Bezsilność, milion myśli w głowie, związek po przejściach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bezsilność, milion myśli w głowie, związek po przejściach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Bezsilność, milion myśli w głowie, związek po przejściach

Cześć dziewczyny,
Czuję potrzebę się poradzić, sama nie wiem co o tym myśleć.
Zacznę od tego, że jestem w związku, który rozpadł się w czerwcu (ja podjęłam tą decyzję bo miałam zwyczajnie dość) natomiast do siebie wróciliśmy - na nowych zasadach krotko ujmując.
Aktualnie jestem na wyjezdzie służbowym za granicą, mój facet wyjechał również w tym czasie na ”męski wypad”.
Wiadomo, u mnie trochę się dzieje, jest alkohol więc kontakt jest utrudniony ale staram się go utrzymywac na bieżąco bo twierdzi, że się martwi.
Jednocześnie od wczoraj nie ma z nim kontaktu (wymaga tego ode mnie a w drugą stronę jednak to nie działa - chciałabym zaznaczyć, ze ZAWSZE z jego strony jednak był ten kontakt niezaleznie czy byl na wyjeździe czy nie).
Pojechał tam z chłopakami, którzy nie należą do grzecznych i lubią podrywać inne laski.
Wiem, że się upił i wiem też, że był w klubie i wrócił o 4/6 rano (gdzie z reguły do niego nie chodzi, ja również).
Nie ukrywam trochę mnie to ruszylo bo jestem tutaj w pięknym ciepłym kraju i sama nie chodzę po klubach bo wiem, że by go to ruszyło.
Dodam też, że byly sytuacje związane z innymi kobietami dlatego też teraz przeżywam i chyba dochodze do wniosku, że nie do końca mu ufam…
Mam wrażenie, ze gdy jest pijany nie zna granic i gdy nie ma mnie obok jest w stanie posunac sie do czegoś więcej i martwię sie, że coś sie wydarzyło a nigdy nie dowiem się co.

Mam jakieś złe przeczucie - wiecie co mam na myśli.. baby zwyczajnie czują.

Dajcie mi proszę znać czy byłyście w podobnej sytuacji i czy może jednak przesadzam?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bezsilność, milion myśli w głowie, związek po przejściach

Z reguły wiemy co robimy, u nas to naturalne natomiast na prawdę w tym przypadku jestem w szoku dlatego zwróciłam się tutaj.

Rozstaliśmy się w czerwcu bo cierpiałam, nie szanował mnie, nie doceniał - to w ogromnym skrócie.
Uważam, że spokojnie można było nazwac to toksycznym związkiem ale jednocześnie rozpadł się również dlatego, że pracuje z jego mamą, która jest totalnie toksyczna, praktykuje mobbing w pracy wiec emocje i nerwy wyładowywałam na facecie a jak wiadomo to jego matka.

3

Rozstaliśmy się w czerwcu, ponieważ zwyczajnie miałam dosyć traktowania mnie jak przysłowiowego „śmiecia”.
Nie liczył się z tym co czuję, z moją opinią, komentował mnie na każdym kroku jednocześnie się wyśmiewając, był agresywny słownie do tego stopnia, że zaczęłam się go bać.
Był osobą bardzo nerwową i emocjonalna, nie panująca nad sobą w żaden sposób.
Miałam dość błagania aby przestał, aby mnie szanował aby choć raz na jakiś czas powiedział mi ładnie wyglądasz. Cokolwiek.
Był tyranem.

4

Do powrotu skłoniły mnie zmiany w zachowaniu i „obietnice” które w końcu były widoczne gołym okiem. Oczywiście również i błagania, płacze z jego strony które były.
Dzięki rozłące i nowym ustalonym „zasadom” w końcu mogłam powiedzieć, że czuje się szczęśliwa.

5

Beata6427 napisał/a:

Rozstaliśmy się w czerwcu, ponieważ zwyczajnie miałam dosyć traktowania mnie jak przysłowiowego „śmiecia”.
Nie liczył się z tym co czuję, z moją opinią, komentował mnie na każdym kroku jednocześnie się wyśmiewając, był agresywny słownie do tego stopnia, że zaczęłam się go bać.
Miałam dość błagania aby przestał, aby mnie szanował aby choć raz na jakiś czas powiedział mi ładnie wyglądasz. Cokolwiek.
Był tyranem.

