Prezenty od byłego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prezenty od byłego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1 Ostatnio edytowany przez JasieKzPasiek (2022-11-20 16:23:40)

Temat: Prezenty od byłego

Chciałbym poznać wasze opinie
Jestem z dziewczyną pół roku.
Czy waszym zdaniem to jest fair wobec drugiej osoby, że w wyróżnionych relacjach na instagramie ma się zdjęcia (3) prezentów od byłego?
Bransoletka na ręce, i na dwóch bukietu róż i jakieś prezenty obok
Dodam, że na samym początku jak się poznaliśmy miała wszystko usunięte. Z czasem to przywróciła.
Kiedyś (z 4 miesiące temu) w rozmowie sama powiedziała, że ma takie zdjęcia na profilu, zobaczyła moje niezadowolenie i zapytała czy mi to przeszkadza. Ja odpowiedziałem, że ja bym takiego czegoś nie trzymał i następnego dnia czy za kilka dni sama usunęła
A dzisiaj chciałem przejrzeć jej stare story i zobaczyłem, że znowu dodała (nie wiem kiedy bo nie sprawdzam jej profilu) Wtedy z tego co pamiętam miała tylko 1 zdjęcie, a teraz 3
Niby to było dawno dodane, np 100tyg temu ale jednak przywróciła...
Jak się zapytałem po co to trzyma, to pwiedziala, że nie chodzi od kogo to było tylko że tam na zdjęciu obok róż jest zestaw jakiś bardzo dobrych kosmetyków

Może przesadzam i szukam dziury w całym?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prezenty od byłego

Może o ten zestaw kosmetyków chodzi? Mogła je dostać w zamian za reklamę. Zdjęcie przywróciła, bo jakaś umową ją zobowiązuje. A bukiet tylko był ozdobą zdjęcia.

3

opcje moga byc trzy. sam musisz dojsc droga eliminacji, jak jest:

1. od ciebie nie dostaje nic fajnego, czym by sie mogla poszpanoac przed przyjaciolkami

2. to serio byly jakies drogie kosmetyki (mozesz powiedziec, o jakie konkretnie chodzi to akurat da sie zweryfikowac). moze jej dasz taki zestaw na swieta? bedzie mogla wstawic fot bez kwiatow od bylego?

3. jednak o tego bylego chodzi

4

JasieKzPasiek napisał/a:

Czy waszym zdaniem to jest fair wobec drugiej osoby, że w wyróżnionych relacjach na instagramie ma się zdjęcia (3) prezentów od byłego?

Tak. Zdjęcia to część historii. Historii nie wymażesz.

JasieKzPasiek napisał/a:

Może przesadzam i szukam dziury w całym?

Zachwujesz się dziecinnie jeżeli ruszają Cię jakieś stare zdjęcia na insta.

5

A Ty kupujesz jakieś prezenty?
Może ona kupuje Tobie A Ty nic?

6 Ostatnio edytowany przez JasieKzPasiek (2022-11-21 00:18:34)

Na urodziny kupiłem jej kwiaty i prezent do dodała to zdjęcie

Tak bez okazji też się zdarzało, 1 róże albo np. 5
Prezenty robilismy sobie często nawzajem jak się widywaliśmy ale raczej takie symboliczne typu czekolada itp.
Chociaż ostatnio zauważyłem, że ona już przestała
Od niej nigdy nie dostałem jakiegoś "droższego" prezentu, więc to nie jest tak, że ona mi coś kupuje a ja jej nic

7

JasieKzPasiek napisał/a:

Prezenty robilismy sobie często nawzajem jak się widywaliśmy ale raczej takie symboliczne typu czekolada itp.

Najważniejsze jest wrzucenie zdjęcia na insta na pokaz dla innych?

8

Lady Loka napisał/a:
JasieKzPasiek napisał/a:

Dla niej chyba tak

9

JasieKzPasiek napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JasieKzPasiek napisał/a:

Dla niej chyba tak

No nie wiem, z tego tematu wynika, że dla Ciebie też ważne jest życie na pokaz.

