Prezenty na 18ste urodziny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Prezenty na 18ste urodziny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Prezenty na 18ste urodziny

Hej, hej (:

Jakie prezenty otrzymałyście, a jakie dawałyście na 18ste urodziny? Pieniądze, jakaś rzecz, wycieczka? Jakie prezenty ofiarowywałyście dziecku, rodzeństwu czy przyjaciółce?

Osobiście interesuje mnie najbardziej kwestia rodzeństwa, zwłaszcza młodszego, ale temat proszę potraktować jako ogólny. C:

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prezenty na 18ste urodziny

Od przyjaciół otrzymałam standardowe, urodzinowe prezenty, przede wszystkim książki, bo bardzo lubię - z dedykacjami, żeby była pamiątka.

Od rodziny dostałam w dużej mierze pieniądze, ale to była przemyślana, zbiorowa akcja - najbliższa rodzina zrzuciła mi się na naprawdę porządnego laptopa, który niewątpliwie był mi potrzebny, bo po maturze wyjechałam na studia. Byłam bardzo zadowolona, bo to nie było z ich strony pójście na łatwiznę, tylko naprawdę fajny gest, sprezentowanie mi przydatnej rzeczy, z której długo korzystałam i na którą tak po prostu nie byłoby mnie stać. Mama zafundowała mi też wizytę u piercera i bardzo ładne kolczyki (już po tych pierwszych, sterylnych), bo akurat w okolicach 18stki zdecydowałam się uszy przekłuć.

Oprócz tego dostałam też trochę takich mniej praktycznych rzeczy - fajne perfumy od chrzestnego (wybierała jego córka), jakieś żartobliwe, erotyczne gażety, od koleżanek.

3

Zależy od relacji i budżetu. Znajomi dostawali antyramy ze wspólnymi zdjęciami i tekstami lub wspomnieniami, czasem album albo kalendarz. Czasem książki, bo wiedziałam akurat, na co czeka ta osoba. Od rodziców dostałam aparat fotograficzny (dawno temu), brat dostał kasę, którą przeznaczył na laptopa. Jak ktoś pije, to nie pogardzi alkoholem.

Warto zapytać, nie bawić się w tajemnice i tak dalej. Fajnie jest dostać coś, co się chce dostać! Nikt mnie nigdy nie pytał o to, co chcę dostać, więc dostawałam mnóstwo perfum (nienawidzę), biżuterii (nie noszę) i gadżetów (aparatu nie używałam, translator nie był mi potrzebny, książka kucharska była kiepska, o roślinkę nie umiałam zadbać, nie lubię ozdób do mieszkania). Po wielu, wielu latach udało mi się przekonać rodzinę, że MARZĘ o książkach. Pierwszą książkę w prezencie dostałam, jak miałam 22 lata...

4 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-11-24 14:18:35)

Wszystko zależy też od osoby obchodzącej 18-stkę. Są tacy, którym w głowie w głowie szumi i wola jakieś wystrzelone prezenty, są też i takie osoby, które mają swoje pasje i zainteresowania i jak się w nie wstrzelimy to można zrobić bardzo fajny prezent. Ja swojej siostrze, która miała 18-stkę w tym roku sprezentowałam fajny plakat motywacyjny oprawiony w ramę, zrobiony na zamówienie na stronie [spam] (nie wiem czy ktoś o nich słyszał)

Siostra akurat interesuje się projektowaniem wnętrz i bardzo się jej spodobało smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Prezenty na 18ste urodziny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024