Hmmm.... i myślisz, że facet się zmienił?
Ja nie wierzę w takie natychmiastowe zmiany. Zmiany to proces, a nie pstryknięcie palcami.
Bałabym się ponownie zaczynać, bo przy pierwszej trudnej sytuacji, zło z niego
wylezie, a do tego toksyczna matka, więc w genach może mieć to samo.

No, ale to Twoje życie i skoro jak napisałaś

cytuję:
Dzięki rozłące i nowym ustalonym „zasadom” w końcu mogłam powiedzieć, że
czuje się szczęśliwa.

To powiem tylko, miej oczy i uszy otwarte, bo serce jest ślepe.

6

Dziewczyno, czy ty chcesz z nim byc? Tak na dluga mete. Zadaj sobie to pytanie. Ja nie probuje oceniac bo Nie o to tu chodzi. Tylko pytam czy wyobrazasz sobie zycie z Nim ?

7

Beata6427 napisał/a:

Był tyranem.

Myślisz, ze nagle w kilka miesięcy przestał być osobą, jaką był całe życie?
Gdybyś była z nim na prawdę szczęśliwa, nie powstałby ten wątek. Czy aby na pewno jesteś?

8 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-10-16 13:20:43)

Beata6427 napisał/a:

Do powrotu skłoniły mnie zmiany w zachowaniu i „obietnice” które w końcu były widoczne gołym okiem. Oczywiście również i błagania, płacze z jego strony które były.
Dzięki rozłące i nowym ustalonym „zasadom” w końcu mogłam powiedzieć, że czuje się szczęśliwa.

Znaczy oszukujesz siebie i jeszcze chcesz oszukać nas.
Lekkoduchy i kobieciarze mają swój nieodparty urok przecież. smile

9

Kolejna kobieta która myśli że przy niej facet się zmieni...
Facet piję i włóczy się po klubach.. super materiał na partnera

10 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-16 14:26:27)

Beata6427 napisał/a:

... Dodam też, że byly sytuacje związane z innymi kobietami
... mój facet wyjechał również w tym czasie na ”męski wypad”
... ZAWSZE z jego strony jednak był ten kontakt niezaleznie czy byl na wyjeździe czy nie
... Jednocześnie od wczoraj nie ma z nim kontaktu

Subiektywna opinia

Beata, twoja historia to troche jakby:
- Twoj szef wielokrotnie Ci grozil, ze Cie zwolni,
- Nie moglabys wejsc do biura (twoj badge przestal dzialac),
- Ochrona powiedziala Ci, ze Twoj badge stracil uprawnienia
- Stracilabys dostep do firmowego maila
- Twoj szef przestal odpowiadac na twoje telefony

A Ty bys przyszla na forum piszac:
Kobieca intuicja podpowiada mi, ze mogli mnie zwolnic. Co myslicie?

Dowod naukowy

l - wiek parnera
i - imprezowanie
a - atrakcyjność ( +70wysoka / 69,9-50 przeciętna / poniżej 50niska )
p - psychoza jego mamy ( 100-0% procent zaawansowania choroby )
c - czas bez kontaktu ( w minutach )
s - sytuacje z innymi kobietami ( 1-10 / 1(brak zdrady) / 10(notoryczne zdradzanie )
X - nasza niewiadoma ( 1-10 patrz wyżej )

A teraz wzór ogólny:

83l + i + 70%a + 70%p - d = x%*s

Obliczenia:

83l + i + 0.7a + 0.7p = sX + c

83l + i+0.7(a+p)= sX + c /19

l + 1/83i + 0,04(a+p) = (sX+c)/83

Opuszczamy zmienne:

83*(1+0,05+0,04)=X

83*(1,09)=X

90,47=X

X=90,47% na zdradę

Beata6427 napisał/a:

Dajcie mi proszę znać czy może jednak przesadzam?

100%-90,47%= 9,53% prawdopodobienstwa, ze jednak przesadzasz.

11 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-16 14:25:28)

.

12

Beata6427 napisał/a:

