Elektorat Konfederacji - lustro kompleksów społecznych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Elektorat Konfederacji - lustro kompleksów społecznych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

1

Temat: Elektorat Konfederacji - lustro kompleksów społecznych

Przy wszystkich kontrowersjach i radykalizmach tej formacji (u mnie są skreśleni za jedzenie psów) dostrzegam pewne aspekty, jakoby próba stygmatyzacji ich elektoratu była niejako projekcją własnych kompleksów.

Pierwszym jest chociażby kwestia rzekomego "incelstwa" przynajmniej części ich elektoratu. Zarzut ów był wiralem, aczkolwiek ostatnio "ukonstytuował się" w osobie Marcina Kąckiego i jego książki "Chłopcy" - gdzie autor również dostrzega powiązania pomiędzy wyborcami K. a subkulturą inceli. Sęk w tym, że Marcin Kącki ma dość zaawansowaną otyłość, zeza oraz całą systematykę ruchów nie kojarzoną z mężczyznami cieszącymi się względami kobiet. Mówiąc inaczej, trudno ogarnąć, że tyle cech nieatrakcyjnych dla kobiet może wystąpić w jednej osobie na raz. I taka osoba, poświęca całą, sporej wielkości książkę, żeby "wyśmiać" rzekome incelstwo sporego odsetka młodych mężczyzn.

Ale jest też inny argument - mianowicie "chłopców w krótkich spodenkach". Tu również można wywieźć całkiem prosty tok myślenia odnośnie autorów takiego zarzutu.

1. Konfederaci nie są lubiani ze względu na konserwatyzm przez feministki
2. Spora część feministek nabrała swoich poglądów ze względu na dorastanie wśród nieogarniętego życiowo, niedojrzałego ojca
3. Zatem Konfederaci - jako przeciwnicy światopoglądowi - są z góry zakojarzani do tej samej kategorii co nieudani ojcowie.

Jak uważacie? Jakie problemy społeczne możemy dostrzec, jeśli Konfederacja dalej będzie popularna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Elektorat Konfederacji - lustro kompleksów społecznych
Grasse napisał/a:

Przy wszystkich kontrowersjach i radykalizmach tej formacji (u mnie są skreśleni za jedzenie psów)[...]

Dalej nie doczytałem, bo tyle wystarczyło żeby zorientować się, że nie warto. Smacznej dyskusji, a gdyby głowa rozbolała, to polecam kocią maść wcierać.

3

Konfederacja wcale nie jest szczególnie kontrowersyjna, po prostu media robią aferę ze wszystkiego, bo wiedzą, że Konfederacja to zagrożenie dla układu, więc muszą jej robić negatywny PR.

4

rakastankielia napisał/a:

Konfederacja wcale nie jest szczególnie kontrowersyjna, po prostu media robią aferę ze wszystkiego, bo wiedzą, że Konfederacja to zagrożenie dla układu, więc muszą jej robić negatywny PR.

rozwiniesz?

5

Nie pytałem co sądzicie o jej postulatach tylko o kompleksy osób atakujących jej elektorat.

6 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-09-17 19:24:47)

Konfederaci to po części libki a po części incele. Prawdziwy femiznim jest wrogi zarówno patriarchatowi jak i matriarchatowi. Ten drugi promuje tzw skrajny bądź inaczej radykalny feminizm. 
Obejrzyj koroluka o konfederacji kim są ich czołowe 3-ki i dalej a im dalej tym gorzej. I pomysł kto może na nich głosować. Są też tacy co zawiedli się na innych partiach ale po ewentualnym sukcesie konfederacji to oni zostaną z ręką w nocniku.

Każdy nacjonalizm jest celowo niewspółny ponieważ jest integralną częścią systemu który opiera się na narodzie co jest także w konstytucji. Mówienie o nacjonalizmie jako antysystemowości jest kpiną z rozumu. Część głosujących na konfederacje ma problem ze znalezieniem kobiety więc zakaz aborcji po gwałcie będzie dla nich odwetem za to że kobiety ich nie chciały co widać po piszących tu konfederatach rakastankielia.

