Konfa tez jest bardziej po stronie lewicy. I co jestescie zadowoleni? Teraz pewnie zaczna wpuszczac nielegalnych islamskich imigrantow,a jeszcze jak Unia wprowadzi te zmiany,ze np nie bedzie prawa weta to juz wogole zobaczycie co sie bedzie w Polsce dzialo.
Ty Julka lepiej polityką się nie zajmuj, bo nie masz o niej pojęcia, sorry...
Nie pracujesz, masz dużo wolnego czasu, za naukę się weź, lepiej na tym wyjdziesz.
Ty Julka lepiej polityką się nie zajmuj, bo nie masz o niej pojęcia, sorry...
Nie pracujesz, masz dużo wolnego czasu, za naukę się weź, lepiej na tym wyjdziesz.
Mam duzo pojecia o polityce. Dlaczego uwazasz, ze nie mam pojecia o polityce?
wieka napisał/a:Ty Julka lepiej polityką się nie zajmuj, bo nie masz o niej pojęcia, sorry...
Bo skupiasz się tylko na imigrantach umiejetbie ignorując inne kwestia.
Ja się cieszę
JuliaUK33 napisał/a:wieka napisał/a:Ty Julka lepiej polityką się nie zajmuj, bo nie masz o niej pojęcia, sorry...
Ja się cieszę
Dlaczego sie cieszysz?
Dlaczego uwazasz, ze nie mam pojecia o polityce?
Stwierdzenie
Konfa tez jest bardziej po stronie lewicy.
Pokazuje, że wiesz niewiele o polskiej polityce.
JuliaUK33 napisał/a:Dlaczego uwazasz, ze nie mam pojecia o polityce?
Stwierdzenie
JuliaUK33 napisał/a:Konfa tez jest bardziej po stronie lewicy.
Pokazuje, że wiesz niewiele o polskiej polityce.
Bo to prawda z konfa oni sa niby neutralni, ale i tak bardziej trzymaja po stronie lewicy,bo pewnie widza, ze pis ma male szanse, wiec sie teraz beda podlizywac do lewicy, zeby tylko byc w rzadzie,a tak tez caly czas na lewice zle gadali
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Mam duzo pojecia o polityce. Dlaczego uwazasz, ze nie mam pojecia o polityce?
Ja się cieszę
Dlaczego sie cieszysz?
Cieszę się z konca rządów pisu.
JuliaUK33 napisał/a:Lady Loka napisał/a:Bo skupiasz się tylko na imigrantach umiejetbie ignorując inne kwestia.
Ja się cieszę
Dlaczego sie cieszysz?
A co niby dobrego zrobi tusk jezeli bedzie rzadzil i cala opozycja?
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Dlaczego sie cieszysz?
A co dobrego zrobił pis przez te lata swoich rządow?
11 2023-11-15 13:46:01 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-11-15 13:47:58)
Pożyjemy zobaczymy.
JuliaUK33 napisał/a:A co niby dobrego zrobi tusk jezeli bedzie rzadzil i cala opozycja?
Pożyjemy zobaczymy.
Ale przeciez tusk musial miec jakis program polityczny albo pomysly,ktore bedzie realizowal dla Polakow? To jakie to sa jego pomysly?
13 2023-11-15 14:22:22 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-11-15 14:24:43)
JuliaUK33 napisał/a:Lady Loka napisał/a:Cieszę się z konca rządów pisu.
Dlaczego odpowiadasz pytaniem na pytanie? Pis zrobil wiele dobrego np
1. Zatrzymal polityke nielegalnej imigrancji islamskiej
2. Wzmocnil wojsko
3. Pomogl wielu rodzinom
A co zrobil tusk za jego rzadow? Albo co zrobi tusk teraz?
Prawda jest taka,ze opozycja nie ma zadnego konkretnego programu dlatego nie wiecie co wymieniac. Ich jedyny program to likwidacja PIS
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:A co niby dobrego zrobi tusk jezeli bedzie rzadzil i cala opozycja?
2. Wzmocnil wojsko
3. Pomogl wielu rodzinom
Prawda jest taka,ze opozycja nie ma zadnego konkretnego programu dlatego nie wiecie co wymieniac. Ich jedyny program to likwidacja PIS
Poza migracją, to wiele powiedzieć nie umiesz.
Każdy w obliczu wojny w Ukrainie wzmocniłby wojsko.
A rodzinom to jak pomógł? Ja wiem, ze Ty myślisz głównie o socjalu, ale ten socjal w Polsce to się wcale ludziom nie podoba. Są inne rozwiązania wspierające rodziny, które nie wymagają sypania kasą. Więcej żłobków, dostep do porządnej opieki okołoporodowej, porządna edukacja.