Cześć dziewczyny,
Czuję potrzebę się poradzić, sama nie wiem co o tym myśleć.
Zacznę od tego, że jestem w związku, który rozpadł się w czerwcu (ja podjęłam tą decyzję bo miałam zwyczajnie dość) natomiast do siebie wróciliśmy - na nowych zasadach krotko ujmując.
Aktualnie jestem na wyjezdzie służbowym za granicą, mój facet wyjechał również w tym czasie na ”męski wypad”.
Wiadomo, u mnie trochę się dzieje, jest alkohol więc kontakt jest utrudniony ale staram się go utrzymywac na bieżąco bo twierdzi, że się martwi.
Jednocześnie od wczoraj nie ma z nim kontaktu (wymaga tego ode mnie a w drugą stronę jednak to nie działa - chciałabym zaznaczyć, ze ZAWSZE z jego strony jednak był ten kontakt niezaleznie czy byl na wyjeździe czy nie).
Pojechał tam z chłopakami, którzy nie należą do grzecznych i lubią podrywać inne laski.
Wiem, że się upił i wiem też, że był w klubie i wrócił o 4/6 rano (gdzie z reguły do niego nie chodzi, ja również).
Nie ukrywam trochę mnie to ruszylo bo jestem tutaj w pięknym ciepłym kraju i sama nie chodzę po klubach bo wiem, że by go to ruszyło.
Dodam też, że byly sytuacje związane z innymi kobietami dlatego też teraz przeżywam i chyba dochodze do wniosku, że nie do końca mu ufam…
Mam wrażenie, ze gdy jest pijany nie zna granic i gdy nie ma mnie obok jest w stanie posunac sie do czegoś więcej i martwię sie, że coś sie wydarzyło a nigdy nie dowiem się co.

Dajcie mi proszę znać czy byłyście w podobnej sytuacji i czy może jednak przesadzam?

A Ty z nim jesteś, bo...??

13

Ty sama musisz zdecydować, co chcesz i dokonać wyboru, czy chcesz dalej być w tym związku, czy go zakończyć. Każdy sam podejmuje decyzje i dokonuje wyboru. Każdy wybór, czy decyzja ma swoje skutki.
Ja widzę to tak:
-partner zdradzał Cię, traktował jak śmiecia, był agresywny i bałaś się go,
- zerwałaś
- on obiecał że zmieni się i błagał o litość, zmienił zachowanie, po to żebyś do niego wróciła (alkoholik zawsze przeprasza, błaga o litość, obiecuje poprawę, zmienia się na chwilę i potem cały proceder zaczyna się od nowa, tak samo mężczyzna który stosuje przemoc fizyczną, czy psychiczną)
- uległaś obietnicom i litości
- dalej boisz się, dalej lekceważysz to co czujesz, próbujesz go usprawiedliwiać, a siebie obwiniać ...”może przesadzam”...
- liczysz  na cud

To co on takiego „wartościowego” widzi w Tobie?
Naiwność i głupotę.

Już ktoś wcześniej napisał, że zmiana to proces. Na podstawie własnej nauki i doświadczeń dodam, że zmiana zachowań, przyzwyczajeń, zwyczajów, obyczajów, sposobu myślenia to bardzo długotrwały proces. Ja też kiedyś byłam naiwna i głupia. Przestałam liczyć na cuda. Zmieniłam swoje wybory i swoje decyzje i teraz żyje mi się przyjemnie.

14

Dorośli ludzie się tak szybko nie zmieniają. Niestety. To są lata ciężkiej pracy a i to nie zawsze wychodzi. A jak jest kobieciarzem to napewno popłynął

15

Ty masz garba albo drewnianą nogę, że uczepiłaś się gościa który cyt: "traktuje cię jak śmiecia", tylko dlatego że w ogóle na ciebie spojrzał? W jakim celu dokonujesz tego samookłamywania że wszystko będzie dobrze, jak już widzisz że nie jest? Martwisz się o niego jak matka a nie partnerka. Co to w ogóle znaczy, że jak on się upije to może zrobić jakieś głupie rzeczy a ty przeżywasz, starasz się do niego dodzwonić choć widzisz, że on ma w pompce fakt, że się martwisz? Pewnie nie śpisz, masz problemy z koncentracją i niech zgadnę; już trzęsą ci się ręce?
Uzależniłaś się od niego?  Widzisz przecież wyraźnie, że twój związek przede wszystkim łączy się  ze stale pogarszającym się samopoczuciem, z falami psychicznego a często także fizycznego cierpienia, bolesnym doświadczeniem marnowania swojego życia, nawracającymi myślami na temat co cię w życiu omija i przygnębiających refleksji o braku szans na realizację marzeń, celów życiowych, zaspokojenie fundamentalnych potrzeb.
Dziewczyno, zrób podsumowanie na co masz wpływ a na co nie. Na to aby ten związek był zdrowy i nietoksyczny dla ciebie wpływu nie masz, więc po co ci ten stres? Nie szkoda ci czasu, życia i własnego zdrowia? Chyba że ci nie szkoda, to miłego marnowania ich sobie.