7

Socjallibertarianin napisał/a:

Konfederaci to po części libki a po części incele. Prawdziwy femiznim jest wrogi zarówno patriarchatowi jak i matriarchatowi. Ten drugi promuje tzw skrajny bądź inaczej radykalny feminizm. 
Obejrzyj koroluka o konfederacji kim są ich czołowe 3-ki i dalej a im dalej tym gorzej. I pomysł kto może na nich głosować. Są też tacy co zawiedli się na innych partiach ale po ewentualnym sukcesie konfederacji to oni zostaną z ręką w nocniku.

Każdy nacjonalizm jest celowo niewspółny ponieważ jest integralną częścią systemu który opiera się na narodzie co jest także w konstytucji. Mówienie o nacjonalizmie jako antysystemowości jest kpiną z rozumu. Część głosujących na konfederacje ma problem ze znalezieniem kobiety więc zakaz aborcji po gwałcie będzie dla nich odwetem za to że kobiety ich nie chciały co widać po piszących tu konfederatach rakastankielia.

Nie popieram zakazu aborcji, jestem zwolennikiem kompromisu.

8 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-09-17 20:41:36)

To konfa nie dla ciebie Kaja Godek jest z konfederacji i Mentzen przyciśnięty przyznał że chce jeszcze zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej. 3 droga ma Petru, Dziambora z konfederacji PSL to bardziej na prawo niż PO. Są oni przeciw 500 i 800 plus. 3 Drogę atakują silni razem debilne i fanatyczne trolle z KO. Bez 3 drogi opozycja nie wygra. Chyba że uzyska 42 % głosów...
Konfederacja wejdzie z PISem albo zostanie pożarta przez PIS i partie opozycje. Podkupywanie posłów na libki to działa. Ja znam wyborców konfederacji co po obejrzeniu Koroluka zmienili zdanie. Wyobraź sobie że nawet fakty TVN zerżnęły z Karoluka cały program o konfederacji.

9

Grasse napisał/a:

Nie pytałem co sądzicie o jej postulatach tylko o kompleksy osób atakujących jej elektorat.

Jestem całym sercem na konfederacją ale co myśleć o kompleksach osób atakujących elektorat lewicy jak ty lol

10 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-09-17 20:54:34)

To posłuchaj co JKM mówi o kobietach i wielu wyborców konferderacji chyba iż cycki sobie doprawiasz  lol

80 proc. deklarujących głos na Konfederację to mężczyźni, w tym szczegółowo:
70 proc. głosujących na Konfederację to mężczyźni w wieku 18-39 lat,
10 proc. to mężczyźni w wieku 40-59 lat;
oraz 0 proc. mężczyzn w wieku 60 lat lub więcej.
20 proc. deklarujących głos na Konfederację to kobiety, w tym szczegółowo:
13 proc. to kobiety w wieku 18-39 lat;
5 proc. to kobiety w wieku 40-59 lat;
2 proc. to kobiety w wieku 60 lat lub więcej.

Dla porównania lewica ma bardzo podobny wiekowo elektorat z wyjątkiem iż tam przeważają kobiety.
70 proc. deklarujących głos na Lewicę to kobiety, w tym szczegółowo:
46 proc. głosujących na Lewicę to kobiety w wieku 18-39 lat;
18 proc. to kobiety w wieku 40-59 lat;
6 proc. to kobiety w wieku 60 lat lub więcej.
30 proc. deklarujących głos na Lewicę to mężczyźni, w tym szczegółowo:
7 proc. głosujących na Lewicę to mężczyźni w wieku 18-39 lat;
14 proc. to mężczyźni w wieku 40-59 lat;
9 proc. to mężczyźni w wieku 60 lat i więcej.

11

Matriarchat ro promuje PiS - nie bez powodu klucz do geografii wyborczej opiera się o maryjność zaborów (Galicja i Kongresówka) a nie o ich stołeczność chrześcijańską (Prusy i Austria)

Co do inceli, to już wspominałem - statystyczny piewca tej teorii ma jakieś 30 kg nadwagi.