Swoją drogą powinnaś wielbić Tuska właśnie, bo on chce dac dodatkowo 1500zł. Chociaż nie, bo to będzie tylko dla mam pracujących, ups.
15 2023-11-15 14:58:20 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-11-15 15:01:30)
2. Wzmocnil wojsko
Kurła Julcia weź trochę poczytaj w danym temacie. Ogólnie to wyglądało tak. Przez pierwsze 6 lat rządów smacznie sobie spali, podobnie jak PO. Bo wojen w Europie miało już nie być. Wydatki na wojsko do wybuchu wojny były za rządów PO i PIS prawie identyczne. Gdy wybuchła wojna na Ukrainie przekazali masę sprzętu w ramach pomocy sąsiadowi. Chwała im za to, ale gdzie tu wzmocnienie wojska?
Na szybko i dla pokazania sprzętu na defiladach podpisano ogromne umowy ramowe. Co będzie z tym się działo nikt nie wie. Dla przykładu czołgi - nadal nie wiadomo jakie będą produkowane może Abramsy, może K2. Haubice te które przekazano na Ukrainę, chce się zastapić Koreańskimi, ale tu też nie wiadomo, podobno ma powstać druga linia proedukacyjna Krabów za 5 lat. Helikoptery kupiono kilka, zamówiono masę ale tak ogólnie, nie wiadomo co z tym dalej ile tak naprawdę potrzeba i jakich. Co z uzbrojeniem. Co z amunicją. I tak można mnożyć. A ogólnie to wygląda tak, że może będzie kiedyś.
Jedyna za co mozna pochwalić, że jest to jakoś rozwijane i prowadzone to OPL (obrona przeciw lotnicza), ale tu też to dopiero na początkowym etapie. Ruska rakieta sobie przeleciała przez połowę Polski. Znaczy wesoło nie jest.
A co z organizacją wojska? A co ze szkoleniem? Co z wyposażeniem żołnierzy? Rzucono jak to PIS lubi robić 300 tys i ma naród bić brawo tak jak ty to czynisz.
Na nic im nie wystarczyło czasu, bo przespali kilka lat rządów. Do tego dominowała myśl, że to ma pomóc w wygraniu wyborów, a nie faktycznie wzmacniać wojsko.
JuliaUK33 napisał/a:Lady Loka napisał/a:A co dobrego zrobił pis przez te lata swoich rządow?
2. Wzmocnil wojsko
3. Pomogl wielu rodzinom
Prawda jest taka,ze opozycja nie ma zadnego konkretnego programu dlatego nie wiecie co wymieniac. Ich jedyny program to likwidacja PISPoza migracją, to wiele powiedzieć nie umiesz.
Każdy w obliczu wojny w Ukrainie wzmocniłby wojsko.
A rodzinom to jak pomógł? Ja wiem, ze Ty myślisz głównie o socjalu, ale ten socjal w Polsce to się wcale ludziom nie podoba. Są inne rozwiązania wspierające rodziny, które nie wymagają sypania kasą. Więcej żłobków, dostep do porządnej opieki okołoporodowej, porządna edukacja.
Swoją drogą powinnaś wielbić Tuska właśnie, bo on chce dac dodatkowo 1500zł. Chociaż nie, bo to będzie tylko dla mam pracujących, ups.
Tak wam tusk da te pieniadze tak.samo jak.wam wiek emerytalny mial obnizyc
Julka, a czym Ty się przejmujesz jak Ty w UK mieszkasz?
18 2023-11-15 18:10:50 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-11-15 18:11:07)
Julka, a czym Ty się przejmujesz jak Ty w UK mieszkasz?
No,ale mam rodzine w Polsce, znajomych plus tez kiedys bym chciala wrocic do kraju
CatLady napisał/a:Julka, a czym Ty się przejmujesz jak Ty w UK mieszkasz?
No,ale mam rodzine w Polsce, znajomych plus tez kiedys bym chciala wrocic do kraju
Zanim tu wrócisz to wladza się 20x zmieni, a problemy będa inne.
Lykasz propagandę pisu jak pelikan.
JuliaUK33 napisał/a:CatLady napisał/a:Julka, a czym Ty się przejmujesz jak Ty w UK mieszkasz?
Lykasz propagandę pisu jak pelikan.
Jaka propagande?
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:No,ale mam rodzine w Polsce, znajomych plus tez kiedys bym chciala wrocic do kraju
Lykasz propagandę pisu jak pelikan.Jaka propagande?
Nie wiesz, co to propaganda?