16 Ostatnio edytowany przez Beata6427 (2022-10-17 08:56:18)

Macie 100% rację. Wszystkie.
Co do wcześniejszych zdrad - tutaj myślę, że aż do stricte zdrady nie doszło ale bywały sytuacje kiedy np. w trakcie spędzania sylwestra ze mną pisał do swojej koleżanki z pracy kochanie, skarbie itp - tłumaczył się tym, że się tylko z niej śmieje jak wszyscy w pracy. Oczywiście poprzepraszał i uwierzyłam, ze kolejnych takich sytuacji nie będzie.

Czuje gdzieś bardzo mocno wewnętrznie, że zachował się wobec mnie nie fair. Zachował się inaczej niż zwykle, zniknął - ten człowiek ucieka jak jest problem. Myślę, ze ma coś za uszami i nigdy się do tego nie przyzna.
Przyrzekam, nie spałam cała przedwczorajsza noc,
Czułam w serduchu ze coś jest nie tak. Nie do końca wiem jak to wyjaśnić. Zle przeczucie…

Odezwałam się do niego - zareagował na mnie agresją, jak ja mogę w ogóle w ten sposób myśleć. Nie wyjaśnił dlaczego sie nie odzywał, nie poruszył w ogóle tego tematu tylko po prostu mnie „zjechał”. Nie uspokoił mnie.
W sumie to na wszystko reaguje w ten sposób.

Aktualnie jesteśmy mocno pokłóceni i myślę, że jak we dwójkę wrócimy zrobi to co zwykle czyli zabierze wszystkie swoje rzeczy i wyprowadzi się do mamusi a ja zostanę sama.
Przypomnę tylko, że nabrałam się na jego chwyty i od 01.10 znowu zamieszkaliśmy razem w nowym mieszkaniu. Ile wytrzymaliśmy? 17 dni…

17

Beata6427 napisał/a:

Macie 100% rację. Wszystkie.
Co do wcześniejszych zdrad - tutaj myślę, że aż do stricte zdrady nie doszło ale bywały sytuacje kiedy np. w trakcie spędzania sylwestra ze mną pisał do swojej koleżanki z pracy kochanie, skarbie itp - tłumaczył się tym, że się tylko z niej śmieje jak wszyscy w pracy. Oczywiście poprzepraszał i uwierzyłam, ze kolejnych takich sytuacji nie będzie.

Czuje gdzieś bardzo mocno wewnętrznie, że zachował się wobec mnie nie fair. Zachował się inaczej niż zwykle, zniknął - ten człowiek ucieka jak jest problem. Myślę, ze ma coś za uszami i nigdy się do tego nie przyzna.
Przyrzekam, nie spałam cała przedwczorajsza noc,
Czułam w serduchu ze coś jest nie tak. Nie do końca wiem jak to wyjaśnić. Zle przeczucie…

Odezwałam się do niego - zareagował na mnie agresją, jak ja mogę w ogóle w ten sposób myśleć. Nie wyjaśnił dlaczego sie nie odzywał, nie poruszył w ogóle tego tematu tylko po prostu mnie „zjechał”. Nie uspokoił mnie.
W sumie to na wszystko reaguje w ten sposób.

Aktualnie jesteśmy mocno pokłóceni i myślę, że jak we dwójkę wrócimy zrobi to co zwykle czyli zabierze wszystkie swoje rzeczy i wyprowadzi się do mamusi a ja zostanę sama.
Przypomnę tylko, że nabrałam się na jego chwyty i od 01.10 znowu zamieszkaliśmy razem w nowym mieszkaniu. Ile wytrzymaliśmy? 17 dni…

Sama to sobie robisz.

18

Tzn co? Co masz na myśli?

19

Beata6427 napisał/a:

Po tym jak on Cię traktuje dajesz kolejne szanse, gdzie z góry wiadomo, że będzie tak samo.

20

Ja nie potrzebuję przyznania mi racji. Nie będę się nad Tobą litować, pocieszać Cię, bo użalasz się nad sobą..." a ja zostanę sama"...
Dla mnie wybór jest prosty. Ja nauczyłam się szanować i doceniać siebie i nigdy takiego partnera nie wybiorę.
Wybór należy do Ciebie. Każdy wybór ma swoje skutki.
Zostawiam Cię z dyskusją. Ja wolę cieszyć się z własnego przyjemnego życia.

21

Beata6427 napisał/a:

Dajesz sobie nawinąć makaron na uszy. To są Twoje decyzje i Twoje wybory. Masz to wszystko na własne życzenie.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bezsilność, milion myśli w głowie, związek po przejściach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024