jestem kłótliwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: jestem kłótliwa

Od prawie 3 lat jestem z facetem, moim problemem jest, że często się z nim kłócę.
Podam kilka powodów jakie wywołały:
na poczatku znajomości powiedział mi, że jego byle nie chcialy chodzić z nim do znajomych, ja chodziłam, ale tutaj moj facet powiedział, że wolałby sam, wiec się kłócilam i mu wypominałam, że z byłymi to chciał tylko one nie chciały,
mam pretensje, że moj facet nie wymysla jakiś wyjść, sama też więcej gadam niż coś zorganizuje, ale pretensje mam,
on ma chorego brata i pomaga czasem rodzicom jestem zła
kiedyś niewidoma kobieta poprosiłą go o pomoc, to byłam zła, że olał mnie dla  kogoś.
ja bym chciala spedzac z nim duzo wiecej czasu niz on ze mna ale to spedzanie polega ze ogladamy w tv to co ja chce

każde jego zachowanie odbieram jako brak zainteresowania, wiem, ze mam problem ze sobą bo moje relacje w domu były bardzo złe. zastanawiam się co zrobić ze sobą

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jestem kłótliwa

Połowa sukcesu to świadomość, drugą połowa to działanie.
Co możesz zrobić? Pójść na terapię, pracować nad sobą

3

Ale czy da się coś z tym zrobic?
terapia może pomóc?

4

mslea1990 napisał/a:

Ale czy da się coś z tym zrobic?
terapia może pomóc?

Oczywiście, że tak, ale to Ty musisz tego chcieć i być na to otwarta. Być otwarta do pracy nad sobą. Zastanów się, skąd w Tonie takie emocje. Odnoszę wrażenie, że Twoje wybuchy złości biorą się z tego, że czujesz się lekceważona. Czy w dzieciństwie tak się czułaś w relacjach rodzinnych lub społecznych? Warto abyś się nad tym zastanowiła, skąd to w Tobie jest. Wówczas jest łatwiej pracować nad tym. Zwykle emocje mówią wiele, warto zrozumieć skąd się biorą. One nie są najważniejsze, nie nimi należy się kierować, ale są świetnym obrazem tego, co się dzieje w głębi. To już temat dla psychologa.

Życzę Ci udanej, owocnej podróży w głąb siebie:)

5 Ostatnio edytowany przez mslea1990 (2023-03-31 23:23:15)

ja mam masę kompleksów i każde jakies zachowanie, które odbiega od mojego wyobrażenia traktuję, że facetowi nie zalezy, zgadłąś czuję się lekceważona, ale uważam, że przesadzam, jednak po jakimś czasie pojawia sie taki smutek żal i wybucham, srednio raz w tygodniu

6

mslea1990 napisał/a:

ja mam masę kompleksów i każde jakies zachowanie, które odbiega od mojego wyobrażenia traktuję, że facetowi nie zalezy

Rozumiem, zatem co planujesz z tym robić?
Kompleksów da się pozbyć

7

Istotka6 napisał/a:
mslea1990 napisał/a:

ja mam masę kompleksów i każde jakies zachowanie, które odbiega od mojego wyobrażenia traktuję, że facetowi nie zalezy

Rozumiem, zatem co planujesz z tym robić?
Kompleksów da się pozbyć

Facet nie wytrzymał mojego zachowania i się wyprowadził już pod koniec 2022 r mówił o wyprowadzce ale go przekonałam, że się zmienię, przez jakiśczas faktycznie było ok, ale ja ciągle o tym myślę, że skoro on chcial się wyprowadzić to mu na mnie nie zależy. Mówiłą o terapii ale przez egzamin w pracy to odłożyłam, teraz jak się wyprowadził chce poważnie się zająć sobą, żeby tak się nie zachowywać. Egzamin mam w czwartek

8

mslea1990 napisał/a:

Od prawie 3 lat jestem z facetem, moim problemem jest, że często się z nim kłócę.
Podam kilka powodów jakie wywołały:
na poczatku znajomości powiedział mi, że jego byle nie chcialy chodzić z nim do znajomych, ja chodziłam, ale tutaj moj facet powiedział, że wolałby sam, wiec się kłócilam i mu wypominałam, że z byłymi to chciał tylko one nie chciały,
mam pretensje, że moj facet nie wymysla jakiś wyjść, sama też więcej gadam niż coś zorganizuje, ale pretensje mam,
on ma chorego brata i pomaga czasem rodzicom jestem zła
kiedyś niewidoma kobieta poprosiłą go o pomoc, to byłam zła, że olał mnie dla  kogoś.
ja bym chciala spedzac z nim duzo wiecej czasu niz on ze mna ale to spedzanie polega ze ogladamy w tv to co ja chce

każde jego zachowanie odbieram jako brak zainteresowania, wiem, ze mam problem ze sobą bo moje relacje w domu były bardzo złe. zastanawiam się co zrobić ze sobą

I słusznie odbierasz, niech ten chłopak zastanowi się czy chciałby z tobą być. Możesz popracować nad relacjami, wtedy udałoby ci się wypracować własną drogę.

9

mslea1990 napisał/a:

Facet nie wytrzymał mojego zachowania i się wyprowadził już pod koniec 2022 r mówił o wyprowadzce ale go przekonałam, że się zmienię, przez jakiśczas faktycznie było ok, ale ja ciągle o tym myślę, że skoro on chcial się wyprowadzić to mu na mnie nie zależy. Mówiłą o terapii ale przez egzamin w pracy to odłożyłam, teraz jak się wyprowadził chce poważnie się zająć sobą, żeby tak się nie zachowywać. Egzamin mam w czwartek

33 lata i niestabilna emocjonalnie
Nie widziałaś tego wcześniej?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024