Tak wam tusk da te pieniadze tak.samo jak.wam wiek emerytalny mial obnizyc
I taką mam nadzieję że następny rząd nikomu nic nie da. Mam nadzieję że czas socjalnych pasożytów takich jak ty właśnie dobiegł końca i przyjdzie czas że weźmiecie się za pracę. Żaden rząd nie ma swoich pieniędzy. Nie ma ich Kaczyński i nie będzie miał Tusk. Dla Ciebie to pewnie zaskoczenie ale zapewniam że tak jest. Wszystko co ma rząd to zabiera obywatelom. I teraz prosty przykład. Dawniej za Tuska płaciłem składki ok 800zł a teraz ponad 2 tyś przy jednosobowej działalności. Tak właśnie wygląda pisowska pomoc rodzinie,pomoc uczciwie pracującym.
Wiek emerytalny...podwyższenie wieku jest nieuniknione. Coraz więcej emerytów a coraz mniej ludzi pracujących. I to się stanie prędzej czy później mimo tego co mówi pisowska propaganda.
Cieszę się że PIS przegrał...Cieszę się że skończy się obrażanie innych ludzi,skończy się ta pogarda dla inaczej myślących i skończy się narzucanie swojej wizji świata i każdy będzie mógł żyć jak chce i mieszkać w hotelu z panną która nie jest jego żoną...Bo tego ta średniowieczna ciemnota tez chciała zabronić. A czy za Tuska będzie lepiej? No nie będzie ale będzie normalniej..
Pis zrobil wiele dobrego np
3. Pomogl wielu rodzinom
Pieniędzmi podatników! Zabierając np. mi - młodej, bezdzietnej osobie prowadzącej działalność gospodarczą.
Jeszcze nigdy ZUS i podatki nie były tak wysokie. I oczywiście ceny i usługi.
Nie po to zapierdalam prawie do nocy, żeby karmić cudze dzieci.
Wszystko co ma rząd to zabiera obywatelom. I teraz prosty przykład. Dawniej za Tuska płaciłem składki ok 800zł a teraz ponad 2 tyś przy jednosobowej działalności. Tak właśnie wygląda pisowska pomoc rodzinie,pomoc uczciwie pracującym. .
O patrz, ubiegłeś mnie
JuliaUK33 napisał/a:Pis zrobil wiele dobrego np
3. Pomogl wielu rodzinomPieniędzmi podatników! Zabierając np. mi - młodej, bezdzietnej osobie prowadzącej działalność gospodarczą.
A myslisz, ze jak bedzie tusk rzadzil to nie bedziesz podatkow placic?
26 2023-11-15 22:59:26 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-11-15 23:00:49)
JuliaUK33 napisał/a:Tak wam tusk da te pieniadze tak.samo jak.wam wiek emerytalny mial obnizyc
I taką mam nadzieję że następny rząd nikomu nic nie da. Mam nadzieję że czas socjalnych pasożytów takich jak ty właśnie dobiegł końca i przyjdzie czas że weźmiecie się za pracę. Żaden rząd nie ma swoich pieniędzy. Nie ma ich Kaczyński i nie będzie miał Tusk. Dla Ciebie to pewnie zaskoczenie ale zapewniam że tak jest. Wszystko co ma rząd to zabiera obywatelom. I teraz prosty przykład. Dawniej za Tuska płaciłem składki ok 800zł a teraz ponad 2 tyś przy jednosobowej działalności. Tak właśnie wygląda pisowska pomoc rodzinie,pomoc uczciwie pracującym.
Wiek emerytalny...podwyższenie wieku jest nieuniknione. Coraz więcej emerytów a coraz mniej ludzi pracujących. I to się stanie prędzej czy później mimo tego co mówi pisowska propaganda.
Cieszę się że PIS przegrał...Cieszę się że skończy się obrażanie innych ludzi,skończy się ta pogarda dla inaczej myślących i skończy się narzucanie swojej wizji świata i każdy będzie mógł żyć jak chce i mieszkać w hotelu z panną która nie jest jego żoną...Bo tego ta średniowieczna ciemnota tez chciała zabronić. A czy za Tuska będzie lepiej? No nie będzie ale będzie normalniej..
A co jak kiedys stracisz prace? Sam bedziesz potrzebowac pomocy a jej nie dostaniesz?. Popatrz na kraje wysokorozwinete jest tam socjal dosc wysoki, a patrz na kraje trzeciego swiata tam rzady maja gdzies obywateli i ludzie musza zapierdzielac caly dzien za miske ryzu. Tak tusk wam zrobi zabiera zasilki i kaze ciezko zapierdzielac od rana do nocy, a sam bedzie siedzial za stolkiem i cala lewica bedzie zyla za wasze podatki
A czyli PIS zabieral pieniadze podatknikom i rozdawal rodzinom, a lewica tez bedzie zabierac podatnikom i rozdawac sobie
Bardzo się cieszę, ze Tusk wygrał. Bardzo.