12

To konfa nie dla ciebie Kaja Godek jest z konfederacji i Mentzen przyciśnięty przyznał że chce jeszcze zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej. 3 droga ma Petru, Dziambora z konfederacji PSL to bardziej na prawo niż PO. Są oni przeciw 500 i 800 plus. 3 Drogę atakują silni razem debilne i fanatyczne trolle z KO. Bez 3 drogi opozycja nie wygra. Chyba że uzyska 42 % głosów...
Konfederacja wejdzie z PISem albo zostanie pożarta przez PIS i partie opozycje. Podkupywanie posłów na libki to działa. Ja znam wyborców konfederacji co po obejrzeniu Koroluka zmienili zdanie. Wyobraź sobie że nawet fakty TVN zerżnęły z Karoluka cały program o konfederacji.

Konfederacja nie wejdzie z pis, bo mają całkowicie odmienne poglądy. Nie muszę zgadzać się w 100% z postulatami danej partii, by na nią głosować, a Konfederacja to jedyna alternatywa dla rządzącej od 35 lat bandy czworga. Nie mam pojęcia, jak można być tak naiwnym, by nadal głosować na tych samych ludzi, a potem dziwić się, że nic się nie zmienia. To, że pojedynczy politycy z Konfederacji (Godek nie jest już od dawna częścią partii) chcą wprowadzić całkowity zakaz, nie oznacza, że by go wprowadzili po objęciu władzy. Po pierwsze, zajęliby się najpierw ważniejszymi sprawami, a po drugie, zdają sobie sprawę, że nawet wśród ich elektoratu wiele osób tego nie popiera.

13

Konfederacja by nas cofnela sto lat za dinozaurami

Aborcja, wrogość do LGBT, Bosak jest za 500 i 800+ a także progresywnymi podatkami. Konfederacja popierała zmiany w sądownictwie. Nowy stary nabytek konfederacji Wipler to przyjaciel kilku posłów z solidarnej polski pomost łączący PIS i konfederację. Tam prawie nie ma liberałów a są szury(sekciarze, Antyszczepy  neonaziści, fanatycy religijni, alternatywne terapie ale Zięba)

15

JuliaUK33 napisał/a:

Z tego co piszesz to w Anglii mieszkasz??? Wytlumacz jak konfederacja moze cie cofnac??? Tu sie nasuwa inny problem. Wytlumaczcie mi jak ludzie na stale zyjacy za granica moga glosowac??? Dla mnie jest to nie do pojecia, zeby komus wybierac władze!!! Ja pracuje na statku, wiec panstwo mi pracy nie zapewnia. Podatki w Polsce place, zarobiona kase w Polsce wydaje i 50% życia spedzam w Polsce !!! A glosowanie? Guzik z tego!!! Wracam w listopadzie i kazdy ma gleboko w d... ze nie mam mozliwosci glosowac. Wiec jakim prawem ludzie mieszkajacy za granica moga mi wybierac wladze? Co chodzi o konfederacje to jak widac i pis i po sie ich boją i wszystkie media na nich szczekaja. Moze to dobry powod zeby na nich glosowac. W sumie byly rzady sld, po tym po, teraz pis. Wiec gorzej napewno nie bedzie. Moze byc tylko lepiej!!!

16

Marynarz napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Z tego co piszesz to w Anglii mieszkasz??? Wytlumacz jak konfederacja moze cie cofnac??? Tu sie nasuwa inny problem. Wytlumaczcie mi jak ludzie na stale zyjacy za granica moga glosowac??? Dla mnie jest to nie do pojecia, zeby komus wybierac władze!!! Ja pracuje na statku, wiec panstwo mi pracy nie zapewnia. Podatki w Polsce place, zarobiona kase w Polsce wydaje i 50% życia spedzam w Polsce !!! A glosowanie? Guzik z tego!!! Wracam w listopadzie i kazdy ma gleboko w d... ze nie mam mozliwosci glosowac. Wiec jakim prawem ludzie mieszkajacy za granica moga mi wybierac wladze? Co chodzi o konfederacje to jak widac i pis i po sie ich boją i wszystkie media na nich szczekaja. Moze to dobry powod zeby na nich glosowac. W sumie byly rzady sld, po tym po, teraz pis. Wiec gorzej napewno nie bedzie. Moze byc tylko lepiej!!!

