Witam,
Pisze w dużej desperacji, otuż mam 28 lat i nie mam nic do czego doprowadziła mnie przez lata matka z ojcem. To są patole ale, no właśnie... Czy mam jakieś szanse w tym polskim kurwidole na odszkodowanie za krzywdy od nich ? Znęcali się nade mną całe życie, ojciec to typowy wiejski knur wcześniej miał rodzinę na swojej wsi gdzie kiedy ja już byłem na świecie kupował mieszkania samochody swoim pierwszym dzieciom. Z milion zł na to poszło. Sam ma dużo za uszami bo dawał łapówki urzędnikom państwowym za to postawił domek o wartości około 1 miliona zł w którym z nimi mieszkam. Matka dostała z mieszkania po swojej matce ojcu około 100 tys zł. Pomiędzy nimi zawsze była patologia, matka nadużywała alkoholu latami no krótko mówiąc cyrki i cierpienie niesamowite przeszedłem. Jeszcze w dodatku wpędzili mnie w chorobę psychiczną a teraz jestem na skraju wytrzymałości psychicznej. Chodzi mi o to czy mogę się na drodze sądowej ubiegać o odszkodowanie/ zadośćuczynienie za krzywdy od nich czy w tym polskim kurwidole to chyba nie ma racji bytu takie roszczenie ? Wiem że na zachodzie grubą kasę wyjumuja za takie coś. To jest 28 lat cierpienia i gehenny.... Oni mają na papierku wspólność majątkową ale ja nie chcę z nimi siedzieć już dłużej a na tyle mnie zniszczyli że się do pracy żadnej nie nadaje. Myślę że ojciec ma z kilkanaście milionów zł na kontach nie jestem pewien ale po tym co robi tak mi się wydaje. Nawet u Jaworowicz nie ma takich spraw, wydaje mi się że to jest kwiatek w skali tego polskiego kurwidołu. Przeżywam tragedię i chciałbym za to dostać od nich chociaż na mieszkanie i więcej ich nie widzieć. Czy to jest sens wgl się angażować żeby im jakąś sprawę w sądzie założyć. Dodam że groszem nie śmierdzę. Czy mam jakieś szanse czy się mogę od razu wieszać na linę ?
Ja chyba wiem kim jesteś w realu
Rada? Od 10 lat jesteś pełnoletni, nie musisz z nimi mieszkać.
Ja też wiem, jestem ofiarą
Lady Loka napisał/a:Ja chyba wiem kim jesteś w realu
Rada? Od 10 lat jesteś pełnoletni, nie musisz z nimi mieszkać.Ja też wiem, jestem ofiarą
Od 10 lat siedzisz z nimi z wlasnej woli, a teraz zamiast wiać to myślisz o tym, jak od nich wyciągnąć więcej. Srsly?
maciolla1995 napisał/a:Lady Loka napisał/a:Ja chyba wiem kim jesteś w realu
Rada? Od 10 lat jesteś pełnoletni, nie musisz z nimi mieszkać.Ja też wiem, jestem ofiarą
Od 10 lat siedzisz z nimi z wlasnej woli, a teraz zamiast wiać to myślisz o tym, jak od nich wyciągnąć więcej. Srsly?
No od razu mogę zwiać, do lasu najlepiej, dziękuję za radę, oby więcej takich radźców na świecie.
maciolla1995 napisał/a:Lady Loka napisał/a:Ja chyba wiem kim jesteś w realu
Loka, nie takich rad oczekiwał autor Zawiodłaś
Lady Loka napisał/a:maciolla1995 napisał/a:Ja też wiem, jestem ofiarą
Loka, nie takich rad oczekiwał autor
Zawiodłaś
![]()
Im starsza jestem, tym mniej mam współczucia dla ludzi, którzy sami się pchają w bagienko i jeszcze radośnie się w nim urządzają.
Drogi Maciollo, w twych innych wątkach wyczytałam, że chorujesz na schizofrenię. Wizja milionów na koncie Twojego taty brzmią jak urojenia. Bierzesz leki?
Drogi Maciollo, w twych innych wątkach wyczytałam, że chorujesz na schizofrenię. Wizja milionów na koncie Twojego taty brzmią jak urojenia. Bierzesz leki?
Tak schizofremie, ale inne rzeczy też były są i będą problemem. Patologia była problemem jeszcze zanim miałem schizofremie.
*Schizofrenię. Prawidłowo mówi się schizofrenia, nie schizofremia, mimo że to dość popularny błąd.
Jakie rzeczy były, są i będą problemem?
11 2023-04-21 21:23:41 Ostatnio edytowany przez maciolla1995 (2023-04-21 21:34:26)
*Schizofrenię. Prawidłowo mówi się schizofrenia, nie schizofremia, mimo że to dość popularny błąd.
Przez wieloletnie przebywanie w toksycznym, patologicznym środowisku, nie umiem znaleźć się między normalnymi ludźmi, walczyć tam o swoją pozycję. I już raczej tak pozostanie.
Po za tym mam masę wad, naiwność, dziecinność, głupkowate zachowania, defekty, zaszłości z patologicznego dzieciństwa. Są to rzeczy których wiem że nie da się już naprawić. Byłem z tym u psychologa ale on tylko wysłuchał i za bardzo nie wskazał konkretnie żadnej ścieżki ,,naprawczej". Takie oklepane formułki typu ,weźmie się pan w garść, pójdzie pan do pracy. Itd. To to ja nie wiem czy są wskazówki fachowca czy pitolenie babki że spożywczego przypadkowo zagadanej w kolejce. To każdy może takich wskazówek udzielić. Z tego psychologa to był taki psycholog jak z koziej dupy trąba.
Współczuję ale w polsce raczej nic się nie zrobi
Ja też mam schizofrenie i wiem co czujesz wiem co to jest chorować na tą chorobę
A co do odszkodowania musiał byś mieć pieniądze po za tym musiał byś udowodnić to rodzicom
Czyli wiadomo że żadnej schizofrenii nie ma.
Gdyby miał, gdyby był zdiagnozowany, słyszałby to słowo często od lekarzy, widziałby na piśmie - wiedziałby jak się to pisze i wymawia.
Jeśli cierpisz na coś, to nawet najtrudniejszą tego nazwę wypowiesz bez zająknięcia.
Lakszmi napisał/a:*Schizofrenię. Prawidłowo mówi się schizofrenia, nie schizofremia, mimo że to dość popularny błąd.
Jakie rzeczy były, są i będą problemem?Czyli wiadomo że żadnej schizofrenii nie ma.
Gdyby miał, gdyby był zdiagnozowany, słyszałby to słowo często od lekarzy, widziałby na piśmie - wiedziałby jak się to pisze i wymawia.Jeśli cierpisz na coś, to nawet najtrudniejszą tego nazwę wypowiesz bez zająknięcia.
Może i nie mam, ale 7 pobytów zaliczyłem w szpitalu psychiatrycznym. Kij ich tam wie, wpisują co chcą.
Kto to? Zdradzisz może?
Lady Loka napisał/a:Ja chyba wiem kim jesteś w realu
Rada? Od 10 lat jesteś pełnoletni, nie musisz z nimi mieszkać.Kto to? Zdradzisz może?
Krzysztof Kononowicz