Ja tam się nie cieszę, bo towarzystwo, które wygrało wybory podpisze z Unią umowę likwidującą jakiekolwiek możliwości sprzeciwu wobec decyzji z Brukseli i Berlina. Widocznie miliony ludzi po tej stronie Odry mają w dupie likwidację państwa polskiego jako takiego, bo takie będą konsekwencje.
30 2023-11-16 00:01:24 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2023-11-16 00:02:08)
JuliaUK33 napisał/a:Pis zrobil wiele dobrego np
3. Pomogl wielu rodzinomPieniędzmi podatników! Zabierając np. mi - młodej, bezdzietnej osobie prowadzącej działalność gospodarczą.
Więc jedziemy.
Nie pieniędzy podatników, bo akurat 500+ doskonale się zwracało w podatkach, dlatego właśnie nie trzeba realnie podnosić podatków.
Plus - państwo jest emitentem pieniądza, co jest podstawą wiedzy nt. polityki monetarnej.
2. A z czego jest ZUS wysoki?
Bo wiesz - jako osoba prowadząca działalność raczej łatwo wiedzieć, że mamy tutaj dwie sprzeczności - pracownik chce lepiej zarabiać, przedsiębiorca mniej płacić i zazwyczaj tutaj to jedni otrzymują kosztem drugiego.
Podatki owszem - Polski Ład został całkowicie spartolony w realizacji, ale poruszył bardzo dobry problem... bo osoby prowadzące działalność przyzwyczaiły się do regresywnego systemu, ale nawet teraz chętnie by robiły dobrze osobom, które zarabiają miliony, a mają największe ulgi podatkowe.
3. Jeżeli biznes jest nisko efektywny to najlepszy czas, żeby się przebranżowić, bo najwyraźniej kierunek branży się wypalił, zwłaszcza po dynamicznych zmianach na rynkach w czasie pandemii.
Dane, dane, dane.
Ja tam się nie cieszę, bo towarzystwo, które wygrało wybory podpisze z Unią umowę likwidującą jakiekolwiek możliwości sprzeciwu wobec decyzji z Brukseli i Berlina. Widocznie miliony ludzi po tej stronie Odry mają w dupie likwidację państwa polskiego jako takiego, bo takie będą konsekwencje.
Fajnolibki niepotrafiące patrzeć poza swoją kawusię i krótkoterminowe korzyści?
Nowe, nie znałem...
A czyli PIS zabieral pieniadze podatknikom i rozdawal rodzinom, a lewica tez bedzie zabierac podatnikom i rozdawac sobie
Nie no, bo PIS to wcale sobie nie rozdawał xD
Julka, w jakim świecie Ty żyjesz. Bo ja kojarzę przynajmniej 2 wieksze protesty od 2020 o to, że ludziom podnieśli podatki, a sobie popodnosili wypłaty.
...................... I co jestescie zadowoleni?..........
Bardzo jestem zadowolona z głosowania Polaków, że PIS odchodzi od ŻŁOBA
Smutne, jakie długi zostawiają i rozwaloną całą BUDŻETÓWKĘ i skłócony i zastraszony Naród.
Julka jak Ci było tak dobrze z PIS-em to dlaczego zwiałaś z Polski.
...................... I co jestescie zadowoleni?..........
Smutne, jakie długi zostawiają i rozwaloną całą BUDŻETÓWKĘ i skłócony i zastraszony Naród.
Julka jak Ci było tak dobrze z Kaczyńskim to dlaczego zwiałaś z Polski.
34 2023-11-16 08:54:35 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-11-16 08:55:13)
Zeraz pewnie zaczna wpuszczac nielegalnych islamskich imigrantow,a jeszcze jak Unia wprowadzi te zmiany,ze np nie bedzie prawa weta to juz wogole zobaczycie co sie bedzie w Polsce dzialo.
A co się dzieje teraz? Przyjmowane było sporo imigrantów, a wśród nich przestępcy (Coraz więcej przemytników to obywatele Ukrainy. Kresy.pl, Ukraińcy pobili Polaka, Gazeta Nowodworska, Bili, dusili i porzucili w lesie. Ukraińcy napadli na Polaka. Radio Poznań).
JuliaUK33 napisał/a:...................... I co jestescie zadowoleni?..........
No z taką mentalnością to zachodniego poziomu gospodarki nie zbudujemy.