10 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-11-21 03:12:56)

no to widzisz, ona wstawia, zeby sie "pochwalic". ze cos ma, ze u niej tez sie cos dzieje. pewnie zadko, dlatego nie usunela fot prezentow bylego. gdybys ja gdzies zabral na obiad, kolacje, wycieczke do najblizszego wiekszego miasta, a nawet wafle czy dal bukiet kwiatow lub kolczyki tez by wstawila. nie wstawia, bo nie ma co wstawiac, a ze ma malo tego typu fot to zostawila choc te foty  z prezentami od bylego.

nie masz sie czym przejmowac, bo jej widocznie chodzi o te foty, a nie o bylego. rownie dobrze moglaby to dostac od krasoludka. a jesli nadal ci przeszkadza to kup butelke wina, bombonierke, wsadz do ladnej torebki i jej daj. wyjdzie ci taniej od kolczykow czy branzoletki xD

11

blueangel napisał/a:

no to widzisz, ona wstawia, zeby sie "pochwalic". ze cos ma, ze u niej tez sie cos dzieje. pewnie zadko, dlatego nie usunela fot prezentow bylego. gdybys ja gdzies zabral na obiad, kolacje, wycieczke do najblizszego wiekszego miasta, a nawet wafle czy dal bukiet kwiatow lub kolczyki tez by wstawila. nie wstawia, bo nie ma co wstawiac, a ze ma malo tego typu fot to zostawila choc te foty  z prezentami od bylego.

nie masz sie czym przejmowac, bo jej widocznie chodzi o te foty, a nie o bylego. rownie dobrze moglaby to dostac od krasoludka. a jesli nadal ci przeszkadza to kup butelke wina, bombonierke, wsadz do ladnej torebki i jej daj. wyjdzie ci taniej od kolczykow czy branzoletki xD

Dla mnie nie jest ważne życie na pokaz bo sam nic nie wrzucam
Dziwi mnie tylko to, że jak za pierwszym razem dostała ode mnie róże to wstawiła z nią zdjęcie i zaraz usunęła. Więcej już nigdy nie przywróciła
Może faktycznie chodzi tylko o to, żeby się chwalić jakie dostaje się prezenty

Nasunęło mi się kolejne pytanie.
Czy któraś z pań dostawała jakieś takie prezenty np. kolczyki bez powodu? Tak od siebie?
I jak na to patrzyłyście? Jako próba podlizania się czy jako miła niespidzianka?

12

JasieKzPasiek napisał/a:

Czy któraś z pań dostawała jakieś takie prezenty np. kolczyki bez powodu? Tak od siebie?

Tak

JasieKzPasiek napisał/a:

I jak na to patrzyłyście? Jako próba podlizania się czy jako miła niespidzianka?

Miły gest i dowód, że partner o mnie dba. Ale zwykle były to prezenty przemyślane, a nie bezmyślne jak róże czy wino.

13

blueangel napisał/a:

opcje moga byc trzy. sam musisz dojsc droga eliminacji, jak jest:

1. od ciebie nie dostaje nic fajnego, czym by sie mogla poszpanoac przed przyjaciolkami

2. to serio byly jakies drogie kosmetyki (mozesz powiedziec, o jakie konkretnie chodzi to akurat da sie zweryfikowac). moze jej dasz taki zestaw na swieta? bedzie mogla wstawic fot bez kwiatow od bylego?

3. jednak o tego bylego chodzi

Jest czwarta opcja: materialistka-atencjuszka.
Teraz też oczekuje od Ciebie prezentów.
Lubisz podbudowywać ego kobiecie, to idź w to.
Przy kolejnym będzie się chwalić prezentami, które dostała od Ciebie.
I tak w kółko ...
To jedna z "kolekcjonerek".
Zapytaj się ilu już miała, bo może się okazać, że pół mieszkania jej umeblowali smile

14

M!ri napisał/a:
JasieKzPasiek napisał/a:

Tak

JasieKzPasiek napisał/a:

Miły gest i dowód, że partner o mnie dba. Ale zwykle były to prezenty przemyślane, a nie bezmyślne jak róże czy wino.

Ale kupić kwiatka raz na jakiś czas to chyba nie jest bezmyślny prezent?
Co innego na każde spotkanie

Farmer napisał/a:

Jest czwarta opcja: materialistka-atencjuszka.
Teraz też oczekuje od Ciebie prezentów.
Lubisz podbudowywać ego kobiecie, to idź w to.
Przy kolejnym będzie się chwalić prezentami, które dostała od Ciebie.
I tak w kółko ...
To jedna z "kolekcjonerek".
Zapytaj się ilu już miała, bo może się okazać, że pół mieszkania jej umeblowali smile

Ciężko stwierdzić czy jest materialistką
Teoretynie nie wymaga ode mnie żadnych prezentów i mówiła, że nie lubi dostawać drogich
Ale to co mówi to jedno, a jaka jest prawda to drugie

15

JasieKzPasiek napisał/a:

Dziwi mnie tylko to, że jak za pierwszym razem dostała ode mnie róże to wstawiła z nią zdjęcie i zaraz usunęła. Więcej już nigdy nie przywróciła

Twoja dziewczyna pewnie zaprzeczy jeśli zapytasz jej czy ważne jest dla niej życie na pokaz. Trudno to przyznać przed sobą, a co dopiero przed kimś. Ale widocznie coś w tym jest, ona lubi jak inni widzą jak jej "dobrze" w życiu. To takie współczesne. Ty też to obserwujesz i Ciebie też to rusza.