Tak mieszkam w Anglii. Bo moze maja rodziny I znajomych w Polsce I chca dla nich dobry rzadow dlatego moga glosowac albo chca wrocic na stale do Polski albo czesto przylatuja do Polski i nie chca przylatywac do syfu dlatego maja prawo glosowac.

17

JuliaUK33 napisał/a:
Marynarz napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak mieszkam w Anglii. Bo moze maja rodziny I znajomych w Polsce I chca dla nich dobry rzadow dlatego moga glosowac albo chca wrocic na stale do Polski albo czesto przylatuja do Polski i nie chca przylatywac do syfu dlatego maja prawo glosowac.

Przeczytaj co napisalas i sama to przeanalizuj!!! Chcialabys zeby ktos mowil jak masz sie ubierac, co robic, gdzie i z kim chodzic, spotykac sie itp? A na koniec doda ze to dla twojego dobra, bo sama jestes glupia i nie potrafisz wybrac? Bo wlasnie dokladnie tak postepujesz!!! Piszesz ze moze wrocisz. OK wrocisz, bedziesz zyc w tym kraju, to wtedy bedziesz sobie wybierac. Widzisz ja mam wieksze prawo zeby glosowac, bo jak wracam ze statku to mieszkam w tym kraju, place podatki i wydaje zarobiona kase, a mozliwosci glosowania nie mam. Do tego obracajac pytanie:). Napewno w Anglii jest jakies ugrupowanie, ktorego nie lubisz. Chcialabys zeby Polacy mieli mozliwosc glosowania w Anglii ( ci mieszkajacy w Polsce) i zeby glosowali na to ugrupowanie, ktorego nie lubisz? Do tego twierdzac ze to dla twojego dobra?

18 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-09-18 13:33:58)

Marynarz napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Marynarz napisał/a:

Przeczytaj co napisalas i sama to przeanalizuj!!! Chcialabys zeby ktos mowil jak masz sie ubierac, co robic, gdzie i z kim chodzic, spotykac sie itp? A na koniec doda ze to dla twojego dobra, bo sama jestes glupia i nie potrafisz wybrac? Bo wlasnie dokladnie tak postepujesz!!! Piszesz ze moze wrocisz. OK wrocisz, bedziesz zyc w tym kraju, to wtedy bedziesz sobie wybierac. Widzisz ja mam wieksze prawo zeby glosowac, bo jak wracam ze statku to mieszkam w tym kraju, place podatki i wydaje zarobiona kase, a mozliwosci glosowania nie mam. Do tego obracajac pytanie:). Napewno w Anglii jest jakies ugrupowanie, ktorego nie lubisz. Chcialabys zeby Polacy mieli mozliwosc glosowania w Anglii ( ci mieszkajacy w Polsce) i zeby glosowali na to ugrupowanie, ktorego nie lubisz? Do tego twierdzac ze to dla twojego dobra?

A więc celowo niszczysz Polskę głosując na prorosyjską targowicę. Fanatyków religijnych którzy chcą zabronić kobietą usuwania ciąży nawet po gwałcie.  Neonazistów oraz szurów.  Polecam obejrzeć film z postu 6. Wśród kandydatów jest jak makiem zasiał klasycznych liberałów. Bosak popiera progresywne podatki oraz 500 i 800+

19 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-09-18 13:43:27)

Grasse napisał/a:

Co do inceli, to już wspominałem - statystyczny piewca tej teorii ma jakieś 30 kg nadwagi.