Jak akurat cokolwiek dobrze PiSowi wyszło, to właśnie efektywniejsze zarządzanie gospodarką i bardzo dobra konduncja finansów publicznych.
A dług mimo dwóch największych kryzysów mamy pod kontrolą w normie. Polecam poznać dane, w ramach większej wiarygodności dla niektórych, z eurostatu.
Jak akurat cokolwiek dobrze PiSowi wyszło, to właśnie efektywniejsze zarządzanie gospodarką i bardzo dobra konduncja finansów publicznych.
A dług mimo dwóch największych kryzysów mamy pod kontrolą w normie. Polecam poznać dane, w ramach większej wiarygodności dla niektórych, z eurostatu.
Bo niewiele robił. A każde jego działanie było uwarunkowane tym, ile można się na tym nachapać. Wszystkie wielkie projekty infrastrukturalne elektrownie atomowe, CPK, port kontenerowy i pływający gazowy - bardziej w planach niż w realizacji. Co do statystyk to każdy wyciąga jakie mu pasują do jego tez. Zdaje się najczęściej przedstawiane są te porównujące stan gospodarki teraz do tego z pandemii i pokazywanie jakie to ogromne odbicie nastąpiło.
JuliaUK33 napisał/a:...................... I co jestescie zadowoleni?..........
Smutne, jakie długi zostawiają i rozwaloną całą BUDŻETÓWKĘ i skłócony i zastraszony Naród.Julka jak Ci było tak dobrze z Kaczyńskim to dlaczego zwiałaś z Polski.
No wlasnie ja zwialam za czasow tuska
Lucyfer666 napisał/a:Jak akurat cokolwiek dobrze PiSowi wyszło, to właśnie efektywniejsze zarządzanie gospodarką i bardzo dobra konduncja finansów publicznych.
A dług mimo dwóch największych kryzysów mamy pod kontrolą w normie. Polecam poznać dane, w ramach większej wiarygodności dla niektórych, z eurostatu.Bo niewiele robił.
A każde jego działanie było uwarunkowane tym, ile można się na tym nachapać. Wszystkie wielkie projekty infrastrukturalne elektrownie atomowe, CPK, port kontenerowy i pływający gazowy - bardziej w planach niż w realizacji. Co do statystyk to każdy wyciąga jakie mu pasują do jego tez. Zdaje się najczęściej przedstawiane są te porównujące stan gospodarki teraz do tego z pandemii i pokazywanie jakie to ogromne odbicie nastąpiło.
Tak, tak, tak
Wszak wiadomo - kiedy naszym wychodzą na plus to dobrze, kiedy innym, to cholerne kombinatory
Serio bawią mnie te fikołki, kiedy fakty są, jakie są i propaganda szerzona przez ludzi z instytucji typu FOR tego nie zmieni.
Lucyfer666 napisał/a:Jak akurat cokolwiek dobrze PiSowi wyszło, to właśnie efektywniejsze zarządzanie gospodarką i bardzo dobra konduncja finansów publicznych.
A dług mimo dwóch największych kryzysów mamy pod kontrolą w normie. Polecam poznać dane, w ramach większej wiarygodności dla niektórych, z eurostatu.Bo niewiele robił.
A każde jego działanie było uwarunkowane tym, ile można się na tym nachapać. Wszystkie wielkie projekty infrastrukturalne elektrownie atomowe, CPK, port kontenerowy i pływający gazowy - bardziej w planach niż w realizacji. Co do statystyk to każdy wyciąga jakie mu pasują do jego tez. Zdaje się najczęściej przedstawiane są te porównujące stan gospodarki teraz do tego z pandemii i pokazywanie jakie to ogromne odbicie nastąpiło.
Tak, tak, tak
Wszak wiadomo - kiedy naszym wychodzą na plus to dobrze, kiedy innym, to cholerne kombinatory
Serio bawią mnie te fikołki, kiedy fakty są, jakie są i propaganda szerzona przez ludzi z instytucji typu FOR tego nie zmieni.
A co do 'niewiele' zrobił to akurat się nie zgodzę.
Szkoda tylko, że z atomem poszli wtedy, kiedy geopolityka pasa zacisnęła, bo sektor energetyczny to porażka wszystkich rządów 3RP.
Szkoda tylko, że z atomem poszli wtedy, kiedy geopolityka pasa zacisnęła, bo sektor energetyczny to porażka wszystkich rządów 3RP.
A może przyjaciele z USA na nas to w końcu wymogli. Bo UE się oszukiwało i pokazywało, że przecież zarządy od elektrowni atomowej działają od ponad 20 lat.