Tak. Prezenty bez powodu są fajne o ile nie są za często, są raczej "spersonalizowane", takie wiesz, nie w stylu kwiatki, czekoladki czy pierwsza lepsza biżuteria - tylko coś co pokaże, że faktycznie pomyślałeś o swojej dziewczynie, że znasz ją i wiesz, że właśnie to sprawi jej przyjemność. Rzeczy raczej drobne.
Jeśli prezenty byłyby drogie, byłoby ich dużo, pewnie czułabym się źle. Jak czyjaś utrzymanka. Np nie wyobrażam sobie żeby dostawać jakieś rzeczy codziennego użytku typu ciuchy, kosmetyki itd. Ale są dziewczyny, które uważają, że prezenty (wcale nie drobne) należą się im z tytułu bycia czyjąś dziewczyną. Nie mi to oceniać.
Piszesz, że dziewczyna już przestała robić Ci prezenty. Pytanie - oczekujesz tego od niej? Jest to dla Ciebie ważne żebyście sobie te prezenty robili? Najfajniej jest dostawać wtedy gdy się wcale tego nie oczekuje.

16

JasieKzPasiek napisał/a:
M!ri napisał/a:
JasieKzPasiek napisał/a:

Tak

JasieKzPasiek napisał/a:

Ale kupić kwiatka raz na jakiś czas to chyba nie jest bezmyślny prezent?
Co innego na każde spotkanie

Kwiatka można kupić każdej. Chodzi o to, aby to był prezent dla niej. Jak to ujęto wyżej - "spersonalizowany".

17

AnnieF napisał/a:
JasieKzPasiek napisał/a:

Twoja dziewczyna pewnie zaprzeczy jeśli zapytasz jej czy ważne jest dla niej życie na pokaz. Trudno to przyznać przed sobą, a co dopiero przed kimś. Ale widocznie coś w tym jest, ona lubi jak inni widzą jak jej "dobrze" w życiu. To takie współczesne. Ty też to obserwujesz i Ciebie też to rusza.

Tak. Prezenty bez powodu są fajne o ile nie są za często, są raczej "spersonalizowane", takie wiesz, nie w stylu kwiatki, czekoladki czy pierwsza lepsza biżuteria - tylko coś co pokaże, że faktycznie pomyślałeś o swojej dziewczynie, że znasz ją i wiesz, że właśnie to sprawi jej przyjemność. Rzeczy raczej drobne.
Jeśli prezenty byłyby drogie, byłoby ich dużo, pewnie czułabym się źle. Jak czyjaś utrzymanka. Np nie wyobrażam sobie żeby dostawać jakieś rzeczy codziennego użytku typu ciuchy, kosmetyki itd. Ale są dziewczyny, które uważają, że prezenty (wcale nie drobne) należą się im z tytułu bycia czyjąś dziewczyną. Nie mi to oceniać.
Piszesz, że dziewczyna już przestała robić Ci prezenty. Pytanie - oczekujesz tego od niej? Jest to dla Ciebie ważne żebyście sobie te prezenty robili? Najfajniej jest dostawać wtedy gdy się wcale tego nie oczekuje.

To na pokaz to dosłownie, bo w rzeczywistości już nie jest tak kolorowo
A to, czy ona wstawia zdjęcia drogich czy tanich prezentów to mnie w żaden sposób nie rusza. Nie chcę wyjść na buraka ale mnie też stać na jakieś takie pokazówki tylko ja tego nie robię bo nie lubię. Chodziło mi o to, od kogo te prezenty są.