To przecież nieprawda. Incele to mężczyzn, którzy za swoje niepowodzenia (seksualne) obwiniają emancypację kobiet, system społeczny, gospodarczy i inne zewnętrzne czynniki. Większość z nich wcale nie ma jakichś urodowych braków. To głównie przeciętniaki, które nie potrafią o siebie właściwie zadbać. Ale jest coś jeszcze, może najważniejsze i często pojawiające się nawet tu na forum wśród „naszych” inceli. Opowiadają, że często w szkole byli po prostu odsuwani, nie mieli znajomych, byli izolowani i przez to są „biedni” ;-) Czasami są to osoby, które w szkole były takimi chłopcami do bicia i jeżeli oni sobie na tamtym etapie szkolnym nie wyrobili umiejętności społecznych, umiejętności funkcjonowania w grupie nawiązywania kontaktów itd. to później jest im już bardzo ciężko to nadrobić.

20

MagdaLena1111 napisał/a:
Grasse napisał/a:

To przecież nieprawda. Incele to mężczyzn, którzy za swoje niepowodzenia (seksualne) obwiniają emancypację kobiet, system społeczny, gospodarczy i inne zewnętrzne czynniki. Większość z nich wcale nie ma jakichś urodowych braków. To głównie przeciętniaki, które nie potrafią o siebie właściwie zadbać. Ale jest coś jeszcze, może najważniejsze i często pojawiające się nawet tu na forum wśród „naszych” inceli. Opowiadają, że często w szkole byli po prostu odsuwani, nie mieli znajomych, byli izolowani i przez to są „biedni” ;-) Czasami są to osoby, które w szkole były takimi chłopcami do bicia i jeżeli oni sobie na tamtym etapie szkolnym nie wyrobili umiejętności społecznych, umiejętności funkcjonowania w grupie nawiązywania kontaktów itd. to później jest im już bardzo ciężko to nadrobić.

Tak wogole to czy incele maja jakies sztytne cele swojego incelstwa? Niewiem np czy faceci walcza o swoje prawa? Czy oni istnieja tylko po to,by biadolic nad swoim jakze ciezkim losem? Bo feministki mimo,ze ich nie lubie to musze przyznac, ze jednak jakies tam cele do walki o swoje prawa maja np o rowne place, czy prawo do aborcji albo jak organizuja manifestacje na rzecz kobiet w innych krajach, a incele czy oni kiedykolwiek o cos walczyli dla siebie czy ich jedyny cel istnienia polega na obwinianiu o wszystko kobiet i majaczaniu w kolko tego samego pierdolamento?

21

rakastankielia napisał/a:

Konfederacja nie wejdzie z pis, bo mają całkowicie odmienne poglądy. Nie muszę zgadzać się w 100% z postulatami danej partii, by na nią głosować, a Konfederacja to jedyna alternatywa dla rządzącej od 35 lat bandy czworga. Nie mam pojęcia, jak można być tak naiwnym, by nadal głosować na tych samych ludzi, a potem dziwić się, że nic się nie zmienia. To, że pojedynczy politycy z Konfederacji (Godek nie jest już od dawna częścią partii) chcą wprowadzić całkowity zakaz, nie oznacza, że by go wprowadzili po objęciu władzy. Po pierwsze, zajęliby się najpierw ważniejszymi sprawami, a po drugie, zdają sobie sprawę, że nawet wśród ich elektoratu wiele osób tego nie popiera.

Na tej zasadzie na Konfę głosują np. pokerzyści. Nie muszą się zgadzać światopoglądowo, ale zagłosują, bo widzą w nich największe szanse na poprawę swojej własnej sytuacji. To wcale nie oznacza, że marzą o zakazie aborcji, wykluczeniu osób LGBT itd.

22

MagdaLena1111 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Emancypacja kobiet - okres po Wielkiej Wojnie, brak mężczyzn, kobiety musiały wyjść z domów i zastąpić poległych mężczyzn w fabrykach
Powstanie społeczności inceli - początek lat 90, rozwój Internetu, który wydobywa z ludzi to co najgorsze.

Oba te zjawiska dzieli przynajmniej 70 lat.

Co do kwestii "przeciętniactwa" - trudno nazwać "przeciętniakiem" Marcina Kąckiego, który waży lekko 130 kg, ma permanentnego zeza, a przy wywiadzie atak tików i pot spływający jak wodospad. Stąd moje pytanie, na ile wyśmiewanie wyborców Konfederacji jest wołaniem o pomoc.

