Niskie (zerowe) libido partnerki - co robić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Niskie (zerowe) libido partnerki - co robić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Niskie (zerowe) libido partnerki - co robić ?

Cześć,
mam pewien problem.
W związku jesteśmy 7 miesięcy. Wszystko jest ok.
Na początku wiadomo ogień na maxa.
Ostatnio seks zaczął być bardzo rzadki, brak też u partnerki inicjowania zbliżeń i namiętności.
Dziewczyna korzysta z antykoncepcji odkąd się znamy.
Zastanawiają mnie poniższe rzeczy:
- Seks obecnie ostatnio był 3 tygodnie temu. Wszystkie moje próby zbliżeń kończyły się słowami, że jest zmęczona. Potem była tydzień chora, potem faktycznie psychicznie była przeorana, ale jednak były tez te dobre dni.
- W momentach kiedy np leżeliśmy razem wieczorem, przytulaliśmy się, było miło, naprowadziłem jej rękę na niego, chwilę nią poruszała po czym stwierdziła, że jest zmęczona, Analogiczna sytuacja - gra wstępna, u niej szybszy oddech, czuję że jest podniecona, zaczynam ją masować na dole, widzę że jest jej dobrze po czym słyszę, że ona nie da rady i jest zmęczona,
- Kiedy ostatnim czasem robię grę wstępną, całujemy się chwilę, itd. zauważyłem że jej sutki już nie twardnieją, a na dole sucho, seksu też nie ma bo po długich staraniach nic się nie dzieje,
- była rozmowa, mówiłem jakie mam odczucia co w niej bardzo lubię i za czym tęsknie - bez oskarżeń. Odpowiedź, że ją atakuję.
- W momencie jak ona ma ochotę (przykładowo 3 tyg temu) to jest bosko i robimy to nawet kilka razy w ciągu dnia. Oczywiście jednego żeby nie było.

No i podsumowując: Ma masę obowiązków i faktycznie może być wieczorem zmęczona. Jednak zastanawia mnie brak inicjatywy z jej strony, brak podniecenia podczas gry wstępnej, w ogóle jakby temat seksu zanikał.

Z nikim też na pewno się nie spotyka, bo nie miałaby nawet kiedy - to akurat wiem.

Jednak moje spostrzeżenia:
- może ma kogoś z kim zdradza mnie emocjonalnie i sobie pikantnie piszą,
- wybrała masturbacje zamiast seksu i jest zaspokojona,
- przestałem ją kręcić,
- no ostatecznie jeszcze łudzę się, że faktycznie to zmęczenie. No ale na 3 tygodnie i tyle podejść co robiłem nic - no to przestaję w to wierzyć.

Pytanie. Czy da się jakoś podnieść libido dziewczyny ? Bądź zrobić coś żeby pragnęła mnie jak wcześniej ?

Nie ukrywam, waży to na decyzji o naszym związku w mojej głowie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niskie (zerowe) libido partnerki - co robić ?
Samunadaj napisał/a:

Cześć,
mam pewien problem.
W związku jesteśmy 7 miesięcy. Wszystko jest ok.
Na początku wiadomo ogień na maxa.
Ostatnio seks zaczął być bardzo rzadki, brak też u partnerki inicjowania zbliżeń i namiętności.
Dziewczyna korzysta z antykoncepcji odkąd się znamy.
Zastanawiają mnie poniższe rzeczy:
- Seks obecnie ostatnio był 3 tygodnie temu. Wszystkie moje próby zbliżeń kończyły się słowami, że jest zmęczona. Potem była tydzień chora, potem faktycznie psychicznie była przeorana, ale jednak były tez te dobre dni.
- W momentach kiedy np leżeliśmy razem wieczorem, przytulaliśmy się, było miło, naprowadziłem jej rękę na niego, chwilę nią poruszała po czym stwierdziła, że jest zmęczona, Analogiczna sytuacja - gra wstępna, u niej szybszy oddech, czuję że jest podniecona, zaczynam ją masować na dole, widzę że jest jej dobrze po czym słyszę, że ona nie da rady i jest zmęczona,
- Kiedy ostatnim czasem robię grę wstępną, całujemy się chwilę, itd. zauważyłem że jej sutki już nie twardnieją, a na dole sucho, seksu też nie ma bo po długich staraniach nic się nie dzieje,
- była rozmowa, mówiłem jakie mam odczucia co w niej bardzo lubię i za czym tęsknie - bez oskarżeń. Odpowiedź, że ją atakuję.
- W momencie jak ona ma ochotę (przykładowo 3 tyg temu) to jest bosko i robimy to nawet kilka razy w ciągu dnia. Oczywiście jednego żeby nie było.

No i podsumowując: Ma masę obowiązków i faktycznie może być wieczorem zmęczona. Jednak zastanawia mnie brak inicjatywy z jej strony, brak podniecenia podczas gry wstępnej, w ogóle jakby temat seksu zanikał.

Z nikim też na pewno się nie spotyka, bo nie miałaby nawet kiedy - to akurat wiem.

Jednak moje spostrzeżenia:
- może ma kogoś z kim zdradza mnie emocjonalnie i sobie pikantnie piszą,
- wybrała masturbacje zamiast seksu i jest zaspokojona,
- przestałem ją kręcić,
- no ostatecznie jeszcze łudzę się, że faktycznie to zmęczenie. No ale na 3 tygodnie i tyle podejść co robiłem nic - no to przestaję w to wierzyć.

Pytanie. Czy da się jakoś podnieść libido dziewczyny ? Bądź zrobić coś żeby pragnęła mnie jak wcześniej ?

Nie ukrywam, waży to na decyzji o naszym związku w mojej głowie.

Hej antykoncepcja moze obnizac libido, moze warto zmienic rodzaj antykoncepcji.

3

Ja nie uprawiam seksu odkąd poznałam swojego faceta.
Jesteśmy 8 lat. Planujemy slub, seks to nie wszystko. Po co się zaspokajać? Nie lepiej wytrwać i nie uprawiać seksu? Ja tez jestem zmęczona i nie pakuje się w łóżko. Każdy się kładzie i jest szczęśliwy.

4

Oczywiście że sex to nie wszystko, ale bez niego nie ma też raczej więzi w związku, a co za tym idzie prędzej czy później wszystko się rozpada. Partner który 8 lat nie uprawia z kobietą sexu i dalej z nią jest, to chyba bardzo rzadki przypadek. Albo ma zerowe libido, albo choruje na coś ...

5

MonikaS4 napisał/a:

Jesteśmy 8 lat. Planujemy slub, seks to nie wszystko. Po co się zaspokajać? Nie lepiej wytrwać i nie uprawiać seksu? Ja tez jestem zmęczona i nie pakuje się w łóżko. Każdy się kładzie i jest szczęśliwy.

Nie każdy jest aseksualny tak jak Ty.

6

MonikaS4 napisał/a:

Ale po co wytrwać?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Niskie (zerowe) libido partnerki - co robić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024