Nie oczekuje od niej prezentów ale moim zdaniem to źle zaczyna wyglądać, jak ja jej prawie co spotkanie coś tam kupię, a ona nic.
Tak jakby w jedną stronę. A może nie chce mi powiedzieć bezpośrednio, że ma dosyć tych lizakow itd.
Po prostu ja też przestanę to robić

A wy dostałyście jakieś spersonalizowane prezenty? Jeśli tak to jakie to były?
Pytanie z ciekawości, a nie żeby zrobić taki sam prezent

18 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2022-11-21 15:09:20)

A Ty na serio nie wiesz co Twoja dziewczyna lubi, co ja interesuje? To chyba slaby ten wasz związek jest jeżeli nie jesteś w stanie dobrać prezentu dla niej według jej zainteresowań, bo ich normalnie nie znasz hmm

Jedna kobieta jara się biżuterią czy jakimiś szczególnymi perfumami, inna będzie wolala książkę, grę czy, nie wiem, figurki do malowania. Ile kobiet, tyle hobby. Gdyby mi partner kupował róże vel łańcuszki, to bym doszła do wniosku, że są to bezmyśle gesty na odwal, bo ja o wiele bardziej wolę ciekawą lekturę bądź zestaw do haftowania, i jeżeli on o tym nie wie, to zwyczajnie nie jest mną wystarczajaco zainteresowany.

19

JasieKzPasiek napisał/a:
AnnieF napisał/a:
JasieKzPasiek napisał/a:

To na pokaz to dosłownie, bo w rzeczywistości już nie jest tak kolorowo
A to, czy ona wstawia zdjęcia drogich czy tanich prezentów to mnie w żaden sposób nie rusza. Nie chcę wyjść na buraka ale mnie też stać na jakieś takie pokazówki tylko ja tego nie robię bo nie lubię. Chodziło mi o to, od kogo te prezenty są.

Nie oczekuje od niej prezentów ale moim zdaniem to źle zaczyna wyglądać, jak ja jej prawie co spotkanie coś tam kupię, a ona nic.
Tak jakby w jedną stronę. A może nie chce mi powiedzieć bezpośrednio, że ma dosyć tych lizakow itd.
Po prostu ja też przestanę to robić

A wy dostałyście jakieś spersonalizowane prezenty? Jeśli tak to jakie to były?
Pytanie z ciekawości, a nie żeby zrobić taki sam prezent

No to jej nie kupuj. Po co jej kupujesz skoro Cię to męczy? Przestań. Lizaki? Ja lizaki mojemu małemu rodzeństwu kupuję czasami. Jakoś mi te lizaki nie pasują jeśli chodzi o dorosłą kobietę.
Poza tym będziecie się dłużej spotykać i tak cały czas będziesz jej coś kupował?

Z takich prezentów, które nie ucieszyłyby wszystkich, to... no nie wiem, kolorowe atramenty do pióra kupione przy okazji zakupów w hurtowni papierniczej, koszt pewnie jakieś 30 zł, a jakoś mnie rozczuliły. Piszę dużo i często, robię sporo notatek... z życia, więc te atramenty sprawiły mi dużo przyjemności.
Ręcznie robione notatniki z czerpanego papieru, z jakiegoś exotic kraju - coś pięknego, większość jest już zapełniona, ale postanowienie miałam jedno - te notatniki miały być tylko na dobre treści, dobre słowo, żeby móc do nich wracać.
Jakaś lampka usb do laptopa żebym w nocy literki widziała jak zdejmę soczewki/okulary smile - pomaga to, jakieś kolczyki (uwielbiam, mam kilka dziurek w uszach nie bez powodu), których jeszcze nie mam, totalnie w moim stylu

Rozumiesz? To były prezenty tylko dla mnie, kogoś innego by nie cieszyły.

20

JasieKzPasiek napisał/a:

A może nie chce mi powiedzieć bezpośrednio, że ma dosyć tych lizakow itd.

Cooo? Lizaki? XD

21

M!ri napisał/a:
JasieKzPasiek napisał/a:

A może nie chce mi powiedzieć bezpośrednio, że ma dosyć tych lizakow itd.

Cooo? Lizaki? XD

No co, ja bym brała big_smile

22

JasieKzPasiek napisał/a:
blueangel napisał/a:

To czemu wiążesz się z próżną kobietą, dla której ten pokaz w życiu jest ważny? Żeby robić rzeczy, których nie lubisz robić?
Jak inni wspomnieli, raczej nie chodzi tu o byłego. A o zapychanie pustki, przez którą czuje się nieszczęśliwa. I takim prezentowaniem, chwaleniem się, udawaniem może się czymś na chwilkę zagłuszyć, na chwilkę o tym czego jej brakuje zapomnieć.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prezenty od byłego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024