Co do kwestii konserwatyzmu - od lat czytamy wypróżnienia Onetów, Newsweeków i tym podobnych gazet, jak to polscy mężczyźni chcą konserwatywnych Ukrainek zamiast wyemancypowanych Polek. Z tym, że konserwatyzm Ukrainek polega raczej na wysyłaniu facetów do okopów a nie byciu TrafWife. O powszechności aborcji i prostytucji nie wspominając.

Zresztą - jaki facet chciałby, żeby wszystkie wydatki były na jego głowie, a żona miała tylko zajmować się domem? Rozumiem niechęć do radykalnych feministek, ale nie jest to tożsame z radykalnym konserwatyzmem.

23

Grasse napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Emancypacja kobiet - okres po Wielkiej Wojnie, brak mężczyzn, kobiety musiały wyjść z domów i zastąpić poległych mężczyzn w fabrykach
Powstanie społeczności inceli - początek lat 90, rozwój Internetu, który wydobywa z ludzi to co najgorsze.

Oba te zjawiska dzieli przynajmniej 70 lat.

Co do kwestii "przeciętniactwa" - trudno nazwać "przeciętniakiem" Marcina Kąckiego, który waży lekko 130 kg, ma permanentnego zeza, a przy wywiadzie atak tików i pot spływający jak wodospad. Stąd moje pytanie, na ile wyśmiewanie wyborców Konfederacji jest wołaniem o pomoc.

Co do kwestii konserwatyzmu - od lat czytamy wypróżnienia Onetów, Newsweeków i tym podobnych gazet, jak to polscy mężczyźni chcą konserwatywnych Ukrainek zamiast wyemancypowanych Polek. Z tym, że konserwatyzm Ukrainek polega raczej na wysyłaniu facetów do okopów a nie byciu TrafWife. O powszechności aborcji i prostytucji nie wspominając.

Zresztą - jaki facet chciałby, żeby wszystkie wydatki były na jego głowie, a żona miała tylko zajmować się domem? Rozumiem niechęć do radykalnych feministek, ale nie jest to tożsame z radykalnym konserwatyzmem.

Dokladnie tak samo jaka kobieta chciala by miec wszystkie obowiazki domowe i dzieci na swojej glowie? Dlatego tak wazny byl i jest feminizm, zeby faceci rowiez po pracy poczuwali sie do obowiazkow. Na szczescie teraz to sie zmienia i jest sporo rodzin z podzialem rol 50/50,ale tylko dlatego,ze kobiety o to walczyly, bo kiedys to bylo tak,ze jedynym obowiazkiem faceta to byla praca

24

Najbardziej mnie bawi uzywanie w Polsce hasel faszysci lub antysemici:), ci co tego urzywaja to maja siano w glowie:). Co chodzi o faszyzm to tak byl rozbudowany w przedwojennej Polsce, ze Hitler nie byl w stanie stworzyc polskiego ss bo chetnych brak:). Mimo ze na Ukrainie, Litwie, Łotwie czy Estoni stworzyl bez problemu. A wspolczesni Polacy twierdza ze konfederacja kultywuje przedwojenny faszyzm:). Co chodzi o antysemityzm, to zamiast plesc glupoty i powielac to co pisza niektore media, to moze lepiej zajrzec co na temat Polski i Polakow pisali przedwojenni historycy Żydowscy.

25 Ostatnio edytowany przez Figting (2023-09-18 21:48:24)

MagdaLena1111 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Ale przyznaj, że sama chciałaś widzieć ich bitych. Podnieca to takie jak ty. Jeszcze wróci do ciebie ta karma.

26

JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Grasse napisał/a:

Tak wogole to czy incele maja jakies sztytne cele swojego incelstwa? Niewiem np czy faceci walcza o swoje prawa? Czy oni istnieja tylko po to,by biadolic nad swoim jakze ciezkim losem? Bo feministki mimo,ze ich nie lubie to musze przyznac, ze jednak jakies tam cele do walki o swoje prawa maja np o rowne place, czy prawo do aborcji albo jak organizuja manifestacje na rzecz kobiet w innych krajach, a incele czy oni kiedykolwiek o cos walczyli dla siebie czy ich jedyny cel istnienia polega na obwinianiu o wszystko kobiet i majaczaniu w kolko tego samego pierdolamento?

