Działnie na szkodę firmy- proszę o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Działnie na szkodę firmy- proszę o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Działnie na szkodę firmy- proszę o pomoc

Witam serdecznie smile

Bardzo proszę o pomoc. Jestem kosmetyczka i pracuje w salonie. Od niedawna mamy nowa dziewczynę, która jest nieuczciwa i działa na szkodę firmy.

Sytuacja wygląda tak, że od samego początku najpierw pod przykrywką cwiczen(ok) przyprowadzała znajomych, rodzinę żeby robić drogie zabiegi. Ok, szefowa na to zezwoliła żeby niby cwiczyla.

Ale notorycznie pod przykrywką henny za 30 zł przyprowadza rodzinę i robi zabiegi średnio w od 600 do 1000 zł, zamyka się w gabinecie, w systemie wpisana henna i kasuje 30 zł.

Sytuację są bardzo częste. Była zwracana uwaga, że nie ma przyprowadzać nikogo z ulicy, to wymyśliła właśnie ten sposób z henna..

Dziewczyna jest bardzo nieuczciwa i działa na szkodę firmy.

Jest jeszcze chwile na umowie zlecenie, ale z racji że szefowa nie ma pracownika i zapłaciła za szkolenie i uważa ja za świetnego pracownika, już ma powiedziane ze dostanie umowę.

Wtedy wogole się zacznie samowolka.

Ja jestem takim samym pracownikiem jak ona i nie mogę na to patrzeć.

Jak mam się zachować w tej sytuacji?

Jesteśmy 3 stare pracownice, ona nowa.

Dziewczyny raczej ręce umywają, że niby niczego nie widzą.

Ja uważam że o takiej nieuczciwości powinna się dowiedzieć Szefowa żeby kiedyś to się nie obróciło przeciwko całemu salonowi.

Z drugiej strony jeżeli ja to zgłoszę sama, pomijam już ze będę mieć ja jako wroga w pracy to może to się obrócić przeciwko mnie, bo poza tym że o tym wiem, nie mam żadnych dowodów (poza wpisana np henna) i długim czasie robienia tego zabiegu.

Co robić w tej sytuacji?
Bardzo proszę o rady, pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-02-23 00:04:22)

Odp: Działnie na szkodę firmy- proszę o pomoc

Ile kosztuja produkty do tych zabiegow za 600-1000zl?

Chcialoby sie napisac, ze powinnas sie uczyc od kolezanki ale od pewnej kwoty to sie zaczyna robic sprawa karna.

Wiesz, do niektórych zabiegów nie kosztują dużo, ale wykorzystuje drogie maszyny, które też się zużywają...

Do niektórych troszkę więcej..

Chodzi mi o sam fakt takiej sytuacji..

JohnyBravo777 napisał/a:

Ile kosztuja produkty do tych zabiegow za 600-1000zl?

Chcialoby sie napisac, ze powinnas sie uczyc od kolezanki ale od pewnej kwoty to sie zaczyna robic sprawa karna.

4 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-02-23 00:27:45)

smutnepiekneserce napisał/a:

Wiesz, do niektórych zabiegów nie kosztują dużo, ale wykorzystuje drogie maszyny, które też się zużywają...

Do niektórych troszkę więcej..

Chodzi mi o sam fakt takiej sytuacji..

No to dla wlascicielki nie ma wielkiej szkody jesli dobrze wykonuje swoja prace w normalnych godzinach.

Podejrzewam, ze personalnie z ta dziewczyna za soba nie przepadacie.
Wyobrazam sobie jak Ciebie to frustruje bo sytuacja bylaby troche inna gdyby jedna z dziewczyn z ktora dlugo pracujesz tak zrobila i byla w stosunku do Ciebie otwarta.
A tak wchodzi nowa, ktora jeszcze nie zasluzyla sobie na pozycje i szacunek innych dziewczyn poprzez bycie pomocna gdy jest taka potrzeba i sie panoszy.

Z pozostalymi pracownicami masz dobre relacje?
Moze skoro strata jest na tyle niewielka, (ze wlascicielka tego sama nie zauwaza) to nowa przetarla szlak do tego jak sobie kazda z was moze dorobic - przy wspolnym uzgodneniu norm i zasad (tak aby nie wyszly z tego jaja)?

5

Dla właścicielki liczą się klienci i dopóki  będą zadowoleni, będzie pozwalać na takie działania, jeśli ich nie będzie za dużo. Jak rozliczacie się ze środków? Wspólnie czy każda osobno? O jakie drogie zabiegi chodzi?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Działnie na szkodę firmy- proszę o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024