Kiedyś z ciekawości trochę poczytałam na ten temat, ale ogólnie jako zjawisku społecznym.
Nie mam pojęcia, czy mają jakieś cele. Chyba nie. U nas jojczą tylko, ale na Zachodzie dochodzi czasem do otwartej agresji inceli względem kobiet, desperaci organizują zamachy, ale raczej w pojedynkę.

27

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Kiedyś z ciekawości trochę poczytałam na ten temat, ale ogólnie jako zjawisku społecznym.
Nie mam pojęcia, czy mają jakieś cele. Chyba nie. U nas jojczą tylko, ale na Zachodzie dochodzi czasem do otwartej agresji inceli względem kobiet, desperaci organizują zamachy, ale raczej w pojedynkę.

Ale czy oni maja jakies konkretnie postulaty? Niewiem np, zeby matki tez placily alimenty, a dzieci byly z ojcami albo,zeby wiek emerytalny dla facetow byl taki sam co kobiet itp? Czy oni wogole maja jakis wyzszy cel swojego istnienia i calej tej incelowskiej organizacji?

28

Marynarz napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A więc celowo niszczysz Polskę głosując na prorosyjską targowicę.

No tak, bo jak ktoś nie wchodzi w każdym aspekcie Ukraińcom w dupę, to jest ruską onucą xd

Fanatyków religijnych którzy chcą zabronić kobietą usuwania ciąży nawet po gwałcie.

Nawet w Konfederacji tacy ludzie to margines. Nikt tego nie postuluje.

Neonazistów oraz szurów.

Neonazistów szukaj w Lewicy. Sprzeciw wobec ograniczania ludziom wolności z powodu bezobjawowego wirusa o niskiej śmiertelności nie jest szurstwem, a jedyną racjonalną postawą.

Polecam obejrzeć film z postu 6. Wśród kandydatów jest jak makiem zasiał klasycznych liberałów. Bosak popiera progresywne podatki oraz 500 i 800+

Bosak jest z Ruchu Narodowego, czyli ugrupowania gospodarczo lewicowego. Zresztą nawet gdyby nie popierał 800+, to nie mógłby tego publicznie deklarować, bo to byłoby politycznym samobójstwem.

29

Grasse napisał/a:

Przy wszystkich kontrowersjach i radykalizmach tej formacji (u mnie są skreśleni za jedzenie psów) [...]

A Ty gupi czy z policji...? roll

30

JuliaUK33 napisał/a:

Ale czy oni maja jakies konkretnie postulaty? Niewiem np, zeby matki tez placily alimenty, a dzieci byly z ojcami albo,zeby wiek emerytalny dla facetow byl taki sam co kobiet itp? Czy oni wogole maja jakis wyzszy cel swojego istnienia i calej tej incelowskiej organizacji?

Taki radykalizm jest w USA/Kanadzie. I w zasadzie tylko tam. I to ze względu na specyfikę ich systemu prawnego, ładu społecznego i organizacji opieki medycznej. Tam agresja jest ukierunkowana zewnętrznie (czy to wobec systemu jako takiego, czy to wobec konkretnych osób). U nas agresja jest ukierunkowana do siebie. Dlatego u nas nie ma żadnych zamachów, ale jest tak dużo samobójstw. Żeby było śmieszniej to jest to zjawisko znane na świecie jako "Polish Hostage". smile

https://www.urbandictionary.com/define. … %20Hostage

31

Błagam Was - wątek nie jest o ekstremistach z USA a o syndromie Kąckiego.

32

Grasse napisał/a:

Jakie sa objawy tego syndromu?

33

Grasse napisał/a:

Już jest big_smile

34

Grasse napisał/a:

Czyli wie co mówi. smile

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Elektorat Konfederacji - lustro kompleksów społecznych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024